Bruiloft

Receptie bruiloft: dit komt er bij kijken

bruiloft receptie

Een trouwreceptie is één van de leuke onderdelen van een bruiloft mits je van tevoren even goed nadenkt welke invulling je aan dit moment wilt geven. Dit is wel belangrijk want er komt veel kijken bij een receptie van een bruiloft.

Praktisch komt het erop neer dat dit een relatief kort moment van de dag is die als een rollercoaster aan je voorbij gaat.

Je moet er dan ook voor zorgen dat je je handen op dat moment vrij hebt. Niet alleen om te schudden met je receptiegasten maar juist ook om te voorkomen dat je achteraf op de foto’s ontdekt wie er allemaal bij je zijn geweest om je te feliciteren.

Receptie bruiloft: wel of niet?

Een trouwreceptie is een gelegenheid om mensen die niet de hele dag als gast op je huwelijk aanwezig zijn de gelegenheid te geven om je te komen feliciteren met je huwelijk.

In veel gevallen zijn dit dus de mensen die jullie een warm hart toedragen maar wel meer op afstand van jullie staan.

#decoratie

De mooiste decoratie & accessoires voor een trouwfeest! Uiteenlopende thema’s.

Vaak zijn dit meer mensen dan je denkt! Wees dus niet verbaast als je collega’s, mensen van je (sport) vereniging, de buren van een paar straten verderop of die achterneef waarmee het contact al een lange tijd verwaterd was voor je neus staan.

Situaties die je absoluut wil voorkomen op jullie bruiloft receptie

Wat we met het bovenstaande willen zeggen, is dat een receptie dus niet een moment is die je even tussen alle andere dagbestedingen in moet proppen.

Dat is eigenlijk zonde.

Veel net getrouwde stellen zien een receptie dan ook als verplicht onderdeel van de (trouw)dag maar hebben er achteraf spijt van dat ze hier niet meer aandacht aan gegeven hebben. Hier zijn voorbeelden genoeg van te benoemen.

#smakelijk

De lekkerste hapjes voor jouw trouwfeest receptie. Bezorging door heel Nederland!

In de praktijk gebeurt het immers regelmatig dat het dagprogramma nét dat beetje uitloopt dat de eerste receptiegasten al gearriveerd zijn als het bruidspaar nog foto’s aan het maken is, bij binnenkomst niet welkom worden geheten en zich afvragen of ze eigenlijk wel op de goede locatie zijn.

Het komt ook regelmatig voor dat de ceremoniemeester nog op zoek is naar de sleutel van de koelkast waar de drankjes instaan als de receptie in de plaatselijke voetbalkantine wordt gegeven.

Daarnaast is het geen uitzonderlijke situatie dat de nichtjes die voor de bediening zouden zorgen, last hebben van blaren omdat ze hun nieuwe schoenen niet goed hebben ingelopen.

Receptie
Receptie

Deze bovenstaande gevallen lijken een uitzondering en misschien wat overdreven maar geloof ons, het komt echt voor.

Er zijn zelfs veel meer van dit soort voorbeelden aan te geven.

Het bruidspaar is in dit soort situaties alleen maar bezig met het in goede banen leiden van de receptie, wat uiteraard ten koste gaat van het genieten van het moment.

Dit is dus wat je absoluut niet wilt hebben op een huwelijksreceptie! Je wilt toch wel even de tijd kunnen nemen om met iedere receptie gast een praatje te kunnen maken (en je nieuwe telefoonnummer te geven aan je achterneef), al is het maar even kort.

#uitnodiging

De mooiste kaarten voor een fantastische trouwerij! Zit jouw kaart er tussen?

Wie komen er kijken op de receptie van je bruiloft?

Zoals aangegeven is de receptie van je bruiloft niet het langste moment van de dag maar wel een hele intensieve.

In veel gevallen staan mensen (die je zelfs soms helemaal niet meer herkent) in de rij om jou hun felicitatie over te brengen. Iedereen wil even met je praten, iedereen wil een beetje aandacht.

Juist deze drukte is heel erg leuk…. mits je je handen vrij hebt.

Je moet je als bruidspaar dus niet druk hoeven maken of iedereen wat te drinken heeft, of er voldoende hapjes op tafel staan en of de gasten hun jas kwijt kunnen.

Als dit het geval is…… ja dan zul je blij zijn dat je de foto’s hebt zodat je nog iets kunt herinneren van jouw trouwreceptie.

Waarom je op iedere locatie een geslaagde trouwreceptie kunt geven

Uit de bovenstaande geschetste situaties zou je misschien op kunnen maken dat je eigenlijk een soort van verplicht bent om een huwelijksreceptie in een wat duurdere locatie te geven om ervan verzekerd te zijn dat jullie dit soort ellende bespaard blijft.

We kunnen je op dit gebied gerust stellen.

Ook de plaatselijke voetbalkantine is uitstekend geschikt om een goed georganiseerde receptie te kunnen geven mits je er van tevoren even goed over nadenkt hoe je dit gaat doen.

Wil je zelf letterlijk je handen vrij hebben en ervoor zorgen dat het jullie gasten aan niets ontbreekt?

Dan is het niet nodig om je toch al drukke ceremoniemeester of je nichtjes hiermee te belasten.

Door de organisatie van de receptie uit handen te geven aan Gallant & More heb je een hele zorg minder.

Wij kunnen er namelijk voor zorgen dat alles voor je geregeld is. Van de ontvangst van de gasten, deze mensen voorzien van een hapje en drankje en uiteraard het opruimen van de locatie achteraf.

We kunnen je zelfs helpen met het inkopen van de drank en de hapjes (lees ook: hapjes voor een receptie).

Tevens kunnen we ervoor zorgen dat de locatie op een mooie wijze is aangekleed en dat er voldoende statafels en andere benodigdheden zijn om ervoor te zorgen dat ook je bruiloft receptie een onvergetelijk onderdeel van de dag wordt.

Informatie en advies over het organiseren van een trouwreceptie

Neem gerust contact met ons op om onze veelzijdige mogelijkheden met betrekking tot de organisatie van een receptie met ons te bespreken.

Wat ons betreft zijn alle wensen bespreekbaar en is niets ons te gek.

Maak gerust gebruik van onze ervaring en vakkennis bij het organiseren van een trouwreceptie want zoals we al aangegeven hebben, het is een kort moment van de dag waar best wel wat bij komt kijken.

Geef een reactie