Hospitality

Cruisen is niet duur, maar wel verslavend. Pas op!

cruisen is niet duur

Gallant & More kan u vertellen dat cruisen helemaal top is. En daar komt nog eens bij dat het voordelig is om te cruisen.

U krijgt waar voor uw geld als het om gastvrijheid gaat. En laat dat nu net een onderwerp zijn, wat Gallant & More aanspreekt. En waar we dagelijks mee bezig zijn als het gaat om onze dienstverlening! 

Cruisen voor beginners

Bedenk goed dat cruisen verslavend werkt. Eenmaal aan boord van een cruise schip geweest? U wilt niets anders meer! En dat valt te wijden aan het enorme aanbod aan entertainment, gastvrijheid, luxe en de enorme diversiteit.

U kunt in een hele korte periode een heleboel mooie plekken zien. Daar waar sommige mensen wellicht een heel leven voor moeten reizen, ziet u wellicht in één of meerdere vakanties! Oke, u heeft dan niet alle tijd om iedere plek uitvoerig te zien, maar met een hele mooie planning, kunt u veel zien.

Stelt u zich toch voor, dat u iedere dag wakker wordt in een ander land? Dat kan bij cruisen de werkelijkheid zijn!

Frank Kruit / Gallant & More

Waar moet u op letten bij het boeken van een eerste cruise?

Eerst zult u uw budget moeten bepalen. Vervolgens zoekt u via de zoekmachine naar cruises. Er komen een heleboel sites voorbij, die het cruisen aanbieden.

Voor uzelf kunt u vaak het beste beslissen welke site het beste bij u past. Voelt de site goed en zijn er geen horrorverhalen te vinden m.b.t. deze aanbieder, dan kunt u verder gaan kijken.

Er zijn verschillende websites welke complete pakketten aanbieden. Dit betekent vaak dat de vlucht inclusief is en eventuele transfers naar de cruiseterminal zijn inbegrepen. Ook zijn deze pakketten vaak op basis van volpension. Het eten in een aantal restaurants en koffie+thee is dan inbegrepen. Bij een aantal restaurants dient u een “fee” te betalen. Verder kunt u van bijna alle faciliteiten gratis gebruik maken.

Ook bestaan er websites waarbij u enkel de cruise zelf kunt boeken. Dit betekend dat u zelf een passende vlucht moet zoeken en moet zorgen voor het transfer naar de cruiseterminal.

Het mooie hieraan is dat u eventueel een dag eerder, of zelfs meerdere dagen voor het cruisen, of na het cruisen kunt vertrekken. Zo kunt u op uw eigen houtje een hotel voor de cruise boeken om rustig te ontspannen.

Maar het is natuurlijk ook wel leuk als dat u nog even op uw eindbestemming kunt blijven. U kunt op deze manier uw hele reis bepalen en zo de goedkoopste opties selecteren.

Tot slot bestaat er een verschil tussen de verschillende rederijen m.b.t. het eten. Zo kunt u bij NCL gebruik maken van het freestyle cruisen concept. Dit betekent dat u kunt eten wanneer u wilt. U zit dus niet gebonden aan bepaalde tijden.

De meeste rederijen hanteren zittingen. Dit betekent dat u voor uw cruise aangeeft wanneer u iedere avond wilt eten. Uiteraard kunt u afwijken van deze tijden die gelden voor het gratis restaurant, door in betaalde restaurants te gaan eten.

Bij de meeste buffet restaurants kunt u wel zelf bepalen wanneer u gaat eten. Uiteraard betreft dit wel bepaalde tijdvlakken waarop het eten beschikbaar is.

Aan boord van een cruiseschip
Aan boord van een cruiseschip

Wat is er te doen op een cruiseschip?

Het merendeel aan cruiseschepen bieden een groot pakket aan faciliteiten. Zo beschikken de meeste cruiseschepen over een (buiten)zwembad. Heerlijk dobberen in het zwembad, terwijl het schip onderweg is. Ondertussen kunt u genieten van een heerlijke cocktail.

Deze cocktails en andere alcoholische versnaperingen zijn veelal voor uw rekening. Aan het eind van uw cruise krijgt u de boordrekening, welke u cash betaald, of met uw creditcard.

Naast het zwembad, bieden de meeste schepen, meerdere restaurants, een heus casino, een theater, wellness, arcadehallen meer. In het theater kunt u genieten van gratis shows die veelal de moeite waard zijn.

En alleen als het schip onderweg is, mag er gegokt worden. Ook dit kunt u via uw boordrekening laten lopen. Maar kijk uit, want deze machines staan zeer ongunstig afgesteld.

Het beste kunt u gaan voor de live roulette, blackjack of poker. Er is heel veel te doen op een schip. De meeste rederijen bieden een gratis krantje, welke u iedere dag op uw kamer mag verwachten. Zo kunt u precies zien wat er te doen is!

Verplichte fooi tijdens het cruisen

Schrik niet als uw aan het einde van uw cruise uw boordrekening ontvangt. Iedere dag wordt er namelijk een verplichte fooi per persoon bij u in rekening gebracht. Hiervan wordt het personeel betaald.

De fooien verschillen per rederij en zijn vaak niet inbegrepen. U moet rekening houden met ongeveer 10 euro per persoon, per dag. Maar het is het dubbel en dwars waard allemaal!

Excursies boeken op een cruiseschip

Iedere bestemming heeft zijn trekpleisters. Die wilt u uiteraard zien. U kunt op iedere cruiseboot een excursie regelen. Er zijn speciale ruimtes waarin u dit kunt regelen en laten adviseren over de beste excursie.

Het voordeel van een excursie die vanuit de rederij wordt geregeld is dat u opgehaald wordt en weer tijdig terug bent op de cruiseboot. De cruiseboot is in dat geval verplicht te wachten.

Wanneer u op eigen houtje op ontdekking gaat, wacht de boot niet. Nee, echt niet! U zult moeten zwemmen, of een vlucht naar de volgende bestemming moeten boeken. En u zult echt niet de eerste zijn.

Als u geld wilt besparen dan gaat u op eigen houtje. Dit kan echt prima en zal u een hoop kosten besparen. 

Op deze website kunt u zien wat er te doen valt vanuit iedere haven/cruiseterminal. U selecteert de haven en zult precies zien waar u naartoe moet en hoe u de trein moet nemen en al dat soort zaken. Erg handig! Ook is het handig om dit allemaal vooraf uit te zoeken.

Excursie vanaf een cruise
Excursie vanaf een cruise

Cruisen is voordelig

Goedkoop omdat u zoveel krijgt voor uw geld! U ziet veel van de wereld, u kunt eten wat u wilt. U krijgt een stukje gastvrijheid aangeboden waar menig restaurant jaloers op zou zijn. Of u nou met de housekeeping te maken heeft, of met de kapitein. Het personeel is over het algemeen heel kundig en gastvrij!

U zult zich verbazen over de prijzen die worden gevraagd voor de verschillende cruises. Als u nog niet helemaal overtuigd bent, kunt u kiezen voor een minicruise van een paar dagen. Zo kunt u eenvoudig ervaren wat het betekent om op een boot uw vakantie door te brengen.

Geef een reactie