Drinken

Boeken over koffie: dit zijn de 17 beste!

boeken over koffie

De beste boeken over koffie hebben we in dit artikel voor jou uiteengezet. Koffie is een van de meest gedronken drankjes ter wereld, en ook in Nederland wordt er zeer veel koffiegedronken. Nederland behoort zelfs tot de landen met de hoogste koffieconsumptie ter wereld! Koffie is dan ook erg interessant, en er valt op koffiegebied meer te ontdekken dan je zult denken.

Boeken over koffie: er valt veel te ontdekken

Wil je meer weten over koffie, over het maken en zetten van koffie, over de geschiedenis van koffie, over de soorten koffie die er zijn, welke koffie het beste bij je past, en waar je de leukste koffiebarretjes vindt, in Nederland en Vlaanderen? Dan kun je met deze koffieboeken je hart ophalen!

Kijk nu gauw welke titel jou het meeste aanspreekt, en verrijk jezelf (en anderen) met de juiste informatie over de beste koffies, en met de allerbeste koffies die je maar kunt zetten. Serveer vanaf nu thuis en op feestjes alleen nog de beste en de lekkerste soorten koffie, die je ook nog eens op de beste manier hebt gezet!

Minibijbel – Koffie (het complete handboek over koffie) van Marry Banks & Christine Mcfadden

Minibijbel – Koffie is het (meer dan) complete handboek over koffie. Je krijgt in dit koffieboek alles uitgelegd over hoe je koffie moet zetten en drinken, waar koffie wordt verbouwd, en wat de verschillende soorten malingen en roosteringen zijn. Ook de geschiedenis van koffie komt rijkelijk aan bod, want die is interessant, en mag dan ook worden verteld.

Voor wat betreft het maken van koffie komt niet alleen de standaard bak koffie aan bod, ook het bereiden van espresso, cappuccino, en latte macchiato wordt goed uitgelegd.

Minibijbel – Koffie (het complete handboek over koffie) van Marry Banks & Christine Mcfadden

#allround

Na het lezen van dit boek kun je allround koffie maken! Leuk en lekker voor jezelf, maar minstens zo leuk en lekker voor je huisgenoten, en de gasten die je op visite krijgt.

Minibijbel – Koffie geeft je meer dan 70 recepten, die je de veelzijdigheid van koffie tonen. Cakes, taarten, koekjes, ijsgerechten, broden, vruchtendesserts, soufflés, puddingen, en ga zo maar door.

Alle deze lekkernijen zijn met of op basis van koffie te maken. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is wel mogelijk met koffie.

Start nu ook met het maken van gerechten en baksels op basis van of met koffie! Minibijbel – Koffie telt 256 pagina’s, en is te krijgen als hardcover (en boek met een harde kaft; handig voor in de keuken, ter voorkoming van vlekken en beschadigingen).

De prijs mag er net als het boek zelf ook wezen. Deze is maar 13 euro! Tot nu toe hebben 13 mensen dit geweldige koffieboek beoordeeld. Zij gaven daarbij gemiddeld 4,3 van de 5 sterren. Omgerekend is dit een 8,6 als cijfer! Dit moet je meer dan genoeg vertrouwen geven om het koffieboek Minibijbel – Koffie ook aan te schaffen.

Alles over koffie van Ulrike Lowis

Koffie is een toverdrank, en het favoriete drankje van zeer veel mensen. Het drankje is een levenselixer, en een pure smaaksensatie tegelijkertijd. Koffie is er voor vele momenten van de dag. Voor de ochtend, voor de middag, voor de avond, en sommige mensen drinken koffie zelfs in de nacht!

Dit fascinerende boek over koffie vertelt je alles over koffie (zoals de titel al verklapt). Je krijgt dan ook informatie over het oogsten van koffiebonen, de diverse soorten die er zijn, en over het verwerken en het branden van de bonen.

Alles over koffie van Ulrike Lowis

#sterktes

Ook de verschillende sterktes van koffiebonen worden belicht, en je krijgt uitgelegd uit welke landen de koffiebonen komen. Je reist met Ulrike Lowis door de diverse landen waar koffie wordt geteeld, en je krijgt hele lekkere koffierecepten. 50 van de beroemdste en meest interessante koffiebranderijen worden aan je voorgesteld.

