Cadeau, Feestdagen

Kerstcadeau voor je ouders? [8 suggesties]

kerstcadeau voor je ouders

Kerst staat voor de deur, maar help wat geef je je ouders voor kerstcadeau? Dat is wellicht geen gemakkelijk opgave, maar wij helpen je graag aan de juiste adviezen voor een leuk cadeau voor de feestdagen. In dit artikel geven we je de 8 beste tips voor een geweldig kerstcadeau voor je ouders, zodat je niet meer hoeft te twijfelen over de juiste aankoop.

Kerstcadeau voor je ouders: onze tips!

Voor alle soorten ouders is er wel een passend cadeau voor kerst, en voor elk budget is er ook een passend cadeau te vinden. Of je nou 50 euro hebt te besteden, of maar 5 of 10 euro. Bekijk hieronder nu onze geweldige tips, waarmee je zeker uit de voeten kunt!

Een gourmetstel: direct te gebruiken bij het diner op 1e of 2e kerstdag

Dat is meteen een originele, waar je zelf misschien niet direct aan had gedacht! Niet iedereen heeft een gourmetstel, en voor de mensen die dit nog niet hebben (wellicht dus je ouders) is dit een prima cadeau! Geef je je ouders een gourmetstel cadeau, dan kun je wellicht gelijk dezelfde avond (op 1e of 2e kerstdag) nog gebruikmaken van dit prachtige geschenk.

Gourmetten is leuk, gezellig en sociaal verbindend. Een gourmetstel is dus goed voor heel wat uurtjes plezier, en veel mensen gourmetten dan ook graag tijdens de kerst. Gourmetstellen zijn er in vele soorten en maten.

Zo zijn de kleinste apparaten geschikt voor 2 of 4 personen, maar slimmer is natuurlijk om een wat groter formaat te kopen, om zo met een grotere groep plezier te hebben van het bakken van vlees, vis en groente.

gourmetten

#gourmetten

Het beste – naar onze mening – is een gourmetstel voor 6 of 8 personen, maar je hebt ze zelfs voor 10, 12 en 16 personen! Een gourmetstel duur? Nee hoor! Voor 30 tot 50 euro heb je een zeer goed apparaat, geschikt voor 6 of 8 personen, inclusief pannetjes. Rond, vierkant, ovaal, of toch rechthoekig? Kies zelf de vorm die je het mooiste of het meest handig lijkt.

Hoe dan ook is de keuze reuze, bij Bol.com alleen al zijn er meer dan 200 verschillende (van tientallen merken) waar je uit kunt kiezen.

Bestel je een gourmetstel bij Bol.com, dan is het goed om te weten dat je ook nog eens geen verzendkosten hebt. Boven de 20 euro vervallen die namelijk.

Dit terwijl je bij veel andere webshops zo 6 tot 8 euro verzendkosten hebt. Welk gourmetstel je ook kiest, met zo’n cadeau kun je natuurlijk zeker komen aanzetten bij je ouders! Controleer van tevoren uiteraard wel even of ze er nog geen hebben…

Surprise Factory – een dagje weg cadeau doen: erg origineel, en ze vergeten het nooit meer!

Surprise Factory is geen gewone webshop voor cadeaus, maar een webshop voor originele cadeaus, waaronder cadeaus voor kerst. Je kunt bij Surprise Factory kiezen uit meer dan 200 zeer originele cadeaus, waarvan een deel goed cadeau te doen is aan je ouders voor kerst.

Het gaat hierbij niet om producten, maar juist om leuke en bijzondere belevenissen, die hoofdzakelijk zijn uit te voeren in eigen land. Zo kun je je ouders laten brunchen op 100 meter hoogte, maar je kunt ze ook een overnachting cadeau doen in een kasteeltoren.

Of wat dacht je van een Vegan High Tea, dineren op een cruiseschip, of een romantisch weekendje in Parijs? Er zijn heel wat mooie, gave en aparte belevenissen cadeau te doen, die je ouders nooit meer zullen vergeten. Veruit de meeste belevenissen zijn te boeken vanaf 2 personen.

