Eten en drinken

De beste boeken over likeur, en het zelf maken van likeur!

boeken over likeur en zelf maken likeur

In het vorige artikel heb je al kunnen lezen welke soorten likeuren er allemaal zijn, en in een van onze andere artikelen gaven we je de beste suggesties voor de lekkerste likeuren. Als je deze artikelen hebt doorgenomen, dan weet je al heel wat over likeur. Wil je nog meer weten over likeur? Dan raden we je aan om een of meerdere boeken te kopen over likeur.

Boeken over likeur en het maken van likeur

Hieronder laten we je nu de beste boeken zien die er in het Nederlands zijn geschreven over likeur en het maken van likeur. Sommige van deze boeken gaan niet uitsluitend over likeur, maar gaan daarnaast ook over andere onderwerpen, zoals inmaken. Kijk zelf welk likeur boek jou het meest interessant lijkt!

Minibijbel – Cocktails van Stuart Walton

Maak nu zelf de heerlijkste drankjes met gedistilleerd, likeur, wijn, bier en frisdrank. Zo luidt de ondertitel van dit boek, en dit zegt eigenlijk al meer dan genoeg! Dit is de onmisbare handleiding voor iedere beginner die graag cocktails drinkt, en zelf aan de slag wil gaan met het bereiden hiervan.

Minibijbel, de naam van dit boek, doet eigenlijk geen recht aan de uitgebreide inhoud van dit boek. Je vindt in dit boek (dat 264 bladzijden telt en voor het eerst is verschenen in 2012) namelijk meer dan 600 recepten voor cocktails en drankjes.

Denk daarbij zowel aan bekende cocktails en drankjes (zoals de Grasshopper, de Dry Martini en de Margarita), als aan minder bekende cocktails en drankjes.

minibijbel cocktails

#proces

Van a tot z krijg je bovendien uitleg over het hele proces rondom het bereiden van cocktails en drank. In dit boek is er onder meer aandacht voor het afmeten, het mixen en het inschenken van cocktails en drankjes. En ook krijg je informatie over decoratieve garneringen, en hoe je een cocktailshaker moet gebruiken.

Verder zijn er recepten voor bereidingen met alcohol, maar ook meer dan voldoende recepten voor bereidingen zonder alcohol opgenomen in dit boek. Voor 17,84 euro is deze hardcover van jou, en kun je gauw starten met het bereiden van de lekkerste cocktails en drankjes. Serveer jij je familie, vrienden of kennissen binnenkort iets bijzonders…?

500 cocktails van W. Sweetser

In de Minibijbel – Cocktails vind je 600 recepten voor cocktails, en deze hardcover (met de naam 500 cocktails) die 288 pagina’s telt, die doet daar nog eens 500 recepten bovenop!

Recepten voor likeuren, sterke drank, cocktails met en zonder alcohol, mengdrank, drankjes tegen een kater (die helpen of niet…) en meer. Dit boek kan je vertrekpunt zijn voor het maken van de meest uiteenlopende dranken en mix dranken, waaronder dus ook likeur.

500 cocktails

#500cocktails

Zoals je mag verwachten zijn in het boek 500 cocktails ook de meer populaire cocktails opgenomen, en hetzelfde geldt voor de longdrinks. Ga nu zelf op ontdekkingsreis, en start met het bereiden van de Tequila Sunrise, en de Spiced Apple Toddy. Interessant aan dit boek is niet alleen de inhoud, want ook de prijs mag er wezen!

Voor slechts 9,99 euro ben jij de eigenaar van 500 cocktails. Verder moet je nog weten dat dit boek ontzettend goed is gewaardeerd bij het publiek. 64 mensen gaven op de website van Bol een recensie, en beoordeelden dit boek gemiddeld met 4,5 sterren.

De maximale score die een boek kan krijgen is 5 sterren. Dus omgerekend (in cijfers bekeken) is 500 cocktails gemiddeld beoordeeld met een 9!

Zelf likeur bereiden van Ad Comou

Wil je een boek kopen dat volledig gaat over het maken van likeur? Dan kan Zelf likeur maken van Ad Comou weleens de perfecte keuze zijn voor jou. Hierin vind je 170 recepten voor uitsluitend likeuren.

