Themafeest

Flower power feest: hip(pie) thema!

flower power feest

Flower power, alleen het woord al klinkt feestelijk, vrolijk en vrij. De tijd van de hippies, tijd van de festivals en tijd van muziek en liefde. Waarom is flowerpower zo’n fantastisch feestthema? En hoe zorg je ervoor dat jouw flower power feest een spetterend feest wordt wat niet gauw vergeten wordt?

Wat is flower power (feest)?

Flowerpower is de jongerenbeweging in de jaren zestig en zeventig. Deze jongeren werden ook wel hippies genoemd. De beweging stond bekend om hun vrije leefstijl, anti-oorlog protesten, (psychedelische) muziek en liefde en respect voor de natuur.

Flower Power uitnodiging

#uitnodiging

De leukste uitnodigingen voor een hip flower power feestje! Zit jouw kaart er tussen?

Een beroemde leus uit deze tijd is ‘make love, not war.’

Er werd wijde, fleurige kleding gedragen, vaak van natuurlijke materialen zoals ruw katoen. Ook Indiase patronen en broeken waren populair.

Iets typisch van dit tijdperk zijn de festivals. Die werden grootschalig bezocht en samen werd muziek en liefde gevierd. Het samen zijn was erg belangrijk voor de hippies, zowel op festivals als in de communes waarin velen leefden.

Van tijdperk naar (flower power) feest

Hoe kan je dit bijzondere, feestelijke, bepalende tijdperk ombuigen tot een knalfeest? Dat is niet zo moeilijk, aangezien festival en feestjes echt bij deze tijd horen. Dus wat kun je doen? Hier volgen een paar ideeën.

Flower power kleding

Alleen wat flower power kleding betreft is het al een geweldig feestthema.

In de flowerpower tijd waren fleurige, kleurrijke kleding in de mode. Wijde jurken of broeken, ruwkatoenen hemden en natuurlijk haarbanden.

Lang haar was zowel voor vrouwen als mannen in de mode, en daar hoorde natuurlijk een indianenbandje bij wat de haren uit het gezicht hield. Maar niet alleen bandjes, ook bloemenkransen waren heel populair.

Een van de beroemde nummers uit die tijd heet “San Francisco (Be Sure to Wear Flowers in Your Hair)”. Dus bloemen in het haar is sowieso een goed idee.

Eind jaren zestig en begin jaren zeventig kwamen ook juist strakkere kleding in de mode, zoals minirokjes en hotpants. Als je zin hebt om iets creatiefs te doen kan je ook een simpel wit shirt oppimpen met tie-dye.

Tie-dye t-shirts voor het flower power feest
Tie-dye t-shirts

Flowerpower versiering

Qua flower power versiering kun je ook verschillende kanten op.

Aangezien het flowerpowertijdperk bekend staat om zijn festivals en liefde voor natuur, is het een ideaal thema voor een tuin- of buitenfeestje. Je kunt wat kleurrijke picknickkleedjes neerleggen voor je gasten om op te zitten, misschien met een Indiaas patroon.

Volkwagenbusjes, peacetekens (als grafity) en heel veel bloemetjes zijn ook heel passend voor dit thema. Je kunt zowel echte bloemen gebruiken, misschien als een krans of slinger door de ruimte.

Maar ook getekende/geprinte bloemen kun je ophangen voor een vrolijke aankleding. Vrolijk gekleurde papieren lantaarns, kleine lichtjes en een (kamp)vuurtje doen het ook heel goed bij dit thema.

flower power versiering

#Flowerpowerversiering!

Breng de jaren ’60 tot leven op je feest met onze kleurrijke Flower Power versiering. Bestel nu en creëer een groovy sfeer die je gasten niet snel zullen vergeten!

Muziek tijdens je flower power feest

Als er iets belangrijk was in de flowerpower tijd, dan was het wel muziek! Muziek werd overal gemaakt en beluisterd. Denk aan livemuziek tijdens een festival, of iemand die gitaar speelde bij een kampvuur of sit-in. Maar ook waren langspeelplaten in die tijd erg populair, waardoor muziek van muzikanten over de hele wereld geluisterd kon worden.

De muziekstijlen lopen uiteen. Allereerst waren er natuurlijk veel artiesten met een protestboodschap of kritiek op de maatschappij. Denk bijvoorbeeld aan de beroemde Bob Dylan.

Maar ook psychedelische muziek was erg populair. Als je de lijsten bekijkt van wat er op de (Woodstock)festivals werd gespeeld kom je al gauw op het spoor. Het is echt muziek waar lekker goed op los gegaan kan worden, ideaal voor je feest!

Hapjes en drankjes

De flowerpower beweging staat niet specifiek bekend om bepaald eten, dus je kunt alle kanten op. Je kunt de hapjes en drankjes kiezen die passen bij jouw feestje, jouw smaak en jouw gasten.

Bediende inhuren

Als je echt rustig wil genieten van je feest, zonder je druk te maken over je gasten en het eten en drinken, kun je heel gemakkelijk bedienden inhuren voor het feest.

Hierdoor kun lekker losgaan op je flowerpower feest zonder dat je moet controleren of er nog wel genoeg te eten en drinken is en dergelijke.

Je kunt bij Gallant en More professionele bedienden inhuren. Voor het feest zullen ze je wensen met je bespreken zodat het feest precies wordt zoals jij wilt.

Ze kunnen fijn met je meedenken bij de organisatie van je feestje, bijvoorbeeld over de hoeveelheid drankjes die ingekocht moeten worden en wat voor hapjes er geserveerd moeten worden.

Met een beetje planning en een prettige, professionele bediening, wordt je flower power feest zeker een groot succes.

Geef een reactie