Eten en drinken

Foodtrends 2021: dit serveert de bediening dit jaar!

foodtrends 2021

Wil jij weten wat de bediening dit jaar zal rondbrengen op je feest, receptie of andere gelegenheid? Lees dan zeker even deze blog. Hierin nemen we de foodtrends van 2021 met je door. Het is immers leuk om je te laten inspireren als je de eer hebt om een feest of andere gelegenheid te organiseren maar als je nieuwsgierig bent en wil weten wat de bediening waarschijnlijk zal serveren dit jaar op een feest of gelegenheid waarvoor je uitgenodigd bent.

Het zal je niet verbazen dat een aantal foodtrends van 2021 een reactie zijn op de omstandigheden waarin we in 2020 in terecht zijn gekomen. Je ziet bijvoorbeeld dat veel mensen meer aandacht geven aan gezond eten en het nemen van “culinaire verantwoordelijkheid”.

De wens om meer plantaardig te eten en minder alcohol te gebruiken (dus te kiezen voor alcoholvrije drankjes) is een logische stap.

Dit wil echter niet zeggen dat we er minder voor open staan om te genieten. Het tegendeel is zelfs waar. Kwaliteit krijgt echter de voorkeur boven kwantiteit.

Dit zijn de vijf belangrijkste foodtrends van 2021 op een rijtje

Love for local

Deze trend is een van de meest logische gevolgen van de uitbraak van de pandemie waarin regio overschrijdende voedselketens werden geblokkeerd.

In dit geval heeft dit nadeel een groot voordeel want we zijn veel meer onze lokale culinaire specialiteiten gaan ontdekken én waarderen. Wat je ver haalt is lekker maar verlies de kwaliteit van de lokale voeding niet uit het oog.

Dit is dan ook meteen een foodtrend die je zeker gaat tegenkomen in 2021. Op veel feesten en partijen zal de bediening rondgaan met lokale specialiteiten.

Mindful eating

We lieten het eerder in de tekst al even doorschemeren. Mindful eating is trending in 2021. Als gevolg van de pandemie hebben we een sterke focus op onze gezondheid en welzijn.

Goede voeding is hier zeker een onderdeel van. De vegan rage is hier een goed voorbeeld van. Het kan dus zomaar zo zijn dat de bediening niet met een rondje bitterballen de zaal door zal gaan maar met een hele andere verantwoorde versnapering op het dienblad.

Een teleurstelling hoeft dit zeker niet te zijn want gezond eten hoeft zeker niet te betekenen dat je er niet van kunt genieten.

Meer interesse in ambachtelijk bereid eten

Het feit dat kwaliteit meer de voorkeur krijgt boven kwantiteit zie je ook in het feit dat er meer interesse is in ambachtelijk bereid eten. Het eten wordt een culinaire beleving waar een verhaal achter zit.

Mensen willen graag weten waar het eten vandaan komt, wat het verhaal erachter is en hoe het eten wordt bereid. Je zult dan ook steeds meer open keukens zien, ook op feesten en partijen. De gasten krijgen het verhaal achter het geserveerde eten te horen en zien hoe alles wordt klaargemaakt.

Traditionele eetpatronen verdwijnen

Een van de foodtrends die we de afgelopen jaren zagen ontstaan, zien we in 2021 verder ontwikkelen: de traditionele eetpatronen verdwijnen. Het onderscheid tussen ontbijt, lunch en diner zal steeds meer vervagen.

Deze trend zag je terugkomen in de horeca waar je tegenwoordig de hele dag terecht kunt voor een heerlijke maaltijd maar deze trend zie je ook terug op feesten, partijen en andere gelegenheden. Wees dus niet verbaast als je een uitnodiging krijgt voor een “linner”.   

High cuisine op locatie

Een van de foodtrends die in 2020 is ontstaan zal in 2021 zeker ook te zien zijn. De keuken van veel mensen is veranderd van functionele ruimte naar een culinaire ruimte.

Als gevolg van de horeca sluiting kiezen steeds meer mensen ervoor om zich in hun culinaire creativiteit te laten gaan met als streven om thuis hun maaltijden in een restaurant stijl te serveren. Veel mensen zijn bereid om hiervoor een stap uit hun comfort zone te zetten. 

Dit laatste is echter niet op iedereen van toepassing. Niet alle mensen zijn even enthousiast over deze laatstgenoemde foodtrend. Dit zie je aan het aantal mensen die hun eten thuis laten bezorgen of ervoor kiezen om een chef kok thuis of op locatie uit te nodigen om toch te kunnen genieten van high cuisine. 

Hoewel er bij deze food trend sprake is van een tweedeling, is er wel één duidelijke overeenkomst zichtbaar. Veel mensen vinden het heerlijk om te genieten van eten en laten zich graag verwennen op dit gebied.

Op dat moment willen ze er ook geen omkijken naar hebben en laten zich dan ook graag bedienen. Gallant and More kan in dit laatste voorzien. Je kunt bij ons je bediening inhuren.

Wij zorgen ervoor dat het jou en je gasten aan niets ontbreekt met betrekking tot eten en drinken. Je weet nu wat we zouden kunnen rond serveren maar als je een keuze maakt die niet past in deze foodtrends van 2021 staan we uiteraard ook voor je klaar!

Geef een reactie