Perfect dus als je je echt alleen wilt focussen op het (leren) maken van likeur, en andere soorten bereidingen je interesse niet hebben. Ad Comou is zelf een expert op het gebied van het bereiden van likeur, dus hij kan het weten hoe je het beste likeur maakt! In dit boek komen ook tal van methodes aan bod voor het extraheren van geur- en smaakstoffen, en verder wordt ingegaan op meer dan 100 aromatische kruiden, die geschikt zijn voor het maken van allerlei soorten likeur.

zelf likeuren bereiden

#brouwen

Koffielikeur, kaneellikeur, honinglikeur, vruchtenlikeur, kruidenlikeur, en chocoladelikeur… Na het lezen van dit boek draai jij je hand niet meer om voor het brouwen van dit soort likeuren! Zelf likeur bereiden telt bijna 200 pagina’s, en dateert inmiddels alweer van 2001.

Dat laatste zegt echter niets, want de informatie in dit boek is nog altijd zeer actueel. De prijs van dit boek is 29,95 euro. Bestel hem vandaag nog, en kom net als anderen tot de conclusie dat dit een uitmuntend boek is voor de beginnende of gevorderde likeurbereider.

Dit boek kreeg 4,3 sterren (uit de maximale score van 5 sterren). Mensen prijzen dit boek om de praktische benadering, en de zeer goede uiteenzetting van de opgenomen recepten.

Likeur & Limonade (60 drankjes om helemaal zelf te maken) van Rian Nix

Zelf limonade en likeur maken, met fruit en kruiden, en dan op een zeer eenvoudige manier. Dat is wat dit boek je laat zien. Je kunt met Likeur & Limonade aan de slag met het bereiden van zomerse cocktails en winterse drankjes, zowel met alcohol als zonder.

Dit boek bevat in werkelijkheid minder dan 60 recepten. Maar dat mag de pret niet drukken, want deze recepten die je in Likeur & Limonade vindt zijn verfrissend, en bovendien voldoende gevarieerd.

likeur limonade

#9euro

Je hoeft ook geen bergen aan ingrediënten te kopen, en stad en land hiervoor af te rijden. Verder is dit boek erg mooi vormgegeven, en heeft het een meeneemprijsje, namelijk 9 euro!

Hiervoor krijg je een hardcover met bijna 150 pagina’s aan leesvoer. Likeur & Limonade is verder beoordeeld met 4 sterren gemiddeld, gebaseerd op 5 reviews. Dit boek is dus goed te noemen. De prijs-kwaliteitverhouding is in onze ogen daarnaast ook uitstekend!

Zelf ingemaakt (supersimpel jam, chutney, pesto, en likeur maken) van Rian Nix

Nog een boek van Rian Nix. Het is alweer 30 jaar geleden dat de auteur haar eerste likeurrecept schreef, maar ze heeft er kennelijk nog steeds geen genoeg van, want inmiddels heeft ze meerdere boeken op haar naam staan, die te maken hebben met het inmaken van groente en fruit, en het breiden van likeur.

Zelf inmaken is zeker niet moeilijk, en in een handomdraai leert Rian Nix je bijvoorbeeld hoe je likeur kunt brouwen, en hoe je zelf eenvoudig jam kunt maken. Maar ook pesto en chutney komen aan de beurt in haar boek. Je hoeft geen ster in de keuken te zijn om dit ook allemaal te leren, en met een aantal uurtjes geduld heb jij – met behulp van dit boek – bijvoorbeeld al een heerlijke limoncello likeur gemaakt, die je prima aan je gasten kunt serveren.

zelf ingemaakt

#helder

De tips in dit boek zijn bruikbaar, en er zijn vele mooie illustraties opgenomen. De uitleg van hoe alles te bereiden is ook erg helder. Ideaal voor beginners op het gebied van inmaken, en dus ook voor beginners op het gebied van zelf maken van likeur.

Zelf ingemaakt is te koop als paperback, en wel voor een bedrag van 10,99 euro. Bestel dit boek nu, en ga morgen nog aan de slag met het bereiden van allerlei likeuren, en andere lekkernijen.

Zelf likeur maken (en andere recepten met alcohol) van Jeanne Mussche

Zelf likeur maken van Jeanne Mussche is te koop als e-book, en zonder twijfel het goedkoopste likeur boek in dit rijtje van beste Nederlandstalige boeken over (het bereiden van) likeur. Voor 4,99 euro heb jij dit fantastische e-book in je bezit.