De goedkoopste activiteiten zijn al te boeken voor 10 tot 25 euro per persoon, waardoor het goed mogelijk is om je ouders voor een niet al te hoog bedrag een belevenis cadeau te doen. Goed is ook dat je op locatie kunt zoeken.

Voor de locaties kan bijvoorbeeld worden gekozen uit Zeeland, Limburg, Rotterdam, Amsterdam en Noord-Nederland. En wil je uitsluitend goede belevenissen gepresenteerd krijgen die geschikt zijn om voor kerst, kies dan het kopje Kerst in het hoofdmenu.

surprisefactory

#Surprise!

Het bedrijf achter deze website bestaat sinds 1999, en de website van Surprise Factory is inmiddels uitgegroeid tot een van de meest gewaardeerde cadeau websites van Nederland. Surprise Factory is via Feedback Company door klanten beoordeeld met gemiddeld een 9, gebaseerd op meer dan 8.950 klanten die een recensie hebben gegeven.

Kies je voor Surprise Factory, dan weet je dus dat je goed zit! Bestel je bij dit bedrijf op werkdagen voor 16.00 uur, dan wordt je bestelling dezelfde dag nog verzonden. In veel gevallen heb je je bestelling dat dus de dag daarna al in huis.

De verzendkosten zijn maar 2,49 euro. Hiervoor krijg je een premium cadeaubon, in een feestelijke geschenkenverpakking, die je bovendien heel goed in de kerstboom zou kunnen hangen, als je ouders hem pas op een later moment mogen uitpakken. Ook ontvang je een digitale cadeaubon en een extraatje, namelijk een unieke Surprise Movie. Als dat geen reden is om snel nog je belevenis uit te zoeken…

Dit 216 pagina’s tellende boek ook aanschaffen, net als meer dan 125.000 mensen eerder al deden? Dat kan voor een bedrag van 27 euro. Voor dat geld krijg je een nieuw exemplaar, in de vorm van een hardcover. Je zal het vast al verwachten, dit boek heeft ontzettend veel recensies, alleen al op Bol.com zien wij meer dan 900 beoordelingen staan. De gemiddelde score is daarbij 4,7 van de 5 maximale sterren. Oftewel een zeer goed boek op het gebied van afvallen! Ben jij de volgende die een mega succes haalt met gewichtsverlies, en tegelijkertijd toch heerlijk blijft eten? Als het aan de Rakhorstjes ligt wel!

Een wijncadeau of een bierpakket; voor de alcohol liefhebbende ouders

Houden je ouders van alcohol, geef ze dan een wijncadeau, of een bierpakket voor kerst. Althans, dit is een goede optie. Een wijncadeau is een pakket met een of meerdere wijnen, mooi opgemaakt, en daardoor erg goed cadeau te doen.

Een wijncadeau is altijd mooier dan een of meerdere flessen wijn los cadeau geven. Een wijncadeau kan in de vorm van een houten kistje komen, maar je hebt ook wijncadeaus waarbij de wijn in een tasje komt, in een (luxe) doos of in een koker.

Een goedkoop wijncadeau kun je al scoren voor zo’n 6 tot 10 euro. Vaak gaat het daarbij om een cadeau bestaande uit 1 fles rode, witte of rosé wijn. Wijncadeaus met 2, 3 of nog meer flessen wijn hebben doorgaans een prijs boven de 10 tot 15 euro.

Het leuke van een wijncadeau met meerdere flessen wijn is dat je een leuk samengesteld pakket kunt krijgen. Dat kunnen bijvoorbeeld verschillende witte wijnen of verschillende rode wijnen zijn, maar een combinatie van wit, rood, en/of rosé wijn is net zo goed mogelijk! Aan jou de keuze, net wat je wenst.

wijnpakket cadeau doen

#wijnen

Bij de meeste online shops is het verder mogelijk om te kiezen voor wijnpakketten met wijnen uit diverse wijnlanden zoals Spanje, Italië, Chili, Australië, en Frankrijk. Afhankelijk van de shop waar je je wijnpakket cadeau wil scoren zijn andere, minder gangbare wijnlanden (zoals Roemenië, Bulgarije, en Californië) soms ook een optie..

