Feest, Themafeest

WK voetbal 2022 feestje organiseren? Zo doe je dat!

wk voetbal feest

Het WK voetbal 2022 in Qatar staat voor de deur. De eerste wedstrijd van het Nederlands Elftal staat gepland op 21 november. Er wordt tegen Senegal gevoetbald. Veel Nederlanders kijken uit naar het WK voetbal, maar hebben niet het geld om naar Qatar af te reizen. Waarom zou je ook als je het WK voetbal ook thuis kunt vieren met familie en vrienden. Maar hoe pak je dit aan? Lees alles over het organiseren van een WK voetbal feestje!

Aftellen naar het WK voetbal: de voorbereidingen voor het WK feest!

Het is alweer even geleden dat onze mannen hun voetbalkunsten mochten vertonen. In 2014 was het de laatste keer dat oranje mee mocht doen aan het WK voetbal. Het Nederlands Elftal was ‘on fire’ en eindigde op een fraaie derde plek.

Vier jaar later was het schrikken geblazen toen ’t Nederlands elftal zich niet wist te kwalificeren. Des te leuker is dat ons elftal nu wel een potje mag voetballen in het veelbesproken Qatar.

Speeldata WK voetbal poule A

Nederland komt uit in poule A. Je kunt alvast deze data in de agenda zetten.:

DatumNL tijdThuisUit
20-nov-2217.00 Qatar Ecuador
21-nov-2217.00 Senegal Nederland
25-nov-2214.00 Qatar Senegal
25-nov-2217.00 Nederland Ecuador
29-nov-2216.00 Nederland Qatar
29-nov-2216.00 Ecuador Senegal

Wie doet wat?

Heb jij het puike idee verzonnen een WK feestje te organiseren? Dan is het handig hier een aantal mensen bij te betrekken. Stel dat je het wereldkampioenschap voetbal feest in jouw straat wil vieren, dan zou je het bestaande buurtcomité kunnen vragen om assistentie te verlenen in het organiseren van het feest.

Waar vier je het WK feestje?

Wil je lekker uitpakken tijdens het WK voetbal 2022? Dat kan op verschillende locaties. Zo kun je ervoor kiezen om met een stel vrienden de kroeg in te gaan om daar het Nederlands Elftal te ondersteunen. Of je kiest ervoor om een eigen voetbalcafé te starten in jouw buurt.

Opblaasbaar café inhuren

Wist je dat het mogelijk is een heus opblaasbaar café te huren? Het kan echt! Kost een paar centen, maar als je met een groepje buurtgenoten de kosten deelt, valt het reuze mee. Mochten de kosten toch iets te veel van het goede zijn, dan zou je kunnen overwegen om pas uit te pakken wanneer oranje minimaal de kwartfinales haalt – of dé finale.

Het hoeft allemaal niet zo gek. Zo volstaat een partytent ook prima. Bovendien kun je deze naar smaak inrichten en aankleden met de vetste WK voetbal versiering. En mocht het feest echt wat uit de hand lopen, dan is een opblaasbaar feestcafé mogelijk niet altijd even handig.

wk versiering

#WKversiering

Bekijk een uitgebreid assortiment aan WK voetbal versiering

Waar haal je elektriciteit vandaan?

Kies je voor een mobiel voetbalcafé in jouw straat? Dan is de volgende vraag waar je de elektra vandaan haalt. Mogelijk heeft één van je buurtgenoten een knap aantal zonnepanelen op het dak liggen en is diegene bereidt zijn dure stroom uit te lenen aan het feest.

Sluit je vervolgens een beamer, geluidsinstallatie en koelkast aan, dan wil je dit veilig doen. Zorg dat alle elektra in ieder geval hoog en droog ligt. Een spetterend feest wordt het mogelijk toch wel!

Welke hapjes mogen niet ontbreken?

Niet geheel onbelangrijk zijn de hapjes. Alle wedstrijden worden rond etenstijd gespeeld. Een goede hap is dan welkom, zeker omdat er mogelijk wat alcohol in het spel zit. Je kunt verschillende kanten op voor wat betreft dit thema.

Zo kun je voor de wedstrijd tegen Senegal (thuis spelend) kiezen voor lokale hapjes uit dat land. Wanneer Holland de thuisploeg is, kies je uiteraard voor bitterballen, kaas, worst, wortels, vlammetjes & een pot erwtensoep.

Bring youre own WK hapjes

Een erg leuk idee is door iedereen uit de buurt een hapje te laten maken. Mocht het aan keukenhelden ontbreken, kan er altijd nog worden besloten een cateringbedrijf in te schakelen. Of wat dacht je van pizza bestellen? Klinkt ook wel goed, niet waar?

