Bruiloft

11 onmisbare tips voor de mooiste trouwfoto’s

tips trouwfoto's

Er zijn van die momenten in je leven die altijd zult blijven koesteren. Je huwelijk is uiteraard een van dit soort momenten. Door de mooiste dag van je leven op een stijlvolle manier te laten vastleggen creëer je een mooie herinnering van je bruiloft. Een goede trouwfotograaf is in staat om je huwelijk op een perfecte manier te visualiseren. Bij een goede trouwreportage proef je het geluk en de sfeer van het moment. Dat is nu nét de herinnering die je wilt blijven koesteren. Om hier een bijdrage aan te leveren, delen we 11 onmisbare tips voor de mooiste trouwfoto’s met je.

De beste tips voor de mooiste trouwfoto’s: keuze van een goede trouwfotograaf 

Onze 11 onmisbare tips voor de mooiste trouwfoto’s bestaan onder andere uit adviezen voor het maken van je keuze voor een geschikte trouwfotograaf. Als jullie zover zijn dat je hierin een keuze gaat maken, is het goed om je zeker te verdiepen in welke mogelijkheden je hierin hebt.

Net zoals we in ons artikel over het vinden van een goede videograaf onder je aandacht brachten, heeft ook iedere fotograaf zijn of haar eigen stijl.

Daarnaast kun je kiezen uit een grote hoeveelheid opties om een afwisselende trouwreportage te krijgen. Laat je inspireren in bijvoorbeeld zwart-wit foto’s en/ of panoramafoto’s. 

Trouwkaart uitnodiging

#uitnodiging

Het is niet alleen belangrijk mooie trouwfoto’s te laten schieten. Nee, het start allemaal met een mooie, elegante trouwuitnodiging.

11 onmisbare tips voor de mooiste trouwfoto’s

Tip 1: Zorg dat je een klik hebt met je fotograaf (één van de beste tips voor mooie trouwfoto’s)

Dit is een tip die je zeker ter harte moet nemen bij de keuze voor een geschikte trouwfotograaf. Een trouwfotograaf kan immers nog zo goed zijn, een mooie trouwreportage komt alleen tot stand als je een goede klik hebt met de fotograaf. Je krijgt uiteraard de meest ontspannen foto’s als je jezelf comfortabel voelt bij deze persoon.

Daarnaast is de fotograaf een van de personen die je hele trouwdag in je directe omgeving is en jullie mooiste- en meest spannende momenten van jullie trouwdag op de meest sprekende manier moet vastleggen. Het is dan wel prettig als je goed met deze persoon kunt opschieten.

Tip 2: Vraag of je bruidsreportages mag inzien

Eigenlijk is dit een logisch punt als je op zoek gaat naar een geschikte huwelijksfotograaf. Een portfolio vormt het beste bewijs van de vakmanschap en de stijl van een fotograaf.

De meeste fotografen laten je graag voorbeelden zien. Als ze dit niet doen, vraag hier gerust naar. Doe dit ook als je speciale wensen hebt. Een mooie foto zegt soms meer dan duizend woorden.

Tip 3: Vraag een in aanmerking komende trouwfotograaf naar zijn of haar hot shots

Goed om hier eerst even een misverstand weg te nemen. Een hot shot is geen foto die tijdens je huwelijksnacht wordt gemaakt. De term hot shot heeft betrekking op de foto’s die geschoten worden na een emotioneel moment, dus op het moment dat jullie elkaar net, ten overstaan van de trouwambtenaar, het jawoord hebben gegeven.

Een goede trouwfotograaf is in staat om jullie onbeschrijfelijke gezichtsuitdrukking op dat moment op de meest sprekende manier in beeld te brengen. Vraag een in aanmerking komende trouwfotograaf naar zijn of haar hot shots.  

Tip 4: Kies voor verschillende plekken om trouwfoto’s te maken

Met dit punt doelen we op meerdere aspecten. Als je meerdere plekken hebt waar je foto’s kunt maken, zorg je voor afwisseling in je fotoreportage. daarnaast heeft je trouwfotograaf ook alle gelegenheid om in te springen op verschillende lichtsituaties zoals zonlicht en schaduw.

Tot slot speelt het weer ook een rol dus is het goed om te kunnen kiezen voor een binnen- én buitenlocatie. Uiteraard zal een goede trouwfotograaf je hier in kunnen adviseren en zeker ook inspireren.

Tip 5: Laat de situatie in beeld brengen

Je trouwfoto’s vormen de visualisatie van je trouwdag. Alleen als de sfeer van deze dag echt in beeld wordt gebracht, zul je altijd het gevoel van jullie trouwdag vast kunnen houden. Laat de situatie dan ook gewoon in beeld brengen.