Zijn je ouders meer fan van bier dan van wijn? Kijk dan eens voor een bierpakket. Bierpakketten zijn er ook in vele soorten en maten. En ook tegen verschillende prijsstellingen. Veel bierpakketten zijn samengesteld uit verschillende flesjes bier. Vaak zijn dit speciale biersoorten. Dit kunnen biersoorten zijn uit één land, maar ook bieren van één soort stijl, of juiste van verschillende stijlen en uit verschillenden landen. Een bierpakket is vaak net als een wijnpakket prachtig in het aangezicht.

Zo zien we bij verschillende webshops bierpakketten waarbij de biertjes worden geleverd in een tas, een kist, of in een fraaie doos. De kleinste (en ook de goedkoopste bierpakketten) hebben slechts 3, 4, 5 of 6 flesjes bier. Maar wil je wat groters, of een pakket met een grotere variaties aan bieren, dan zijn er ook pakketten met wel 10 tot 24 verschillende bieren.

Een zelfgebakken taart of cake: origineel en het kost je bijna niets

Een cake of taart, die je zelf hebt gebakken… Dit is ook misschien iets waar je niet aan denkt, maar hier kun je zeker ook mee komen aanzetten bij je ouders op eerste of tweede kerstdag. Leuk aan dit kerstcadeau voor je ouders is natuurlijk dat je het zelf hebt gemaakt, en dat je het niet in een winkel hebt gekocht.

Dat maakt het des te persoonlijker, en voor een taart of cake die je zelf hebt gebakken is ook echt moeite gedaan. Ook dat zullen je ouders waarderen. Een taart of cake maken is makkelijker dan velen denken. Je hebt alleen een goed recept nodig, je haalt even de juiste ingrediënten in de supermarkt, en je gaat thuis aan de slag.

De meeste simpele cakes en taarten kun je al in enkele tientallen minuten voorbereiden. Daarna kan ‘ie de oven is, en binnen no time heb jij een zeer bijzonder kerstcadeau voor je vader en moeder paraat!

polles taartenboek

#bakken

Kun je niet bakken, of heb je hier geen ervaring mee? Dan is het des te leuker om toch een cake of taart te maken, want het gegeven dat je oudere geen zelfgebakken taart of cake verwachten, maakt het des te meer bijzonder!

Kies zelf maar wat je gaat maken: appeltaart, chocoladetaart, vruchtentaart, slagroomtaart, mokkataart, en blanke cake, of toch een cake met versiersels? Dit type cadeau heeft verder andere voordelen die andere kerstcadeaus niet hebben.

Zo kunnen je ouders nog tijdens het kerstfeest smullen van het cadeau! En nog een ander voordeel… van dit cadeau kun je wellicht zelf ook meeprofiteren tijdens het kerstfeest! Heerlijk, heerlijk, heerlijk…!

Mis je de juiste inspiratie voor een lekkere taart of een smakelijke cake? Kijk dan eens naar een boek voor het maken van een taart of cake. Er zijn er genoeg, zowel voor de beginnende als voor de gevorderde bakkers onder ons.

Dit 216 pagina’s tellende boek ook aanschaffen, net als meer dan 125.000 mensen eerder al deden? Dat kan voor een bedrag van 27 euro. Voor dat geld krijg je een nieuw exemplaar, in de vorm van een hardcover. Je zal het vast al verwachten, dit boek heeft ontzettend veel recensies, alleen al op Bol.com zien wij meer dan 900 beoordelingen staan. De gemiddelde score is daarbij 4,7 van de 5 maximale sterren. Oftewel een zeer goed boek op het gebied van afvallen! Ben jij de volgende die een mega succes haalt met gewichtsverlies, en tegelijkertijd toch heerlijk blijft eten? Als het aan de Rakhorstjes ligt wel!

