Cadeau

Dit zijn de verschillende soorten Lego die je kunt kopen

soorten lego

Lego is voor haast alle leeftijden geschikt, en is nog steeds bijzonder populair onder kinderen. In het vorige artikel kon je al lezen wat de beste webshops zijn voor het bestellen van al je Legoproducten, in het geval je binnenkort een verjaardagsfeestje hebt van iemand die je Lego cadeau wilt doen. In dit artikel maken we een uiteenzetting van de belangrijkste, meest interessante en meest populaire soorten Lego die er zijn.

Dit is handig als je voor de aankoop van Lego staat voor een jarige, en zeker als het al lang geleden is dat je zelf met Lego hebt gespeeld… Bekijk gauw welke soorten Lego er zijn, en bestel vandaag nog de Lego set die voldoet aan jouw wensen en eisen.

Welke soorten Lego zijn er?

Classic Lego

Classic Lego is eigenlijk het standaard Lego, oftewel gewoon Lego. Binnen dit thema vind je van alles en nog wat, waaronder basis Lego om mee te starten.

Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan complete sets met Legostenen (in verschillende kleuren), en vierkanten basisplaten waarop je Lego kunt bouwen. Daarnaast zijn er ook kleine Legosets te krijgen, rondom een bepaalde thema’s, zoals huizen, dieren, lichten, vensters en ogen.

Een set Classic Lego geeft een kind de mogelijkheid om goed te starten met het spelen van Lego, maar ook om eindeloos en op allerlei manieren zelf te bouwen met Lego-elementen.

Lego Classic

#Legoclassic

Enkele goede voorbeelden van Classic Lego-artikelen zijn bijvoorbeeld de Lego Classic Creatieve Doos (10704) met een prijs van 99,95 euro, en de Lego Classic Creatieve Stenen (10692), met een prijs van 13,25 euro.

De eerste doos bevat Lego (stenen) in maar liefst 39 verschillende kleuren. In deze Lego set vind je allerlei soorten elementen, zoals deuren, ramen, ogen, en wielen, waardoor een kind werkelijk van alles kan bouwen, en zijn of haar creativiteit en fantasie maximaal kunnen worden getriggerd.

Het aantal stenen in deze doos? 890 in totaal! Goed voor vele tientallen, maar waarschijnlijk zelfs honderden uren speelplezier. Bij de set wordt een stenenwipper geleverd, voor het gemakkelijk demonteren van gemaakte bouwwerken. Dit scheelt tijd, en is erg handig. Leuk is ook het inspiratieboekje dat je bij deze set krijgt, met daarin vele bouwinstructies en ideeën.

De tweede Legodoos (itemnummer 10692) wordt geleverd als grote Legosteen die er ontzettend leuk uitziet, met daarin 221 Lego-onderdelen, in bijna 30 verschillende kleuren.

Ook in deze set bevinden zich klassieke stenen, en allerlei andere elementen, zoals deuren, ramen, propellers, en meer.

Deze Lego set heeft bijna 100 reviews op Bol.com, en is gemiddeld beoordeeld met 4,6 sterren (uit de maximale score van 5 sterren).

Gezien de lage prijs van deze prachtige Lego box kan dit wel eens het ideale cadeau zijn als je op zoek bent naar algemeen Lego, en je niet al te veel wil uitgeven.

Beide sets zijn geschikt voor praktisch alle leeftijden (vanaf een leeftijd van 3 à 4 jaar), en kunnen ook worden gebruikt als aanvulling op bestaande sets van Lego.

Technisch Lego

Deze soort Lego ken je waarschijnlijk ook wel. Technisch Lego wordt door Lego zelf ook aangeduid als Lego Technic. Sommige kinderen (bijna altijd zijn dit jongens…) zijn helemaal gek van deze Legosoort.

Deze Legosoort is geschikt vanaf een leeftijd van ongeveer 7, 8 of 9 jaar, hoewel wij online ook pakketten met technisch Lego hebben kunnen vinden die geschikt zijn voor kinderen vanaf 10 jaar, 11 jaar, 12 jaar of zelfs 16 jaar. Uiteraard geldt hierbij dat des te hoger de leeftijd ligt, des te hoger de moeilijkheidsgraad is.

Het goedkoopste technische Lego is zo’n 10 tot 20 euro, maar de meeste sets hebben een wat hogere of zelfs een veel hogere prijs.

Soorten Lego - technische hoogwerker

#technischLego

Bij de goedkopere items vinden we bijvoorbeeld een technische hoogwerker, een stoer 2-1 model met waanzinnige functies, zoals een hefmechanisme met een echt werkende arm met bak, meerdere waarschuwingslampen, twee zwaailichten, en stevige wielen.

Heeft een kind de hoogwerker gebouwd? Dat zou hij desgewenst weer gedemonteerd kunnen worden, om met de elementen vervolgens een toffe sleepwagen te bouwen! Voor 12,99 euro zien we deze hoogwerker van technisch Lego al online staan. Een ideaal budgetcadeautje dus!

Houd het kind van de politie, en heeft het hier misschien zelfs wel een fascinatie voor? Voor slechts 25 euro is de Politie Achtervolging (42091) van technisch Lego dan misschien wel het juiste cadeau. Deze auto bestaat uit 120 onderdelen, en heeft een blauw-wit-zwart kleurenschema, en bevat gave politiestickers, prachtige zwaailichten, een grote achterspoiler, en laagprofielbanden voor een geweldige grip. Na het activeren van de pull-backmotor kun je deze politiewagen van Lego ook echt zelf laten rijden. Zet hem neer, haal hem naar achter (zo laadt hij namelijk op), en vervolgens rijdt de politiewagen zelf weg!

Eerdere kopers van dit product raden deze politiewagen van Lego zeer aan. In totaal gaven 25 mensen een beoordeling van gemiddeld 4,8 sterren, wat overeenkomt met een 9,6 als gemiddeld cijfer.

Technisch Lego
Technisch Lego

Heb je wat meer budget, dan verruim je je keuze enorm, en kun je kiezen uit een groot aantal soorten technisch Lego sets. Denk hierbij aan helikopters, graafmachines, straaljagers, terreinwagens, sportwagens, vorkheftrucks, oceaanonderzoekers, vrachtwagens en hovercrafts.

Zoals je ziet hebben de makers van Lego aan alles gedacht, en kunnen ook de wat oudere kinderen (en zelfs dus de puberende tieners) uren speelplezier hebben dankzij de uiteenlopende mogelijkheden binnen het technische Lego-assortiment.

Architectuur Lego

Hele steden nabouwen met Lego? Dit kan, en wel met Architecture Lego! Op zijn Nederlands is dit dus gewoon Architectuur Lego.

Wat dacht je van een Lego set Dubai, Londen, San Francisco, Chicago, Parijs, Tokio, Shanghai, Venetië, Sydney, New York of Las Vegas… Prachtige wereldsteden, die nu zelf kunnen worden gebouwd met Legostenen.

