Bier, Feestbenodigdheden

Bierglazen bestellen? Dit zijn de 7 beste websites

bierglazen bestellen

Heb je binnenkort een feestje, en krijg je de nodige bierdrinkers op bezoek? Dan is het verstandig om na te gaan of je voldoende bierglazen in huis hebt. Het kan namelijk knap vervelend zijn als je op een feestje nog moet gaan afwassen, omdat je een tekort aan glazen hebt. Vooral als dat laat in de avond is, dan heb je daar waarschijnlijk totaal geen zin meer in! Je kunt dus beter te ruim in je bierglazen zitten, dan te krap… In dit artikel belichten we de beste websites die er zijn voor het bestellen van al je bierglazen. Zo kom je nooit meer glazen te kort, kunnen al je gasten non-stop doorgaan met bierdrinken tijdens je feestje, en sta jij niet onnodig meer aan de afwas (of bij de vaatwasser) vanwege een gemis aan schone bierglazen. Wat de meeste mensen niet weten is dat bierglazen vaak erg goedkoop zijn, zeker als je ze in grotere aantallen koopt, en zeker als je gaat voor de wat meer gangbare modellen.

Bol.com

Het kon niet missen natuurlijk dat we ook Bol.com hebben opgenomen in dit lijstje van beste websites voor het bestellen van bierglazen. De bierglazen vind je door via het hoofdmenu naar de rubriek Wonen, Koken, & Huishouden te gaan, en dan vervolgens voor glazen te kiezen. Binnen de glazen hoef je dan nog slechts de bierglazen te kiezen, en je krijgt het complete aanbod van Bol te zien aan bierglazen.

We vonden op het moment dat wij de Bol shop bekeken 760 artikelen binnen de bierglazen rubriek, waarvan in ieder geval 185 bierpullen, 185 pils glazen, 232 voetglazen, en nog een leuk aantal andere glazen, en bijbehorende artikelen, zoals draagtrays.

Je hebt de mogelijkheid om te zoeken binnen de pils glazen, binnen de voetglazen, en binnen de bierpullen, maar je kunt ook zoeken op biermerk, en filteren op meer dan 100 verschillende (bier)merken, zoals Hertog Jan, Amstel, Heineken, Duvel, La Trappe, Wieckse, en Kasteelbier, voor als je bierglazen zoekt van een bepaald biermerk. Op inhoud van het bierglas zoeken is ook nog mogelijk, van 0 tot 700 milliliter of meer.

La trappe bierglas
La trappe bierglas

De meeste bierglazen vinden we in de rubrieken 200 tot 300 milliliter, 300 tot 400 milliliter, en 500 tot 600 milliliter, en het is maar net wat je zelf prettig vindt, of wat je nodig hebt voor een feestje. Het meest gebruikte bierglas op een feestje heeft een inhoud van 200 tot 300 milliliter, waar je een gebruikelijke hoeveelheid bier in kunt schenken. Ga je kleiner, dan ervaren de meeste mensen het bierglas als te klein, en ga je groter dan 300 milliliter, dan geldt het omgekeerde.

Handig aan de Bol site is verder dat je kunt sorteren op hoeveelheid bierglazen. Je kunt kiezen voor losse bierglazen (selecteer dan 1 bij het aantal stuks), of kleinere of grotere sets, bestaande uit 2 of meer bierglazen.

De grootste sets bestaan uit tientallen bierglazen, bijvoorbeeld 24 stuks, 48 stuks of zelfs 100 stuks. Voor de grotere feestjes is het ideaal om een dergelijke totaal set te kopen. Je bespaart dan niet alleen geld, omdat de kostprijs per bierglas lager uitvalt, maar je weet dan ook meteen zeker dat je geen bierglazen tekortkomt op je feestje.

Ga je een feestje organiseren waarbij het er wat ruwer aan toe gaat of wil je je geen risico’s permitteren met glazen die breken? Kies dan voor kunststof/plastic glazen. Deze zijn erg goedkoop, ook bij afname van grote of zeer grote hoeveelheden.

Nadeel is alleen wel dat deze bierglazen een stuk minder milieuvriendelijk zijn dan gewone bierglazen, die van glas zijn gemaakt. Een tweede nadeel is dat je ze natuurlijk maar een keer kunt / zult gebruiken. Maak dus altijd een goede afweging of je gaat voor bierglazen van glas of voor bierglazen van kunststof/plastic, en wat het meest handig is voor jou type feestje. Uiteraard kan de inhoud van je portemonnee ook een rol spelen bij het maken van je keuze hierin.

