Borrelen

Wat draag je naar een bruiloft zonder dresscode?

bruiloft zonder dresscode

Bij Gallant & More hebben we regelmatig vragen over wat je aan moet trekken naar een bruiloft zonder dresscode. We begrijpen het, het kan een uitdaging zijn. Maar geen zorgen, we zijn er om je te helpen! We gaan je tips en inspiratie geven om je perfecte bruiloftsoutfit samen te stellen. Met onze gids kun je er zeker van zijn dat je een outfit kiest die zowel respectvol als stijlvol is.

Wat betekent een bruiloft zonder dresscode eigenlijk?

Als er geen dresscode is aangegeven, geeft dat je de vrijheid om een outfit te kiezen die je mooi vindt en waar je je comfortabel in voelt. Maar, het is altijd belangrijk om rekening te houden met het soort bruiloft en de locatie. Is het een formele bruiloft in een kerk of een meer ontspannen feest op het strand? Deze factoren kunnen je helpen bij het maken van je keuze.

Outfit inspiratie voor heren

Voor heren is een goed gesneden pak altijd een veilige keuze. Kies voor een donker pak voor een formele bruiloft of een lichter pak voor een semi-formele bruiloft. Een stropdas is een must voor formele bruiloften, maar je kunt deze weglaten bij een meer casual gelegenheid. En vergeet je schoenen niet, een nette schoen is altijd een goede optie.

Voor iets meer casual bruiloften kan een nette pantalon met een overhemd ook een goede keuze zijn. Een spijkerbroek kan te casual zijn, tenzij de bruiloft echt een zeer informele sfeer heeft.

Outfit inspiratie voor dames

Voor dames is de keuze vaak iets uitgebreider. Een elegante jurk is altijd een winnaar, maar ook een mooie jumpsuit of een stijlvolle rok met een blouse kan prachtig staan. Denk ook aan een ‘bohemian chique dresscode, deze stijl is vaak erg geschikt voor bruiloften en geeft een romantische en vrouwelijke look.

Voor formele bruiloften, ga voor langere jurken in donkerdere kleuren of rijke stoffen. Voor semi-formele bruiloften, kan je kiezen voor kortere jurken in lichtere kleuren en stoffen.

Bohemian chique dresscode
Bohemian chique dresscode

Algemene tips

  1. Vermijd het dragen van wit. Dit is de kleur van de bruid en het is een ongeschreven regel dat alleen zij wit draagt op haar bruiloft.
  2. Denk aan de locatie. Is het buiten en mogelijk koud? Neem dan iets warms mee om over je outfit te dragen.
  3. Draag iets waar je je comfortabel in voelt. Je zult waarschijnlijk een groot deel van de dag staan en dansen, dus zorg ervoor dat je outfit en schoenen comfortabel zijn.
  4. Kies de juiste accessoires. Een mooie sjaal, sieraden of manchetknopen kunnen een outfit echt afmaken.
  5. Zorg ervoor dat je make-up past bij je outfit. Je wilt er op je best uitzien, maar het moet wel bij elkaar passen.

Accessoires en make-up

Accessoires kunnen je outfit echt afmaken. Een mooi horloge, manchetknopen of een stijlvolle riem kunnen je look compleet maken als je een man bent. Voor vrouwen kunnen sieraden, een elegante clutch of sjaal een outfit naar een hoger niveau tillen.

Bij het kiezen van make-up is het belangrijk om in gedachten te houden dat bruiloften vaak lange evenementen zijn. Kies producten die lang meegaan en vergeet niet een compacte poeder of blotting papers mee te nemen om glans gedurende de dag te beheren. Je look moet ook complementair zijn aan je outfit. Als je outfit bijvoorbeeld meer ingetogen is, kun je kiezen voor opvallendere make-up en vice versa.

Vrouw die make-up doet
Vrouw die net haar make-up heeft gedaan

Conclusie

Het bijwonen van een bruiloft zonder dresscode hoeft niet stressvol te zijn. Met onze tips ben je goed voorbereid en kun je met vertrouwen je outfit kiezen. Het belangrijkste is om een outfit te kiezen waarin je je comfortabel en zelfverzekerd voelt. Onthoud dat het de dag van het bruidspaar is en dat het belangrijkste is om hun geluk te vieren.

We hopen dat deze gids je wat inspiratie en richting heeft gegeven. Bij Gallant & More zijn we er altijd om je te helpen, dus als je nog meer vragen hebt, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.