Binnen het zogeheten Architecture Lego blijft het echter niet alleen bij steden, de Legomakers hebben ook gedacht aan populaire gebouwen, zoals de Empire State Building, de Chinese Muur, het Vrijheidsbeeld, Lincoln Memorial, The Big Ben, de Brandenburger Tor, Burj Khalifa (‘s werelds grootste gebouw), en het Solomon R. Guggenheim museum.

Vrijheidsbeeld van Lego

#architecture

De meeste van deze Lego sets bestaan uit meer dan 200 of 300 onderdelen, maar grotere sets zoals United States Capitol Building en het Vrijheidsbeeld, bestaan uit wel meer dan 1.000 Lego-onderdelen!

Je bent dus wel even zoet voor je deze bouwwerken in elkaar hebt zitten, maar zodra een bouwwerk of stad af is, dan heb je ook echt wat om tentoon te stellen.

Voor de goedkoopste sets betaal je zo’n 35 tot 50 euro, terwijl dat de wat meer prijzige sets al gauw boven de 100 euro kosten. Een fantastische keuze als je op een verjaardag wil aankomen met een speciaal cadeau. Architecture Lego is geschikt voor kinderen vanaf 12 tot 16 jaar, maar ook volwassenen kunnen prima spelen met dit type Lego.

De meeste van deze bouwwerken kun je rechtstreeks bij Bol.com (de webwinkel van ons allemaal…) bestellen, of anders via een wederverkoper, die actief is via het platform van Bol. Bestel je rechtstreeks bij Bol, dan kun je profiteren van de zeer goede leverservice van deze webwinkel.

Bestel je namelijk voor 23.59 uur, dan wordt je bestelling doorgaans dezelfde dag nog verzonden. Tenzij het product niet op voorraad is. Je kunt dan ook gratis retourneren, wat bij veel andere webwinkels niet mogelijk is, en bovendien is een bestelling met een waarde boven de 20 euro vrij van verzendkosten.

Om die reden is het vaak aantrekkelijk om in ieder geval voor 20 euro te bestellen, en bestel je voor minder dan dat bedrag, dan is iets extra’s (een klein item) bijbestellen vaak een slimme zet om onder de verzendkosten uit te komen.

City Lego

City Lego, de naam zegt het al… Hierbij gaat het om Lego dat te maken heeft met de stad (en het land eromheen), en dat moet je breed zien.

Brandweerkazernes, politieauto’s, platen om wegen mee te bouwen, luchthavens, treinen en stations, havens en boten, allerlei soorten winkels die je in de stad kunt tegenkomen, en een groot assortiment aan voertuigen (waar de kleintjes toch graag mee spelen)!

Brandweerkazerne gemaakt van Lego

#cityLego

Het leuke aan City Lego is dat je er hele steden en landen mee kunt opzetten, precies zoals je dat zelf wenst. Het kopen van uitbreidingen is voor dit soort Lego ook altijd eenvoudig, omdat een stad nu eenmaal op vele manieren kan worden uitgebreid.

De keuze binnen dit Legothema is verder ook reuze, want in de shop van Bol vinden we meer dan 250 artikelen die worden aangeboden, door Bol zelf, en door wederverkopers.

De duurdere artikelen in deze rubriek hebben een prijs boven de 300 euro, boven de 400 euro, of zelfs boven 500 euro, terwijl de goedkoopste artikelen al voor zo’n 5 tot 15 euro worden aangeboden! In het laatste geval gaat het dan vaak om Legopoppetjes, en kleine autootjes van Lego.

Luchthaven
Lego City – luchthaven

City Lego kan met recht worden gezien als een van de meest veelzijdige soorten Lego, waar kinderen jaren mee kunnen spelen. Verder is het net zoals Duplo en Classic Lego zo goed als tijdloos! Zelfs als een kind er op een gegeven moment mee is uitgespeeld, kan een kind uit een volgende generatie er 20 of 30 jaar later gewoon weer mee verder spelen. Het kopen van Classic Lego is daarom ook nog eens een verstandige en duurzame keuze.

Creator Lego

Er zijn twee soorten Creator Lego. Het gaat hier om Creator 3 in 1 Lego en Creator Expert Lego.

Creator Expert Lego bevat onder andere verzamelbare modulaire huizen, auto’s, kermissen, wereldberoemde gebouwen, en seizoensgebonden sets.

Lego Creator 3 in 1 sets bieden kinderen daarentegen de keuze uit 3 spannende bouwprojecten voor nog meer bouw- en speelplezier. Je kunt met 3 in 1 Creator Lego dus steeds drie verschillende dingen bouwen met de Lego-onderdelen die je in een set krijgt. Het gaat hierbij onder meer om huizen, vliegtuigen, auto’s en wezens.

En daar zijn vele voorbeelden van te noemen. Denk bijvoorbeeld maar aan een raketwagen, een monstertruck, een vuurdraak, een propellervliegtuig, een draaimolen, een onderwaterrobot, een buggy, een mini spaarvarken, een modulaire familievilla, een hoekrestaurant, een huis met een carport, een houthakkers hut, een vuurtoren, en een transportvliegtuig.

Over het algemeen is deze Legosoort ook wat goedkoper dan andere soorten Lego, want we vinden vele artikelen onder een tientje en onder de twintig euro in de online shop van zowel Bol.com als Lego.com! Veel van deze Lego Creator sets komen ook met minifiguurtjes, waardoor het nog leuker spelen is met deze Lego Creator sets.

Apart is ook het Lego Creator Horloge, een echt horloge in leuke en frisse Lego kleuren, dat bovendien waterdicht is tot 50 meter, geheel nikkelvrij is, en is uitgerust met krasvrij mineraalglas. Het horloge is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar (eigenlijk vooral voor jongens), en komt met 2 jaar garantie. De prijs is vriendelijk en slechts 32,99 euro!

Tijger gemaakt van Lego

#creatorLego

Voor slechts 18,99 euro zien we verder een te gekke Lego Creator Papegaai (productnummer 30472), en voor 19,98 euro zien we een uit 73 onderdelen bestaande Creator Tijger, die er toch wel erg gevaarlijk uitziet!

En wat dacht je van de Londense bus (productnummer 40220)? Zo’n rode dubbeldekker, die in het Londense straatbeeld niet te missen is! De prijs voor dit artikel is ook nog geen 30 euro. Allemaal bewijzen dat prachtig en bijzonder Lego niet duur hoeft te zijn…

Een van de topstukken binnen het Lego Creator 3 in 1 aanbod is het waanzinnige transportschip (productnummer 4997), waarbij jij de kapitein bent, of het kind voor wie het Lego is bedoeld natuurlijk… De voertuigen die je bij het transportschip krijgt kunnen via een laadklep aan boord geladen worden. Het schip kan echter ook omgebouwd worden tot een transporthovercraft of een vrachtvliegtuig! En dan ga je uiteraard ook een stuk sneller.

De prijs van dit product is 290 euro, en daarvoor krijg je maar liefst 1.279 Lego-onderdelen, en vele tientallen uren bouw- en speelplezier natuurlijk!

