Bruiloft

Origineel trouwvervoer: dit zijn de 13 leukste tips

origineel trouwvervoer

Er zijn zoveel manieren om op een leuke en originele manier naar je bruiloft te komen. Of je nu op zoek bent naar iets glamoureus, iets traditioneels of iets compleet unieks, er is altijd wel een vervoersmiddel dat bij je past. In dit artikel geven we een aantal voorbeelden van origineel trouwvervoer om je te inspireren. We beginnen even praktisch: waar moet je op letten wanneer je trouwvervoer inhuurt?

Waar moet je op letten bij het huren van origineel trouwvervoer?

Voordat je aan de slag gaat met het inhuren van trouwvervoer, zijn er wel een aantal zaken waar je rekening mee dient te houden. Dit zijn ze!

Controleer de beschikbaarheid op je trouwdatum

Voordat je besluit om trouwvervoer te huren, is het belangrijk om na te gaan of het vervoer beschikbaar is op je trouwdatum. Het kan zijn dat het vervoer al is gereserveerd door iemand anders of dat het niet beschikbaar is op de dag dat jij wilt trouwen.

populaire trouwdatum 2023
Trouwdatum

Controleer of het vervoer is toegestaan op de weg en voldoet aan wettelijke eisen

Het is belangrijk om te controleren of het vervoer dat je wilt inhuren, is toegestaan op de weg en voldoet aan de wettelijke eisen voor vervoer. Dit kan bijvoorbeeld van toepassing zijn als je wilt trouwen in een historisch voertuig of een ander type vervoer dat niet gebruikelijk is.

Vraag naar de kosten en vergelijk aanbieders

Het is verstandig om bij verschillende aanbieders na te gaan wat de kosten zijn voor het huren van trouwvervoer. Zoek uit wat inbegrepen is in de prijs, zoals bloemen, bubbels of muziek, en vergelijk de verschillende aanbieders om te bepalen wat het beste bij je past.

Vraag naar de voorwaarden en annuleringsregeling

Zorg dat je de voorwaarden en de annuleringsregeling van de vervoerder duidelijk op een rijtje hebt. Zo weet je wat je kunt verwachten als je het vervoer moet annuleren of als er onverwachte omstandigheden zijn die het vervoer bemoeilijken.

Bespreek de route en de benodigde tijd

Overleg met de vervoerder wat de beste route is om naar je trouwlocatie te komen en hoe lang het vervoer hiervoor nodig heeft. Zo weet je zeker dat je op tijd op je bestemming aankomt en dat je geen vertraging oploopt.

top 10 trouwlocaties nederland
Trouwlocatie goed bereikbaar?

Controleer de capaciteit van het vervoer

Zorg ervoor dat het vervoer dat je huurt, geschikt is voor het aantal personen dat je wilt vervoeren. Vraag naar de capaciteit van het vervoer en bepaal of dit voldoende is voor je gezelschap.

Vraag naar extra’s

Veel vervoerders bieden extra’s aan, zoals bloemen, bubbels of muziek, om de reis naar je trouwlocatie nog leuker te maken. Vraag naar deze extra’s en beslis wat het beste bij je past.

Vraag naar de staat van het vervoer en of het is verzekerd

Vraag naar de staat van het vervoer en of het is verzekerd. Je wilt natuurlijk niet in een vervoermiddel stappen dat niet goed onderhouden is of dat niet is verzekerd.

Vraag naar referenties en bekijk foto’s

Vraag naar referenties van andere klanten die het vervoer hebben gebruikt en bekijk eventueel foto’s van het vervoer om een beeld te krijgen van wat je kunt verwachten.

Maak een duidelijke afspraak en zorg dat alles op papier staat

Maak altijd een duidelijke afspraak met de vervoerder en zorg dat alles wat is besproken, op papier staat. Zo heb je een duidelijk overzicht van wat je kunt verwachten en wat er van je wordt verwacht.

Origineel trouwvervoer: de leukste tips

Wil je op een leuke, grappige of originele manier op jouw bruiloft verschijnen? Even iets anders dan een normale trouwauto? Laat je dan eens inspireren door de volgende opties:

Oude trouwauto

Er is niets zo chic als aankomen op je bruiloft in een oude auto. Dit soort auto’s zijn vaak iconische modellen uit de jaren 50 of 60, zoals een Cadillac of een Chevrolet Bel Air. Ze zijn prachtig om te zien en bieden een unieke en glamoureuze manier om naar je bruiloft te komen.

