Borrelen, Drinken

Welke soorten likeuren zijn er? Ontdek het nu!

soorten likeuren

Hou je van likeur, dan is het allereerst goed om te weten welke soorten likeur er zijn. Door eerst de juiste soort likeur te kiezen, wordt je keuze voor de juiste likeur daarna een stuk gemakkelijker. Hieronder geven we nu een overzicht van de 11 meest bekende soorten likeur die er zijn. Een deel hiervan ken je waarschijnlijk wel, maar sommige soorten wellicht nog niet.

Vul je koelkast met verschillende soorten likeuren

Probeer ze allemaal, en vul je drankkast met een keur aan likeuren van uiteenlopende soorten, zodat je al je gasten helemaal tevreden kunt stellen, ongeacht hun voorkeuren.

Daarnaast is het ook voor jezelf fijn als je drankkast vele verschillende likeursoorten bevat. Verandering van spijs doet eten, zo zegt men weleens, maar dat is met drank niet anders!

Lees ook: boeken over likeur

Vruchtenlikeur

Vruchtenlikeur is een van de meest gangbare likeursoorten. Het gaat hier om een likeur op basis van vruchten. Dit kan één vruchtensoort zijn, bijvoorbeeld sinaasappel, banaan, of kokosnoot, maar kan ook een combinatie zijn van meerdere soorten vruchten.

Veel vruchtenlikeuren hebben en wat hoger alcoholpercentage (30 tot 40%), en bevatten relatief veel suiker. Deze likeursoort kan vaak zo worden gedronken, zonder andere drank of voeding, maar gaat vaak ook goed samen met toetjes. Bekende vruchtenlikeuren zijn Cointreau, Malibu, de Spaanse Licor 43, maar ook kersenlikeuren (zoals de Heering Cherry) vallen onder deze likeursoort. Wil je opteren voor een likeur die binnen deze soort valt, dan heb je een ruime keuze!

Enkele suggesties voor een goede vruchtenlikeur? Kijk bijvoorbeeld eens naar de Happy End Banana Cream, een likeur die exact smaakt zoals de welbekende gele bananenschuimpjes. Deze vruchtenlikeur moet je drinken als shotje. Mixen met andere dranken kan eventueel ook, geheel naar eigen keuze en inzicht.

Deze interessante likeur heeft een alcoholpercentage van exact 15%. Voor een fles met een inhoud van 70 centiliter betaal je 21,99 euro. Een andere vruchtenlikeur die je zou kunnen kopen is de Peachtree, met 20% alcohol. Dit is de enige echte originele perzik likeur ter wereld. Deze likeur is gemaakt van de allerbeste kwaliteit perziken, in combinatie met een beetje suiker, en uiteraard met alcohol. En met deze likeur kun je ook de bekende Sex on the Beach Cocktail maken!

Heel duur is Peachtree niet, want voor 17,89 euro heb je al een fles van deze toverdrank, en wel met een inhoud van 0,7 liter. Een derde likeur op basis van vruchten die we naar voren willen brengen is de Chambord Black Raspberry. Deze likeur bestond al in de 17e eeuw, en heeft zijn oorsprong in Frankrijk. Chambord Black Raspberry bestaat uit cognac, waarin via fruitinfusie hele frambozen en bramen gedistilleerd zijn.

Daarna worden kruiden, specerijen en honing toegevoegd, maar ook vanille van het eiland Madagaskar (hier komt de beste kwaliteit vanille vandaan), en citrus uit Marokko. Een delicate likeur dus, die zijn gelijken bijna niet kent! Gelet op het exclusieve karakter van deze vruchtenlikeur tel je wel wat meer neer voor een hele fles. Een 50 centiliter fles Chambord Black Raspberry kost namelijk 29,95 euro, dus de literprijs ligt op ongeveer 60 euro. Chambord Black Raspberry bevat overigens 16,5% alcohol, en is dus beslist niet sterk voor een likeur. Voor de liefhebbers een zegen.

vruchtenlikeur

Vruchtenlikeur

Kruidenlikeur

De naam zegt het eigenlijk al, kruidenlikeur is gebaseerd op kruiden (en specerijen). Samen met vruchtenlikeur is dit een van de meest verkochte soorten likeur. Ouzo, Sambuca, en Raki zijn bijvoorbeeld kruidenlikeuren, en wel kruidenlikeuren die op anijs zijn gebaseerd. Een ander voorbeeld van een kruidenlikeur is Pernod. Deze likeur wordt gemaakt van een boom die in Vietnam en China groeit.