Disney Lego

Disney Lego…, daar had je misschien nog niet aan gedacht, maar voor een jonge Disney liefhebber kan dit Lego betoverend zijn! Met name voor meisjes natuurlijk, die over het algemeen meer affiniteit hebben met Disney en Disneyfiguren dan jongetjes.

Het meeste Disney Lego is geschikt voor kinderen vanaf pakweg 5 jaar, tot zo’n 10 jaar, 11 jaar of 12 jaar, terwijl sommige Disney Lego-items dan juist weer voor de tieners onder ons zijn.

Benieuwd wat voor artikelen je kunt krijgen binnen deze Legosoort? Onder het Disney Lego vinden we werkelijk van alles. Wat dacht je van Rapunzel’s Caravan, Aladdins en Jasmines Paleisavonturen, Het Kasteelfeest van Assepoester, Disney Princess De Magische Tuin, of Aurora’s Koninklijke Koets?

Disney Lego figuurtjes

#Disney

Het goedkoopste Disney Lego is al te koop voor slechts 5,99 euro. Daarvoor krijg je een leuke set met 20 Disney-minifiguren van Lego, bestaande uit onder andere Vintage Mickey en Minnie, Hercules, Dagobert Duck, Kwik, Kwek en Kwak, Knabbel en Babbel, Sally, Edna en Frozone!

Al deze minifiguren van Lego worden geleverd met een of meerdere accessoires, en een uniek displayvoetje. Verder krijg je er een informatieboekje bij. Net als voor City Lego geldt, wordt ook bij het Disney lego bewezen dat goed Lego niet duur hoeft te zijn!

Binnen het totale Disney Lego-assortiment vonden we op het moment dat wij de shop van Bol bekeken zo’n 35 items.

Het ultieme cadeau binnen het Disney Lego-assortiment is het Disney Kasteel (item nummer 71040). Dit Legopakket bestaat uit meer dan 4.000 onderdelen, en is geschikt voor kinderen vanaf 16 jaar, of voor kinderen onder de 16 die echt een flinke uitdaging willen hebben om dit bouwwerk in elkaar te zetten!

Het betreft hier wel echt een groot bouwwerk! Als het voltooid is dan is het 74 centimeter hoog, 44 centimeter breed, en 31 centimeter diep. De details zijn werkelijk gigantisch, en het pakket komt met zeer veel accessoires, waaronder ook 5 minifiguren (Mickey en Minnie Mouse, Donald en Katrien Duck, en Tinkelbel). Lees zelf de specificaties maar na, of bekijk meteen de foto’s van dit bijzondere Disney kasteel van Lego, om zelf te zien hoe gaaf dit kasteel is!

Duplo Lego

Duplo is naast gewoon lego (Classic Lego), eigenlijk wel de meeste bekende soort Lego.

De meeste mensen onder ons hebben immers zelf met Duplo gespeeld vroeger! Duplo is – zoals je vermoedelijk al weet – bedoeld voor de allerkleinsten onder ons, die nog niet kunnen spelen met gewoon Lego, omdat hun motorische vaardigheden nog niet optimaal ontwikkeld zijn.

Duplostenen zijn namelijk precies 2 keer zo groot, en dit geldt zowel voor de lengte en de breedte als voor de hoogte van de stenen.

Duplo is bedoeld voor de leeftijdscategorie 1,5 tot 5 jaar.

Duplo box

#Duplo

Het leuke aan Duplo is ook dat het een stuk goedkoper is dan normaal Lego. De bouwwerken en sets zijn vaak ook een stuk kleiner van opzet. De goedkoopste Duplo items beginnen al onder een tientje, en binnen de prijsklasse 10 tot 25 euro is er werkelijk zeer veel keuze!

Zo zien we bijvoorbeeld een schattige Duplo set met babydieren, aangeboden voor 11 euro, Duplo boerderijdieren (voor 13 euro), een pizzakraam van Duplo (voor 15 euro), en een item ‘Avontuur met onderzeeër’ voor 19,99 euro. Bij de items boven de 20 euro zien we een vliegveld van Duplo, een schiettent, een ponystal, een marktplein, een brandweerkazerne, en een dierentruck.

Je kunt het dus zo gek niet bedenken, of het is als Duplo te krijgen. Goed is ook, dat er zowel Duplo is voor jongens, als voor meisjes. Hoewel veel kindertjes van 1 jaar, 2 jaar of 3 jaar het vermoedelijk nauwelijks zal interesseren of het Duplo voor jongens of voor meisjes is, als het maar leuk spelen is. En dat is het met Duplo zeker!

Duplo
Duplo

Duplo is verder ook typisch tijdloos, wat overigens ook voor veel andere soorten Lego geldt, zoals bijvoorbeeld Classic Lego en technisch Lego.

Voor Duplo zijn er verder handige opbergboxen, die we in verschillende maten en prijzen online zien staan. Handig voor als er na het spelen snel een lege vloer moet zijn!

Interessant zijn verder de Duplo totaalsets, althans naar onze mening. Zo is bijvoorbeeld de Alles-in-één-doos (10572) interessant koopwaar. Voor 27 euro bemachtig je dan 65 Duplo-onderdelen, waarmee een kind van alles kan bouwen. 79 mensen die deze Duplodoos eerder kochten gaven het product gemiddeld maar liefst 4,9 sterren (uit de maximale score van 5 sterren). Een topproduct dus!

Vanaf een prijs van 100 euro zien we maar zeer beperkt Duplo aanbod. Maar als je wilt gaan voor een wat duurdere set, die ook wat uitgebreider is, dan kun je toch ook aan je trekken komen.

Zo is er bijvoorbeeld een Rond de wereld set te krijgen (met productnummer 10805), die bestaat uit meer dan 160 Duplo onderdelen, en een prachtige Duplo trein set (productnummer 10875), met meerdere treintjes, rails, een stationnetje, een brandstofpomp, een machinist, een kind Duplo figuur, en een sein. De prijzen hiervoor zijn 157 euro en 100 euro. Voor als je met een wat groter cadeau aan wilt komen zetten…

Ideas Lego

Het Lego binnen deze serie is gekozen en geïnspireerd door Lego fans.

De Ideas Lego-artikelen zijn gebaseerd op concepten en onderdelen van films.

Het eerste wat we daarbij moeten zeggen is dat Ideas Lego niet het goedkoopste soort Lego is dat er te vinden is.

Voor minder dan 50 euro wordt het moeilijk slagen binnen dit type Lego. Op de site van Lego.com zelf vinden we onder meer een zeldzame en bijzonder gedetailleerde Boomhut, een Stoomboot, de S.S. Willie (met daarop de Disneyfiguren Mini en Micky Mouse), en een grappige Flintstones Lego set, bestaande uit 750 onderdelen, met een prijs van 64,99 euro.

Boomhut Lego

#ideasLego

Op Bol.com vonden we bij het bekijken van het assortiment zo’n 20 Ideas Lego-artikelen, met prijzen tussen de 45 en de 350 euro. De meeste van deze sets bestaan op zijn minst uit enkele honderden onderdelen, en soms zelfs uit enkele duizenden onderdelen, zoals de Boomhut, die we ook op Bol.com weer tegenkomen.