Bestellen bij Bol.com is zoals je mogelijk al weet zeer laagdrempelig. De verzending is namelijk al gratis bij een bestelling van 20 euro of meer. Bestel je voor 23.59 uur, dan wordt je bestelling vaak de dag daarna al geleverd. Bezorging op dezelfde dag is tegenwoordig ook mogelijk, tegen enige bijbetaling. Informatie hierover vind je op de site van deze internetgigant. Daarnaast is retourneren natuurlijk altijd gratis, zoals je ook mag verwachten van een partij als Bol.com.

Drankgigant.nl

De eerste website die we in dit artikel onder de aandacht willen brengen is Drankgigant.nl. Dit is een van de grootste spelers in de Nederlandse markt op het gebied van online verkoop van drank. De keuze aan drank die je hier hebt is gewoonweg enorm, zowel aan soorten drank, als het aantal verschillende dranken binnen een bepaalde dranksoort.

Wat je zoal kunt krijgen? Denk maar aan bier, wijn, rosé wijn, champagne, prosecco, whisky, cognac, absint, wodka, rum, en allerlei soorten likeuren. Daarnaast vind je in deze online shop van alles voor het bereiden van lekkere cocktails, maar ook een groot aantal ‘bar tools’, oftewel spullen die je nodig hebt om je drankjes te bereiden of juist om deze te serveren.

Als je dit zo leest, zal het je waarschijnlijk dan ook weinig verbazen dat je bij Drankgigant.nl ook drankglazen vindt, voor allerlei soorten drank. We vinden binnen de drankglazen dan ook de afdeling bierglazen, waarbinnen we een indrukwekkend aantal artikelen vinden, namelijk bijna 500!

Binnen de bierglazen kun je sorteren op merk of biermerk (meer dan 200 in totaal), maar ook op de brouwerij die op het glas staat. Handig is ook de filters voor het land, waarbij je kunt kiezen uit de landen België, China, Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Ierland, Italië, Japan, Nederland, Schotland, Thailand, Verenigd Koninkrijk, en de Verenigde Staten. Kies je hier bijvoorbeeld voor Nederland als land, dan krijg je enkel bierglazen gepresenteerd van Nederlandse biermerken.

Zo zien we pils glazen van het biermerk Amstel voor slechts 1,50 euro per stuk, fluitjes van Heineken voor 1,50 euro per stuk (keuze uit 18 of 22 centiliter), Grolsch Master Craft bierglazen met een inhoud van 50 centiliter (voor 1,95 euro per stuk), en de bekende Heineken vaasjes, die een inhoud hebben van 25 centiliter, en te koop zijn voor 2,29 euro per stuk.

Totaal zijn er 100 artikelen te vinden als je op Nederlandse bierglazen zoekt, en daaronder bevinden zich glazen van de meer bekende biermerken (hierboven noemden we er al een paar), maar ook een hoop bierglazen van minder bekende biermerken, zoals brouwerij ’t IJ, en Texels Skuumkoppe. Dat laatst biertje is trouwens erg lekker, en zouden we je bij deze meteen nog willen aanraden…

Bierglazen bij Drankgigant
Bierglazen bij Drankgigant

Verder kun je in de shop van Drankgigant nog selecteren op inhoud van het bierglas (20 mogelijkheden), en op het soort bierglas. Bij de soorten bierglazen heb je onder andere de volgende mogelijkheden: een normaal bierglas, een gist glas, een pils glas, een fruitbier glas, en een bierpul. Iedereen kan dus wel slagen bij Drankgigant.nl, voor zijn of haar favoriete bierglas!

Drankgigant.nl is gevestigd in Zeeland, in de plaats Vlissingen, maar het bedrijf levert door heel Nederland, België en Duitsland. Bestel je bij Drankgigant voor 17.00 uur, dan heb je je bestelling de volgende dag nog in huis. Retourneren is gratis, maar wel alleen mogelijk als de flessen ongeopend zijn, de artikelen nog in de originele verpakking zitten, en zijn voorzien van de aangehechte labels en stickers. Bestellen bij dit bedrijf is verder gratis vanaf een bedrag van 150 euro.

Daaronder betaal je reguliere verzendkosten, die 6,95 euro bedragen. De verzending verloopt via Post NL, hoewel het ook mogelijk is om je bestelling in de winkel af te halen, als je in de buurt bent of woont. Uiteraard zijn er aan het afhalen van je bestelling geen kosten verbonden.

