Feestshop reviews

Hapjes aan Huis review, is het een lekker hapje?

hapjes aan huis review

Een feest is niet compleet zonder wat lekkers te happen. Een lekker hapje of een complete barbecue, naast de drankjes en aankleding is dit een succesfactor voor je feest. Natuurlijk kun je zelf in de keuken aan de slag, maar wat als je daar geen zin in hebt, of geen tijd? Dan is het laten bezorgen van catering een perfecte oplossing. Hapjes aan Huis biedt, de naam zegt het al, hapjes aan huis. Van borrelhapjes tot lunch, diner of BBQ. Vandaag reviewen we voor jou de website van Hapjes aan huis. Is het betrouwbaar, snel én leveren ze inderdaad lekkere hapjes? We zijn ook benieuwd naar jouw ervaringen met Hapjes aan Huis, dus laat ze vooral hieronder achter! Lees de Hapjes aan Huis review snel!

Over Hapjes aan Huis & review

Ken je Thuisbezorgd.nl? Het platform brengt eetgelegenheden samen waar je kunt afhalen of eten kunt laten bezorgen, door heel Nederland. Waar je ook zin in hebt, je vindt het hier op één plek. Hapjes aan Huis biedt eenzelfde concept, maar dan voor catering op locatie. Jouw locatie!

Hapjes aan Huis is geregistreerd bij de KvK als Hapjes aan Huis B.V., gevestigd in Haarlem. Het platform is een samenwerkingsverband van cateraars die kwaliteit bieden, door heel Nederland, en bestaat sinds 2008.

De medewerkers van Hapjes aan Huis hebben zelf in de keuken of bediening gewerkt en weten dus waar ze het over hebben. Ze werken alleen samen met de beste cateraars, die garant staan voor kwaliteit. Ze hebben dan ook elke aangesloten cateraar persoonlijk bezocht om die kwaliteit te borgen.

Het voordeel voor de klant is dat je bij Hapjes aan Huis één bestelling kunt plaatsen voor verschillende soorten hapjes of eten, die van verschillende cateraars kunnen komen. Maar je houdt wel één aanspreekpunt, één factuur en één prijs, waar je ook bestelt. Zo verzorgen ze voor jaarlijks de catering voor meer dan 85.000 gasten.

Dat klinkt dus allemaal zeer goed, ze hebben een ruime ervaring en het is een Nederlands bedrijf, wat altijd meer vertrouwen geeft. Hieronder gaan we verder in op het feit of ze deze beloftes ook waarmaken.

Assortiment Hapjes aan Huis

Als je catering wil voor een feestje, een diner of een BBQ, of welke andere gelegenheid ook, dan kun je aan veel soorten eten denken. Zoek je iets klassieks, of exotisch? Wil je Aziatisch, Mexicaans, Mediterraans, Italiaans of iets anders? Hoe meer keuze, hoe lastiger het misschien wordt om te kiezen.

Aan de andere kant wil je juist wat te kiezen hebben. Gelukkig staat Hapjes aan Huis voor je klaar als je het even niet weet, en kunnen ze je van advies voorzien. En staat datgene wat je zoekt er niet tussen, dan kun je contact met ze opnemen om te kijken wat er alsnog mogelijk is. Dat is een fijne service!

Het assortiment van Hapjes aan Huis is afhankelijk van waar je woont. Ze werken vooral met lokale partijen, die dus ook vooral lokaal leveren. Er zijn ook een aantal landelijke mogelijkheden, dus íedereen kan, binnen Nederland, catering bestellen via Hapjes aan Huis.

Maar wat kun je zoal bestellen dan? Hebben ze echt hapjes uit alle uithoeken van de wereld? Nou, daar lijkt het wel op!