Voor deze likeur vindt distillatie plaats van steranijs en aromatische planten. Net als Ouzo, Raki en Sambuca is Pernod dus een anijslikeur. Andere voorbeelden van kruidenlikeuren zijn Gember Likorette (gebaseerd op gember), Zwack Unicum (gebaseerd op meer dan 40 verschillende kruiden en wortels), en Licor Beirao, een van de bekendste Portugese likeuren, die basis vindt in een eeuwenoud recept op basis van plantenextracten en aromatische zaden. Verder vallen ook de groene en gele Franse Chartreuse likeuren onder de kruidenlikeuren, net als de Italiaanse Averna Amaro, een smakelijke en zachte kruidenbitter.

Biologische likeuren zijn ook sterk in opkomst, en dat geldt ook voor de biologische kruidenlikeuren. Binnen het assortiment van drankwinkels zien we verschillende soorten biologische kruidenlikeuren, waar de Biostilla Fernet een goed voorbeeld van is. Deze likeur is een Amaro, een bittere, kruidige, en sterke Italiaanse drank. De Biostilla Fernet is gebaseerd op brandewijn, en bevat daarnaast specerijen en kruiden, zoals mirre, kamille, kardemom, en saffraan.

De smaak doet denken aan After Eight, dus je proeft ook pepermunt in deze likeur. Als je die smaak kunt waarderen, zou je de Biostilla Fernet direct moeten bestellen, want een likeur met deze smaak is vrijwel niet te vinden. De afdronk van Biostilla Fernet is verder zeer lang, en het alcoholpercentage van deze likeur ligt vrij hoog, namelijk op 38%. Een fles Biostilla Fernet kost rond de 31 euro op het moment, en dit voor een halve liter. Deze likeur behoort met een literprijs van rond de 62 euro dus wel tot de duurdere likeursoorten.

Een andere biologische kruidenlikeur is de Biostilla Sambuca, met 40% alcohol. Sambuca is de Italiaanse versie van de Griekse Ouzo en de Turkse Raki, en het proberen meer dan waard als je van anijs houdt. Anijs is namelijk de dominante smaak in deze likeur. Goed om te weten is dat deze bio Sambuca niet vol zit met allerlei toegevoegde suikers. Bij vele niet biologische Sambuca likeuren is dat namelijk wel het geval… Biostilla Sambuca is dus ook nog eens goed voor de lijn! De smaak van Biostilla Sambuca is fijn, evenwichtig, en goed gebalanceerd. Je kunt deze likeur puur drinken, maar flamberen kan ook. Dit wil zeggen dat je je drankje eerst aansteekt, met een vuurtje. Nadat het vuurtje is uitgedoofd, kun je beginnen met drinken. Proost!

Is je interesse is gewekt voor kruidenlikeur, of biologische kruidenlikeur, bekijk dan gauw het complete assortiment aan kruidenlikeuren. Er zit genoeg bij, dus de voor jou juiste likeur moet je zeker kunnen vinden.

Citrus likeur

Citrus likeuren zijn likeuren die gemaakt zijn van citrus vruchten, zoals sinaasappels en citroenen. Grand Marnier en Limoncello zijn bekende voorbeelden van citrus likeuren. Grand Marnier is gemaakt van cognac en sinaasappels, heeft een alcoholpercentage van 40%, en ondergaat een lange rijping op eikenhouten vaten. Limoncello is daarentegen gemaakt van citroenen uit het Sorrento gebied in Italië. Dit is een lekkere, zachte, frisse likeur, met een alcoholpercentage van 30%.