Uitgebreid is dit boekje niet, want het telt nog geen 50 pagina’s, maar het kan wel de perfecte opstap zijn als je zeer snel likeur wilt leren maken. In dit boekje komen onder meer de vruchtenlikeuren, bloemenlikeuren, likeuren van noten en bonen, en crème likeuren aan de orde.

Kies zelf maar wat je lekker lijkt, en je hebt straks in een middag jouw favoriete likeur op tafel! En goed om te weten is dat je niet hoeft te destilleren, als je zelf likeur wilt maken.

zelf likeur maken

#kleinboekje

Wat dacht je van limoncello, Grand Marnier, viooltjeslikeur, of walnotenlikeur? Je krijgt de recepten hiervoor allemaal… Maar dit kleine boekje gaat ondanks zijn beperkte omvang verder, want je krijgt ook leuke recepten op basis van alcohol, zoals voor limoncello cake en boerenjongens.

Kortom, een boekje dat niet mag ontbreken in je boekenkast als je een likeurliefhebber bent. Maar ook als cadeau is dit een leuk boekje, al dan niet voor bij een ander cadeautje. Gezien de prijs hoef je Zelf likeur maken van Jeanne Mussche in ieder geval niet in de online schappen te laten liggen!

Inmaken (jam, gelei, marmelade, tafelzuur en likeur) van Lindy Wildsmith

Nog een geweldig boekje over inmaken, en ook deze heeft een meeneemprijsje (van slechts 6,45 euro). In Inmaken treft je een keur aan recepten voor het maken van gelei, jam, tafelzuur, likeur, en marmelade. Je bent wel gewaarschuwd als je dit boekje koopt, want met dit boekje maak je uitsluitend heerlijkheden!

Zo zijn bijvoorbeeld de rabarber-gemberjam, de rode vruchtengelei, en de confituur van gedroogde abrikozen echte aanraders. Maar ook de brandewijn met steranijs mag er wezen, en deze kun je na aankoop van dit boekje eenvoudig zelf bereiden. Hetzelfde geldt voor de grappa met zomervruchten.

inmaken

#jenever

Een likeur maken op basis van jenever? Met het recept voor een jenever bessenlikeur is ook dat straks mogelijk voor jou. Dit boekje is al enige tijd op de markt, en wel sinds 2007. Op Bol.com vonden wij helaas nog geen recensies, maar wellicht ben jij de eerste die een beoordeling geeft over Inmaken.

Maar gelet op het kleine prijsje, zou dat geen probleem moeten vormen om hem in je online winkelwagen te parkeren. Wij wensen je alvast veel plezier met inmaken!

150 Likeurrecepten van Ad Comou

Eerder in dit artikel hebben we al een duiding gegeven voor het boek Zelf likeur bereiden van Ad Comou, en nu doen we dat ook voor een ander boek van dezelfde auteur, namelijk 150 likeurrecepten. In dit boekje vind je 150 recepten voor allerlei verschillende likeuren, zoals vruchtenlikeur, notenlikeur, koffielikeur en chocoladelikeur.

150 likeurrecepten

#150recepten

Wat dacht je van likeur op basis van walnoten, op basis van kruiden, of op basis van bloemen of zuidvruchten? De 150 recepten in dit boekje zijn op basis van een grote verscheidenheid aan ingrediënten, waardoor je straks de meest uiteenlopende likeuren kunt maken.

Ben jij straks een kei in het maken van een Grand Marnier, of een anijslikeur? Dat zou zomaar kunnen als je met dit boekje (een paperback die bestaat uit een kleine 100 pagina’s) aan de slag gaat.

Uiteraard krijg je ook uitleg over de basisbeginselen voor het zelf maken van likeur. Ad Comou doet dit op een heldere en duidelijke manier, zodat likeur bereiden voor iedereen mogelijk is! De prijs die je voor 150 Likeurrecepten neerlegt is slechts 9,95 euro. Hiervoor krijg je een paperback die bestaat uit 88 pagina’s. Dit boekje is onmisbaar voor iedere likeurliefhebber.

Geef een reactie