Tuinfeest

Tuinfeest en slecht weer op komst? GEEN paniek!

slecht weer tuinfeest

Feestje in de planning, maar zijn de weersvoorspellingen slecht? Niet fijn, maar geen reden om het (tuin)feestje niet te kunnen laten slagen.

Er zijn best wel wat maatregelen die je kunt nemen om er een ‘spetterend’ feest van te maken.  Dus hoe kun jij je wapenen tegen slecht weer (regen) tijdens jouw tuinfeest?

Slecht weer op komst? Laat je tuinfeest niet verpesten

Vooropgesteld is het niet fijn om te horen dat op jouw feest, de zon het laat afweten.

Tja we wonen nou eenmaal in Nederland en daar schijnt niet altijd de zon.. Is dit dan een reden om je feest te cancelen of te verplaatsen? Wat ons betreft niet, want je weet ook niet wat het weer in die weken daarna gaat doen.

Het is daarom beter om het maar gewoon te accepteren en jouw gasten in te lichten over de maatregelen die je hebt getroffen. En dan is het wel fijn om te weten wat zoal mogelijk is.

Paraplu-service

Jouw feest zal hoe dan ook niet in het water vallen, het is maar een beetje regen. Toch wil je het jouw gasten zo comfortabel mogelijk maken.

Bij de ontvangst van jouw gasten, zorg je dat er op de parkeerplaats paraplu’s klaarstaan om meegepakt te kunnen worden. Er zijn vast gasten bij die een paraplu zijn vergeten en er is niets vervelender dan het feest betreden in een nat pak.

Nog toffer; wat te denken van een ingehuurde ober van Gallant & More, die jouw gasten staat op te wachten op de parkeerplaats en onder de paraplu meeneemt naar de feestbestemming? Dat is nog eens een binnenkomer!

partytent

#goedkopepartytent

Slecht weer op komst? Bestel een (goedkope) partytent! Laat je feestje niet in het water vallen.

Poncho’s overal – dansen in de regen

Je kent ze vast wel: die stikhete zomeravonden waarbij je snakt naar een beetje regen.

Maar om nou te zeggen dat de hemel moet openbarsten terwijl het feest aan de gang is, dat gaat nou ook weer te ver. Toch moet je er dan maar het beste van maken.

Daarom is het goed om voor iedereen een poncho te hebben, zodat iedereen lekker kan afkoelen en verder kan dansen, in dit geval -in de regen.

Zorg voor een overkapping of maak hem zelf!

Beschik je over de mogelijkheid een partytent in je tuin neer te zetten, dan is ons advies deze alvast neer te zetten, voor het geval het mocht gaan regenen.

Zorg dat de tent niet al te ver van het huis staat, of nog beter -maak hem vast aan het huis. Zo zorg je dat je gasten niet nat worden terwijl ze van binnen naar buiten lopen -of andersom.

Een partytent kun je kopen, maar eventueel ook lenen bij familie of vrienden die er een in het bezit hebben. Ook is het mogelijk er een te huren, via diverse sites.

Past er geen partytent in je tuin? Of weet je geen partytent te regelen? Dan is het ook een optie om zelf aan de gang te gaan door zelf een overkapping te maken.

Hiervoor kun je een zeil gebruiken en deze zet je vast met behulp van scheerlijnen en spanbanden. Je kunt het zeil bijvoorbeeld spannen tussen het huis en een verder gelegen schuurtje. Of je zet palen in de grond, waaraan je het zeil vastknoopt.

Belangrijk is dat het tuinzeil strakgespannen wordt en het water weg kan lopen. Het beste is om in het midden van het zeil een grote hoge paal in de grond te slaan.

Ook is het een goed  idee om in het midden een parasol uit te klappen, waarop het zeil kan rusten.

Daarnaast nog een belangrijke onmisbare tip: het is belangrijk dat de wind niet alsnog roet in het eten gooit, zorg daarom dat je met stormbanden het geheel goed vastzet.

tuinzeil

#Tuinzeil

Ben je op zoek naar een hoogwaardige, duurzame oplossing om je tuinfeest te beschermen tegen slecht weer? Kijk dan niet verder! Het AMANKA waterdichte tuinzeil biedt de perfecte bescherming.

Een regenachtig tuinfeest opleuken met een overdekt springkussen

Springkussens zijn echt niet alleen voor kinderen. Steeds vaker zien we springkussens op grote festivals.

Waarom ook niet, het is voor de meeste volwassenen heerlijk om weer even kind te zijn.

Er zijn springkussens in allerlei soorten maten, overdekt of niet. Huur in dit geval vooral een overdekt springkussen, daarmee vang je twee vliegen in een klap!

Een tent kun je ook huren

Zorg voor voldoende warmte

Een regenbuitje kan de temperatuur flink doen dalen. En soms is dat best prettig, maar niet altijd. Je wilt jouw gasten niet in de kou laten staan of zitten.

Het is daarom goed om te zorgen voor wat extra warmte. Hiervoor kun je (elektronische) heaters aanschaffen die de boel weer lekker op temperatuur kunnen krijgen. Ze zijn er in allerlei soorten en maten en tevens in te huren.

Naast heaters, kun je ook op diverse andere manieren jouw gasten wat warmte geven. Zorg onder andere voor schapenwollen dekentjes, steek kaarsen aan en zet windlichten aan. Dit alles staat ook nog eens gezellig.

Zorg voor de veiligheid

Regen is al vervelend genoeg, maar kan ook nog eens voor desastreuze gevolgen zorgen indien het in contact komt met elektriciteit.

Het is daarom verstandig om stopcontacten en geluidsboxen in te pakken en niet op de grond te zetten. Zorg dus dat je dit goed regelt.

Indien er sprake is van een open vuur, is het een must om een brandblusser in de buurt te hebben. Veiligheid voor alles!

Tuinfeest en slecht weer: geen probleem met deze tips!

Geef een reactie