De goedkoopste Lego Ideas artikelen zijn Adventure Time (voor 47,50 euro), Vrouwen van Nasa (voor 48 euro), Ton: Legacy (voor 52,95 euro), Friends Central Perk (voor 58,96 euro), en Research Institute (voor 63,95 euro). Zoals je aan de namen wel kunt zien gaat het hier om zéér divers Lego, met heel uiteenlopende thema’s en onderwerpen. Dat maakt de kans groot dat er wel iets bij zit voor een verjaardag van zowel een jongetje als een meisje!

Jurassic World Lego

Dat dinosaurussen tot de verbeeldingen spreken bij veel kinderen is alom bekend, en daar springt ook de fabrikant van Lego handig op in met Jurassic World Lego.

Ook binnen dit thema zien we fantastische Lego-artikelen in de online shop van Bol.com staan.

Kijk zelf maar eens naar de Confrontatie met Baryonyx (productnummer 75935), waarmee je de mogelijkheid hebt om een onvergetelijke schattenjacht te spelen. Dit product is te krijgen voor 54,99 euro, en geschikt voor kinderen die ouder zijn dan 7 jaar.

#JurassicWorld

Of bekijk de Baby Velociraptor Playpen (productnummer 30382) met 48 onderdelen, beschikbaar voor nog geen 10 euro, en zeer laagdrempelig om als cadeau weg te geven aan een liefhebber van Lego en dinosaurussen. Bij dit Lego is het de bedoeling dat je een soort verblijfplaats bouwt voor een schattige baby dino.

Zoeken we vervolgens naar de meest spectaculaire items binnen het Jurassic World Lego aanbod, dan zien we Jurassic Park T. rex chaos staan.

Een enorm Legoproduct, dat bestaat uit 3.120 onderdelen, inclusief 6 Legofiguren. De bedoeling is dat je de poort naar Jurassic Park na bouwt, evenals de geweldige grote Titanosaurus Rex, die volledig verstelbaar is. De prijs van dit topstuk uit de Dino Legocollectie is 219 euro.

De aanbevolen leeftijd voor dit product is 16 jaar en ouder, hoewel een slim kind van 12 jaar de objecten naar onze mening ook in elkaar moet kunnen krijgen! Goed voor vele uren bouw, puzzel- en speelplezier!

Batman Lego

Ken je een kind dat helemaal fan is van de fictieve superheld Batman? Dan zou Batman Lego een goede zet kunnen zijn.

In de shop van Bol vonden we meer dan 50 Lego-items rondom dit thema.

De goedkopere items zijn tussen de 15 en de 30 euro, en hierbij gaat het dan om wat kleiner Lego speelgoed. Voor 12 euro zien we bijvoorbeeld een toffe Lego sleutelhanger in de shop, en voor 24,95 euro kun je The Joker Ballonvlucht op de kop tikken, een Lego set die bestaat uit 124 onderdelen, met Batman en de Joker als minifiguren, en daarbij ook een energiecentrale, en diverse wapens.

Batman Lego

#BatmanLego

Het leuke aan dit product is dat het dan weer te koppelen is aan andere Legoproducten, die je (later) los erbij kunt bestellen. Zo maak je een nog grotere speel set.

Heb je 50 euro of meer te besteden, bijvoorbeeld omdat diverse verjaardag gelden bij elkaar worden gelegd, of omdat je gewoon meer wil besteden aan het cadeau, dan wordt het pas echt leuk. Vanaf dat bedrag koop je de betere Batman Lego sets, die over het algemeen uit 250 tot 500 onderdelen bestaan.

Maar het kan altijd groter, want we zien zelfs een Batman the Movie Batwing (bestaande uit meer dan 1.000 onderdelen), waarmee je in de lucht kunt patrouilleren, boven Gotham City, net zoals in de film. De prijs: 97 euro.

Het allergrootste Batman Lego-item heeft meer dan 3.300 onderdelen, en haal je in huis voor 244,95 euro; de 1989 Batmobile! Zelfs de meer ervaren Lego bouwer is er wel even mee bezig om deze meer dan 60 centimeter lange Lego-auto in elkaar te zetten.

Soorten Lego - Batman
Batman Lego

Voor de freaks onder ons: de features zijn zeer interessant. Wat dacht je van een cockpit die is open te schuiven, 2 verborgen machinegeweren, die bediend kunnen worden door aan de uitlaat te draaien, en een voorruit die rondom is. Deze Batman speelgoedauto komt met een roterende display, zodat je de auto vanuit elke positie kunt bekijken. En je krijgt bij deze Batwing 3 minifiguren, namelijk Batman, The Joker, en Vicki Vale, zoals in de film van Batman uit 1989.

Naar onze mening is dit het ultieme Batman Lego cadeau, kijk zelf maar eens op je gemak of jij dat ook vindt!

Voor een kind dat meer wil dan alleen Lego zijn er verder ook nog Batman Lego horloges, Batman Lego wekkers, Batman Lego rugtassen, Batman Lego lunchboxen, en een Batman Lego badhanddoek en een strandlaken te shoppen. In één woord: wauw!

Star Wars Lego

Is jouw kind of een kind uit je omgeving waarvoor je Lego wilt kopen, net als vele andere kinderen gefascineerd door ruimtevaart? Dan is Star Wars Lego de beste keuze.

Feitelijk gaat het hier om ruimtevaart Lego, wat is gebaseerd op de Star Wars films, waar inmiddels drie delen van zijn verschenen.

Het aanbod binnen dit type Lego is aanzienlijk, zowel bij Bol als op de website van de fabrikant zelf.

De verscheidenheid aan ruimtevaart Lego is dus groot, en voor elke prijs (vanaf zo’n 6 euro) kun je binnen dit thema wel slagen.

De kleinere ruimtevaart Lego-artikelen zijn bedoeld voor kinderen vanaf 6 jaar, oplopend tot zo’n 12 jaar.

Ga je voor een grotere set, dan ligt de minimumleeftijd waarvoor het Lego geschikt is een stuk hoger, gezien de complexiteit van de bouwwerken. Vaak wordt door de fabrikant een minimumleeftijd gehanteerd van 9 jaar, 14 jaar of 16 jaar.

In de praktijk hangt het echter ook af van hoe slim en behendig een kind is, en hoeveel geduld een kind heeft, of het een bouwwerk in de praktijk wel of niet in elkaar krijgt.

Star Wars Lego

#StarwarsLego

De kleinere Star Wars Lego artikelen bevatten over het algemeen minder dan 100 onderdelen. Ideaal als leuk en klein cadeautje, en goed mogelijk voor minder dan een tientje.

Zo is er bijvoorbeeld de U-Wing Fighter (productnummer 30496) uit Stars Wars Rogue One, voor slechts 8,99 euro, een Star Wars IG-88 minifiguur (bestaande uit 11 onderdelen), voor minder dan 6 euro, en een 64 pagina’s tellend Star Wars Lego boekje met de titel Han Solo’s Avonturen (Han Solo is een galactische smokkelaar…) voor 9,95 euro. Een gave Star Wars Lego sleutelhanger scoren is ook mogelijk, zo is er bijvoorbeeld de toffe Director Krennic sleutelhanger!