Sommige daarvan kennen een lange en rijke geschiedenis, terwijl andere branderijen juist weer interessant zijn vanwege de buitengewoon bijzondere koffiesoorten die zij voortbrengen.

Alles over koffie is interessant voor koffieliefhebbers, voor barista’s, en voor mensen die zich verder willen verdiepen in de wereld van koffie. De prijs-kwaliteitverhouding van dit boek is ook dik in orde.

Voor 7,99 euro krijg je een hardcover boek dat gloednieuw is, en ook nog eens bestaat uit 208 pagina’s. Alles over koffie is ook goed ontvangen door het publiek. Gemiddeld kreeg het boek 4,5 sterren, op basis van 6 beoordelingen. Dit is dus een 9,0 als cijfer. Met Alles over koffie doe je dus een zeer goede aankoop!

I love koffie (barista technieken en latte art) van Anette Moldvaer

I love koffie bevat meer dan 100 authentieke recepten uit de hele wereld voor het maken van de lekkerste koffies. Volg de duidelijke stapsgewijze methoden op die in dit boek staan, en je haalt gegarandeerd het beste uit je koffiebonen.

Om de perfecte koffie te maken zijn de koffiebonen belangrijk, maar minstens even belangrijk is de manier van koffie maken. Maak met I love koffie thuis zelf de lekkerste koffies, zoals een mokkafrapé, een affogato, een café au lait, of een lekkere flat white. Maar uiteraard, een gewone zwarte koffie die zeer goed smaakt is natuurlijk ook een goede optie!

I love koffie geeft je een overzicht van de beste koffiesoorten, waarbij de arabica bonen worden onderscheiden van de (wat minder kwalitatieve) robusta bonen.

I love koffie (barista technieken en latte art) van Anette Moldvaer

#bourbons

Verder is er in dit boek ook aandacht voor de Bourbons en de blends van robusta en arabica bonen. Dit geweldige boek over koffie bied je alles wat je nodig hebt om echt goede koffie te zetten.

Met de 100 recepten uit dit boek heb je iedere week weer een nieuwe koffieverrassing op tafel, voor jezelf en/of voor anderen. Eenmaal aan de slag gegaan met dit boek is er geen weg meer terug. Je zult zelf snel een ware thuis barista worden!

Voor 16,50 euro wordt dit boek nieuw aangeboden. Voor die prijs krijg je een hardcover boek, dat bestaat uit meer dan 220 pagina’s. Ook dit is weer een zeer populair en geliefd koffieboek, want er werd gemiddeld 4,7 sterren voor gegeven (op basis van 6 beoordelingen).

De man die de wereld koffie leerde drinken van Jasper Houtman

Dit is een vreemde eend in de bijt binnen dit rijtje van koffieboeken, maar wel een hele leuke eend! De man die de wereld koffie leerde drinken bevat het bijzondere levensverhaal van de meest succesvolle en meest invloedrijke koffieondernemer van Nederland.

Hoewel we iedere dag koffiedrinken, kent vrijwel niemand Alfred Peet (1920-2007), die geboren werd in Alkmaar. Hij emigreerde naar Amerika, en ontketende daar een koffierevolutie.

De oprichters van de zeer bekende koffieketen Starbucks, maar ook andere toonaangevende koffieondernemers leerden bij Alfred Peet het vak. Zij noemden hem “de godfather van de kwaliteitskoffie.” Een zeer groot compliment, en volgens velen de waarheid! Alfred Peet onderscheidde zich door zijn grote vakmanschap, en zijn grote kennis op het gebied van koffie.

De man die de wereld koffie leerde drinken van Jasper Houtman

#koffiewinkel

Peet werd rijk met ondernemen in koffie (onder meer via zijn koffiewinkel San Francisco Peet’s Coffee & Tea), maar zijn manier van werken bracht hem ook het nodige leed in zijn persoonlijk leven.

Dit boek vertelt je alle verhalen hierover, en meer. Lees nu zelf het zeer boeiende levensverhaal van Alfred Peet, de man uit Alkmaar die de wereld koffie leerde drinken.

Een 256 pagina’s tellende paperback versie van dit speciale koffieboek kun je al kopen voor 20,99 euro, en een e-book versie zelfs al voor 9,99 euro! 13 mensen beoordeelde dit speciale boek met 4,5 sterren gemiddeld. Dat is zeer aanzienlijk. Omgerekend als cijfer is dit dus een 9, aangezien 5 sterren de maximale score is bij het geven van beoordelingen op Bol.com.