Wil je in plaats van een bekende citrus likeur eens een wat minder bekende of zelfs vrij onbekende citrus likeur proberen? Ga dan bijvoorbeeld voor de Koum Quat likeur uit Corfu. Dit is een Griekse likeur, afkomstig van het eiland Corfu, met een zeer zoete smaak, en een oranje kleur. Deze likeur is gebaseerd op kumquat vruchten, een soort kleine citrus vruchten. Het alcoholpercentage van Koum Quat ligt met 25% een stuk lager dan het alcoholpercentage van Grand Marnier en Limoncello. Een literfles van deze heerlijke zoete citrus likeur kost nog geen 28 euro, en kun je morgen nog in huis hebben, als je vandaag een bestelling plaatst!

Tot slot hebben we nog een leuke aanbeveling, als je interesse uitgaat naar een op citrusvruchten gebaseerde likeursoort, en wel de AranTino. Dit is een meesterlijke sinaasappellikeur die nog niet heel populair is, maar dat is in onze ogen onterecht, want deze likeur is biologisch, authentiek, en zeer smaakvol. AranTino komt uit Sardinië (Italië), een gebied waar mensen gemiddeld veel ouder worden dan in veel andere delen van de wereld.

De sinaasappelen die voor deze likeur gebruikt worden zijn niet alleen biologisch, ze worden ook met de hand geplukt en geschild, en vervolgens wordt er likeur van gemaakt volgens een geheim familierecept. AranTino heeft een alcoholpercentage van 30%, en een fles van een halve liter kost je een kleine 30 euro.

Dit is uiteraard niet goedkoop, maar je krijgt hiervan dan wel een biologische likeur, waar veel handwerk aan te pas is gekomen. Kleur, geur, en smaakstoffen vind je daarnaast ook niet in deze likeur. Dus de prijs die je betaalt voor AranTino is deels echt ook voor de zuiverheid. En uiteraard, die zuiverheid proef je terug in deze likeur. Probeer AranTino nu zelf, en koop vandaag nog een of meerdere flessen, en geniet morgen al van deze fantastische likeur!

citruslikeur

Citruslikeur

Koffielikeur

Koffielikeur is alom gewaardeerd, en is een likeursoort die we terugvinden in vele huishoudens, en in vele drankkasten. Koffielikeur is bij uitstek geschikt voor na de (hoofd)maaltijd, voor bij of in de koffie, of voor over het dessert. Wil je een lekkere koffielikeur scoren, dan heb je keuze uit tientallen soorten.

De meest bekende soorten koffielikeuren ken je waarschijnlijk wel: Tia Maria, Baileys, Sheridan’s Double, en Irish Velvet. Maar er zijn ook koffielikeuren die minder ontdekt zijn door het grote publiek, zoals de Café Marakesh likeur, de Chouffe Koffie likeur, en de Flor de Cana – Spresso koffielikeur, die ook allemaal het proberen waard zijn, zeker als je al bekend bent met de meer gangbare soorten en merken koffielikeur.

Van alle koffielikeuren is Baileys waarschijnlijk de meeste verkochte. Hier bestaan verschillende varianten van, zoals de Baileys Original (de meest bekende variant), de Baileys Chocolate Luxe, de Baileys Strawberry, de Baileys Almande, de Baileys Hazelnut, en de Baileys Salted Caramel.

De meeste van deze flessen hebben een prijs zo tussen de 18 en de 30 euro, afhankelijk van de gekozen variant. Specifiek willen we je nog even wijzen op de Mexicaanse koffielikeur Kahlua, met een alcoholpercentage van 20%. Deze likeur bestaat inmiddels 90 jaar, en wordt gemaakt uit 100% Arabica koffiebonen die in Mexico groeien, en zeer zorgvuldige geselecteerde rum.