Assortiment Hapjes aan Huis review

Er zijn sowieso een aantal partijen die dus landelijk bezorgen. En eigenlijk is dat al een compleet assortiment. Zo kun je in het hele land de volgende producten bestellen:

 • BBQ
 • Buffetten
 • Lunch
 • High Tea
 • Hapjes
 • Tapas
 • Salades
 • Gourmet
 • Ontbijt
 • Drank
 • Desserts

Ook lunch, broodjes, complete catering, bier- en wijnproeverijen etc. behoren tot de mogelijkheden. Lokaal komen daar specialiteiten bij, zoals:

 • Sushi
 • Hapjesschalen
 • Kaas & Ham
 • Snacks
 • Salade bowls
 • en nog veel meer!

De prijzen zijn heel schappelijk. Zo heb je al een BBQ-pakket voor €7,80 per persoon, maar je kunt het natuurlijk zo uitgebreid en gek maken als je zelf wil!

Daarnaast kun je ook in heel Nederland een tent laten bezorgen, wel zo gemakkelijk! Daarnaast kun je bestek, servies en feestservetten mee bestellen, dit kost €1,10 per set. Kies je voor een barbecue of complete maaltijd, dan is een mobiele kok die het voor je bereidt een optie.

Wat er bij het aanbod niet is inbegrepen, is de bediening. Om je feest, diner, lunch, high tea etc. helemaal compleet te maken, kun je dus nog een ober inhuren om die zorg ook uit handen te nemen. Zo weet je zeker dat je helemaal nergens meer naar om hoeft te kijken tijdens jouw dag.

Gerechten per gelegenheid

Je kunt dus hulp inschakelen van de experts van Hapjes aan Huis als je geen idee hebt wat je moet bestellen. Maar ze hebben ook per thema en gelegenheid alvast een aantal ideeën voor je gebundeld op de website. Vrijwel elk soort feest dat je maar kunt bedenken kun je vinden, van moederdag tot kerst, van oud en nieuw tot housewarming en alles ertussenin.

Dus of je nu een tuinfeest geeft, afgestudeerd bent of Nederland in het EK of WK uit mag komen, Hapjes aan Huis heeft een assortiment passende hapjes voor je samengesteld. Ook bedrijven kunnen trouwens terecht bij Hapjes aan Huis.

En zelfs voor die gelegenheid die niet zo vrolijk is maar juist goed geregeld moet worden, namelijk een uitvaart, kun je hier terecht.

Assortiment Hapjes aan Huis review

Het assortiment van Hapjes aan Huis is dus dik in orde. Er is keuze genoeg voor elke gelegenheid en in heel Nederland. Als bonus kun je ook een tent mee bestellen en kun je ervoor kiezen om je gerechten ter plekke door een kok te laten bereiden.

Ook catering voor kleine groepen of zelfs voor twee personen is mogelijk, van ontbijtservice tot fancy diner. De prijzen zijn heel normaal, dus ook dit is prima in orde.


Leveringen van Hapjes aan Huis

Hapjes aan Huis is je contactpersoon voor de bestelling, maar leveren deze zelf niet. De bestelling wordt namelijk gemaakt door een lokale cateraar die het vervolgens bij jou bezorgt. De grote vraag is natuurlijk: als ik last minute bedenk dat ik nog wat hapjes nodig heb, kan ik dan ook nog bestellen bij Hapjes aan Huis, of is de levertijd wel wat langer?

Levertijd

Laten we beginnen met te melden dat Hapjes aan Huis belooft dat je 365 dagen per jaar hapjes geleverd kunt krijgen. Het maakt dus niet uit wanneer jouw feestje is, je kunt altijd catering krijgen via hen. En daar worden wij wel blij van!

Normaal gesproken verwachten ze bij Hapjes aan Huis dat je ongeveer een week van tevoren je bestelling doorgeeft. En gezien het feit dat de cateraars ook hun inkopen moeten doen en de gerechten moeten bereiden, is dat niet zo heel vreemd. Het is tenslotte geen kant-en-klaar product wat ze in moeten pakken en met PostNL moeten versturen.

