Drinken

Alcoholvrij feest organiseren, onze tips

alcoholvrij feest organiseren

Een alcoholvrij feest organiseren is een opkomend fenomeen bij feestjes! De laatste jaren neemt de populariteit van het drinken van alcohol af. In deze blog leggen wij jou uit waarom dit zo is en geven wij jou de gouden tips om zelf een hip alcohol vrij feest te geven.

Alcoholvrij feest organiseren, maar wie drinkt er normaal gesproken het meest?

Je zou het misschien niet verwachten maar de 55 plussers drinken meer dan jongeren en tussen de 30-ers en 40-ers  bevinden zich de meeste niet drinkende mensen.

De jongeren in Nederland drinken in verhouding met jongeren uit andere Europese  landen zelfs het minst extreemst. Dat jongeren steeds minder drinken komt door de strengere regels van de verkoop van alcohol en de betere voorlichting van de gevaren van het drinken voor de algehele gezondheid. 

alcoholvrij feest uitnodiging

#feestje

De leukste uitnodigingen voor een te gek feest! Kom goed voor de dag met deze kaart!

Helaas drinken 55 plussers juist steeds meer door  eenzaamheid,  stress en hebben zij meer tijd waardoor zij vaker gezelligheidsdrinkers of gewoontedrinkers zijn.

In de groep 30-ers en 40-ers  bevinden zich de meeste niet drinkende mensen. Dit komt omdat zij zich over het algemeen meer bezig houden met de gezondheid en staan zij op meerdere gebieden meer bewuster in het leven dan andere leeftijdsgroepen.

Alcoholvrij drankje

Een alcoholvrij drankje kan tegenwoordig gewoon erg spannend zijn! Je moet dan natuurlijk niet aan de reguliere frisdranken denken en het standaard alcoholvrij bier, want hierin is veel meer mogelijk.

Kijk maar eens naar onderstaand YouTube filmpje. Cloudem is een lust voor het oog en ook nog eens een smakelijk alcoholvrij drankje voor op jou te gekke alcoholvrije feest.

Naast het aanschaffen van het prachtige alcoholvrije drankje van cloudem kun jij zelf ook een feestelijk alcoholvrije cocktail shaken!

Cocktails shaken op jouw alcoholvrije feest

Een van de meest trendy cocktails van dit moment is de aperol spritz. Deze cocktail is zowel in de zomer als in de winter geschikt om te serveren. 

Deze populaire cocktail bevat van origine prosecco, maar de cocktail kan gemakkelijk zonder!  

De smakelijke aperol spritz maak je namelijk zelf minstens zo smaakvol en gemakkelijk met de volgende ingrediënten (benodigdheden voor 1 cocktail):

  • Cocktailglas
  • Ijsblokjes voor onderin cocktail glas
  • Feestelijk rietje
  • 100 ml tonic (welk merk maakt niets uit)
  • 100 ml gingerino (te bestellen via internet)
  • Enkele sinaasappelschijfjes

En klaar is de alcoholvrije aperol spritz! Gegarandeerd dat jij complimenten krijgt over deze cocktail van de genodigden op jouw alcoholvrije feest.

Voordeel is ook dat je voordat het alcoholvrije feest begint, je zoveel als je maar wilt van deze alcoholvrije cocktail kan voorproeven zonder hier aangeschoten van te worden;)

Alcoholvrij feest organiseren: alcoholvrije toppers

Naast het aanschaffen van cloudem of het bereiden van bovenstaande cocktail kun je de trendy mocktails en mixdrankjes van FINLEY inslaan.

Deze drankjes bevatten subtiele en geraffineerde smaken. Bijkomend voordeel is ook dat de drankjes naast geen alcohol, ook geen conserveringsmiddelen bevatten en laag zijn calorieën. Helemaal geschikt dus voor de bewuste gasten die op jouw alcoholvrije feest komen!

Uiteraard kun je de gasten ook meer standaard frisdranken aanbieden.  De frisdrank kun je serveren in een wijnglas met een schijfje citroen of limoen. Dit maakt het net wat feestelijker voor het oog.

Alcoholvrij bier en alcohol vrije wijn kun je inslaan voor de gasten waarvan je denkt dat zij niet open zullen staan voor iets anders.

Alcoholvrije aperol spritz

Bewuste keuze

Vanuit Gallant & More zijn wij van mening dat het zelf kunnen genieten van je georganiseerde feest de meest bewuste keus is die je kan maken in het organiseren van jouw alcoholvrije feest Je maakt het genieten op je eigen feest mogelijk door voor jouw feest een of meerdere obers huren. Jaja dan geniet jij nog het meest:)

Geef een reactie