Blokker

Ook bij Blokker, de welbekende warenwinkel met allerhande huis-, tuin- en keukenspullen, vinden we een leuk assortiment aan bierglazen. Meer zelfs dan je denkt. In totaal vinden we 63 verschillende items in dit segment, van losse bierglazen tot complete sets, en van standaard bierglazen die veel worden gebruikt tot de meer aparte exemplaren, die veel minder bekend zijn.

Binnen het bierglazen assortiment zien we als eerste de Blokker fluitjes, met een inhoud van 25 centiliter. De prijs hiervoor is slechts 2,99 euro, en dat voor 6 stuks. Een regelrecht koopje dus! Fluitjes zijn ideale bierglazen om te gebruiken tijdens een feestje, omdat ze een handig formaat hebben, en ook de vorm is erg prettig; ze liggen gewoonweg lekker in de hand dit soort bierglazen.

Budget fluitjes bij Blokker
Budget fluitjes bij Blokker

Het alom bekende vaasje is ook te koop bij Blokker. Zo zien we 12 Amstel vaasjes met een inhoud van 25 centiliter, voor een totaalbedrag van 28,94 euro. Zit je krap in je bierglazen en wil je een soort glas kopen dat zeker goed scoort op een feestje, dan zou ook dit een goede aankoop kunnen zijn.

Met 1 of 2 sets ben je dan vermoedelijk klaar, en dan kun je weer jaren vooruit met je bierglazen. Maar het assortiment van blokker is breder, want we vinden bijvoorbeeld ook een La Trappe bierglas, voor fans van trappistenbier, grote bierpullen met een inhoud van maar liefst een halve liter, en een leuke set met 6 bierglazen voor donkere en zware bieren, voor een bedrag van 23,50 euro.

De meeste van deze bierglazen zijn uiteraard van glas, maar we vinden ook enkele sets bierglazen die van kunststof zijn gemaakt. Voor bepaalde feestgelegenheden kan ook dit erg handig zijn. Verder hebben de meeste bierglazen natuurlijk een transparante kleur, zoals gebruikelijk, maar vind je dit niets, of wil je eens wat anders om een biertje in te serveren? Kijk dan in de shop van Blokker voor de groene bier drinkglazen van Grolsch, van 100% gerecycled glas. Twee van deze bierglazen zijn te krijgen voor een bedrag van 20,99 euro.

Online aankopen kunnen bij Blokker binnen 30 dagen retour worden gemeld, via het retourformulier op de website. Retourneren kan naar een Antwoordnummer, en dat is uiteraard gratis. Bestel je bij Blokker voor 22.00 uur, dan kun je je bestelling de volgende dag nog ophalen in een Blokker winkel bij jou in de buurt, met uitzondering van de zaterdag. In dat geval kun je je bestelling op maandag ophalen.

Wil je je bestelling liever thuis ontvangen? Ook dat is mogelijk, voor 5,95 euro regelt Blokker dat voor je, en boven de 40 euro vervallen de verzendkosten zelfs helemaal. Voor een bestelling met afwijkende (grote) maten of gewichten gelden aparte bezorgtarieven, afhankelijk van de grootte en/of het gewicht van je bestelling. Ideaal is dat Blokker door het hele land vestigingen heeft, waardoor het veelal mogelijk is om je bestelling in een Blokker winkel af te halen, en zo de bezorgkosten te omzeilen.

Kitchen & More

Kitchen & More is een online kookwinkel, die meer dan de moeite waard is om even te bezoeken. Je vindt hier van alles voor in de keuken, waaronder pannen, keukengerei, bestek, messen, servies, glazen, spullen voor de barbecue, keukenapparatuur en huishoudelijke artikelen. Binnen de afdeling glazen vinden we allerlei soorten glazen, waaronder glazen die erg geschikt zijn voor als je een feestje op stapel hebt staan.

Denk hierbij maar aan champagneglazen, wijnglazen, frisdrankglazen, maar uiteraard ook bierglazen. Kitchenandmore.nl is ideaal als je in een keer wilt slagen met het kopen van al je glazen voor je feestje. Binnen de bierglazen zien we direct diverse aanbiedingen en producten met het label ‘sale’. Bierglazen scoren voor minder geld is hier dus goed mogelijk. Naast enkele soorten bierglazen die wat meer gangbaar zijn, met een inhoud van 30 en 32 centiliter, zien we ook wat grotere bierglazen van 40 centiliter en meer.

Bierglas van Kitchen & More
Bierglas van Kitchen & More

Het is goed om alvast te weten welke inhoud je nodig hebt voor je bierglazen, alvorens je gaat shoppen, bij deze partij, of bij één van de andere partijen die we hier aanhalen in dit artikel. Qua glasinhoud heb je bij Kitchen & More in ieder geval ook genoeg keuze. Heb je wegwerp bierbekers nodig voor je feestje, en geen echte glazen, dan biedt Kitchen & More je hiervoor ook enkele opties.