Heb je iets meer haast en wil je je hapjes binnen 3 tot 5 dagen geleverd krijgen? Dan kun je contact met Hapjes aan Huis opnemen, zij kijken met je naar de mogelijkheden. Die lijken er dus wel te zijn. Voor catering is dit redelijk last minute te noemen, dus dat hebben ze gewoon prima op orde.

Verzendkosten

Een tweede punt bij online bestellingen, is dat van de verzendkosten. Het is aangetoond dat we liever een hogere prijs voor een product of dienst betalen als daar geen extra kosten zoals verzendkosten bijkomen, dan dat we een lagere prijs krijgen mét deze kosten.

Bij Hapjes aan Huis zijn ze transparant over de kosten: per rit wordt €15 gerekend, door heel Nederland. Mocht het zo zijn dat je ‘maatwerk’ bestelt, bijvoorbeeld bij een cateraar die niet in jouw regio zit, dan kan er een opslag gerekend worden. Voor dit soort zaken kun je contact opnemen met de klantenservice, je krijgt dan een offerte op maat.

Het lijkt behoorlijk wat, €15, maar vaak regel je geen cateraar als het gaat om een paar hapjes voor een paar tientjes. De minimale bestelwaarde op Hapjes aan Huis ligt op €100. Op een groter bedrag is die €15 dan al meer in proportie, en je moet je bedenken dat die cateraar ook kosten maakt om de bestelling bij jou op locatie te krijgen.

Review levering via Hapjes aan Huis

In principe weet je op tijd dat je catering nodig hebt, dus dat je een week van tevoren je bestelling moet doorgeven, is niet vreemd. Hier valt niets op aan te merken. Mocht het zo zijn dat je wel last minute, tot een dag of drie van tevoren, een bestelling wil plaatsen, dan kan dat in overleg. Wellicht heb je dan minder keuze, maar er zijn in ieder geval mogelijkheden en dat is goed.

Hou er rekening mee dat er bij je bestelling nog €15 transportkosten per rit berekend worden. Dit is niet extreem hoog, en als je het van tevoren incalculeert kan dat niet tegenvallen. Bovendien zijn de prijzen van de hapjes zeker niet hoog, waardoor dit ook echt gerechtvaardigd is.


Klantenservice Hapjes aan Huis review

Het bestellen van catering voor een feest kan best spannend zijn, vooral als je dat nog nooit hebt gedaan. Nu wordt er op Hapjes aan Huis gerekend per persoon, dus dat wijst wel grotendeels zichzelf. Maar wat als je meerdere verschillende hapjes wil bestellen? Of je hebt vragen over wat er bij elkaar past? Soms is het gewoon handig om even met een expert te kunnen schakelen.

Wij zijn fan van een chatfunctie en worden dus altijd blij als deze wordt aangeboden op een website. Het lijkt erop dat Hapjes aan Huis deze aanbiedt, alleen blijkt dit een verkorte route te zijn om een contactformulier in te vullen. Niet helemaal wat we verwacht hadden, maar wel een laagdrempelige manier om snel een vraag te kunnen stellen.

Daarnaast zijn zij via e-mail bereikbaar, en via het contactformulier op de website. Ze beloven hier binnen 24 uur op te reageren. Dat zal dan ook gelden voor het bericht via de ‘chatfunctie’.

De klantenservice kan ook telefonisch benaderd worden, op een 085-nummer (gratis). Deze optie wordt overal op de website, via een soort pop-up aangeboden, je hoeft dus niet te zoeken. Ze zijn 7 dagen per week bereikbaar van 9.00u tot 21.00u en dat is dus echt heel ruim, dat is fijn! We zien vaak dat mensen de organisatie van hun feestje buiten kantoortijden doen, en dan is het fijn als je ze dan nog gewoon kunt bereiken.

Verder is Hapjes aan Huis te vinden op social media. Op Facebook en Instagram zijn ze het meest actief en plaatsen ze elke week wel een bericht, vooral om je te inspireren. Via Pinterest zijn ze het minst actief en op Twitter verschijnt zo nu en dan een bericht.

