Bruiloft

Op zoek naar een trouwdatum in 2021? Dit zijn de beste!

trouwdatum in 2021

Ben je voornemens om in 2021 met je geliefde in het huwelijksbootje te stappen, en is er nog geen exacte datum vastgesteld waarop jullie dat willen gaan doen? Dan is dit een goed moment om alvast stil te staan bij de mogelijkheden die er zijn als jullie willen kiezen voor een unieke trouwdatum in 2021.

Elk jaar zijn er wel mogelijkheden om te trouwen op een unieke datum, maar dit zijn niet elk jaar dezelfde dagen van het jaar.

Wij helpen je alvast op weg bij het kiezen van de beste (en meest originele) trouwdatum in 2021!

Populaire trouwdatums voor 2021

01 november 2021

Dit is naar onze bescheiden mening de eerste dag van 2021 met een unieke datum.

In de datum 01-11-21 bevinden zich de getallen 1, 11 en 21. Tussen 1 en 11 zit precies tien verschil, en tussen 11 en 21 zit evenveel verschil.

Echter, in dit rijtje zal dit mogelijk de minst geschikte unieke trouwdatum in 2021 zijn, aangezien deze dag op een maandag valt. Maar vormt een maandag geen bezwaarpunt, dan behoort deze dag tot de opties naar onze mening.

12 november 2021

Een nog mooiere datum om te trouwen in 2021 is vermoedelijk 12-11-21.

Het mooie aan deze datum is dat hij symmetrisch is. Dit betekent dat als je alle cijfers van links naar rechts omdraait, dat de datum dan nog steeds gelijk is!

Van de vijf unieke trouwdata die er in 2021 zijn, valt deze dag waarschijnlijk het meest gunstig, namelijk op een vrijdag! Vrijdag en zaterdag zijn over het algemeen de meeste handige dagen om te trouwen, aangezien (bijna) niemand dan een vrije dag hoeft op te offeren (en wellicht jullie zelf als bruid en bruidegom ook niet).

Kijkt een van je huwelijksgasten te diep in het glaasje? Dan kan er bovendien zorgeloos worden uitgeslapen op de zaterdag!

trouwkaart uitnodiging

#uitnodiging

De mooiste kaarten voor een trouwfeest! Zorg dat je goed voor de dag komt met een elegante uitnodiging.

21 november 2021

Kun (of wil) je niet op een van de vorige datums, maar wil je wel op een unieke datum trouwen, die fraai oogt?

Dan is zondag 21 november 2021 (kort geschreven: 21-11-21) ook een originele trouwdatum.

Deze datum bevat twee keer het getal 21, en in het midden het getal 11. Deze trouwdatum bestaat net als 12-11-21 uitsluitend uit enen en tweeën (als je de 20 uit 2021 weglaat tenminste).

📅 Dit zijn de populairste trouwdatums voor 2022!

12 december 2021

December 2021 biedt ook twee mogelijkheden om op een unieke datum te trouwen.

12-12-21 is de eerste leuke datum die we tegenkomen in deze maand. Deze datum bevat ook alleen enen en tweeën, en je trouwt op deze dag op de 12e dag van de 12e maand.

Voordeel van deze dag is dat je je feestje in het weekend kunt vieren: 12 december 2021 valt namelijk op een zondag.

Het nadeel is ook meteen duidelijk: gaat je feestje (te) lang door, dan zullen sommige gasten maandag met een kater op hun werk verschijnen!

#decoratie

De mooiste decoratie & accessoires voor een trouwfeest in 2021! Uiteenlopende thema’s.

21 december 2021

Liever vlak voor kerst elkaar het ja-woord geven?

Dan is 21-12-21 de laatste (echt) originele datum waarop je kunt trouwen in 2021.

Het nadeel is alleen dat deze dag op een dinsdag valt. Dat is een weinig populaire dag van de week om te trouwen, waarmee je bij je gasten waarschijnlijk ook geen bonuspunten scoort…

Een melding van het voorgenomen huwelijk bij de Burgerlijke Stand

Heb je de beste trouwdatum kunnen kiezen?

Mooi zo!

Dan is de eerste stap die je daarna moet zetten het melden van je trouwdatum bij de Burgerlijke Stand.

Dit kun je maximaal een jaar voordat je gaat trouwen doen (en uiterlijk twee weken ervoor), en wel in de woonplaats van de bruid of van de bruidegom.

De meldingsplicht voor het huwelijk vervangt de vroegere ‘huwelijksaangifte’ (wat ook wel ‘ondertrouwen’ werd genoemd). De Burgerlijke Stand controleert na je aanvraag of je voldoet aan de eisen om te mogen trouwen.

Iemand die al getrouwd is, die mag bijvoorbeeld niet nogmaals trouwen. Welke documenten je nodig hebt om te trouwen verschilt per gemeente waarin getrouwd wordt.

Een geldig legitimatiebewijs van de bruid en bruidegom wordt eigenlijk standaard opgevraagd door de gemeente. Hetzelfde geldt voor de kopieën van legitimatiebewijzen van eventuele getuigen.

2 thoughts on “Op zoek naar een trouwdatum in 2021? Dit zijn de beste!

  1. Matthew schreef:

    Je vergeet 12-02-2021, 12-02 is 2021 als je het van rechts naar links leest

    1. Frank Kruit schreef:

      Dat is inderdaad een goede. Bedankt voor uw reactie!

Geef een antwoord