Zo kun je gaan voor 25 bierbekers van 25 centiliter, voor slechts 9,95 euro, of voor 100 bierbekers met een inhoud van 30 centiliter, voor slechts 6,95 euro. Tot slot vinden we nog vele andere bierglazen, waaronder een leuk aantal verschillende bierglazen op een voet (met een steeltje dus).

Bestel je bij Kitchen & More voor 20.00 uur in de avond, dan kun je je bestelling de dag erna nog in huis verwachten, en direct gebruik maken van de door jou uitgezochte bierbekers of bierglazen. Het bedrijf geeft je verder 100 dagen retourrecht, en je bestelling wordt verzekerd verzonden, via Post NL. Handig is ook dat je zelf de levertijd kunt bepalen van je bestelling. Op Kiyoh is Kitchen & More meer dan 3.800 keer beoordeeld, waarbij gemiddeld een 9,2 werd gegeven als cijfers. Je kunt bij deze partij dus zeker vertrouwen op een goede bestelling, en een goede levering van je bestelling!

Biernet.nl

Biernet.nl had op het moment dat wij keken de hoogste notering in Google op de woorden ‘bierglazen kopen’. Dit betekent waarschijnlijk dat de website zeer goede zaken zal doen met de verkoop van bierglazen. De meeste traffic bij Google komt immers op het eerste zoekresultaat binnen. In de shop vinden we 78 verschillende soorten bierglazen, die gepresenteerd worden met grote afbeeldingen, over twee kolommen, waardoor je gelijk scherp hebt om wat voor artikel het gaat, en of dit het wel is voor je, of toch niet.

In het assortiment van deze shop vinden we allerlei soorten bierglazen, waaronder diverse standaard bierglazen, maar ook allerlei bierglazen voor speciaal bier, en unieke bierglas artikelen. Bij de meer gangbare bierglas items vinden we het officiële bierglas vaasje van Heineken, met een inhoud van 25 centiliter, en dit voor een prijs van 3,99 euro per stuk. Ideaal in onze ogen voor een feestje! Maar je kunt uiteraard ook gaan voor het vaasje van Amstel, die we in een set van 12 aangeboden zien, en wel voor een bedrag van slechts 27,98 euro (nog geen 2,50 euro per bierglas).

Brouwerij 't IJ glazen
Brouwerij ’t IJ glazen

Voor 5,99 euro per stuk kun je verder een officieel Brand Bierglas Op Voet kopen. Dit bierglas heeft een inhoud van 25 centiliter, ligt lekker in de hand, en oogt wat luxer dan een vaasje. In de shop van Biernet.nl komen we verder het karakteristieke en officiële bierglas van Duvel tegen.

Een prachtig bierglas met een bolle buik, op een stevige voet, geschikt voor het speciaal bier van Duvel. In onze ogen een prima aankoop als je op je feestje een of meerdere fans van speciaal bier verwacht. Voor 12,48 euro is dit bijzondere bierglas van jou! En als je het niet laat vallen kun je er uiteraard jaren plezier van hebben.

Uniek en opvallend in het assortiment van Biernet.nl vinden wij verder de 4 bierpullen op een lichtgekleurde houten presentatieplank. De inhoud van deze bierpullen is 28,5 centiliter, en deze set is te krijgen voor nog geen 23 euro. Een leuke aankoop naar onze mening voor het geval je met 4 vrienden los wil gaan met bier drinken! Ook viel ons oog op het uiterst grappige bierglas met borsten.

Ja, dit lees je goed… een bierglas met borsten! Het bierglas heeft een inhoud van 800 milliliter, en heeft twee uitstulpingen, in de vorm van twee borsten. Te koop voor net onder de 20 euro, en zeer geschikt ook om als cadeau te geven. Persoonlijker kan ook, want voor slechts 22,95 euro laat je een bierglas personaliseren, en kun je je eigen naam of de naam van een ander erop laten zetten.

Biernet.nl bestaat sinds 2012 en is ontstaan uit de samenvoeging van een aantal bier websites. De website is in feite een informatie en vergelijkingswebsite. Bestel je je bierglazen op Biernet.nl, dan koop je dus altijd bij een andere partij, omdat Biernet.nl slechts bierglazen van andere partijen vergelijkt, en je vanaf Biernet.nl kunt doorklikken naar de desbetreffende aanbieder van bepaalde bierglazen.