De man die de wereld koffie leerde drinken wordt aangemerkt als toegankelijk, verrassend, inspirerend, en bovenal compleet. Ben jij de volgende die dit gave boek een goede recensie geeft?

Drink meer koffie (en 9 andere tips om langer, gezonder en gelukkiger te leven) van Bertil Marklund & Sophie Kuiper

Wat een ontzettend bijzonder boek hebben we hier voor ons liggen! Drink meer koffie van Bertil Marklund & Sophie Kuiper is een praktische gids vol wijsheid uit Scandinavië; de regio in de wereld die leidend is op het gebied van gezonder en gelukkiger leven.

In deze gids krijg je informatie om langer te leven en worden diverse gezondheidsmythes ontmaskert. Het drinken van koffie blijkt helemaal niet zo slecht te zijn als lang werd gedacht, en dat is natuurlijk zeer goed nieuws voor alle koffiedrinkers onder ons, en vermoedelijk dus ook voor jou (want anders was je niet bezig met het lezen van dit artikel).

Drink meer koffie (en 9 andere tips om langer, gezonder en gelukkiger te leven) van Bertil Marklund & Sophie Kuiper

#gezondheid

Koffie verbetert de gezondheid volgens de Zweedse arts (en professor) Bertil Marklund. Een gebrek aan vitamine D daarentegen eist jaarlijks meer slachtoffers dan huidkanker. Marklund legt in dit boek uit op welke 10 zaken we meer zouden focussen om langer en gelukkiger te leven.

Marklund is al meer dan 40 jaar verbonden aan de universiteit van Göteborg (Zweden). Als hij je het advies geeft dat koffiedrinken lang zo slecht nog niet is, en het de gezondheid juist kan verbeteren, dan mag je daar echt waarde aan hechten!

Drink meer koffie kreeg tot nu toe een waardering van 4,3 sterren gemiddeld. Een hele goede score dus, en een reden om dit boek toe te voegen aan je boekenkast (of aan keukenkast).

Voor maar 10 euro doe je dat al. Voor dat bedrag krijg je een boek met een harde kaft. Liever een e-book variant van dit boek? Dat kan ook, in dat geval ben je nog eens 1 euro goedkoper uit.

Koffie! (182 koffiespots waar je blij van wordt) van Richt Kooistra en Regina Mol

Koffie! is een koffieboek dat anders is dan andere koffieboeken. In dit bijzondere boek een uiteenzetting van 182 koffieadressen in Nederland en Vlaanderen, waar je zou moeten wezen om een lekkere kop koffie te drinken.

Op deze locaties krijg je niet alleen goede koffie voorgeschoteld, maar het zijn ook nog eens leuke koffiespots, waar gezelligheid voorop staat.

Daarnaast heeft dit boek ook aandacht voor achtergrondinformatie, en de beste methodes om koffie te zetten, waardoor je thuis (of elders) zelf de barista kunt spelen.

Koffie! (182 koffiespots waar je blij van wordt) van Richt Kooistra en Regina Mol

#recepten

Daarnaast ook veel inspirerende koffierecepten, zoals in de meeste boeken over koffie. Koffie! is vooral een erg handig boek om bij je te hebben als je het land in gaat, en je de beste adressen voor een geweldige kop koffie bij de hand wil hebben. Geniet, maar niet met mate!

Koop je Koffie!, dan koop je een boek dat redelijk recent is verschenen. Geen gedateerde adressenlijsten, maar adressen waar je nog steeds terecht kunt voor perfecte koffie en gezelligheid.

Het boek bestaat uit meer dan 220 pagina’s, en is te krijgen als paperback versie, en wel voor het schappelijke prijsje van 10 euro. De gemiddelde beoordeling van dit boek op Bol.com? 4,5 sterren! Ook hier weer een fraaie 9 als cijfer.

Waarom drinken we zoveel koffie? (101 slimme vragen) van Jeroen Reumers

De redacteurs van Kennislink.nl hebben in dit boek de leukste, meest interessante, en spannendste lezersvragen over koffie verzameld. Op deze vragen kan alleen de wetenschap een goed antwoord geven.