Het totale proces vanaf het oogsten van de koffiebonen, tot aan het bottelen van Kahlua duurt maar liefst 7 jaar! Je mag dan ook wel wat verwachten als je deze likeur koopt. Kahlua smaakt uiteraard naar koffiebonen en rum, maar je kunt er ook tonen van boter en kastanjes in terug proeven. Deze likeur is verder puur te drinken, maar ook in een mix met Ginger Ale, of frisdrank (Cola in het bijzonder) doet hij het erg goed. Kahlua moet je geprobeerd hebben, en is te koop bij diverse drankenwinkels voor een bedrag van 29,49 euro. Hiervoor krijg je maar liefst een hele liter van deze koffielikeur.

koffielikeur

Koffielikeur

Cream likeur

Cream likeuren zijn likeuren die gemaakt worden op basis van room. Deze likeursoort moet niet door de war worden gehaald met crème likeur, die op basis van vruchten is. Cream likeuren bevatten ook veel minder suikers. Baileys is een van de meest bekende cream likeuren, hoewel dit ook koffielikeuren zijn, omdat ze op koffiebonen zijn gebaseerd.

We geven je nu enkele voorbeelden van cream likeuren, zodat je kunt bezien of cream likeur wat voor jou is, zover je nog niet bekend bent met deze likeursoort. Een eerste aanbeveling die we willen doen is de Van Meer’s Tiramisu Likorette, met een alcoholpercentage van 14,9%. Met deze likeur evenaar je smaak van echte tiramisu. Hiervoor zijn alleen de beste ingrediënten gebruikt, van de hoogste kwaliteit. Je kunt deze cream likeur puur drinken, maar ook met een bak koffie, en ook over een bolletje ijs doet hij het erg goed! Een flesje van 0,35 liter van deze likeur kost je slechts 11,99 euro; een mooi bedrag om deze likeur uit te proberen. En goed om te weten: deze likeur is geschikt voor vegetariërs…

Een tweede cream likeur die we onder de aandacht willen brengen is de Disaronno Velvet, met een alcoholpercentage van 17%. Deze likeur komt in een prachtige witte fles, en is te koop voor zo’n 23 euro. Deze likeur is zeer geschikt als aperitief, en is een sublieme mix van klassieke Disaronno smaken en romige invloeden. Deze cream likeur doet het goed in de zomer, op warme dagen, en kan ook goed worden gebruikt in combinatie met ijs, bijvoorbeeld over de bolletjes ijs, in een dessert.

Een derde cream likeur die niet mag worden vergeten is de Dwersteg Advocaat Eier Liqueur, met een alcoholpercentage van 20%. Deze advocaat is biologisch, en mag ook daarom worden aanbevolen. Advocaat is bij jongeren bepaald niet populair, maar bij ouderen doet deze likeur het wel bijzonder goed. Deze likeur wordt gemaakt volgens een oud Duits recept. De rijping van deze advocaat vindt plaats op een hele lage temperatuur, om zo de kleur van het eigeel te behouden. Bij niet-biologische advocaat wordt dit effect bereikt middels kleurstoffen.

Dwergsteg Advocaat Eier Liqueur bestaat onder meer uit alcohol, graan, vanille, eigeel, eiwit, en suiker. Al deze ingrediënten zijn dus biologisch, en de vanille is zelfs ook van Fair Trade kwaliteit. De prijs van deze bio advocaat cream likeur is wel stevig, voor 1 fles met een inhoud van 50 centiliter betaal je zo’n 28 euro, maar bestel je er 4, dan betaal je per fles nog maar 19 euro. De kwaliteit van deze advocaat verzacht de prijs gelukkig wel enorm, want veel betere advocaat ga je elders niet vinden… Genieten maar!

creamlikeur

Creamlikeur

Notenlikeur

Notenlikeur is aantrekkelijk voor degene die van likeur houden en ook van noten. De keuze is niet enorm op dit vlak, en aanmerkelijk minder dan bij bijvoorbeeld de koffielikeuren en de vruchtenlikeuren, maar toch is er voldoende lekkers voor je, als dit is waar je naar op zoek bent. Een interessante notenlikeur is bijvoorbeeld de Frangelico, een Italiaanse likeur op basis van hazelnoten.