Een boek: een klassiek cadeau, goed voor vele uren plezier

Houden je ouders van lezen? Dan is een boek natuurlijk een van de betere keuzes als je voor het aankopen van een kerstcadeau staat. Er is bijna nergens zoveel keuze in, als qua boeken. Je kunt kiezen uit miljoenen boeken, en dat geldt zeker ook voor wat betreft het aanbod van Bol.com.

Wil je je ouders voor kerstmis plezieren met een boek als cadeau, dan is het allereerst goed om te weten waar hun interesses liggen. Maak op basis van hun interesses een keuze uit een van de tientallen boekenrubrieken.

het barista handboek hoe haal je het beste uit elke koffieboon

#boekenwurm

Binnen een Bol.com boekenrubriek kun je het aanbod van boeken vervolgens verder verfijnen door een sub rubriek te kiezen. Ook kun je selecteren op taal (Nederlands, Duits, Engels, Frans, Spaans, Turks, en andere talen), op prijs (van goedkoop tot prijzig), op soort boek (een hardcover, een paperback, een luisterboek, of een e-book), maar ook kun je aangeven of je een nieuw exemplaar wilt, of een gebruikt (tweedehands) exemplaar, of dat je dit niet uitmaakt.

De goedkoopste boeken zijn al voor enkele euro’s te krijgen, zeker als het je niet deert om voor een gebruikt exemplaar te gaan, dat overigens vaak gewoon in goede staat verkeerd.

Dit 216 pagina’s tellende boek ook aanschaffen, net als meer dan 125.000 mensen eerder al deden? Dat kan voor een bedrag van 27 euro. Voor dat geld krijg je een nieuw exemplaar, in de vorm van een hardcover. Je zal het vast al verwachten, dit boek heeft ontzettend veel recensies, alleen al op Bol.com zien wij meer dan 900 beoordelingen staan.

De gemiddelde score is daarbij 4,7 van de 5 maximale sterren. Oftewel een zeer goed boek op het gebied van afvallen! Ben jij de volgende die een mega succes haalt met gewichtsverlies, en tegelijkertijd toch heerlijk blijft eten? Als het aan de Rakhorstjes ligt wel!

Een bloemetje cadeau doen voor kerst: wat standaard, maar nooit mis!

Heb je weinig zin om na te denken over het juiste kerstcadeautje voor je ouders, dan is een bloemetje nooit verkeerd. Een simpel en niet al te groot boeket kun je al scoren voor 10 tot 15 euro. Dat is sowieso beter dan met lege handen aankomen op het kerstfeestje van je ouders.

Heb je iets meer budget, bijvoorbeeld 20 of 30 euro? Dan kun je een wat voller boeket op de kop tikken, en heb je meer dan 30 of 40 euro te besteden voor een bos bloemen, dan kun je zelfs een flink boeket verwachten.

bloemen bezorgen

#bloemetje

Uiteraard hangt het ook van het soort bloemen af, wat je betaalt voor een bos, omdat de ene soort nu eenmaal duurder is dan de andere soort. Uiteraard zijn er in de aanloop naar de kerst altijd ook verschillende kerstboeketten te koop. Denk je dat je slechts kunt kiezen uit enkele tientallen boeketten, dan heb je het mis. Veel partijen bieden veel meer keuze. Dat geldt in ieder geval zeker voor de winkel van ons allemaal.

Bij Bol heb je namelijk keuze uit meer dan 700 verschillende boeketten! Je kunt ook helemaal zelf kiezen uit welke soorten bloemen je kerstboeket voor je ouders zou moeten bestaan. Klassieke rozen, tulpen, anjers, lelies, dahlia’s, of toch een mix. Kijk nu snel welke prachtig boeket je zou kunnen kiezen, voor als je op 1e of 2e kerstdag je ouders gaat bezoeken.