VW-busjes en campers

Een andere leuke manier om naar je bruiloft te komen, is in een oud VW-busje of camper. Dit soort voertuigen zijn vaak gepimpt en opgeleukt, wat ze een unieke en laid-back uitstraling geeft. Ze zijn ook ideaal voor bruiloften in de buitenlucht of op locaties die moeilijk te bereiken zijn met een gewone auto. Denk aan een boerderij, een strand of een park. Houd er wel rekening mee dat een VW-busje of camper wat minder ruimte biedt dan een normale auto, dus je moet misschien wat creatiever zijn met het inpakken van je spullen.

volkwagen busje als trouwvervoer
Volkwagen busje als trouwvervoer

Koetsen en rijtuigen

Voor een echt traditioneel en romantisch vervoersmiddel, kun je overwegen om naar je bruiloft te komen in een koets of rijtuig. Dit soort vervoer is perfect voor bruiloften met een koninklijke of Victoriaanse sfeer en biedt een unieke en indrukwekkende manier om je gasten te vervoeren. Houd er wel rekening mee dat het huren van een koets of rijtuig vaak wat duurder is dan het huren van een normale auto, en dat het soms wat tijd kost om naar je bestemming te komen.

Limousines

Een limousine is een klassiek vervoersmiddel voor bruiloften en biedt een luxueuze en comfortabele manier om naar je ceremonie te komen. Limousines zijn vaak voorzien van extra’s zoals een bar, muziekinstallatie en televisieschermen, wat ze ideaal maakt voor een feestelijke en ontspannen rit.

Boot of boottocht

Als je bruiloft plaatsvindt aan het water, of als je gewoon wilt genieten van een leuke en ontspannen boottocht naar je ceremonie, dan is een boot een geweldig vervoersmiddel. Er zijn veel verschillende soorten boten die geschikt zijn voor bruiloften, van kleine sloepen tot grote jachten.

Helicopter

Als je op zoek bent naar een echt indrukwekkend vervoersmiddel, dan is een helicopter misschien wel iets voor jou. Een helicoptervlucht biedt een unieke en glamoureuze manier om naar je bruiloft te komen, en het biedt je ook de kans om prachtige uitzichten te genieten.

helicopter als vervoermiddel
Helicopter als vervoersmiddel

Paard-en-wagen

Voor een echt traditioneel en romantisch vervoersmiddel, kun je overwegen om naar je bruiloft te komen in een paard-en-wagen. Dit soort vervoer is perfect voor bruiloften met een boeren-, Western- of Victoriaanse sfeer en biedt een unieke en indrukwekkende manier om je gasten te vervoeren.

Segway of hoverboard

Als je op zoek bent naar een leuke en originele manier om naar je bruiloft te komen, dan is een Segway of hoverboard misschien wel iets voor jou. Dit soort vervoer biedt een unieke en gezellige manier om naar je ceremonie te komen en is ideaal voor korte afstanden. Houd er wel rekening mee dat je misschien wat oefening nodig hebt om je Segway of hoverboard goed te beheersen en dat het soms wat tijd kan kosten om naar je bestemming te komen.

Vanuit een vliegtuig met een parachute

Dit is een unieke en spannende manier om naar je bruiloft te komen: met een parachute uit een vliegtuig springen. Dit soort vervoer is echter alleen geschikt voor mensen met ervaring in het springen met een parachute en vereist ook speciale toestemming van de luchtvaartautoriteiten.

Voordat je besluit om naar je bruiloft te springen met een parachute, is het daarom belangrijk om goed na te denken over de risico’s en om professioneel advies in te winnen.

Het is ook verstandig om van tevoren goed te overleggen met de vervoerder over de logistiek en de kosten. Zo kun je er zeker van zijn dat alles veilig en soepel verloopt op de dag van je bruiloft.

uit de lucht komen vallen
Uit de lucht komen vallen

Vintage trein

Een vintage trein is een leuke manier om naar je bruiloft te komen. Dit soort vervoer is perfect voor bruiloften met een vintage of steampunk thema en biedt een unieke en indrukwekkende manier om je gasten te vervoeren.

Grafkist

Als je op zoek bent naar een echt opvallend vervoersmiddel, dan is een grafkist misschien wel iets voor jou. Dit soort vervoer is perfect voor bruiloften met een gothic of horror trouw thema en biedt een unieke en indrukwekkende manier om naar je ceremonie te komen.

Oude brandweerwagen

Een oude brandweerwagen is een leuke en originele manier om naar je bruiloft te komen. Dit soort vervoer is perfect voor bruiloften met een industriële of vintage thema en biedt een unieke en indrukwekkende manier om naar je ceremonie te komen.

Traktor

Een traktor is een stoere manier om naar je bruiloft te komen als je bruiloft plaatsvindt op een boerderij of in een landelijk gebied. Dit soort vervoer is perfect voor bruiloften met een boeren- of rustiek thema en biedt een unieke en indrukwekkende manier om naar je ceremonie te komen.

Ongeacht welk vervoersmiddel je kiest, is het belangrijk om te overwegen wat bij je past en wat past bij de stijl van je bruiloft. Bespreek ook altijd van tevoren de logistiek en de kosten met de vervoer