Deze likeur heeft een verleidelijk zachte en zoete smaak, en gaat zeer goed samen met koffie en chocolade. Frangelico is bij uitstek ook een after dinner likeur. Een fles Frangelico kost je 22,49 euro, en daarvoor krijg je 70 centiliter van deze overheerlijke likeur. De vorm van de fles van deze likeur is trouwens ook heel apart, en mag alleen daarom al niet ontbreken in je drankcollectie.

Heb je weleens gehoord van Liquorccini? Nee? Wij tot voor kort ook niet, maar inmiddels blijft deze likeur in ons geheugen zitten, want deze notenlikeur met een alcoholpercentage van 25% smaakt verdomd lekker! Deze likeur heeft namelijk de smaak van steranijs, amandel, sinaasappel, kaneel, en is lekker zoet. Een aantrekkelijke combinatie van elementen, die je bijna zeker zal verrassen, als je deze likeur voor het eerst drinkt.

Liquorccini is breed inzetbaar, want hij kan bij de koffie worden gedronken, maar hij kan ook worden toegevoegd aan de koffie. Zo (puur) drinken kan ook, eventueel met een blokje ijs. En Liquorccini toevoegen aan een cocktail is ook geen enkel probleem. Voor 25,99 euro scoor je al een fles Liquorccini met een inhoud van 0,7 liter.

Tot slot willen we je ook nog even wijzen op de notenlikeur van Baileys. Deze fabrikant heeft namelijk de Baileys Hazelnut, een heerlijke hazelnootlikeur, op basis van koffie en (maar dat verklapt de naam eigenlijk al) hazelnoten. De smaak van deze likeur is lekker romig en zoet, en je proeft er duidelijk de tonen van hazelnoot in. Deze likeur is ook niet al te sterk, en bevat 17% alcohol. Ideaal dus als je niet van sterke likeur houdt. Een fles met 0,7 liter Baileys Hazelnut kost op dit moment 21,99 euro, maar de prijs zal in de praktijk kunnen schommelen, omdat de prijs van hazelnoten en koffie ook schommelt, afhankelijk van de prijzen in de markt.

notenlikeur

Notenlikeur

Chocoladelikeur

Chocoladelikeuren zijn voor veel mensen onweerstaanbaar, en wellicht dat dat voor jou ook geldt! Voor ons in ieder geval wel… De keuze is niet heel groot als je het zoekt binnen de chocoladelikeuren.

Zo kun je gaan voor de Mozart White met 50 centiliter aan inhoud (met een prijs van 22,95 euro), of voor de Mozart Dark Chocolate met een inhoud van 100 centiliter (voor een prijs van 31,95 euro). Maar de Mozart Gold is ook een lekkere variant, gebaseerd op een melange van chocolade (cacao), vanille, suiker, melk en een grote hoeveelheid vruchtendistillaten. Deze variant is te krijgen voor 20,95 euro, waarvoor je een halve liter aan likeur krijgt.

Naast de voornoemde 3 varianten zijn er nog een aantal andere Mozart chocoladelikeuren, die allemaal een alcoholpercentage van 15 of 17% hebben, en die worden geleverd in een fles van 50 of 100 centiliter. De prijsstellingen van deze andere variaties zijn min of meer gelijk aan die van de hiervoor al genoemde soorten. Mozart chocoladelikeuren zijn ook een goede keuze als je fraaie drankflessen wilt kopen. Al deze flessen hebben een bolle vorm, en komen met een luxe verpakking. Ook als geschenk doen deze likeuren het dus erg goed, vanwege hun mooie uiterlijk.