Dit 216 pagina’s tellende boek ook aanschaffen, net als meer dan 125.000 mensen eerder al deden? Dat kan voor een bedrag van 27 euro. Voor dat geld krijg je een nieuw exemplaar, in de vorm van een hardcover. Je zal het vast al verwachten, dit boek heeft ontzettend veel recensies, alleen al op Bol.com zien wij meer dan 900 beoordelingen staan. De gemiddelde score is daarbij 4,7 van de 5 maximale sterren. Oftewel een zeer goed boek op het gebied van afvallen! Ben jij de volgende die een mega succes haalt met gewichtsverlies, en tegelijkertijd toch heerlijk blijft eten? Als het aan de Rakhorstjes ligt wel!

Een kaartje sturen voor kerst: handig als je niet langs kunt gaan bij je ouders

Heb je niet de mogelijkheid om met de kerstdagen op visite te gaan bij je ouders? Dan heb je altijd nog de mogelijkheid om een cadeau te laten toesturen. Het meest gebruikelijke cadeautje dat je kunt laten toesturen met kerst is natuurlijk een kerstkaart. Kerstkaarten hebben het altijd goed gedaan, maar zijn – sinds de komst van het internet en sociale media – enigszins uit de gratie geraakt.

Daarom is het misschien wel des te leuker om je ouders toch een kaartje te sturen voor kerst. En de keuze qua kaarten is enorm groot, dus er is altijd wel een gepast kaartje te vinden dat goed past bij je ouders.

kerstkaart

#kerstkaart

Kijk voor een prachtige kerstkaart eens bij Kaartje2Go. Deze partij heeft zich in de afgelopen 15 jaar gespecialiseerd in het versturen van allerlei soorten kaarten, waaronder ook kerstkaarten. Een kerstkaart met een landschap, met (ren)dieren, met prinsessen, met voertuigen, met bloemen, met een kerstman, of toch met een klassieke kerstspreuk of kerstwens. Jij mag het zeggen!

Ook leuk is dat je zelf kunt kiezen of je een enkelzijdige kaart wilt laten versturen, of toch een dubbelzijdige kaart.

En nog leuker is dat je persoonlijke teksten en afbeeldingen kunt toevoegen aan je kaart, waardoor de kaart die je kiest ook nog eens heel persoonlijk kan worden gemaakt. Verder kun je bij Kaartje2Go zelf kiezen of zij je kaart voor je op de post doen, of dat je dit zelf doet.

Daarnaast is er nog een voordeel als je kiest voor een kerstkaart als cadeau. Kerstkaarten zijn namelijk erg goedkoop. De meeste kaarten voor kerst zijn te krijgen tussen de 0,50 euro en de 3 euro (voor een wat luxere kaart). Een veel goedkoper cadeautje voor kerst is bijna niet te vinden!

Dit 216 pagina’s tellende boek ook aanschaffen, net als meer dan 125.000 mensen eerder al deden? Dat kan voor een bedrag van 27 euro. Voor dat geld krijg je een nieuw exemplaar, in de vorm van een hardcover. Je zal het vast al verwachten, dit boek heeft ontzettend veel recensies, alleen al op Bol.com zien wij meer dan 900 beoordelingen staan. De gemiddelde score is daarbij 4,7 van de 5 maximale sterren. Oftewel een zeer goed boek op het gebied van afvallen! Ben jij de volgende die een mega succes haalt met gewichtsverlies, en tegelijkertijd toch heerlijk blijft eten? Als het aan de Rakhorstjes ligt wel!

Een cadeaubon of een cadeaukaart: voor als je het echt niet weet, of als je je ouders zelf wilt laten kiezen!

Vind je geen van de 7 hiervoor genoemde cadeaus een juist cadeau voor jouw ouders? Dan hebben we toch nog een laatste troefkaart of alternatief voor je: een cadeaubon!

Een cadeaubon is een zeer handige manier om toch een cadeau te geven voor kerst, maar je de exacte invulling van de aankoop wilt overlaten aan degene die het cadeau ontvangt (in dit geval dus je ouders).