De Deense fabrikant van Lego zal erg goed verdienen aan Star Wars Lego, want binnen het ruimtevaart Lego vinden we naast goedkopere en middenklasse artikelen ook het meest dure en meest uitgebreide Lego.

Hieronder geven we nu drie voorbeelden van vier fantastische geavanceerde ruimtevaart (Star Wars) Lego sets.

Star Wars Super Star Destroyer (productnummer 10221):

Een megalomaan ruimteschip, met enorme afmetingen… Dit ruimteschip uit het Star Wars universum is namelijk meer dan 120 centimeter groot, heeft een gewicht van 3,5 kilo, en telt meer dan 3.000 onderdelen.

20 of 30 jaar geleden had het nog ondenkbaar geweest dat je zulk geavanceerd Lego kon kopen, maar de fabrikant van Lego laat nu zien dat ‘the sky’ werkelijk ‘the limit’ is!

Star Wars Super Star Destroyer

#destroyer

Dit Lego ruimteschip was het persoonlijke vlaggenschip van Darth Vader, in de klassieke Star Wars films, en ook een van de meeste machtige schepen in het hele Star Wars universum.

Je krijgt er 5 minifiguren bij, waaronder uiteraard Darth Vader, Bossk, en Dengar! Samengevat: wauw, wat een adembenemend gaaf Lego-object!

Gemiddelde beoordeling van eerdere kopers: 4,5 sterren

Indicatie van de nieuwprijs: 1.047,99 euro

Lego Star Wars Imperial Shuttle (productnummer 10212):

Een enorme en zeer gedetailleerde spaceshuttle van Lego mag natuurlijk niet ontbreken in het Star Wars Lego assortiment.

Deze replica is zeer gedetailleerd, en heeft dubbele (roterende) laserkanonnen op de vleugels zitten, en een cockpit waarin 4 Lego-minifiguren kunnen plaatsnemen.

Lego Star Wars Imperial Shuttle

#ImperialShuttle

Je krijgt er 5 Lego-minifiguren bij, zodat de cockpit zeker volledig bezet kan worden. Ook bij deze Lego set krijg je Darth Vader erbij, maar daarnaast ook de Legofiguren Imperial Officer, Stormtrooper, Luke Skywalker, en Shuttle Pilot.

De vleugels van deze spaceshuttle van Lego zijn volledig uitklapbaar (en met tandwielen aangedreven), en de afmetingen van de shuttle zijn als de vleugels zijn uitgeklapt maar liefst 71 centimeter (in hoogte), en 57 centimeter (in de breedte). Om de shuttle in elkaar te zetten heb je wel wat dagen nodig, want hij wordt met 2.503 losse onderdelen geleverd. Succes met monteren!

Gemiddelde beoordeling van eerdere kopers: nog niet beoordeeld

Indicatie van de nieuwprijs: 949,95 euro

Star Wars UCS Millenium Falcon (productnummer 75192):

Reis door het melkwegstelsel in de ultieme Millennium Falcon! Dat is de slogan bij dit Lego ruimteschip.

De UCS Millenium Falcon is een ontzettend bruut en robuust ruimteschip, dat bestaat uit meer dan 7.500 onderdelen! Daarmee is dit een van de meeste uitgebreide Legoproducten binnen het hele assortiment van Lego.

Wat kun je verwachten van de Millenium Falcon? Allereerst is er een cockpit voor 4 Lego-minifiguren (net zoals bij Imperial Shuttle), met een afneembare koepel.

De romppanelen (aan de buitenkant) zijn afneembaar, en er is een laadklep die je omlaag en omhoog kunt zetten.

Verder zijn er laserkanonnen, aan de bovenkant en onderkant, en verwisselbare radarschotels.

Star Wars UCS Millenium Falcon

#MilleniumFalcon

Interessant is ook het technische station met een draaistoel, waarin een van de minifiguren kan plaatsnemen. En er is een laddertje die de mogelijkheid biedt om naar een wapenstation te gaan.

Achteraan het schip is er verder ook nog een motorkamer, en een verborgen ruimte onder het vloergedeelte.

Bij deze waanzinnige Lego set worden 4 Lego bemanningsleden geleverd, namelijk Han Solo, Princes Leia, C-3PO, en Chewbacca.

De lijst van alle features van dit ruimteschip is eigenlijk te lang om op te sommen, dus kijk zelf maar even bij dit product wat er allemaal nog meer in zit, en wat er allemaal nog meer mogelijk is; een hele waslijst!

Starwars Lego
Starwars Lego

Volgens de Legofabrikant is dit ruimteschip geschikt speelgoed voor tieners vanaf 16 jaar.

Onze mening is dat dit Legoproduct al vanaf een leeftijd van 12 jaar kan worden aangekocht, als een kind maar behendig genoeg is met complex Lego, en beschikt over voldoende doorzettingsvermogen om met de 7.500+ onderdelen het ruimteschip te bouwen.

Uiteraard komt het ruimteschip met een handig informatieboekje, met duidelijke instructies, zodat het eigenlijk niet mis kan gaan tijdens het bouwen.

Gemiddelde beoordeling van eerdere kopers: 4,9 sterren

Indicatie van de nieuwprijs: 779 euro

Lego Star Wars UCS Death Star (productnummer 75159):

De Death Star is het krachtigste wapen van het Keizerrijk, en is een bijzonder ruimteschip met vele kamers.

Met de Death Star kan een kind scènes naspelen uit Star Wars, en daarbij kunnen vele minifiguren worden ingezet.

Deze Lego set komt namelijk met maar liefst 23 minifiguren, waardoor het eindeloos spelen is, en de mogelijkheden om gevechtssituaties na te spelen bijna onbegrensd zijn.

Lego Star Wars UCS Death Star

#DeathStar

Dit Lego-artikel kwam in 2016 op de markt, en wordt nog steeds regelmatig aangeboden via de webwinkel van Bol.com. De totale set bestaat uit iets meer dan 4.000 artikelen.

Ons oordeel: een van de meest unieke ruimteschepen die er te vinden is binnen het Star Wars Lego-aanbod, met een unieke vormgeving. En dat de UCS Death Star uit zoveel aparte kamers bestaat maakt het speelplezier des te groter!

Gemiddelde beoordeling van eerdere kopers: 4,0 sterren

Indicatie van de nieuwprijs: 549,99 euro

Neem direct nog een kijkje binnen het Star Wars ruimtevaart Lego aanbod op de website van de fabrikant (Lego.com) of op Bol.com, en koop een cadeautje voor een kind dat nooit meer uit zijn of haar herinnering gaat!

Spider-Man Lego

Alweer zo’n fictieve held waar je Lego voor kunt krijgen!

Het aanbod aan Spider-Man Lego is wel wat beperkter dan dat van Batman Lego, maar dat is ook logisch, want Batman was en is nu eenmaal een stuk populairder.

Toch zien we een aantal leuke items online staan, met prijzen tussen de 20 en de 60 euro; een stuk goedkoper dan de meeste Batman Lego-items dus.