Was het slecht weer op je trouwdag? Een foto’s met paraplu’s geven het gevoel weer. Waren er emotionele momenten op je trouwdag? Ook de foto’s van deze momenten passen in een trouwalbum dat de sfeer van een huwelijk moet overbrengen.   

Tip 6: Neem de tijd voor het maken van je trouwreportage

Het is zeker aan te raden om voldoende de tijd te nemen voor jullie trouwreportage. Je ziet het immers aan de foto’s of jullie ontspannen en vooral niet gehaast zijn.

Een goede planning is dan ook zeker van belang hierin. Als je zorgt voor tussentijds vermaak voor je gasten (zoals een rondvaart als je ervoor kiest om aan of in de buurt van het water te trouwen) hoef je je daarover géén zorgen te maken!

Tip 7: Negeer de fotograaf

Natuurlijk, een trouwfotograaf zal de hele dag in jullie nabijheid zijn maar je krijgt de mooiste pure foto’s om hem of haar te negeren. Dat zal in het begin even wennen zijn maar als jullie hierin slagen krijg je de mooiste spontane foto’s.

Het zijn immers die emoties en de spontane momenten die je terug wilt zien in de fotoreportage en die krijg je niet als je voortdurend poseert voor de fotograaf of als je bewust van bent dat hij of zij in je omgeving is.

Ga dus lekker door met het ontspannen beleven van je dag ook als je de fotograaf in je ooghoek ziet. Een goede fotograaf zorgt er echter voor dat je niet of nauwelijks bewust bent van zijn of haar aanwezigheid. De trouwreportage vormt uiteraard het bewijs dat hij of zij aanwezig is geweest. 

Tip 8: Bespreek je wensen vooraf met je fotograaf en maak gebruik van je ceremoniemeester

Jullie trouwdag is jullie dag. Het is niet de bedoeling dat je iets op deze dag moet regelen. Dit kun je voorkomen door vooraf je wensen met je fotograaf te bespreken. Vertel hem (of maak een lijstje) van combinaties van mensen die je op de foto wilt hebben of met wie je zelf op de foto wilt (zoals de bekende generatie foto’s).

Daarnaast kun je met betrekking van dit soort wensen ook gebruik maken van de diensten van je ceremoniemeester. Hij of zij kan dit in de gaten houden.

Overigens: denken jullie dat jullie alle combinaties van gasten hebt laten fotograferen? Als je een photobooth neerzet, kun je achteraf nog wel eens verrast worden door de resultaten!

#decoratie

De mooiste decoratie & accessoires (o.a. fotoalbums) voor een trouwfeest! Uiteenlopende thema’s.

Tip 9: Laat foto’s maken van de momenten waar de ander niet bij is

Het is natuurlijk enorm leuk om ook foto’s te laten maken van de momenten waar de ander niet bij is. Denk aan het moment dat de bruidegom aanbelt bij het ouderlijk huis van de bruid of het moment dat de bruid zich aan het aankleden en/of opmaken is.

Veel bruiden kiezen er immers voor om hun fotograaf al tijdens het aankleden aanwezig te laten zijn en één of meer wat meer spannende kiekjes te laten maken.

Als dit laatste je aanspreekt zou een stijlvolle boudoir fotoshoot wellicht ook wat voor je zijn maar deze fotoreportage wordt uiteraard niet op je trouwdag zelf gemaakt. 

Tip 10: Bespaar niet op je trouwfotograaf

Dit is een punt die we in één zin kunnen onderbouwen: je herinneringen aan je bruiloft zijn priceless! Een besparing op je trouwreportage past hier zeker niet bij! Misschien wel de beste tip tussen de tips voor de mooiste trouwfoto’s!

Tip 11: Laat je trouwfoto afdrukken

Uiteraard wil je zoveel mogelijk aan het mooiste moment van je leven herinnerd worden. Hoe gaaf is het dan om de trouwfoto op een groot canvas of fotopapier te laten printen? Op deze manier kun je je trouwfoto op een gave plek in huis hangen. 

Een veelgebruikte manier van printen is het afdrukken van een Giclée Print. Deze manier van printen zorgt voor een hoogwaardige kwaliteit van de afdruk, waardoor je trouwfoto levensgroot kan worden afgedrukt. Een Giclée Print is zeer populair onder kunstenaars en musea, maar is ook perfect geschikt voor een trouwfoto die thuis aan de muur komt te hangen. 

Geef een reactie