Op de website vind je daarnaast ook nog enkele veelgestelde vragen. Deze worden wel beantwoord, maar vrij summier. Er wordt vooral gestuurd op contact opnemen, en dat is niet verkeerd, omdat ze ruime openingstijden hebben. Al met al is het meer dan prima gesteld met de klantenservice van Hapjes aan Huis.


Is de website van Hapjes aan Huis gebruiksvriendelijk?

Het assortiment is dus zeer uitgebreid, waardoor het wel heel belangrijk is dat je vrij gemakkelijk kunt vinden wat je zoekt. Als je door de bomen het bos niet meer ziet, is dat niet fijn. Hoe zit dat bij Hapjes aan Huis?

We gaven het al een beetje weg bij het assortiment: je kunt onder andere filteren op dekkingsgebied, maar ook op gelegenheid. En dat maakt het zoeken al een stuk eenvoudiger. Verder staan alle soorten catering per categorie gespecificeerd, dus ook super gemakkelijk.

Heb je dan een categorie gekozen, dan zie je in één oogopslag voor hoeveel personen je elk arrangement kunt bestellen, en wat het per persoon kost. Verder is dit onderverdeeld in subcategorieën, zo vind je bij BBQ bijvoorbeeld vegetarisch, vis, vlees, met kok etc. Bij buffetten heb je keuze uit grootte, warm, koud, trendy, Hollands, internationaal en nog veel meer. En dat wordt allemaal overzichtelijk weergegeven.

Onderaan de pagina vind je verder allerlei links naar andere onderdelen van de website, zoals klantenservice, veelgestelde vragen, offerte aanvragen, aanmelden als partner en alle categorieën. Waar je ook bent op de website, hier kun je dus altijd prima navigeren. Bovenin is het menu te vinden, waar je ook de functies van de site kunt vinden.

Bovenin vinden we ook een zoekfunctie, die ook prima werkt. De website doet dus wat ie moet doen, zonder al te veel poespas, maar maakt het wel gemakkelijk om te filteren wat je wil hebben. De categorieën, gelegenheden etc. zitten logisch in elkaar, het werkt dus allemaal gemakkelijl.


Hoe kun je betalen bij Hapjes aan Huis?

Hapjes aan Huis doet niet zo moeilijk als het gaat om betalen. Je hebt drie opties:

 • Bij bestellen
 • Op rekening achteraf
 • Bij levering

Bij vooraf betalen doe je dat zelf via een overschrijving. Er worden dus geen mogelijkheden als iDeal of creditcard aangeboden, en dat is misschien een klein gemis. Aan de andere kant is achteraf betalen of betalen bij levering, wel helemaal prima en zullen de meeste klanten hier waarschijnlijk gebruik van maken.


Zakelijk bestellen bij Hapjes aan Huis

Hapjes aan Huis verzorgt ook catering voor bedrijven. Dat kunnen hapjes zijn op een bedrijfsfeest, een team BBQ of simpelweg avondeten bij bijvoorbeeld overwerken.

Je kunt bij de bestelling dan ook een bedrijfsnaam en een alternatief factuuradres opgeven. Verder kun je hapjes of maaltijden eventueel warm laten bezorgen, daarvoor moet je even contact opnemen. En mocht je iets anders willen dan wat er standaard op de website wordt aangeboden, dan kan dat vaak ook, en daarvoor neem je ook even contact met ze op.


Hoe beoordelen klanten Hapjes aan Huis?

Voordat je voor het eerst online bestelt, wil je eigenlijk wel weten wat voor vlees je in de kuip hebt. Een website kan nog zo gelikt zijn, het bedrijf kan nog zoveel beloven, ze moeten het ook nog maar waarmaken. En voordat jij je zuurverdiende geld uitgeeft, kun je dus prima even wat reviews checken voor je bestelt. Een website als Hapjes aan Huis zonder een review kun je misschien beter links laten liggen.

