Feest

Hoe zorg je er als evenementorganisatie voor dat de locatie netjes blijft?

schoon houden evenement

Bij Gallant & More weten we hoe belangrijk het is om een evenement soepel en schoon te laten verlopen. Niets vermindert de feestvreugde zo snel als een rommelige locatie. Daarom zetten we de beste tips voor je op een rijtje om je evenement zo schoon mogelijk te houden.

1. Recyclebare bekers en statiegeld

Een van de meest effectieve manieren om afval op je evenement te verminderen, is door recyclebare bekers te gebruiken. Voeg een klein statiegeld toe aan elke beker; dit motiveert gasten om hun bekers terug te brengen in plaats van achter te laten. Dit systeem helpt niet alleen afval te verminderen, maar zorgt ook voor een schonere omgeving gedurende het hele evenement.

2. Rolcontainer huren

Een rolcontainer huren is een must voor ieder evenement. Deze grote, mobiele afvalcontainers zijn perfect voor het efficiënt verzamelen en scheiden van afval. Zorg dat er voldoende rolcontainers beschikbaar zijn, zowel voor restafval als voor recycling. Het huren van de juiste aantal en soort containers speelt een cruciale rol in het beheer van afvalstromen.

3. Creatieve afvalbakken

Maak het weggooien van afval leuk! Gebruik afvalbakken die niet alleen functioneel zijn, maar ook een visuele aanvulling op je evenement. Denk aan kleurrijke designs of bakken die geluid maken bij gebruik.

4. Biologisch afbreekbaar materiaal

Waar mogelijk, kies voor biologisch afbreekbare materialen. Dit geldt voor borden, bestek, en zelfs decoratiematerialen. Door biologisch afbreekbaar materiaal te gebruiken, verminder je niet alleen de impact op het milieu, maar zorg je er ook voor dat eventueel achtergebleven afval minder schadelijk is.

5. Duidelijke signage

Zorg voor duidelijke en goed zichtbare borden die gasten wijzen op waar ze hun afval kunnen laten. Effectieve communicatie is de sleutel tot een schoon evenement. Wijs specifieke recyclingstations aan en geef duidelijk aan wat waar weggegooid kan worden.

6. Vrijwilligers en personeel

Overweeg om vrijwilligers of personeel in te zetten die tijdens het evenement rondlopen om afval op te ruimen en gasten te helpen met afvalsortering. Dit niet alleen helpt om de locatie schoon te houden, maar toont ook je inzet voor een duurzaam evenement.

Door deze stappen te volgen, zorg je ervoor dat elk evenement niet alleen onvergetelijk, maar ook onberispelijk schoon is. Schoonheid en duurzaamheid gaan bij ons hand in hand, zodat iedereen kan genieten in een aangename omgeving.