Bierfamilie.nl

Bierfamilie.nl is een Castricum gevestigde webshop, die zich in hoofdzaak richt op de verkoop van allerlei speciale biersoorten. De shop bestaat sinds 2016, en is een groot succes geworden! In het hoofdmenu van de site kun je als eerste kiezen voor de speciale bieren. Het hoofdmenu vervolgt met de bierpakketten, en op de derde positie vinden we de bierglazen. Daar nemen we dan ook even een kijkje, om direct te zien dat het aanbod aan bierglazen weliswaar (nog) niet zeer groot is, maar er wel een leuk aantal fraaie bierglazen tussen zitten.

Zo zien we een luxe La Trappe bierglas (voor 6,45 euro), en Delirium bierglas (voor 8,95 euro), een Texels voetglas (voor 6,45 euro), en een leuk Toucan bierglas (voor 6,95 euro). De wat meer gangbare bierglas modellen van de reguliere biermerken missen we hier wel in het assortiment, maar dat is ergens begrijpelijk, aangezien deze partij zich richt op de verkoop van speciaal bier, en je dus bij de bierglazen ook aanbod van bierglazen voor speciaal bier kan verwachten.

Toucan bierglas
Toucan bierglas

Dit neemt niet weg dat de bierglazen in het assortiment van Bierfamilie zeer geschikt kunnen zijn voor uiteenlopende feestjes, zeker als je liefhebbers van speciaal bier op je feestje krijgt. Als je toch op deze website bent, kijk dan ook gelijk even onder het kopje Sale, het laatste item in het hoofdmenu. Aldaar vind je interessante koopjes, met name speciaal biertjes, maar soms ook bierglazen die in de aanbieding zijn… Verder zijn ook de bierabonnementen interessant, zeker als je je bierglazen doorlopend wil blijven vullen met speciaal bier!

Op Trustpilot is Bierfamilie.nl beoordeeld met 4,7 sterren, waarbij 5 sterren de maximale score is. Omgerekend is dit een 9,4 als cijfer, en dat is dus uitstekend te noemen! Deze beoordeling is het gemiddelde van 270 mensen die hun stem hebben gegeven. Bestel je bij Bierfamilie.nl voor 16.00 uur, dan wordt je bestelling dezelfde dag nog verzonden, en wel via Post NL.

Dan heb je je bierglazen en eventuele andere bierartikelen de volgende dag, of de dag daarna al in huis. Boven de 75 euro rekent het bedrijf helemaal geen verzendkosten, en onder de 75 euro zijn deze kosten 6,95 euro. Voor België ligt de drempel op 100 euro, om geen verzendkosten te hebben. Bestel je voor minder dan 100 euro, dan bedragen de verzendkosten voor België 8,95 euro.

Belgian Beer Factory

De Belgian Beer Factory is een website met een zeer uitgebreid aanbod aan Belgische bieren, maar ook op het gebied van bierglazen voor Belgisch bier is deze partij van harte aan te bevelen. We vonden maar liefst 383 verschillende soorten bierglazen in het assortiment! Een kleiner deel hiervan is op het moment niet te krijgen, maar veruit de meeste bierglazen dus wel.

De Belgianbeerfactory.com is de ideale website voor de echte bierfanaat, en de liefhebber van speciaal bier. Voor een zeer groot aantal speciaal bieren vind je hier het juiste glas. Gezien de grootte van het assortiment aan bierglazen is het vaak ook mogelijk om voor een bepaald biermerk een bijpassend bierglas te vinden, met hetzelfde biermerk erop.

Vedett bierglas
Vedett bierglas

Je kunt binnen de bierglazen op de website zoeken op inhoud (<25 centiliter, 25 centiliter, 33 centiliter, en 33> centiliter). Qua soort glas kun je sorteren op fluit, fruit, geuze, beker, oorglas, pils, populair, een glas op een voet, trappist, en tulp. Bierglazen zijn er verder voor zeer uiteenlopende prijzen, van spotgoedkoop tot wat duurder. Grote kans dus dat je het type glas dat je zoekt bij Belgian Beer Factory gaat vinden!

De verzendkosten van Nederland en België bedragen bij deze partij 5,95 euro. Je bestelling heb je daarna meestal binnen 2 of 3 dagen in huis, tenzij je op vrijdag, zaterdag of zondag een bestelling plaatst. Dan krijg je doorgaans op woensdag geleverd. De Belgian Beer Factory biedt verder passende mogelijkheden om een bestelling te retourneren.

Geef een reactie