Maar uiteraard, er zijn meer opties als je voor een op chocolade gebaseerde likeur wilt kiezen. Zo is er bijvoorbeeld nog de Dwergsteg Chocolate Cream Liqueur, een biologische chocoladelikeur, met 20% alcohol. Een fles met 0,5 liter van dit wondergoedje koop je al voor 28,90 euro. Deze likeur is in 2001 uitgeroepen tot product van het jaar. De hoge kwaliteit biologische chocolade is hier mede debet aan geweest.

Verder zien we in het assortiment van diverse drankwinkels nog de St. Katharina Elixer staan. Deze likeur is een juweeltje, omdat het aardbeien en chocolade op een perfecte manier combineert. Hierbij zijn dan nog kruiden toegevoegd, en het resultaat is een waanzinnig lekkere kruidenlikeur. Het alcoholpercentage van deze elixer is 25%. Voor 28 euro haal je een fles in huis, die een inhoud heeft van 70 centiliter. Geniet je rot zouden wij zeggen!

chocoladelikeur

Chocoladelikeur

Whiskylikeur

Whiskylikeuren zijn likeuren die gemaakt zijn van whisky. Ben je een fan van whisky, dan kan whiskylikeur weleens jouw favoriete likeur zijn of worden. Bekende whiskylikeuren zijn Drambuie (met 40% alcohol), Southern Comfort (met 35% alcohol), en Stroma (met eveneens 35% alcohol). Deze likeuren hebben allemaal zo hun kenmerken en eigenaardigheden. Leuk ook om van al deze bekende whiskylikeuren een fles te bestellen, en zo de verschillen te proeven, en uit te zoeken welke je het lekkerste vindt! Geloof het of niet, maar er zijn ook Nederlandse whiskylikeuren te krijgen.

De Zuidam Honey Whisky is daar een mooi voorbeeld van. Dit is een whiskylikeur met 40% alcohol, afkomstig uit Baarle Nassau. Deze is gemaakt van Brabantse honing, en whisky die door Zuidam zelf is gestookt! Aan de whisky en honing zijn nog wat kruiden toegevoegd, en het resultaat is een uitgebalanceerde, zachte likeur. Een halve liter van deze whiskylikeur kost je 30,99 euro. Deze likeur komt overigens in een prachtige decoratieve donkere fles, met een bolle buik en een lange hals. De fles heeft een inhoud van 50 centiliter, oftewel een halve liter. Een regelrechte aanrader!

Een andere interessante optie is de Bareksten Botanical Aquavit whiskylikeur. Dit is een whiskylikeur uit Noorwegen, die qua smaak, donker, wild en heftig is. Deze aromatische drank is gerijpt op sherryvaten, en je kunt er tonen van steranijs, eiken en karwij in terug proeven. Een bijzondere likeur dus! De prijs van deze likeur is wel vrij stevig (net als de likeur zelf dus), want je mag voor een fles (met een inhoud van 0,7 liter) maar liefst 42,99 euro neerleggen. Daarmee is dit een van de duurste likeuren die wij zijn tegengekomen. De literprijs is ongerekend zo’n 61 euro.

whiskylikeur

Whiskylikeur

Honinglikeur

Likeur op basis van honing, ook dat is nog een mogelijkheid die je hebt als je op zoek bent naar bijzondere likeur. De keuze is beperkt, maar toch kunnen je kiezen uit een aantal verschillenden honinglikeuren. Zo is er bijvoorbeeld de Ron Miel Guanche Arehucas, een kruidige, lichte en zoete honinglikeur, die gebaseerd is op rum.

De smaak van Guanche Arehucas is zacht, en deze likeur heeft hints van vanille en specerijen. Deze likeur kun je zo drinken, zonder te mixen, maar je kunt hem ook mixen met vruchtensap, of met frisdrank. Verder schijnt het dat je Guanche Arehucas ook goed kunt combineren met Ice Tea en met chocolademelk. Probeer het zelf uit! Een 0,7 literfles Guanche Arehucas heb je al voor minder dan 20 euro.