Hapjes aan Huis gebruikt Feedback Company voor het bijhouden van reviews en referenties. Deze staan op de eigen website en dus niet op een extern platform. Wat jammer is, is dat er geen datums bij de reviews staan. Hoe recent deze zijn, is dus niet zomaar te achterhalen. Of klanten recent dus ook nog tevreden zijn, weten we niet.

Er zijn 1848 beoordelingen, met gemiddeld een 8,8. Dat is natuurlijk heel goed. Maar… de beoordelingen zijn per jaar bijgehouden vanaf 2010 tot en met 2016, daarna houdt de telling op en staan er nog een handvol losse reviews. Deze zijn wel allemaal positief, slechts één persoon heeft een minpunt te melden. Maar nogmaals, van wanneer deze reviews zijn weten we dus niet.

Even een uitstap naar Facebook laat wel reviews met datum zien (ook via Feedback Company), en deze zijn recent. De reviews die hier staan, van de afgelopen maand, zijn zonder uitzondering positief en geven een 8 of hoger.

Klanten zijn vooral te spreken over de kwaliteit van het eten. Dat is natuurlijk de verdienste van de cateraar, maar het valt Hapjes aan Huis dus te prijzen dat ze alleen samenwerken met de beste partners!


Veelgestelde vragen over Hapjes aan Huis


Eindoordeel Hapjes aan Huis (review)

We hebben Hapjes aan Huis dus op verschillende punten bekeken en beoordeeld. Dat betekent dat het tijd is voor de einduitslag van deze review.

Twee belangrijke factoren zijn het assortiment en het dekkingsgebied. En dat is bij Hapjes aan Huis meer dan prima geregeld. Het landelijke assortiment is behoorlijk compleet, en lokaal komen daar nog mooie aanvullingen bij. Je kunt dus in heel Nederland mooie hapjes of maaltijden laten bezorgen. Bovendien zijn de prijzen ook zeker prima.

Dan de randvoorwaarden: is het prettig zaken doen met Hapjes aan Huis? We hebben hier eigenlijk geen echte minpunten kunnen vinden, dus alles lijkt prima op orde. Als we dan toch íets moeten benoemen, dan zijn het de transportkosten van €15 per rit, of je nu voor €100 of voor €1000 bestelt. Maar dat zijn details waarvan wij ook snappen dat ze voor één prijs gekozen hebben. Daarvoor leveren ze overigens wel 365 dagen per jaar, dus ook op feestdagen.

Wij worden enthousiast van de contactmogelijkheden. De klantenservice is per mail, via de telefoon en via een contactformulier te bereiken. Via mail en contactformulier nemen ze binnen 24 uur contact met je op, dat is prima. Bovendien staan de contactmogelijkheden als een soort pop-up vast op de website, waar je ook bent, zodat je niet hoeft te zoeken. Waar in het proces je ook vragen hebt, contact opnemen is laagdrempelig.

Het mooiste is dat ze 7 dagen per week, van 9.00u tot 21.00u bereikbaar zijn. Dus wanneer jij ook je catering uit gaat zoeken, je kunt ze ook buiten kantoortijden bereiken. Daarnaast is de website gebruiksvriendelijk en kun je snel vinden wat je zoekt.

De levertijd van ongeveer een week is ook niet uitzonderlijk. Het is fijn dat ze met je mee willen denken als je in minder tijd catering geregeld moet hebben. Net zoals ze eigenlijk op alle gebieden wel maatwerk willen verzorgen als je contact met ze opneemt.

Klanten zijn vrijwel unaniem tevreden en geven Hapjes aan Huis een 8,8. Er zijn een kleine 2000 reviews, waarbij op de website geen datum staat. Via Facebook zien we dat er ook recent alleen maar positieve beoordelingen zijn gegeven.

De algehele review van Hapjes aan Huis krijgt dus een hele dikke voldoende. Ben je op zoek naar catering voor welke gelegenheid dan ook, dan is het zeker een aanrader.

Geef een reactie