Tot slot kun je natuurlijk de barbecue uit de schuur trekken en iemand tot chef barbecue bombarderen. Voetbal en een goed stuk vlees van de barbecue gaat natuurlijk erg goed samen.

chef wk voetbal bbq
Chef wk voetbal bbq

Oranje is de dresscode

Het spreekt voor zich dat iedereen er op zijn opperste best uit moet zien tijdens de wedstrijd. Daarmee bedoelen we niet enkel een gelletje in het haar, maar uiteraard de zo gewenste oranje outfit. Denk aan een oranje pruik, bijpassende bretels, een hoed en een oranje shirt.

Kortom: alles wat oranje is moet uit de kast worden getrokken. Kleed je warm aan, en trek daarom meerdere lagen over elkaar heen aan. Dat scheelt ook weer wat in de energiekosten.

Herrie makende WK feestattributen

Daarnaast kunnen enkele herrie makende attributen niet ontbreken. Denk aan een stadion gastoeter, een vuvuzela en wat confetti-kanonnen. Alles wat veel herrie maakt en waarmee je absoluut geen vrienden maakt in de buurt.

Tip: nodig daarom iedereen uit de buurt uit, dat scheelt weer wat bezoekjes van de lokale politie. Die willen ook gewoon voetbal kijken.

oranje confetti

#Confetti

Scoort Nederland? Dan wil je spektakel zien. Dat kan met deze confetti kanonnen!

Activiteiten voor, tijdens en na het WK voetbalfeest

Is die 1,5 uur wedstrijd voor jullie niet voldoende voor een volwaardig feest? In dat geval zou je er nog wat activiteiten rond omheen kunnen verzinnen.

Zo zou je voor of na de wedstrijd een leuke quiz kunnen organiseren. Deze quiz heeft uiteraard als thema ‘voetbal’. Hang hier één of meerdere prijzen aan vast. Denk aan een gaaf voetbalshirt of een leuke voetbalreis. Iedereen zorgt voor een bijdrage in de prijzenpot.

Potje wedden?

Wil je het extra spannend maken tijdens de wedstrijd, dan zou je kunnen overwegen een voetbalpoultje te maken. Iedereen uit de buurt legt wat geld in dat vervolgens in wordt gezet op de winnaar van de wedstrijd of op een andere uitkomst. Dit kan o.a. bij de Toto of bij Holland Casino Online.

Ben je niet zo’n gokker, dan volstaat een voetbalpoultje ‘voor de eer’ natuurlijk ook. Er zijn diverse websites waarbij je binnen een paar tellen een gratis voetbalpoul hebt aangemaakt.

Voetbalbingo met bijzondere gebeurtenissen

We blijven in de gokkerij, hoewel iets onschuldiger. Wat te denken van een voetbal-bingo. Iedereen die de wedstrijd bijwoont, krijgt een bingoformulier met daarop termen als: ‘Louis van Gaal maakt een karatetrap’, ‘speler maakt een schwalbe’ of ‘vechtpartij tussen spelers’.

Bingo heb je bij één volle lijn (van links naar rechts), twee volle lijnen of bij een volle kaart. Alle winnaars krijgen een prijsje.

WK voetbalbingo
WK voetbalbingo

Denk ook aan de kinderen

We hebben het vooralsnog over volwassen activiteiten gehad in dit blog. Er is ook aandacht voor de allerkleinsten. Het is immers geen bedtijd wanneer oranje speelt. Wil je jouw kroost wat afleiding geven (lees: jou niet storen), dan kun je overwegen een springkussen in te huren, zodat ze lekker hun energie kwijt kunnen.

Daarnaast kun je de kids opdracht geven de buurt aan te kleden met oranje attributen, kun je een speurtocht voor ze uitzetten of een speelhoek inrichten.

springkussen in de kleur oranje
Springkussen in de kleur oranje

Tot slot: hou het leuk & veilig!

Een feestje mag geen toestanden geven. Zoals eerder aangegeven is het verstandig heel de buurt in te lichten over de plannen rondom het WK voetbal.

Daarnaast moet er goed na worden gedacht over de veiligheid. Denk aan brandblussers en het netjes achterlaten van de feest locatie, zodat er naderhand niets kapot kan gaan.

Om geluidsoverlast te voorkomen, draai je vanaf een uurtje of 22:00 de muziek naar standje ‘zacht’.

Laten we nu maar hopen dat oranje het haalt tot in de finale!