Drinken

Hét drankje van 2018: dit zijn ze!

drankje van 2018

Wat is hét drankje van 2018? We zitten terwijl ik dit schrijf middenin in ‘dry januari’ waar verrassend veel Nederlanders aan mee doen.

Dry januari is over komen waaien vanuit het Verenigd Koninkrijk waar het niet drinken van alcohol in de maand januari al enkele jaren een grote hype is.

Welk drankje past er perfect bij onze steeds meer gezonde leefstijl en wordt hét hippe drankje van 2o18?

Wat wordt hét drankje van 2018?

Een gezonde leefstijl is de laatste jaren een steeds meer opkomende trend. Bij een gezonde leefstijl hoort een gezonde eet- en drink gewoonte.

Eerder schreven we daarom ook al uitgebreid over een veganistische– en vegetarische leefstijl en zelfs een alcoholvrij feestje!

De nieuwste dranktrend van 2018 is door onze kritische blik op wat gezond eten en drinken inhoudt gevormd. Het drankje van 2018 bevat namelijk minder of zelfs geen alcohol!

Low alcohol

Ik zie je al verrast kijken, waar moet je dan aan denken? Nou, aan een overheerlijk biologisch wijntje. Of nog hipper een biodynamisch wijntje!

Maar ook een gemberbiertje of een shared drinking sangria  bowl met vers fruit en kruiden gaan het helemaal worden deze zomer. Dit jaar kunnen we dan ook een groei van wijnbars en rijdende wijnbars verwachten!

Champagne bar

Biologisch/biodynamische wijn

Wijn bevat in verhouding tot sterke drank een relatief laag alcohol percentage, namelijk zo’n 12%. In biologische – en biodynamische wijn zit dezelfde hoeveelheid percentage  alcohol, maar daarnaast hebben deze wijnen een aantal meer positieve eigenschappen.

Het voordeel van het drinken van een biologische of biodynamische wijn is namelijk dat deze natuurlijk geteeld zijn en hierdoor zorgen voor een gezondere diversiteit in de natuur.  

Ook zijn deze wijnen gezonder voor ons lichaam. Deze wijnen bevatten namelijk meer antioxidanten dan andere wijnen, wat op langere termijn ziekten als kanker en hart- en vaatziekten helpt voorkomen.

De biodynamische wijnen zijn nog gezonder dan de biologische wijnen, omdat de druiven van deze wijnen geteeld zijn op een bodem waarbij homeopathische mengsels zijn gebruikt.

Voor zowel biologische – als biodynamische wijnsoorten bestaan er keurmerken zodat je deze in de winkels en restaurants kan herkennen.

Shared drinking sangria bowl

Absoluut zomers en lekker: een flinke bowl sangria om samen te delen. Pimp de sangria bowl op met vers fruit en kruiden zoals munt, koriander, kruidnagel of gember.

Daarnaast kun je feestelijke rietjes toevoegen met exotische figuurtjes zoals een flamingo. Binnen een mum van tijd creëer je het perfecte trendy drankje van 2018!

Zin in wat sterkers? Dat kan! Denk dan aan een grote bowl met punch i.p.v. sangria en voeg daar het verse fruit en de kruiden aan toe.

Sangria
Sangria

Gemberbier

Ben je meer een bier drinker en wil jij ook een keer iets nieuws drinken? 2018 wordt ook het jaar van het gemberbier! De afgelopen jaren zagen we dit smakelijke alcoholvrije biertje al vaker op de kaart voorbij komen, maar in 2018 kun je helemaal niet meer om gemberbier heen.

Gemberbier is wereldwijd een bekend drankje. Van origine is gemberbier een Amerikaans drankje. Gemberbier is helemaal van nu, omdat het naast de heerlijke smaak ook een positieve werking heeft op je algehele gezondheid.

Gemberbier werkt namelijk ontstekingsremmend, versneld de werking van je stofwisseling en darmflora, verlaagd je cholesterolgehalte, en helpt tegen misselijkheid en maagklachten. Nog een voordeel van gemberbier: je kan gemberbier makkelijk zelf  bereiden.

De ingrediënten van gemberbier zijn enkel alleen: water, gember, suiker en citroenzuur. Naar smaak kun je ervoor kiezen kruidnagel toe te voegen aan het recept! Het allerlekkerst is het om je gemberbier ijskoud te drinken.

Mocht je toch liever alcohol willen drinken om wat losser te worden en alsnog mee willen doen met de laatste drink trend? Er is ook gemberbier te koop met 2% alcohol.

Je drankje aan huis geserveerd

Mocht je helemaal het ultieme vakantiegevoel in huis willen halen op je eigen georganiseerde feest dan kun je je eigen bediening aan huis bij ons inhuren! Wij zorgen er dan voor dat bovenstaande trendy drankjes geserveerd worden aan jou en je gasten en dat jijzelf nergens meer naar om hoeft te kijken.

Geef een antwoord