Jubileumfeest

40 jaar feestje: een knalfuif met deze tips!

40 jaar feest

Je wordt 40 jaar en daar hoort natuurlijk een feestje bij! Dat is een prachtige leeftijd, hoewel je daar zelf misschien anders over denkt. De aftakeling was al eerder begonnen, maar daar hou ik nu over op.

Prioriteit voor jou is nu het bedenken van een feest, speciaal gericht op deze ‘mooie’ leeftijd. En daar kan ik jou bij helpen door wat tips te geven, zodat jij een woest aantrekkelijk feest kunt geven voor al jouw vrienden en familie, een verjaardag die je altijd bij zal blijven.

Allereerst zijn er een aantal praktische zaken waaraan je moet denken, zoals de uitnodiging en het aantal genodigden.

Als je dit helder voor ogen hebt, is het tijd om verdere invulling te geven aan je feest. Wanneer je weet hoeveel gasten je ongeveer kunt verwachten, kun je aan de slag met de inkoop van drank, het regelen van de locatie, het bedenken van hapjes en nog veel meer.

Gelukkig heb ik daar een handige checklist voor, zodat je niets hoeft te vergeten.

In dit artikel lees je alleen tips over jouw ‘Ik word 40 jaar-feestje’!

Zo organiseer je een 40 jaar feestje!

Het organiseren van een feest kan enige tijd in beslag nemen, zorg dan ook dat je op tijd begint met de organisatie, niets is vervelender dan dat je stress ervaart tijdens de organisatie.

Misschien is het wel een aardig idee om 40 dagen van te voren al te starten. Zet het in de kalender en prik wat data waarop je aan de slag gaat. En tijdens het aftellen mag je nog even genieten van de dagen dat je nog dertiger bent, koester deze momenten.

Hieronder opper ik wat ideeën voor je 40ste verjaardagsfeest!

40 jaar feest

#40jaar

De leukste feestattributen voor een 40-jarige! Zorg dat je goed voor de dag komt.

Muziek uit je geboortejaar (en niets anders dan dat)

Vroeger was alles beter, nietwaar? De muziek van nu kan niet op tegen de muziek van 40 jaar geleden (dat vul ik even voor je in).

Wat dacht je van een top 40 van alle hits van toen? Of gewoon een top 40 van al jouw favoriete nummers, vanaf jouw geboortejaar tot nu?

Er zijn veel mogelijkheden, dus begin nu al met het voorbereiden van jouw muzieklijst. Spotify of bijvoorbeeld YouTube zijn hiervoor uitstekend geschikt.

Het is ook leuk om tijdens het feest jouw gasten een nummer te laten toevoegen aan de lijst. Dit kan een nummer zijn dat typerend is voor jou als persoon.

Alles met het getal 40, lekker confronterend!

Je wordt 40 en als je toch deze pijnlijke leeftijd hebt bereikt, kun je er maar beter aan wennen. Doe het dan goed en versier je hele huis met versieringen die het getal 40 maar al te goed laten zien.

Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt, want er is werkelijk van alles te koop aan 40 jaar versieringsartikelen. Denk aan toiletpapier, vlaggetjes, kaarsen, spandoeken, ballonnen, een sjerp en nog veel meer!

Maar niet alleen jij kunt uitpakken met de nodige versieringen, het is ook een leuk idee om jouw gasten te vragen een item mee te nemen dat refereert aan jouw leeftijd. Dit zal het ‘succesnummer’ van het feest worden!

40 jaar

#40jaar

De leukste uitnodigingen voor een 40 jarig feest! Zorg dat je goed voor de dag komt met een vrolijke uitnodiging.

Bestel een taart met een goddelijke foto van jezelf…toen je nog 20 was!

Vroeger was alles beter, dat sixpack heeft plaatsgemaakt voor een ietwat andere ‘pack’ en verder zat alles wel aardig in de plooi. Nu kun je niet meer tellen hoeveel plooien je gezicht heeft, het is een ramp.

Tijd om oude tijden op te halen en die ene foto uit de archieven te halen. Die foto die je later trots aan je kleinkinderen zult laten zien.

Stuur deze foto naar een taartenwinkel en vraag of ze er een eetbare versie van willen maken. Jouw gasten kunnen dan ongegeneerd een hapje nemen van jou: dat ene lekkere hapje van vroeger.

4 cocktails, voor ieder decennium een cocktail

Tja, als twintiger kon je nog met gemak 40 cocktails achterover slaan (ik overdrijf niet hoor), zonder dat je de dag erna een kater had van ‘heb je mij’!

Daarom adviseer ik om 4 mooie cocktails te bedenken: voor ieder decennium van je leven één cocktail. Tijdens je feest plan je een moment waarop je ieder decennium dat je op deze wereld bent te vieren met een cocktail.

Voor inspiratie kun je terecht bij mijn artikel over lekkere welkomstdrankjes.

En voor de niet-alcohol-drinkers heb ik ook gedacht aan een blog over alcoholvrije feesten. Proost!

Cocktails
Cocktails

Print van ieder levensjaar een krantenbericht uit

Naast de nodige hilarische versieringen die laten zien dat je veertig bent geworden, kun je ook denken aan het verzamelen van krantenkoppen van vroeger.

Misschien heb je thuis nog wat liggen, anders kun je op internet zoeken. Print belangrijke gebeurtenissen uit van ieder jaar, bijvoorbeeld van de dag dat je geboren bent. Deze kun je ophangen aan een waslijn en ze zullen zeker leiden tot mooie gesprekken.

Laat gasten een tekst opschrijven in een gastenboek

Vooral je vrienden zullen de nodige quotes hebben over jou. Het is dan ook leuk om een gastenboek te hebben waarin jouw gasten een quote kunnen neerschrijven over jou als persoon.

Dit gastenboek laat je rondgaan en je zorgt dat iedereen iets opschrijft. Nadat iedereen aan de beurt is geweest, klap je het boek dicht en leg je het weg in de kast.

Je kijkt er niet in, pas op je 50e verjaardag. Dit is het moment waarop je alle teksten voorleest!

gastenboek

#gastenboek

Leuk voor later: laat jouw gasten iets opschrijven in het gastenboek

Een onvergetelijk feest!

Het bereiken van de leeftijd van 40 is zeker iets om te vieren, en wat is een betere manier om dat te doen dan met een geweldig aantrekkelijk feest! Door de bovenstaande tips en ideeën te volgen, kun je ervoor zorgen dat jouw 40e verjaardagsfeest onvergetelijk wordt voor zowel jou als jouw gasten.

Onthoud om vroeg te beginnen met plannen en gebruik de handige checklist die wordt verstrekt om ervoor te zorgen dat je niets vergeet. Overweeg om enkele leuke ideeën op te nemen, zoals het spelen van muziek uit jouw geboortejaar, het decoreren met alles wat 40 is, het bestellen van een speciale fototaart en het maken van cocktails voor elk decennium van jouw leven.

En vergeet niet om jouw gasten te laten bijdragen door iets mee te brengen dat verband houdt met jouw leeftijd en een speciale quote in jouw gastenboek te schrijven. Dus, ben je klaar om het ultieme 40e verjaardagsfeest te plannen? Begin er snel aan!

Welke andere creatieve ideeën heb jij voor een 40e verjaardagsfeest? Deel ze hieronder in de opmerkingen!

1 thoughts on “40 jaar feestje: een knalfuif met deze tips!

  1. Feestjes blogger schreef:

    Bedankt voor je artikel en voor alle info!

Geef een reactie