Een andere typische honinglikeur die je zou moeten proberen is de Irish Mist, met een alcoholpercentage van 35%. Dit is een driemaal gedistilleerde likeur, op basis van whisky, honing, en natuurlijke aromatische kruiden. Irish Mist heeft een uitzonderlijk zachte smaak, en is de eerste likeur die ooit in Ierland werd gemaakt. Het recept is nog steeds hetzelfde! De prijs van een fles Irish Mist van 0,7 liter ligt rond de 25 euro, en ligt dus hoger dan de prijs van een fles Guanche Arehucas.

honinglikeur

Honinglikeur

Kaneellikeur

De naam van deze likeursoort geeft het al aan, deze likeur is op basis van kaneel! Ben je op zoek naar een kaneellikeur, dan is je keuze enigszins beperkt, net zoals bij de honinglikeuren. Niettemin kun je toch slagen voor een lekkere likeur op kaneelbasis, en heb je keuze uit een aantal verschillende flessen. Als eerste hebben we de Kaneel Likorette van het merk Likeurmeisjes voor je geselecteerd. Dit is een warme, zachte en stroperige likeur, gebaseerd op kaneel, wodka, water en suiker.

Deze likeur is puur te drinken, maar kan ook uitstekend bij de koffie worden gedronken (na het diner bijvoorbeeld), of als toevoeging voor bij een dessert. Kaneel Likorette heeft voor een likeur een erg laag alcoholpercentage, namelijk 12,5%. Daarmee is deze drank ook zeer geschikt voor mensen die van likeur houden die wat minder sterk is. Een fles Kaneel Likorette is te krijgen voor 23,95 euro, waarvoor je 0,7 liter aan likeur krijgt.

De tweede kaneellikeur die wij de moeite meer dan waard vinden is Nipperke, likeur van de Kempen. Deze smaakt naar kaneel, naar vanille, naar karamel, en heeft een vleugje amandel in de smaak. Deze likeur is gemaakt van uitsluitend natuurproducten, en heeft dus geen geur, kleur en smaakstoffen. Vaak bevatten likeuren namelijk wel dergelijke stoffen. Ook deze kaneellikeur heeft een laag alcoholpercentage (en wel 14,5%), en is goed weg te drinken.

De fles waarin deze drank komt is ook een pluspunt, want het betreft hier een langwerpige designfles, die zeker goed toont als je wat kaneellikeur voor je gasten inschenkt. Een halve liter van deze kaneellikeur kost 24,99 euro. Daarmee is deze kaneellikeur duidelijk duurder dan de Kaneel Likorette van het merk Likeurmeisjes, maar dat is goed te verklaren, want Nipperke is tenslotte gebaseerd op natuurlijke ingrediënten, en wordt geleverd in een prachtige designfles. Mensen die Nipperke eerder kochten bevelen je deze likeur van harte aan!

Een derde kaneellikeur die wij voor het voetlicht willen brengen is de Marie Brizard Canela. Deze likeur is al te krijgen vanaf 16,95 euro per fles (met een inhoud van 70 centiliter). Het alcoholpercentage van Marie Brizard Canela ligt met 20% ietsje hoger dan het alcoholpercentage van Nipperke en Kaneel Likorette. Voor deze likeur is de beste kwaliteit kaneel gebruikt, die maar één keer per jaar te krijgen is. Marie Brizard bestaat al meer dan 250 jaar, en is gevestigd in Bordeaux (Frankrijk). Dit bedrijf werd populair met een anijslikeur (Anisette).

Tot slot willen je nog een vierde en laatste specifieke aanbeveling doen voor als je op zoek bent naar een likeur op basis van kaneel, namelijk de stroopwafel likeur, van het merk van der Linde – Nijhof. Dit is een likeur van Nederlandse bodem, met een alcoholpercentage van 20%, die zowel naar stroopwafels als naar kaneel smaakt. Voor 0,7 liter stroopwafel likeur betaal je 19,99 euro. Een erg verleidelijke likeur als je het ons vraagt!

Geef een reactie