In dit 256 pagina’s tellende boek krijg je antwoorden op 101 vragen. De meeste voor de hand liggende vraag is natuurlijk of koffie wel gezond is. Bijna nergens ter wereld wordt immers zoveel koffiegedronken als in Nederland.

Waarom drinken we zoveel koffie? (101 slimme vragen) van Jeroen Reumers

#antwoorden

Naast vragen over koffie en antwoorden daarop, in dit boek ook vele andere vragen over andere onderwerpen. Waarom drinken we zoveel koffie is een vermakelijk boek, maar toch met een zeer serieuze insteek. Vind nu zelf de antwoorden op de vele vragen die jij en anderen hebben over koffie en andere zaken.

De prijs voor een paperback versie van dit boek is 15,95 euro. Hiervoor krijg je een nieuw exemplaar. Een e-book versie is er ook, en dat voor maar 7,50 euro!

Waarom drinken we zoveel koffie werd tot nu toe 3 keer beoordeeld, waarbij 2 mensen 5 sterren gaven (de maximale score), en 1 iemand 4 sterren. De gemiddelde score voor dit boek is dus 4,3 sterren. Een 8,6 gemiddeld als cijfer!

Koffie & Co van Susie Theodorou

Koffie & Co wil je helpen om je eigen smaak qua koffie te ontdekken. Er zijn ontzettend veel varianten voor wat betreft koffie, dus kiezen is niet altijd even gemakkelijk, maar dit boek brengt daar verandering in!

Koffie & Co van Susie Theodorou

#thuis

Kies de beste soort koffie (die het beste bij je wensen en eisen past), en ontdek waar je de beste koffie kunt kopen. En uiteraard, aandacht voor het zetten van koffie mag niet ontbreken in dit boek. Hoe zet je thuis het beste kopje koffie?

Ook in dit koffieboek ettelijke recepten die je op basis van koffie kan maken. En alle soorten koffievariaties komen in dit boek aan bod: gewone koffie, cappuccino, caffé latte, filterkoffie, espresso, en nog veel meer. Het water zal je in de mond lopen, maar nog beter is natuurlijk dat de juiste koffie straks door je mond stroomt…

Schaf daarom Koffie & Co aan! 10,50 euro is de prijs van deze paperback versie van dit boek. Het boek telt verder een kleine 100 pagina’s.

Puur koffie van Katrien Pauwels

Koffie hoort bij onze cultuur, en vormt voor velen mensen een belangrijk deel van de dag. We staan ermee op, we drinken het op ons werk, en we drinken koffie als we gaan socializen met vrienden en/of familie. Koffie is onlosmakelijk verbonden aan gezelligheid, en met koffie zijn momenten met anderen gewoonweg veel gezelliger!

In Puur koffie deelt Katrien Pauwels alle kennis die zij in de afgelopen jaren verzamelde over koffie. Van de soorten koffiebonen, de invloed van het branden van koffiebonnen op de smaak van koffie, tot het kiezen van de juiste koffie voor het juiste moment, en bij het juiste soort voedsel. Katrien legt het je tot in de puntjes uit. De juiste manier om koffie te zetten krijg je met dit boek ook onder de knie.

Puur koffie van Katrien Pauwels

#koffiebars

Gaat je interesse uit naar de leukste koffiebars in Nederland, en daarbuiten? Dan is dit boek ook een aanwinst, want je krijgt een mooi overzicht van de beste koffiebarretjes in binnen- en buitenland. En je eigen koffiebar opstarten is met dit boek ook een stuk gemakkelijker.

Een van de hoofdstukken is namelijk speciaal toegespitst op koffie en ondernemen. Stel binnenkort nog je eigen businessplan op voor het openen van een eigen koffietentje!

Katrien Pauwels is samen met haar partner eigenaar van OR Coffee Roasters, een Belgische koffiebranderij die de volledige koffiecyclus in-house beheert, en 90% van haar bonen rechtstreeks koopt bij de boer, die eigenaar is van een plantage.

Puur koffie bestaat uit 288 pagina’s, en is te krijgen als e-book en als paperback (als nieuw exemplaar). De prijs van dit boek ligt tussen de 20 en 26 euro, afhankelijk van het actuele aanbod. Als beoordeling kreeg dit boek 5 sterren gemiddeld, op basis van 2 mensen die dit boek eerder hebben aangekocht.