Spider man Lego

#Spiderman

Wat dacht je bijvoorbeeld van de Spider-man Auto Achtervolging Lego set…  Achtervolg in je snelle Spider-Man auto de slechterik Green Goblin (een brutale bankrover)! Green Goblin vliegt net weg op zijn glider met de gestolen buit.

Ontwijk de bom die hij kan gooien, en gooi zelf een spinnenweb om hem gelijk daarna nog in te rekenen!

Deze set bestaat uit 52 onderdelen, en werd gemiddeld met maar liefst 4,9 sterren beoordeeld. Voor 27,50 euro haal je hem ook in huis.

Ons oordeel: een ideaal cadeau voor een jongen – in de leeftijd 4 tot en met 7 jaar – die Spider-Man en Lego gek is.

Minecraft Lego

Minecraft is een computergame waarbij men kubusvormige objecten kan plaatsen op een rooster.

De fabrikant van Lego heeft ook op deze hype weer handig ingespeeld, door allerlei Lego te ontwikkelen dat is gebaseerd op Minecraft.

Minecraft Lego is er in allerlei soorten en maten. Voor 6 of 7 euro scoor je bijvoorbeeld al de leuke Minecraft Lego-minifiguren: Steve, Alex, Zombie en Creeper. Overigens zijn deze 4 Lego-minifiguren ook als set (bundel 001) te koop voor rond of net onder de 20 euro, waardoor je nog een klein extra voordeeltje kunt pakken als je ze allemaal koopt.

Minecraft Lego

#Minecraft

Onder de 20 euro kun je trouwens sowieso goed Minecraft Lego scoren. Het Laatste Gevecht (productnummer 21151), en het Taiga Avontuur (productnummer 21162) zijn daar goede voorbeelden van.

De prijzen zijn respectievelijk 19,99 euro en 12,99 euro, waarmee het aantrekkelijke artikelen zijn als cadeautje voor een feestje van een kind.

Het Taiga Avontuur bestaat uit Steve (met zijn zwaard), een grappig skelet (met een boog), een wolf, en een vos, waarbij het verhaal zich afspeelt in het ijskoude Taiga gebied. Er is TNT om ijzererts te winnen, een kampvuur (zodat de minifiguren zich kunnen opwarmen), en er zijn bessen om van te eten. Aldus, een erg leuk Lego-artikel, met een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding.

Het Laatste Gevecht, dat bestaat uit 222 onderdelen, zul je zoals de naam al doet vermoeden het laatste gevecht moeten winnen. Dit doe je door weg te duiken voor de vuurballen van de gevaarlijke vliegende draak (die verstelbare ledematen heeft), en door de enderman te verslaan. Vernietig het endkristal, dood de enderdraak, en zegevier!

Het Laatste Gevecht werd meer dan 20 keer beoordeeld, met een gemiddelde van 4,7 sterren. Dit betekent dat eerdere kopers deze Lego set zeer goed waarderen!

Groter Minecraft Lego kopen kan ook. Denk daarbij wel aan een prijs boven, en soms zelfs ver boven de 100 euro.

Zo is er bijvoorbeeld het Oceaanmonument (productnummer 21136), Het Netherfort (productnummer 21122), de Woestijnuitkijkpost (productnummer 21121), en het topstuk binnen het Minecraft Lego-aanbod, te weten Het Dorp (productnummer 21128).

Deze 4 Lego sets bestaan uit 500 tot 2.000 onderdelen, en zijn goed voor tientallen, maar misschien wel honderden uren speelplezier.

Eerder kopers gaven bijna allemaal de maximale 5 sterren voor deze 4 producten.

Minifiguren Lego

Heb je een verjaardag voor een kind dat erg van poppetjes en minifiguurtjes houdt? Dan zou Lego Minifigures (de Engelse benaming voor Lego-minifiguren) een leuk idee kunnen zijn.

De minifiguren van Lego worden per stuk verkocht, en komen doorgaans met een of meerdere accessoires, zoals hondjes, een zwaard of een werktuig.

Minifigures Lego

#Minifiguren

Er zijn vele honderden minifiguren van Lego te krijgen, en ze zijn ook te verzamelen binnen verschillende thema’s.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan The Simpsons, Disney, Ninjago The Movie, Batman The Movie, monsterfiguren, Super Heroes, en minifiguren rondom het thema sport.

Lego-minifiguren zijn ook een goed idee als je voor een cadeautje echt niet meer wilt uitgeven dan 10 of 20 euro. Dit aangezien bijna alle Lego-items in deze rubriek minder dan 10 euro kosten, en de overige items in (vrijwel) alle gevallen minder dan 20 euro!

Verder doen de poppetjes van Lego het altijd goed als uitbreiding op het soort Lego dat een kind al in bezit heeft.

Ninjago Lego

Jonge jongens zijn er vaak dol op: de ninja’s! Er is inmiddels al enige tijd Ninjago Lego te krijgen. Hierdoor is het nu mogelijk om met Ninja Lego te strijden tegen het kwaad.

In de shop van Bol.com vinden we meer dan 200 Ninjago Lego-items, en in de online shop van Lego.com nog eens 46 Legoproducten die onder dit thema vallen.

De slag om Ninjago City

#Ninjago

Het aanbod beperkt zich niet louter tot Lego. Je kunt ook Ninjago Lego sleutelhangers, boeken, schrijfwaren, kleding en allerlei accessoires krijgen van Ninjago Lego. Daarmee worden ninja fans dus ruim bediend!

Binnen het Ninjago Lego-aanbod vinden we onder andere een gouden Mech, een getunede auto, Kai’s vuurdraak, Cole’s speederwagen, het Kasteel van de verlaten keizer, een vuurtand, de Reis van Lloyd, en je kunt na aankoop en het in elkaar zetten ervan wegvliegen in Jay’s Storm fighter.

De topstukken binnen het Ninjago Lego zijn zonder meer De Slag om Ninjago City (productnummer 70728), en Movie de Stad (productnummer 70620), met respectievelijk 1.223 en 4.867 onderdelen, voor een prijs van respectievelijk 349 en 449 euro.

Ninjago Lego
Ninjago Lego

Binnen het niet-Legoaanbod springt bij het bekijken van het aanbod een Ninjago Kai Minifiguur wekker in het oog, die 23 centimeter hoog is. Hoe leuk is het voor een jongetje om een Ninjago figuur als wekker te hebben, voor naast zijn bed?

Deze wekker is al te koop voor onder de 40 euro. Zo zie je dus maar, voor de meeste jongens kun je een leuk verjaardagscadeau scoren binnen dit Legothema!

Piraten Lego & Pirates of the Caribbean Lego

Lego produceerde vroeger gewoon eenvoudig Piraten Lego. Dat was al heel erg leuk om mee te spelen, en was vaak in trek bij kinderen die ook van Ridder lego hielden.

Later is de fabrikant van Lego ook Pirates of the Caribbean Lego gaan produceren. Dit zijn over het algemeen mooie sets Lego waarbij een bepaald avontuur of gevecht centraal staat. Vaak bestaande uit honderden onderdelen. Ieder jongen die van gevechten en van zeestrijd houdt kan zich met dit type Lego helemaal uitleven!

