Bruiloft

Top 10 trouwlocaties in Nederland: ontdek het nu!

top 10 trouwlocaties nederland

Als het aankomt op trouwen zijn de details erg belangrijk. Je wilt alles tot in de puntjes verzorgd hebben, want je kan deze dag niet opnieuw doen. Voor de vrouw is de jurk het belangrijkste, voor de man is het pak van groot belang. Het tweede punt waar veel aandacht aan wordt besteed is de locatie. Als je een thema hebt, is het ook goed om te bedenken welke trouwlocatie daarbij gaat passen. Hoewel steeds meer mensen naar het buitenland gaan om in een romantische, Italiaans landschap te trouwen, kun je in Nederland ook de perfecte bruiloft beleven. Nederland biedt namelijk een zeer gevarieerd aanbod in locaties, waarbij je zowel historische panden als moderne locaties kan kiezen. En om het makkelijk te maken hebben we de top 10 trouwlocaties in Nederland geselecteerd!

Top 10 trouwlocaties in Nederland: alleen de beste locaties

Hieronder vind je een overzicht van de top 10 trouwlocaties in Nederland, te beginnen met nummer 10. Opvallend is dat de meeste locaties kastelen zijn. De nummer 1 in deze lijst kreeg in 2016 de award ‘Trouwlocatie van het jaar’ uitgereikt.

10. NH Chateau Marquette in Heemskerk

Deze locatie van hotelgroep NH is niet een typisch hotel. Met de brede oprijlaan en de grote, hoge kamers heb je het idee dat je op de filmset van Downtown Abbey bent beland.

Het ligt in een bosrijke omgeving is daarom ook perfect voor trouwfoto’s. Voor een vintage thema of echt een sprookjesachtige bruiloft is deze locatie zeker aan te raden.

9. Kasteel de Schaffelaar in Barneveld

Als je het hebt over het klassieke sprookje van een prinsessenbruiloft, compleet met oprijlaan en  een torentje, dan kun je het heel goed over deze locatie hebben.

Kasteel de Schaffelaar brengt jullie in één klap terug naar de tijd van prinsen op het witte paard. Binnen vind je marmeren vloeren en kroonluchters en daarmee is deze locatie een ware aanrader om jullie sprookje uit te laten komen.

8. Landgoed te Werve

Als je echt van het traditionele Engelse rijkdom houdt, is deze locatie zeker aan te raden. Het witte landhuis staat midden in de natuur en heeft een rijke uitstraling.

Binnen is een combinatie van klassiek Engels met moderne stijl te vinden. Daarbij is deze locatie uitgerust met een grote moderne keuken, waarin de chef-koks gegarandeerd een sterrenmaaltijd neerzetten voor jullie. Deze locatie is zeker aan te raden als jullie voor een modern thema willen gaan.

7. Green Village in Nieuwegein

Deze locatie is even wat anders dan voorgaande kastelen en landhuizen. De naam zegt het al: als je op deze locatie bent, ervaar je een oase van rust en echt een landelijk gevoel.

De locatie is bijna western te noemen van buiten, met een moderne twist vanbinnen. Deze locatie brengt je terug naar de natuur en is perfect voor landelijke en moderne trouwthema’s.

6. De landgoederij in Bunnik

Als we het toch over een landelijk thema hebben, dan is de locatie ook zeker aan te raden. De landgoederij in Bunnik is namelijk een verbouwde boerderij.

De locatie ligt aan de rivier de Kromme Rijn en ligt vlakbij de mooie stad Utrecht. De combinatie tussen landelijk en modern is zeker aan te raden voor diverse soorten trouwthema’s.

5. Het Heerenhuys in Rotterdam

Deze locatie is de ideale combinatie van klassiek en modern. Van de buitenkant is dit rustieke pand een plaatje om te zien, omringt met een prachtige tuin.

Vanbinnen is de romantiek al aanwezig door het lichte interieur, waardoor een romantisch thema of een Scandinavisch thema perfect past bij deze locatie. Leuk om te weten: deze locatie heeft mooi uitzicht op de Euromast!

4. Mereveld in Utrecht

Deze locatie lijkt van de buitenkant een knusse locatie, maar biedt met 7 zalen ruimte voor veel familie en vrienden. Perfect voor een grote bruiloft dus. Deze klassieke combinatie is perfect voor een modern thema en heeft een chique uitstraling van zowel buiten als binnen.

De strakke inrichting is al een plaatje op zich en hoeft daarom amper gedecoreerd te worden. Deze locatie is ideaal voor bijvoorbeeld een moderne bruiloft of een Ibiza thema.

3. EAU Lounge in Rotterdam

Als je een strakke bruiloft wil, hoort daar een moderne locatie bij. De EAU Lounge in Rotterdam is een perfecte locatie daarvoor. Je hebt uitzicht over de skyline van Rotterdam en bent van alle gemakken voorzien.

Deze locatie staat voor jullie klaar om mee te denken en jullie bruiloft tot in de puntjes te verzorgen. Als je dus fan bent van de stad Rotterdam, een moderne bruiloft wil is dit zeker de EAU Lounge zeker een aanrader.

2. Kasteel de Hooge Vuursche in Baarn

Als je een locatie zoekt met een wow-factor en een moderne twist, raden we je zeker Kasteel de Hooge Vuursche aan in Baarn. Deze locatie ligt tussen Utrecht en Amersfoort en is compleet met fontein een prachtige locatie.

Deze locatie is vanbinnen compleet gerenoveerd, maar heeft aan de buitenland nog steeds de historische uitstraling die je verwacht van een kasteel. De mooiste ornamenten zijn bewaard gebleven. De locatie is van meerdere zalen voorzien en is daarmee een ideale locatie om te trouwen.

1. Kasteel Montfoort in Montfoort

Met stip op nummer 1 staat Kasteel Montfoort. Zoals eerder gezegd heeft deze locatie in 2016 de award voor Trouwlocatie van het jaar gewonnen. De locatie heeft alle elementen die nodig zijn om een mooie bruiloft te geven.

Het kasteel is goed onderhouden, heeft romantische elementen en alle ruimte om veel gasten uit te nodigen.

Daarnaast ligt er een groot landgoed omheen, zodat je zowel binnen als buiten de locatie kunt benutten. Met de vele intieme plekjes valt er veel te ontdekken op deze locatie. Als je op zoek bent naar een romantische locatie die ook nog eens een eyecatcher is, is Kasteel Montfoort een absolute aanrader.

Geef een reactie