Koffie van Maurits Koelewijn

Koffie van Maurits Koelewijn is een verzameling van columns van Koelewijn die eerder verschenen in het Amsterdamse stadsblad Echo.

Koelewijn beschrijft in zijn columns de wonderlijke Amsterdamse koffiecultuur die de laatste jaren enorm is veranderd. Koffie is al jaren aan een grote opmars bezig, en dat zie je dan ook overal in Amsterdam terug.

De stad kent inmiddels vele eigenzinnige koffiebarretjes, die allemaal zo hun eigen sfeer, smaak, kenmerken en eigenaardigheden hebben. 10 of 20 jaar terug was dit nog geheel ondenkbaar, en haalde je gewoon een standaard bak koffie. Nu is het aantal koffiesoorten en koffiespecialiteiten niet meer op 10 handen te tellen!

Koffie van Maurits Koelewijn

#amsterdam

Ga nu met Koelewijn mee op reis door Amsterdam, en ontdek wat deze stad tegenwoordig te bieden heeft op koffiegebied! Voor het schrijven van al zijn columns bezocht hij uiteraard alle koffiebarretjes in Amsterdam. Al zijn verhalen hierover zijn interessant, en met veel humor opgeschreven!

Dit boek telt 110 pagina’s, en is te krijgen voor een bedrag van 9,95 euro. Hiervoor krijg je een prachtige paperback variant, die gloednieuw is! Nog maar één beoordeling tot nu toe bij de winkel van ons allemaal, maar wel eentje met de maximale score van 5 sterren. Wij zijn alvast benieuwd naar jouw mening over dit boek!

Koffie Thuis van Anne Max

Nog een leuk koffieboek dat mag worden aanbevolen: Koffie Thuis van Anne Max. Dit boek gaat niet alleen over koffie, maar ook over wat je erbij eet.

Over de keuze voor de soort bonen, maar ook over de beste methode om goed koffie te zetten.

Koffie Thuis van Anne Max

#koffierecepten

Daarnaast krijg je van Anne Max alle informatie en kennis die je moet hebben om thuis heerlijke koffie te kunnen drinken. Koffie Thuis bevat ook een leuke hoeveelheid aan goede koffierecepten. Uiteraard krijg je ook het recept voor de befaamde Anne & Max worteltaart.

Het bijna 100 pagina’s tellende Koffie Thuis boek is te krijgen voor een bedrag van 16,50 euro. Daarvoor krijg je een mooie hardcover versie!

Thuisbarista (kwaliteitskoffie uit eigen keuken) van Sander Schat en Ronald Buitenhuis

In een rap tempo is er in Nederland een ware koffiecultuur ontstaan. Dit in navolging op de opgekomen koffiecultuur in Engeland en Scandinavië.

Eerst was de horeca aan de beurt, maar inmiddels staan er ook in heel wat huishoudens goede espresso- en koffiemachines. Het oude koffiezetapparaat is definitief verleden tijd! De Nederlandse thuiszetter van koffie ontwikkelt zich langzaam tot een barista, die zijn hand niet meer omdraait voor een speciale koffie.

Sander schat is tweevoudig Nederlands barista kampioen, en hij legt je in dit boek de do’s en de dont’s uit die komen kijken bij het zetten van een goed gebalanceerde kop koffie.

Of het nou gaat om een gewone koffie, om een cappuccino, of om een latte macchiato, of juist om een filterkoffietje in een modern jasje, hij weet er altijd raad mee, en geeft je de juiste stappen die je moet volgen om al deze soorten koffies (en nog een hoop andere) perfect te maken!

Thuisbarista (kwaliteitskoffie uit eigen keuken) van Sander Schat en Ronald Buitenhuis

#barista

In Thuisbarista (kwaliteitskoffie uit eigen keuken) krijg je ook leuke verhalen van koffieliefhebbers te lezen, en daarnaast maken internationale melangeurs je wegwijs in de keus van de juiste soort boon.

Dit boek geeft je de basisvaardigheden om een perfecte thuisbarista te worden! Creëer vanaf nu je eigen koffiesensaties, en ontdek hoe je de meeste perfecte koffie zelf kunt zetten.

