Cadeau, Feestdagen

Slim sinterklaas inkopen doen en besparen

sinterklaas inkopen

Dat de decembermaand een dure maand is, weten we allemaal. Dat het leven ook telkens duurder begint te worden ook. Het lijkt ook wel alsof het sinterklaasfeest elk jaar meer, duurder en grootser gevierd moet worden. Dit is niet voor iedereen haalbaar. We zullen je wat tips geven hoe je slim sinterklaas inkopen kunt doen en geld kunt besparen.

Het sinterklaasfeest

Het blijft toch een gezellig kinderfeest wat elk jaar terugkomt. Niet alleen 5 december zelf, maar ook de aanloop na 5 december wordt gevierd. Het wordt aangekleed met het sinterklaasjournaal, wat elke dag weer een spannend verhaal heeft en de kinderen in spanning houdt of het allemaal wel goed gaat komen met het sinterklaasfeest.

Het sinterklaasfeest wordt door de meeste mensen gevierd op 5 december met het gezin of de hele familie. De kinderen worden vaak overspoeld met cadeaus en lekkers. Ook mogen ze vaak in aanloop naar 5 december al een paar keer hun schoen zetten waar sinterklaas dan iets leuks en lekkers in doet. Dit allemaal bij elkaar opgeteld kan een flinke aanslag zijn voor je bankrekening.

Schoen laten zetten

Het feest begint al met dat de kinderen hun schoen willen zetten. Het liefst willen ze dit natuurlijk elke avond. Beslis samen duidelijk hoe vaak en wanneer de kinderen hun schoen mogen zetten. Ze vinden dit vaak erg spannend, dus het is voor de kinderen ook fijn om te weten wanneer het mag.

De schoen moet natuurlijk gezet worden met de verlanglijstjes voor sinterklaas. Zo kun je afspreken dat ze hun schoen mogen zetten als de sint net in het land aangekomen is en daarna bijvoorbeeld 1 keer per week tot 5 december.

Voor schoencadeautjes wordt er vaak gekozen voor kleine cadeautjes, vaak van rond de 2 á 3 euro. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een kleurboek, knutselspulletjes of een ander klein cadeau. Ook zijn gewoon wat kruidnoten, een marsepeinen figuurtje of een kleine chocolade letter altijd goed en betaalbaar.

schoencadeautjes sinterklaas

#schoencadeautjes

Ontdek de leukste, kleinste schoencadeautjes voor ieder budget!

Voorbereidingen voor pakjesavond

Sinterklaas inkopen kun je nooit vroeg genoeg mee beginnen. Als je van tevoren al hoort dat je kind iets heel graag wilt hebben, onthoud dit dan of koop het al en verstop het op zolder tot pakjesavond. Zo doe je sinterklaas inkopen ruim vooraf en is het op het laatste moment geen stress.

Ook zie je vaak dat populair speelgoed en bepaalde chocolade letters soms op het laatste moment helemaal uitverkocht zijn. Ook zijn ze dan vaak niet meer in de aanbieding. Als je ver vooraf de folders en online aanbiedingen in de gaten houdt, kun je vaak genoeg cadeaus vinden voor een leuke actie prijs.

Zo is bijvoorbeeld Black Friday ook steeds groter aan het worden in Nederland. Dit is een feestdag die overgewaaid is vanuit Amerika. Dit is op de dag na thanksgiving en wordt gevierd met hele hoge kortingen op producten die vaak cadeau gegeven worden. Als je al bepaalde cadeaus in gedachten hebt die je wilt kopen is het dus slim om in de gaten te houden of deze toevallig met Black Friday een goede actie hebben.

Tweedehands cadeautjes

Als je begint met de sinterklaas cadeautjes hoef je niet alleen maar in speelgoedwinkels of online websites te kijken voor Sinterklaas cadeaus. Er is online ook genoeg tweedehands speelgoed of cadeaus te vinden. Als je goed zoekt vind je zelfs vaak nog producten die in verpakking zitten. Soms krijgen kinderen bijvoorbeeld een pop cadeau, maar vinden ze het helemaal niet interessant. Zo wordt het nog zo goed als nieuw verkocht.

Ook cadeautjes zoals boeken en spelletjes kun je gemakkelijk tweedehands kopen. Als je deze goed schoonmaakt zal het amper opvallen dat het tweedehands cadeaus zijn.

Een budget voor je sinterklaas inkopen

Sinterklaas inkopen kunnen zonder dat je het doorhebt snel uit de hand lopen. Een klein cadeau hier, een leuk cadeau daar gevonden. Er is zoveel leuks te vinden overal. Je budget is echter niet een bodemloze put. Het is dus belangrijk dat je voor jezelf een maximaal budget instelt, waar je je ook echt aan houdt.

Het verschilt natuurlijk per gezin hoeveel cadeaus de kinderen krijgen. Vaak wordt er gekozen voor 1 groter cadeau, 2 middelgrote cadeaus en 3 kleinere cadeaus te geven. Met dit in je achterhoofd heb je een goed systeem waar je je aan kunt houden. Door dit kun je voorkomen dat het uit de hand loopt.

Wat ook een goede tip is, is om gedurende het jaar er al wat geld voor opzij te zetten. Zo maak je een potje waar je elke maand een klein bedrag in kunt doen. Dit potje kun je dan gebruiken om de sinterklaas inkopen mee te doen. Zo is het niet ineens een grote hap uit je rekening aan het eind van het jaar.

Voordeelpakket van 250x stuks Sinterklaas zwaaivlaggetjes Sint en Piet 40 cm

#Sintversiering

De mooiste Sint versiering bestel je online! Van vlaggetjes tot aan raamstickers!

Geef nuttige cadeaus

Zeker richting december toe kun je bijna alles wat je kind nodig hebt als cadeau geven. Ze hebben regelmatig nieuwe sokken, onderbroeken of kleding nodig. Dit kun je ook makkelijk meenemen tijdens je sinterklaas inkopen.

Geef bijvoorbeeld sokken of een pyjama cadeau met hun favoriete tekenfilmfiguur erop. Dit kun je perfect als opvulling voor cadeautjes gebruiken. Zo koop je dingen die je kind sowieso nodig heeft en heeft je kind alsnog het gevoel dat hij veel meer cadeautjes krijgt van sinterklaas.

Sinterklaas later vieren

Als pakjesavond midden in de week valt, kiezen gezinnen er vaak voor om in het weekend na 5 december pakjesavond te vieren. Als je het al 1 of 2 dagen later viert kun je vaak al profiteren van goede sinterklaas aanbiedingen. Typische sinterklaas producten gaan vaak de dag na 5 december meteen in de aanbieding. Denk hierbij aan inpakpapier, kruidnoten en chocoladeletters.

Sinterklaas inkopen voor volgend jaar

Vaak wordt er ook voor gekozen om met pakjesavond het huis te versieren met hippe Sinterklaas versiering. De kruidnoten worden in een vrolijke sinterklaas schaal gedaan, er worden vlaggetjes opgehangen en de cadeaus worden in een grote jute zak gedaan. Na 5 december gaat al deze sinterklaas decoratie in de uitverkoop. Winkels willen na 5 december namelijk zo snel mogelijk de kerstspullen in de winkel hebben. Dit is dan ook het perfect moment om deze dingen alvast in te slaan voor volgend jaar.