Feest

Originele redenen om alsnog een feestje te geven in 2021

redenen feestje

De uitbraak van het Corona virus heeft een streep door veel plannen getrokken. Er zijn weinig mensen die geen feestjes hebben moeten afzeggen of moeten afzien van het organiseren van een party. Uitstel hoeft uiteraard nog geen afstel te betekenen maar door “het verjaren” van de reden om een feest te geven, kan het gevoel hierbij wel anders worden. Daarom delen we hieronder de meest originele redenen om alsnog een feestje te geven in 2021.

Ons lot begin 2020……..

Als je nog een ouderwetse papieren agenda gebruikt en je bladert eens terug naar de periode tussen februari en juli, krijg je een duidelijk beeld van ons lot begin 2020. Hoewel dit meteen heel dramatisch klinkt, vertellen de strepen door veel afspraken wél het verhaal van deze periode.

Veel feesten en evenementen konden niet doorgaan. Dit geldt niet alleen voor de grotere events als Pinkpop, de laatste speelronden van de Eredivisie en de Formule 1 op Zandvoort maar ook veel kleinere “hoogtepunten van een jaar” moesten worden gecanceld. Denk hierbij aan braderieën, dorpsfeesten en andere tradities. 

Uiteraard zul jezelf ook wel van een aantal plannen hebben moeten afzien. De kans is groot dat je in deze periode jarig was (misschien wel 50 bent geworden), had willen verloven, 12,5 jaar getrouwd was, geslaagd bent, je rijbewijs hebt gehaald of met pensioen bent gegaan.

Dit zijn allemaal momenten die zeker groots gevierd hadden mogen worden. Op een mooie locatie, bediening erbij, lekker eten en drinken en misschien wel met overnachting zodat niemand naar huis moet rijden en zichzelf tot Bob hoeft te benoemen.

Helaas…… Bob moest thuisblijven de eerste helft van 2020. 

Er was even géén mogelijkheid voor een feest, hoe bijzonder de reden ook was.

Een gemiste kans? Moeten we deze heugelijke momenten zomaar aan ons voorbij laten gaan? Het antwoord is nee. Het lijkt erop dat er weer wat mogelijk is, mits we de dringende adviezen wel opvolgen. 

Genoeg redenen om een feestje te geven

We kunnen het ons uiteraard voorstellen dat het nu misschien niet meer zo leuk is om te vieren dat je begin maart 12,5 jaar getrouwd was, je half april vader en moeder bent geworden, dat je begin mei met pensioen bent gegaan of dat je je schooltas buiten mocht hangen zonder een examenzaal gezien te hebben.

De situatie kan nu wel heel anders zijn. Je nieuwe studie is al van start gegaan, je kindje kruipt bijna en bezorgt je meer slapeloze nachten dan je lief is en als pensionaris zit je al lang voor je camper in Zuid-Europa. We laten de verandering van situatie bij het huwelijk maar even buiten beschouwing…..

Hoewel de oorspronkelijke reden dus niet meer actueel is, zijn er nog genoeg andere redenen te bedenken om alsnog een leuk feest te organiseren.

We hoorden laatst iemand die uitnodigen verstuurden voor een feest omdat Knabbel het konijn 2 jaar was geworden. Iedere gast die het feest bezocht nam een wortel of iets anders mee voor Knabbel en het werd een groot en gezellig feest.

Precies zoals wij Nederlanders als géén ander kunnen: improviseren om een spontaan feest te organiseren. Heb je geen konijn en moet er een ander stempel op het feest worden gezet? Laat je dan inspireren door de onderstaande ideeën.

De meest originele redenen om alsnog een feestje te geven in 2021

 • Je eindelijk besloten hebt om voor jezelf te beginnen
 • Je 11.111 dagen bestaat (pak je rekenmachine maar)
 • Je een nieuwe racefiets hebt gekocht om meer in beweging te zijn
 • Je eindelijk klaar bent met de renovatie van je tuin (dit wordt dus een tuinfeest)
 • Je van plan bent om je huis grondig op te ruimen en schoon te maken en dat een feestje nog wel één keer kan.
 • Je uit een burn-out bent gekomen
 • Je nieuwe huiskamer set moet uitgeprobeerd worden (brengt wel een risico met zich mee)
 • Je “toevallig” te veel muffins hebt gebakken
 • Je eigengemaakte wijn klaar is of een account hebt aangemaakt bij een website waarbij je online wijn kunt bestellen
 • Je eindelijk vakantie hebt na een jaar lang hard werken
 • Je de liefde of vriendschappen wilt vieren
 • Je een cursus hebt afgerond (hoe eenvoudig dan ook)
 • Je een nieuwe BBQ hebt gekocht en deze (ongeacht het weer) wilt uitproberen

Waarom dit soort redenen om een feestje te organiseren tijdloos zijn

Voor de volledigheid is het goed om je erop te wijzen dat je de realiteit niet uit het oog mag verliezen. Het gevaar van het Corona virus is niet geweken. Hoe graag we ook terug willen naar ons “oude normaal” moeten we het doen met het “nieuwe normaal”, dus met inachtneming van de gewenste onderlinge afstand van elkaar.

#uitnodiging

Mocht het in 2021 niet lukken om een feest te organiseren? Dat neemt niet weg dat je alvast uitnodigingen kunt versturen voor dat knalfeest in 2022!

Daarnaast weten we nooit wat de ontwikkelingen zullen zijn op dit gebied. Plannen kunnen weer snel wijzigen kijk maar hoe je agenda eruit zag afgelopen maanden. Gelukkig zijn (vrijwel) alle bovengenoemde redenen om een feestje te organiseren tijdloos. 

Geef een antwoord