Gewoon Piraten Lego is ook nog steeds te krijgen. Zowel op de site van Lego zelf als bij Bol.com, die het meeste aanbod heeft hiervan.

De hut van de kapitein - Soorten Lego

#PiratenLego

De twee goedkoopste items die we op Bol.com zien staan, zijn op dit moment De hut van de Kapitein (productnummer 4191) voor een prijs van 44,99 euro, en de Piraten Advent kalender, en wel voor een bedrag van 74,95 euro.

Op de site van de Legofabrikant zelf vinden we daarentegen een beperkter aanbod van Piraten Lego. Zo zien we daar de Piraten van Barracuda Baai, en Avontuur op het Piratenschip aangeboden worden. Het lijkt er dan ook op dat Piraten Lego wat op zijn retour is. Dat neemt niet weg dat het bij sommige kinderen nog altijd erg in trek is! De ideale leeftijd voor dit type Lego is zo’n 6 tot 12 jaar.

Ridder Lego

Welke jongen heeft vroeger niet met Ridder Lego gespeeld? De schrijver van dit artikel in ieder geval wel, en met zeer veel plezier zelfs!

Ridder Lego is uiteraard met name geschikt voor jongens, en dan met name in de leeftijd van 6 tot 12 jaar. Hoewel de fabrikant van Lego soms ook een maximale leeftijd van 14 jaar aanhoudt.

Het aanbod van Ridder Lego is niet overweldigend groot, maar toch vinden we superleuk speelgoed binnen dit thema. Daarnaast is dit type Lego ook geavanceerder dan ooit!

Kijk maar eens naar de Lego Nexo Knights De Fortrex (productnummer 70317), een reusachtig 2 in 1 rijdend kasteel. De wanden van dit kasteel kun je openvouwen, om zo het hi-tech hoofdkwartier te bekijken, en deze daarna te bemannen met je ridders! Bereid je voor op de tegenaanval tegen Jestro. Dit rijdende Lego kasteel bestaat uit meer dan 1.100 onderdelen en 7 minifiguren. Het kasteel komt met 5 schilden, inclusief scanfunctie voor NEXO Powers, namelijk: Ground Power, Super Human Speed, Hawk Holler, Chicken Power en Charging Attack. Aanvallen maar!

Dit bijzondere rijdende kasteel werd 27 keer beoordeeld en kreeg daarbij gemiddeld bijna het maximale aantal sterren, namelijk 4,9 sterren!

Robin’s Mini Fortrex

#ridderLego

Goedkopere Ridder Lego-artikelen zijn ook te krijgen. Zo zien we Robin’s Mini Fortrex (productnummer 30372), een rijdend kasteeltje, waarin Robin als minifiguur ten strijde kan trekken. Dit item bevat een ophaalbrug, kasteeltorens, en een knoppenschieter. Robin’s Mini Fortrex is verkrijgbaar voor slechts 11,99 euro!

Zijn er daarnaast nog andere leuke producten…? Ja zeker, neem je vijand maar eens onder vuur met de Globlins! Dat statement staat als we het hebben over de Globwerper, eveneens uit de serie Lego Nexo Knights. Dit is een kruisboogachtig voertuig, inclusief 2 Globlin projectielen, met knip-lanceerfunctie.

Dit item bestaat uit 95 onderdelen, en bevat 2 minifiguren. Ook dit product is beoordeeld met bijna 5 sterren, en heeft dus bijna de maximale waardering gekregen van mensen die dit Lego eerder kochten.

De prijs is 22,50 euro, en voor veel mensen dus prima geschikt om cadeau te doen aan een kind. Zomaar of voor een verjaardag.

Speed Champions Lego

Speed Champions Lego is er voor de snelheidsduiveltjes onder de kinderen. En ook dit type Lego zal vooral bij jongens in de smaak vallen.

Het aanbod binnen dit genre bestaat vrijwel volledig uit snelle auto’s en racewagens van Lego, en daarbij horende accessoires en minifiguren.

Op de website van Lego.com vinden we 11 Speed Champions Lego-artikelen. Bij Bol.com is het aanbod uitgebreider, en vinden we ongeveer dubbel zoveel artikelen.

Speed Champions Chevrolet Camaro ZL1

#speed

De goedkoopste racewagens zijn te krijgen voor een prijs van 15 tot 20 euro. Zo zien we in het assortiment een coole Speed Champions Chevrolet Camaro ZL1 racewagen! Deze bestaat uit 198 onderdelen, en wordt geleverd met een leuk minifiguurtje (een coureur).

Die kan in de wagen plaatsnemen, na het openen van de kooi. De voorruit van deze racewagen is afneembaar, de wielen hebben rubberen banden, en de velgen bevatten het Chevrolet Camaro merk.

Verder heeft de Legowagen natuurlijk de nodige racestickers om hem nog blitser te maken. Voor wat betreft de accessoires krijg je er een jerrycan bij voor de brandstof, een sleutel, maar ook een helm, voor als de coureur gaat racen.

De prijs van dit artikel is slechts 15 euro. 40 mensen beoordeelden dit artikel ook weer met bijna 5 sterren!

Een ander interessant Speed Champions Lego-artikel is de Formula E Panasonic Jaguar Racing GEN2 Car & Jaguar I-PACE eTROPHY, dat te koop is voor nog geen 32 euro.

Heb je iets meer te besteden voor een cadeautje, dan zou dit een leuke optie kunnen zijn. Daarbij gaat het hier om twee racewagens, zodat je zelf racewedstrijden kunt organiseren, nadat je de racewagens in elkaar hebt gezet.

Beide raceauto’s zijn realistisch vormgegeven replica’s van de echte Jaguar raceauto’s. Totaal bestaat de set uit bijna 600 Lego-onderdelen, en 2 minifiguren. Je krijgt er ook een startlijn bij met 3 lichten, waardoor je je in een echte autorace kunt wanen. Batterijen zijn niet nodig, alleen een goede fantasie en een gezonde speelmentaliteit!

Formule 1
Formule 1 Lego

Maar het kan altijd nog groter, en nog leuker. Wat dacht je een van een compleet formule 1 pitstop station van Lego (met meer dan 900 onderdelen), inclusief 2 formule 1 racewagens en 8 minifiguren van Lego…

Hiermee kunnen kinderen een compleet formule 1 spel naspelen! Zo zijn er een monteur, een cameraman, een teammanager, een race fan, een monteur, en natuurlijk de racecoureurs van Lego. In de garage kun je met een krik de wagens voorbereiden op (het vervolg van) hun race. En daarnaast is er een camera-arm om de spannende race van bovenaf te kunnen volgen. Plus een podium waarop de winnaars van de race kunnen plaatsnemen. Zelfs nagenieten van de race is mogelijk, via de bijgeleverde hotdogkraam.

Al met al gaat het hier om een set die zeer gedetailleerd is, en waar menig jongen van zal dromen. Bekijk zelf de afbeeldingen maar van deze Lego set. Je zult versteld staan dat ook dit er is van Lego!

