Bruiloft

Alles over de huwelijksnacht uitgelegd! HOT!

huwelijksnacht

Veel stellen zien de huwelijksnacht misschien wel als het spannendste moment van de trouwdag. Het moet een afsluiting in stijl worden van de mooiste dag van hun leven. Zowel de bruid als de bruidegom maken misschien wel de meest wilde plannen voor dit moment. Een goede reden om ook dit onderwerp eens te belichten.

In deze blog vertellen we alles over de huwelijksnacht. Althans bijna alles want er is een deel dat jullie zelf mogen invullen. Als je meer wilt weten over de keuzes die je op dit gebied kunt maken, een aantal interessante weetjes over dit onderwerp wilt ontdekken en een beeld krijgen hoe de realiteit op dit gebied eruit kan zien, neem ons artikel over de huwelijksnacht zeker even door.

Traditie van de huwelijksnacht

De huwelijksnacht is een moment dat (net als veel andere momenten van de huwelijksdag) vol zit met tradities. Lang geleden werd deze nacht gezien als hét moment waarop het stel kon beginnen met het stichten van het gezin. Dat werd zelfs van het koppel verwacht.

Tot de negentiende eeuw moest het meisje absoluut maagd zijn en was dit het moment waarop de man zijn mannelijkheid moest tonen. In veel landen in Afrika is het zelfs helemaal niet gek als de moeder van de bruid bij de eerste daad aanwezig is om uit te leggen en wegwijs te maken “hoe alles werkt” om er zeker van te zijn dat alles goed verloopt. Vrees niet, in onze regio is dit géén gewoonte.

? Lees ook: de Duitse trouwtraditie

Veel stellen hebben zelf al lang uitgevonden hoe de natuur in elkaar zit. De druk om “te presteren op de huwelijksnacht” is tegenwoordig ook niet zo hoog meer. Vaak is deze druk er zelfs helemaal niet….

Een andere traditie van de huwelijksnacht die nog wel vaak in ere wordt gehouden, is dat de bruidegom de bruid over de drempel van de slaapkamer of de bruidssuite draagt. Dit is een oude Germaanse traditie waarbij het geloof bestond dat kwade geesten graag het geluk van de kersverse bruid wilden verstoren.

Door de bruid over de drempel te dragen, werden geen sporen achtergelaten en konden de geesten de vrouw niet meer achtervolgen. Het was dus van groot belang om de bruid over de drempel te dragen om ongestoord het huwelijk in te kunnen gaan. In sommige gevallen wordt er dus nog wel een prestatie van de bruidegom verwacht.

Geschikte locatie voor de huwelijksnacht? Het is jullie keuze! 

Er zijn verschillende keuzes die je kunt maken hoe je de nacht na je bruiloft wilt doorbrengen en dan hebben we het in dit geval over de locatie. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor de romantiek van een bruidssuite maar ook om deze nacht gewoon op je eigen slaapkamer door te brengen. Meer dan de helft van de stellen kiest overigens voor een hotelovernachting. Deze keuze hangt uiteraard af van jullie budget en je wensen.

Je kunt kiezen voor de meest luxe bruidssuites met een privé zwembad op de kamer maar dat leuke eenvoudige hotelletje in de buurt waar jullie voor het eerst een weekendje weg waren, kan ook de locatie zijn voor een stijlvolle afsluiting van de dag waarop jullie in het bijzijn van de trouwambtenaar en jullie naasten elkaar het jawoord hebben gegeven.

Maak in dit opzicht een keuze die bij jullie past. Je hebt in Nederland volop keuze uit de meest mooie bruidssuites.

Laat je weten waar je de nacht na je huwelijk verblijft?

Het is verstandig om bij het maken van de bovenstaande keuze ook even te denken aan de praktische kant van de huwelijksnacht. Veel stellen kiezen ervoor om de locatie van de huwelijksnacht niet aan anderen te laten weten om echt even een moment samen te hebben.

Daarnaast voorkom je hiermee vervelende “verrassingen” bij aankomst thuis. Je bent niet het eerste stel die bij aankomst een slaapkamer vol met opgeblazen bruiloft ballonnen aantreft om maar een voorbeeld te noemen. Uiteraard kun je hierover afspraken maken met je ceremoniemeester.

Toch zul je deze persoon (of een ander persoon) wel in vertrouwen moeten nemen en hem of haar moeten verklappen waar jullie verblijven. Het is immers wel handig dat op locatie een koffertje met kleding en toiletartikelen klaar staat voor de volgende dag.

Daarnaast moeten jullie vervoer hebben naar deze locatie en de volgende dag weer worden opgehaald.

Waar verblijven familie of vrienden de nacht na de bruiloft?

Als je op een locatie verdere van huis trouwt, is het zeker goed om erover na te denken waar de familie en vrienden verblijven de nacht na de bruiloft. Je kunt ervoor kiezen om samen een hotelletje te betrekken en samen tijdens het ontbijt lekker na te praten over de dag maar dan ben je wellicht “verplicht” om een tijd af te spreken hoe laat jullie gaan ontbijten terwijl jullie er op dat moment misschien helemaal niet aan toe zijn.

Daarnaast is het goed voor te stellen dat je een beetje het gevoel van privacy kwijt bent als je weet dat jouw of haar ouders in de slaapkamer naast je verblijven.

Laat je lekker verwennen na de huwelijksnacht

Het is natuurlijk heerlijk om lekker de tijd te nemen en je lekker te laten verwennen na de huwelijksnacht. Een champagne ontbijt is uiteraard de meest stijlvolle manier om van de eerste man/vrouw momenten te genieten, maar ook een spa arrangement of een fijne massage is een fijne manier om lekker samen te relaxen. Je kunt dit soort zaken allemaal van tevoren regelen.

Een huwelijksreis (lees ook: op huwelijksreis in Europa) direct de dag na je huwelijk is dan niet de meest handige keuze. Dit is zeker iets om rekening mee te houden. Je zou wellicht denken dat de “morning after” het moment is om alle kaarten door te nemen en de financiële geschenken te bekijken. In de realiteit is dit vaak al gebeurd. 

Dit gebeurt er tijdens de huwelijksnacht? Dit is de realiteit!

Uiteraard is het als bruid leuk, spannend en voel je je op en top mooi als je mooie bruidslingerie onder je jurk aantrekt. Ook als bruidegom kun je wat extra moeite besteden aan de keuze wat je onder je pak draagt. We willen je niet meteen teleurstellen maar lang niet ieder stel volgt de traditie van seks tijdens de huwelijksnacht. De verwachting en de realiteit ligt vaak vrij ver uit elkaar.

Slechts 25% van de stellen heeft daadwerkelijk seks gedurende de nacht na het huwelijk. De drukke dag, alle indrukken, emoties en misschien wel een paar drankjes te veel zijn de oorzaken dat dit moment even wordt uitgesteld. 

Veel stellen nemen wel de moeite om bij aankomst op de overnachtingsplek al wat (of soms alle) cadeaus uit te pakken, geld te tellen en kaarten te lezen. Soms wordt hier nog een heerlijk glas champagne bij gedronken maar dit is wel het slaapmutsje.

De sex wordt even uitgesteld. Goed dat de moeder van de bruid hier niet bij hoeft te zijn anders wordt haar geduld wel erg op de proef gesteld.

Geef een reactie