Dit boek aanschaffen? Voor 25 euro is dat mogelijk! Via Bol.com natuurlijk. Je krijgt voor deze prijs een hardcover versie, die bestaat uit bijna 200 pagina’s. Wij wensen je bij deze alvast veel plezier met het maken van de allerlekkerste koffies bij jou thuis!

Koffiekenner word je zo van Sébastien Racineux & Chung-Leng Tran

Met Koffiekenner word je zo leer je alles om zelf de beste koffie te kunnen zetten. Koffiezetten kan iedereen, maar de beste koffie zetten is nog een hele kunst, en dat is precies wat dit boek je leert.

Leer zelf wat de verschillen in smaken en aroma’s zijn tussen de verschillende soorten koffiebonen. En kies de juiste koffiemachines en attributen om de kwaliteit van je gezette koffies te verhogen. Welke vaardigheden heeft een barista, en hoe leer je deze jezelf ook aan?

Koffiekenner word je zo is een zeer prettig handboek voor iedereen die zich willen bekwamen in het vak van koffie maken. Alle aspecten van koffie en koffie maken worden behandeld in dit boek. Het branden van de koffie, de waterkwaliteit, de diverse methodes van zetten, de soorten koffies die er zijn, en uiteraard de geschiedenis van koffie en koffiezetten; alles denkbare belangrijke onderwerpen komen aan bod.

Koffiekenner word je zo van Sébastien Racineux & Chung-Leng Tran

#coldbrew

Weet je trouwens al wat ‘slow coffee’ is? En wat de verschillen zijn tussen ‘fresh brew’ en ‘cold brew’? Ook dat krijg je uitgelegd. Maak vanaf nu de lekkerste en de beste cappuccino’s, ijskoffies, espresso’s, en latte art koffies.

Alle technieken die je moet kennen om deze en andere lekker koffies te maken krijg je uitgelegd in Koffiekenner word je zo. Met dit boek zit je gegarandeerd goed!

En dat vinden wij niet alleen, ook de eerdere kopers van dit boek zijn die mening toegedaan. 11 mensen gaven via het platform van Bol.com gemiddeld 4,8 van de 5 sterren. Dit is omgerekend maar liefst een 9,6 als cijfer! Koffiekenner word je zo bestaat uit 216 pagina’s, en is te krijgen voor slechts 23,50 euro.

Daar krijg je ook nog eens een hardcover versie voor, oftewel een boek met een harde kaft. Dat is handig, want mocht je per ongeluk toch koffie morsen op je boek tijdens het zetten van koffie of tijdens het drinken van koffie, dan is er niets aan de hand. Een doekje erover en klaar!

Slow coffee (een eigenzinnig koffieboek) van Martine Nijsters & Marjolein Vermeersch

Slow coffee vertelt je hoe je koffie zou moeten proeven, welke koffiestijl en welke koffiesoort het beste bij jou passen, en hoe je zelf de bij jou passende koffie op de beste manier kunt zetten.

Leer de verschillen tussen industriële en ambachtelijke koffies, en leer hoe je koffie op zijn kwaliteit kunt beoordelen. De ene koffie is de andere niet, en verschil in kwaliteit is er zeker! De prijs speelt vaak een rol, maar zeker niet altijd.

Slow coffee bied je alle informatie die je nodig hebt om rustig en intens te kunnen genieten van de koffies die het beste bij jou passen. Gegarandeerd dat je gaat genieten als je dit boek aanschaft.

Slow coffee (een eigenzinnig koffieboek) van Martine Nijsters & Marjolein Vermeersch

#slow

Elk soort koffiedrinker kan met dit boek uit de voeten: de dappere experimenterende koffiedrinker, de nieuwsgierige koffiefreak, de koffiedrinkende kenniszoeker, de koffie-thuisdrinker, maar ook de barista, en anderen die al de nodige kennis van koffie hebben.

Misschien ook wel logisch, want het boek is geschreven door een mede-eigenaresse van een koffiebranderij. Zij kan het weten!

Wat vonden anderen van dit boek? Allereerst de waardering: 5 sterren, op basis van 3 beoordelingen. Ook dit is dus een excellent boek in zijn soort! Met name de goede foto’s, de lekkerste koffierecepten, en de praktische opzet van dit boek worden erg geprezen.

