Product reviews

Ervaringen met SodaStream – onze eerlijke review

sodastream ervaringen

In Nederland is het drinkwater fantastisch en daar weet de SodaStream handig op in te spelen door van dat lekkere platte water, een heerlijk bruiswatertje te maken. Dit apparaat hebben we vanuit Gallant & More onder de loep genomen, omdat we op veel feestjes komen waar dit apparaat misschien wel goed van pas kan komen! Onze ervaringen met Sodastream.

Ervaringen met SodaStream

De SodaStream is de musthave om in een handomdraai een glas water om te toveren in een sprankelend watertje, eventueel met een lekker smaakje. Maar werkt het wel zo handig, of kun je deze gadget beter links laten liggen?

Het start allemaal met de bijgeleverde fles, deze vul je met kraanwater. So far so good! Daarna is het een kwestie van het juist plaatsen van de fles.

Maar niet iedereen houdt van veel bubbels. Daar heeft SodaStream een oplossing voor, omdat je zelf kunt bepalen hoeveel bubbels je wilt. Dit varieert van weinig bubbels, tot veel bubbels.

Ook kun je er naar wens een smaakje aan toevoegen, daar zijn speciale siroopjes voor op de markt. Wel dien je de smaak pas toe te voegen, nadat je het water van bubbels hebt voorzien.

De bubbels zelf komen niet vanzelf, nee daar is koolzuur voor nodig. De koolzuurcilinders leen je als het ware, want op het moment dat deze leeg zijn, lever je de lege patronen weer in voor een nieuwe. Je hoeft dus enkel het benodigde gas te betalen, niet voor het omhulsel.

Ervaringen met Sodastream accessoires

SodaStream komt met diverse accessoires, zodat je als liefhebber nog meer mogelijkheden krijgt. Naast de zogenaamde ruilcilinders, is er meer op de markt.

Je kunt bijvoorbeeld extra flessen komen, van plastic tot glas. Bovendien kun je losse doppen aanschaffen en extra reinigingstabletten.

Siroopjes voor de SodaStream

Liever een smaakje aan het bruisende water. Geen probleem! Er zijn verschillende smaakjes te koop, waarmee je lekker kunt experimenteren.

Zo creëer je een drankje, precies zoals jij dat wilt. De siroopjes kun je van SodaSteam zelf kopen, maar je kunt ook uit de voeten met de siroop die je in de supermarkt kunt kopen. Dit laatste scheelt in de kosten, maar het is natuurlijk erg smaakgebonden.

Zelf zijn we fan van de verschillende SodaStream smaken die je kunt kopen.

SodaStream assortiment
SodaStream assortiment

Wel is het goed om te weten dat de smaakjes een beetje een soort nasmaak achter laten in de flessen. Voor de flessen van glas is dit een stuk minder. Je kunt het natuurlijk zelf in de hand houden, door voor iedere smaak een aparte fles aan te schaffen.

De volgende smaken zijn o.a. verkrijgbaar:

  • Classic siroop Orange;
  • Classic Siroop Cola;
  • Classic Siroop Lemon Lime.

SodaStream kopen?

Er zijn verschillende winkels waar je de SodaStream kunt halen, in sommige gevallen kun je het apparaat al werkend zien. Naast dat je het apparaat in een winkel kunt kopen, zijn er online ook verkooppunten.

Het welbekende Bol.com is een van de verkooppunten: betaalbaar en vooral betrouwbaar. Het mooie aan Bol.com is dat je het apparaat kosteloos terug kunt sturen op het moment dat hij stuk is. Deze service is erg fijn.

Ons eindoordeel

Zelf hebben we het apparaat uitvoerig getest Het is ons daarbij vooral te doen om de lege flessen die je bespaart. Bovendien kun je op ieder moment van de dag een watertje omzetten in bruisend water.

Vooral op feesten is dit een genot, zeker wanneer het warm weer is. Bruisend water is bovendien erg populair onder vele gasten.

Wat ook opvalt is de gebruiksvriendelijkheid van het apparaat. In principe kun je het ding uit de doos halen en starten met het maken van je eigen drankjes. Het is leuk om hiermee te experimenteren.

Een klein minpuntje vinden we de kosten van de cilinders. Tot zoverre onze ervaringen met Sodastream.

Geef een reactie