Bruiloft

Wat is een bohemian bruiloft en hoe organiseer je er een?

bohemian bruiloft organiseren

Ben je op zoek naar een geschikt trouwthema? Een bohemian bruiloft is ontzettend populair. Hoe organiseer je een trouwfeest met dit thema? Lees over decoratie, kleding en andere tips in dit blog!

Wat is een bohemian bruiloft?

Een bohemian bruiloft is een huwelijksfeest met een ongedwongen, romantische en natuurlijke uitstraling. Het concept vindt zijn oorsprong in de bohemian levensstijl, die gekenmerkt wordt door creativiteit, vrijheid en verbinding met de natuur. Deze elementen komen samen in een bohemian bruiloft, waarbij het draait om het vieren van de liefde op een authentieke en persoonlijke manier.

De essentie van een bohemian bruiloft

Bij een bohemian bruiloft ligt de nadruk op het creëren van een unieke sfeer die de persoonlijkheid van het bruidspaar weerspiegelt. Hierbij wordt veel gebruik gemaakt van natuurlijke materialen, kleurrijke bloemen, etnische patronen en vintage elementen. Er is veel ruimte voor creativiteit en het toevoegen van persoonlijke details, waardoor geen enkele bohemian bruiloft hetzelfde is.

Het organiseren van een bohemian bruiloft

De locatie is van essentieel belang voor een bohemain trouwfeest. Ga je voor een buiten – of een binnen locatie.

Buitenlocaties

Een bohemian bruiloft komt het beste tot zijn recht op een buitenlocatie, zoals een strand, bos of park. Hier kan de verbinding met de natuur optimaal worden ervaren en is er voldoende ruimte voor het creëren van een magische setting. Denk bijvoorbeeld aan een ceremonie onder een bloemenboog, omringd door bomen en velden.

Binnenlocaties

Ook binnenlocaties kunnen geschikt zijn voor een bohemian bruiloft, mits ze voldoende karakter en sfeer hebben. Denk bijvoorbeeld aan een oude schuur, een industriële loft of een kas. Het is belangrijk om de locatie aan te kleden met veel groen en natuurlijke materialen om het bohemian gevoel te creëren.

Uitnodigingen en thema

De uitnodigingen voor een bohemian bruiloft zijn vaak uitgevoerd in een romantische, rustieke stijl met veel aandacht voor details. Denk aan handgeschreven teksten, aquarelillustraties en het gebruik van natuurlijke materialen zoals jute of gerecycled papier. Het thema van de bruiloft kan worden doorgevoerd in de uitnodigingen, zodat de gasten alvast een voorproefje krijgen van wat hen te wachten staat.

Uitnodiging in bohemian stijl
Uitnodiging in bohemian stijl

Decoratie en aankleding

Decoratie is uiterst belangrijk voor een bohemian trouwfeest. Dit kan net het verschil maken. Bekijk de mogelijkheden.

Bloemen en groen

Een belangrijk aspect van de bohemian bruiloft is het gebruik van bloemen en groen. Dit kunnen wilde bloemen, veldboeketten, grote groene bladeren of zelfs cactussen zijn. Ze kunnen worden gebruikt voor het aankleden van de ceremonie, de tafels en andere ruimtes op de locatie. Een bloemenkroon voor de bruid of de bruidsmeisjes past perfect bij het thema.

Tafeldecoratie

Bij de tafeldecoratie voor een bohemian bruiloft kun je denken aan lange houten tafels met kleurrijke lopers, vintage servies en glaswerk, en natuurlijke centerpieces met bloemen en kaarsen. Het is belangrijk om een balans te vinden tussen de verschillende elementen, zodat er een harmonieuze en romantische sfeer ontstaat.

Stijlvolle bohemian bruiloft decoratie
Stijlvolle bohemian bruiloft decoratie

Kleding en accessoires

Hoe zit dat met de kleding. Waaraan kun je denken om dat echte bohemian gevoel uit te stralen?

De bruid

Voor de bruid is een bohemian trouwjurk vaak licht en luchtig, gemaakt van natuurlijke materialen zoals kant of zijde. De jurk kan versierd zijn met borduurwerk, franjes of kralen. Een bloemenkroon, een losse vlecht of losse krullen maken de look compleet.

De bruidegom

De bruidegom kan kiezen voor een casual en stijlvolle look met een linnen pak of een combinatie van een blazer en een chino van Rietbergh pakken. Accessoires zoals een vilten hoed, een leren riem of een kleurrijke stropdas kunnen de bohemian stijl versterken, terwijl de kwaliteit en pasvorm van een Rietbergh pak zorgen voor een comfortabele en zelfverzekerde uitstraling.

Bohemian stijl maatpak
Bohemian stijl maatpak

Extra inspiratie voor een bohemian bruiloft

Wil je net dat beetje extra? Bekijk dan eens onderstaande tips!

Muziek en entertainment

Bij een bohemian bruiloft past live muziek met een intieme en romantische sfeer. Denk aan een akoestisch duo, een gitarist of zelfs een klein orkest. Voor het entertainment kunnen gasten worden uitgenodigd om deel te nemen aan workshops, zoals bloemenkransen maken of schilderen.

Fotografie en video

Een bohemian bruiloft verdient een fotograaf en videograaf die de sfeer en emotie van de dag perfect kunnen vastleggen. Dit kan bijvoorbeeld door het gebruik van natuurlijk licht, het vastleggen van spontane momenten en het creëren van een romantische en artistieke stijl.

Ga jij voor het bohemian trouwthema?

Een bohemian bruiloft is een unieke en persoonlijke manier om de liefde te vieren. Door het gebruik van natuurlijke materialen, kleurrijke bloemen, vintage elementen en creatieve details, wordt een romantische en ongedwongen sfeer gecreëerd die perfect past bij het vrije gevoel van de bohemian levensstijl. Het organiseren van een bohemian bruiloft vergt enige planning en creativiteit, maar het resultaat is een onvergetelijke dag vol liefde, warmte en verbondenheid.