Voor 24,95 euro koop je een hardcover variant van dit boek, die ook nog eens in gloednieuwe staat is! En ook nog goed om te weten: de verzendkosten van 2,99 euro vervallen als je dit boek aanschaft…

Het Barista Handboek (hoe haal je het beste uit elke koffieboon)

Koffie was nog nooit zo ‘hot’ als nu. Maar er komt nog beste wat bij kijken om een lekkere en goede bak koffie te zetten. Simpele filterkoffie ligt inmiddels achter ons, en een nieuw koffietijdperk is gestart.

Prachtige koffiemachines (de een nog beter en mooier dan de ander), verse gebrande bonen, fluweelzachte melk, en goed gezette koffie, dat is wat men tegenwoordig verlangd.

Het Barista Handboek helpt je navigeren binnen de vele soorten koffies die er zijn, en die je zoal kunt maken. Tegenwoordig zijn er zoveel soorten koffies dat enige hulp hierbij geen overbodige luxe is.

Het Barista Handboek (hoe haal je het beste uit elke koffieboon)

#genieten

Start je koffieavontuur vandaag nog (of morgen zodra je dit boek in huis hebt), en haal het beste uit iedere koffieboon! Of je nu espresso of cappuccinodrinker bent, of een drinker van gewone zwarte koffie, met dit boek ga je nog meer genieten van je koffie.

Voor 19 euro kun je Het Barista Handboek al bemachtigen. Voor dat geld krijg je een nieuwe paperback versie, die bestaat uit bijna 100 pagina’s. Veel koffiegenot alvast, nieuwe barista (in wording)!

Het gouden koffie boek van Vitataal Tekst

Koffie geeft kleur en smaak aan elk moment van de dag. Het is zowel een ontbijtdrankje, als een drankje voor tussendoor, maar ook een prima digestief, voor na een goed diner.

Koffie is al meer dan 1000 jaar een zeer geliefde drank, en inmiddels is koffie populairder dan ooit. Het gouden koffieboek van Vitataal Tekst geeft je een leuke verzameling koffierecepten, die snel en eenvoudig te maken zijn. Geen moeilijk gedoe, maar in een handomdraai de juiste koffie op tafel. Wie wil dat niet!

Maar dit boek gaat verder, want naast koffie worden ook een groot aantal lekkernijen gepresenteerd, waardoor de koffie die je kiest of maakt nog lekkerder zal smaken.

Vitataal Tekst

#intens

Hierdoor kun je het beste van twee werelden combineren, namelijk het lekkerste gouden zwarte drankje ter wereld, en de lekkerste lekkernijen. Het resultaat is dan ook glashelder: je kunt met dit boek in de hand intens genieten van eten en drinken!

Voor een kleine 11 euro is Het gouden koffie boek al van jou. Hiervoor krijg je een gebruikt exemplaar, dat in goede staat verkeerd. Geen paperback, maar een hardcover, voor optimale bescherming. Totaal bestaat dit in 2009 verschenen koffieboek uit 120 pagina’s. Genoeg te lezen dus!

De Prijs van Mijn Koffie van Demian van der Reijden & Bregje Deben

Weer een apart koffieboek in dit rijtje, ‘De Prijs van Mijn Koffie’. Dit is een prachtig boek over de geschiedenis van koffie, en de handel in en de duurzame toekomst van koffie.

In dit boek worden onder meer de uitdagingen geschetst waar de koffiehandel in de wereld mee te maken heeft, en wat nodig is om de toekomst van koffie veilig te stellen.

De kennis en inzichten in dit boek zijn tot stand gekomen met hulp van koffieboeren, barista’s, en koffie experts. Ook als je nog niet zoveel weet over koffie is dit boek goed te volgen, en erg boeiend.

Demian van der Reijden & Bregje Deben

#informerend

Dit koffieboek is informerend, het geeft veel inzichten, en het ziet er ook nog erg mooi uit aan de buitenkant. De mooie foto’s maken tekst en beeld tot een prachtig geheel.

Dit boek bevat bijna 200 pagina’s aan leesvoer, en is te krijgen voor een prijs van 29,95 euro. Hier krijg je een mooi nieuw exemplaar voor, met een harde kaft. Dit boek werd één keer beoordeeld tot nu toe, en wel met de maximale score van 5 sterren! Ben jij de volgende die dit fantastische en aparte koffieboek in de boekkast heeft staan?

Header foto: credits Coffee Geek – Dutch Bros

Geef een reactie