Het product is geschikt voor kinderen in de leeftijd van 8 tot 14 jaar, en verkrijgbaar vanaf zo’n 160 euro. Daarbij is de verzending uiteraard gratis, zoals je van Bol gewend bent bij een besteding boven de 20 euro.

Uiteraard is er nog veel en veel meer te krijgen binnen dit Legogenre. De meeste items meer dan de moeite waard. Kijk daarom zelf ook even welk Speed Champions Lego jou het meeste aanspreekt (voor een kind). Uiteraard binnen de grenzen van je budget.

Toy Story 3 en 4 Lego

Toy Story 3 en 4 zijn het recente vervolg (2010 en 2019) op de eerdere films Toy Story en Toy Story 2.

Het zijn films die volledig met de computer zijn geanimeerd, en zijn daardoor bijzonder leuk.

Lego is ingesprongen op de hype rondom Toy Store 3, en later ook op de hype rondom Toy Story 4. Toy Story 3 Lego is inmiddels wat minder goed te krijgen. Hoewel we nog steeds Toy Story 3 Lego aantreffen op Bol.com. Toy Story 4 Lego is wel veel beter te krijgen, zowel op de site van Lego (Lego.com), als op Bol.com.

Bij het bekijken van het online aanbod van dit Lego kwamen we allerhande leuk speelgoed tegen. Zo kun je voor 12,99 euro samen met je kind ontdekken hoe leuk Toy Story 4 is, met Woody en de RC-auto.

Toy Story 4 Kermis Achtbaan

#Toystory

Eerdere kopers noemden dit product leuk ontworpen, en van goede kwaliteit. Voor 19,95 euro ben je op de kermis, met de Toy Story 4 Kermis Achtbaan. Maak een ritje in de achtbaan, samen met Buzz Lightyear en Alien.

Heb je meer dan 40 euro aan budget voor een verjaardag van een kind? Dan is de Toy Story Soldaten op Patrouille (productnummer 7595) wellicht een goede keuze.

Deze set wordt geleverd met 4 Legosoldaten, een jeep en een stretcher, om een gewonde soldaat te vervoeren. Soldaten op Patrouille werd al eens beoordeeld met 5 sterren. De set kost op dit moment 42,95 euro, voor een gloednieuwe set!

Het topstuk binnen het Toy Story 3 en 4 Lego-aanbod is de Wild West Treinachtervolging met een prijs van 179,95 euro (verkrijgbaar bij Bol.com), bestaande uit 584 onderdelen, en geschikt voor kinderen in de leeftijd van 7 tot 14 jaar (wij zeggen zelf: 6 tot 12 jaar).

Bij de treinachtervolging is Rex gevangen in een wagon die vol zit met explosieven. De vraag is of zijn vrienden op tijd komen, om zijn leven te redden… Dit mag het kind dat met dit Lego gaat spelen naspelen! De trein heeft wagons waarbij de daken en deuren open en dicht kunnen. Je krijgt er ook nog 6 minifiguren bij.

Op de site van de Legofabrikant vinden we ook nog een aantal Toy Story Lego-artikelen, waaronder Woody & RC, de Kermis Achtbaan, een Toy Story trein, Toy Story 4 Campervakantie, en Graaf Kaboems stuntshow.

Wil je je slag zijn met Toy Story 3 of 4 Lego? Wacht dan niet te lang, want het aanbod begint inmiddels wel flink terug te lopen. Zoals wij het inschatten is het in 2020 nog redelijk goed verkrijgbaar, maar zal het aanbod daarna beperkt tot zeer beperkt worden.

Kijk daarom snel wat er voor jou of voor het kind waarvoor je Lego zoekt bijzit, en sla meteen je slag via een online bestelling!

Harry Potter Lego

Het kon natuurlijk niet missen dat we dit type Lego – tot slot – ook aanhalen.

Harry Potter Lego is namelijk al jaren erg populair, en ook dit bewijst weer dat de fabrikant van Legotrends en hypes weet te vertalen tot prachtige Lego sets.

Op de site van de Legofabrikant vinden we op het moment dat wij de online shop bekeken nog 12 artikelen binnen het Harry Potter assortiment, en op de Bol.com website waren dit er 26.

De goedkoopste Harry Potter Lego items zijn de minifiguurtjes, die uiteraard terugslaan op de personages uit de Harry Potter boeken en films. Voor 6 euro heb je er al eentje!

Opkomst van Voldemort

#Harrypotter

Wil je meer uitgeven aan een verjaardagscadeautje, dan is de Opkomst van Voldemort (productnummer 75965) wellicht een leuke suggestie. Voor 27,70 euro koop je hiervoor een gloednieuwe Lego set van Harry Potter, die uit 184 onderdelen bestaat.

Deze Lego set slaat terug op de welbekende scène uit Harry Potter en de Vuurbeker, waarbij Harry Potter op een kerkhof is vastgebonden aan een grafsteen, waarbij Peter Pippeling een toverdrank aan het samenstellen is. Voldemort komt ten tonele wanneer je aan een stenen hendel trekt. Nadat Harry Potter is losgemaakt, gaat het tweetal in duel! Met de bijbehorende minifiguren kun je dit duel naspelen, maar ook diverse andere duels.

Bekijk dit product zelf maar in de webshop, en check ook de gave afbeeldingen, die in onze ogen genoeg zeggen.

Is je budget voor een Legocadeau rond de 50 euro? Dan zou ‘Hagrids Huisje: Scheurbeks Ontsnapping’, een goede optie kunnen zijn. 20 mensen beoordeelden deze set met gemiddeld 4,8 sterren, waaruit blijkt dat dit een uitstekende set moet zijn!

Harry Potter
Harry Potter Lego

De set komt met 6 minifiguren, veel accessoires, en het huisje van Hagrid. De bedoeling bij dit Lego is om Hagrid te beschermen tegen te beul, waarbij jij Harry Potter bent. Verstop je gauw in het huisje van Hagrid, tussen of achter de pompoenen (leuke accessoires die worden meegeleverd), maak vervolgens de ketting los als de minister arriveert, en grijp de Beul, die anders zijn bijl zal gebruiken om erop los te hakken!

Het topstuk binnen de Harry Potter Legocollectie is Kasteel Zweinstein (productnummer 71043), bestaande uit meer dan 6.000 kleine en grote onderdelen. Dit kasteel komt met afmetingen van 69 centimeter (in de breedte) en 43 centimeter (als diepte), en dat bij 58 centimeter aan hoogte. Breng nu zelf het kasteel tot leven, en gebruik daarvoor zo’n 30 minifiguren, diertjes, en andere mooie accessoires die je erbij krijgt. Met het hiervoor beschreven huisje van Hagrid, en de Beukwilg (een ander Harry Potter Lego-artikel), kun je het kasteel desgewenst uitbreiden tot een nog grotere speel set.

De prijs van Kasteel Zweinstein is rond de 520 euro, en het werd beoordeeld met de maximale 5 sterren, door kopers die hem eerder al bestelden.

Geef een reactie