Zeer veel winkels en online shops beschikken over cadeaubonnen en kaarten. Dus je kunt zelf kiezen bij welke winkel of online shop je ouders wat mogen uitkiezen voor kerst. Er zijn honderden winkels en webwinkels te noemen die cadeaukaarten en cadeaubonnen aanbieden.

Om de lijst niet te lang te maken noemen we hier een aantal bekende winkels en webwinkels die cadeaubonnen en kaarten aanbieden: Primera, MediaMarkt, Bol.com, Zalando, HEMA, Jack & Jones, Kwantum, Intertoys, ICI Paris XL, Douglas, H&M, IKEA, CoolBlue, de Bijenkorf, Gamma, de Efteling, VVV, en Prénatal.

cadeaubon fijne feestdagen

#cadeaubon

Maar dit is ‘slechts een greep uit’, de keuze is enorm groot, en voor alle soorten artikelen of belevenissen is er eigenlijk wel een cadeaubon of kaart te vinden. Goed om te weten is verder nog dat sommige partijen hun cadeaubonnen ‘giftcards’ noemen. De Engelste term die gebruikt wordt voor het woord cadeaubon.

Een cadeaubon of cadeaukaart hoeft ook totaal niet duur te zijn. De goedkoopste cadeaubonnen zijn al te krijgen voor een bedrag van maar 5 euro. Bij sommige winkels ligt het bedrag voor de goedkoopste cadeaubon of cadeaukaart op 10 euro.

Maar uiteraard als je wat meer te besteden hebt, dan zijn er ook bonnen en kaarten met een hoger bedrag, van bijvoorbeeld 15, 20, 25, 50, 75, of 100 euro, afhankelijk van het aanbod van een bepaalde winkel of shop.

Samengevat, met een cadeaubon geef je je ouders de mogelijkheid om zelf iets uit te zoeken bij een bepaalde winkel of online shop van jou of hun keuze, en wel voor het bedrag dat jij in je hoofd hebt. Het goede nieuws is tot slot nog dat de meeste cadeaubonnen en kaarten onbeperkt geldig is.

Dus nadat je hem cadeau hebt gegeven aan je ouders kunnen ze hem direct gebruiken om iets te kopen, maar ze kunnen hem ook nog lang laten liggen, en hem pas veel later in de tijd gebruiken, op een moment geheel naar eigen keuze.

Zelf zijn we fan van Bol.com cadeaubonnen, om de simpele reden dat het assortiment van Bol enorm groot is. Bij Bol is vrijwel alles te krijgen, van drank tot kleding, en van boeken tot smartphones. Kies je voor een Bol.com cadeaukaart of cadeaubon dan kunnen je ouders dus altijd slagen voor een leuk kerstcadeau of cadeautje.

Verder kun je bij Bol zelf kiezen of je een echte cadeaubon wilt (die je fysiek kunt overhandigen), of toch een digitale cadeaukaart (die je online kunt toesturen). Cadeaubonnen en kaarten zijn er bij Bol vanaf 5 euro, oplopend tot een bedrag van 100 euro.

Daarnaast gaat Bol nog verder, want je kunt op Bol.com ook veel cadeaubonnen en kaarten vinden van allerlei andere bedrijven en (web)winkels. Daarmee is Bol.com in onze ogen het juiste vertrekpunt voor allerlei soorten cadeaubonnen en kaarten!

Dit 216 pagina’s tellende boek ook aanschaffen, net als meer dan 125.000 mensen eerder al deden? Dat kan voor een bedrag van 27 euro. Voor dat geld krijg je een nieuw exemplaar, in de vorm van een hardcover. Je zal het vast al verwachten, dit boek heeft ontzettend veel recensies, alleen al op Bol.com zien wij meer dan 900 beoordelingen staan.

De gemiddelde score is daarbij 4,7 van de 5 maximale sterren. Oftewel een zeer goed boek op het gebied van afvallen! Ben jij de volgende die een mega succes haalt met gewichtsverlies, en tegelijkertijd toch heerlijk blijft eten? Als het aan de Rakhorstjes ligt wel!

Geef een reactie