Feestdagen

Kerstborrel organiseren tijdens corona, zo doe je dat!

kerstborrel corona

Nu we langzaam maar zeker het einde van het jaar bereiken, beginnen veel bedrijven en andere instanties na te denken over de organisatie van een kerstborrel. Het organiseren van een kerstborrel is een goede traditie. Dit jaar zal er als gevolg van de uitbraak van corona voor een deel van deze traditie af moeten worden afgeweken. De vraag is hoe je een kerstborrel kunt organiseren tijdens een pandemie maar er zijn mogelijkheden! Wij inspireren je hoe je dit kunt doen.

Het nieuwe normaal in tijden van corona. Hoe zit het met de kerstborrel? 

De uitbraak van het coronavirus heeft voor veel grote veranderingen op zakelijk gebied gezorgd. Veel werknemers moesten hun plek op kantoor inwisselen voor een thuiswerkplek 

Het thuiswerken vormde al snel het nieuwe normaal in corona tijd. Alleen deze manier van werken maakte het mogelijk om op een veilige manier een bedrijf draaiende te houden in een wereld die even stil leek te staan.

Veel bedrijven moesten flink de zeilen bijzetten om de gewenste resultaten te realiseren. Het gevolg is dat er een veel hogere werkdruk op medewerkers van bedrijven lag.

Veel organisaties vinden het dan ook erg belangrijk om wel een kerstborrel te organiseren om de medewerkers op een informele manier te bedanken en waardering te tonen voor de flexibiliteit en extra inzet. De corona situatie zorgt echter voor een andere invulling hiervan.

Kerstpakket Vakantie

#kerstpakketten

Met meer dan 300 soorten kerstpakketten, is er voor iedereen wel een geschikt kerstpakket te vinden!

Kerstborrel in de corona tijd  

Een kerstborrel is een uitstekende gelegenheid om met medewerkers en eventueel relaties de successen van het afgelopen jaar te vieren en vooruit te kijken op een nieuw jaar. Het is een goede traditie waar veel bedrijven dan ook niet graag van afwijken.

Veel organisaties pakken een kerstborrel dan ook groots aan en startten maanden van tevoren met de voorbereidingen. De vraag is echter of een kerstborrel in de corona tijd ook tot de mogelijkheden behoort.

Het antwoord op de bovenstaande vraag is nauwelijks te geven in een situatie die zelfs dagelijks kan veranderen. De belangrijkste stappen die gezet worden om het virus te bestrijden hebben immers betrekking op de groepsgrootte en de onderlinge afstand tot elkaar.

Daarom inspireren we je hieronder met een aantal sterk verschillende ideeën hoe je een kerstborrel kunt organiseren tijdens een pandemie. Je weet zeker dat je een origineel kerstfeest tegemoet gaat want alles is dit jaar anders dan anders.

Welkom op de 1,5-meter-afstand-kerstborrel

Als we de maximale groepsgrootte even buiten beschouwing laten, is het zeker mogelijk om de 1,5-meter-afstand-kerstborrel te organiseren. Je kunt hiervoor een ’bring your own’ feest organiseren waarbij de medewerker een budget tot zijn of haar beschikking krijgt om zelf de versnaperingen in te slaan.

Hiermee voorkom je dat mensen te dicht op elkaar gaan staan in de buurt van de bar. Dit wordt in Nederland ook wel een Amerikaanse fuif genoemd, al zijn deze feestjes in Amerika bekend als “Dutch party”. 

Als we wel naar de groepsgrootte kijken, zul je er misschien vanaf moeten zien om de hele organisatie tegelijk uit te nodigen maar is het wellicht een optie om de borrel op afdelingsniveau te organiseren.

Een andere oplossing is om een mooie mix van mensen van meerdere afdelingen aan elkaar te koppelen (van iedere afdeling steeds 1 of 2 personen) waardoor er meer (persoonlijk) contact tussen de afdelingen ontstaat. Door deze optie moet je wellicht meerdere kerstborrels geven en vraagt dit wat meer organisatie maar daar kunnen we je bij helpen.

#Bedankkaart

Geen (fysieke) borrel mogelijk? Dan is het wel zo leuk om het personeel te bedanken voor hun inzet met een toffe kaart!

Corona proof kerstborrel, online mogelijkheden voor een originele invulling

Als een fysieke kerstborrel niet tot de mogelijkheden behoort en je bent absoluut van plan om niet van deze traditie af te wijken, dan zul je de online mogelijkheden moeten benutten.

Als je de digitale mogelijkheden benut, zul je altijd een corona proof kerstborrel kunnen organiseren. Hierbij kun je gebruik maken van digitale opties als Zoom, Microsoft Teams of Houseparty. Je kunt hier een zeer originele invulling aan kunnen geven als je dit wenst. 

De eerste stap bij het organiseren van een digitale kerstborrel is eenvoudig: je kunt een kerstpakket voor je medewerkers gewoon thuis laten bezorgen. Als je zorgt dat er in het kerstpakket een lekker flesje zit en wat smakelijke hapjes, hoef je je geen zorgen te maken over de catering. Uiteraard kun je hiervoor ook een speciaal borrelpakket naar de medewerkers toesturen.

Je hebt diverse mogelijkheden om een kerstborrel op de meest originele manier in te vullen. Een platform als Houseparty biedt mogelijkheden om gezamenlijk als groep spelletjes te spelen. Spelletjes als Heads Up!, Trivia, Chips and Guac en Quick Draw staan al op dit platform maar je kunt hier ook een quiz vormgeven.

Ook spelletjes als raden wie deze baby is (eerst iedereen een babyfoto van zichzelf laten insturen), 30 seconds of hints kunnen gespeeld worden. 

Een kerstborrel organiseren tijdens een pandemie vraagt wat creativiteit en aanpassingsvermogen. Echter ben je er wel zeker van dat er lang over deze kerstviering nagesproken wordt. Laten we er echter wel met z’n allen hopen (en eraan werken) dat we volgend jaar weer normaal kerst kunnen vieren.

Geef een antwoord