Jubileumfeest

40 jaar feestje: een knalfuif met deze tips!

40 jaar feest

Je moet er toch echt aan geloven, je wordt 40 jaar en daar hoor natuurlijk een feestje bij! Een prachtleeftijd, hoewel je daar zelf misschien anders over denkt. De aftakeling was al even eerder begonnen, ik hou er over op.

Wat voor jou nu prioriteit is het bedenken van een feest, speciaal gericht op deze ‘mooie’ leeftijd. En daar kan ik jou mee helpen, door wat tips te geven, zodat jij een woest aantrekkelijk feest zal geven voor al jouw vrienden en familie. Een verjaardag die je altijd bij zal blijven.

Allereerst zijn er een aantal praktische zaken waaraan je moet denken, zoals de uitnodiging en het aantal genodigden.

Heb je dit helder voor geest, dan is het tijd om verdere invulling te geven aan je feest. Wanneer je weet hoeveel gasten je ongeveer kunt verwachten, kun je aan de slag met de inkoop van dranken, regelen van de locatie, bedenken van hapjes en ga zo maar door.

Ik heb daar gelukkig een handige checklist voor, zodat je niets hoeft te vergeten.

In dit artikel lees je enkel tips over jouw ‘ik word 40 jaar feestje’!

Zo organiseer je een 40 jaar feestje!

Het organiseren van een feest kan enige tijd in beslag nemen, zorg dan ook dat je op tijd begint met de organisatie, niets is vervelender dan dat je stress ervaart tijdens de organisatie.

Misschien is het wel een aardig idee om 40 dagen van te voren al te starten. Zet het in de kalender en prik wat data waarop je aan de slag gaat. En tijdens het aftellen mag je nog even genieten van de dagen dat je nog dertiger bent, koester deze momenten.

Hieronder opper ik wat ideeën voor je 40ste verjaardagsfeest!

#40jaar

De leukste feestattributen voor een 40-jarige! Zorg dat je goed voor de dag komt.

Muziek uit je geboortejaar (en niets anders dan dat)

Vroeger was alles beter, is het niet? De muziek van nu, dat is niets vergeleken met de muziek van 40 jaar terug (vul ik voor jou in).

Wat te denken van een top 40 van alle hits van toen? Of gewoon een top 40 van al jouw favoriete nummers, vanaf jouw geboortejaar tot nu?

Er valt een hoop te verzinnen, dus start nu al met de voorbereidingen van jouw muzieklijst. Daarvoor leent Spotify zich uitstekend, of bijvoorbeeld via Youtube.

Ook is het wel aardig om tijdens het feest jouw gasten een nummer toe te laten voegen aan de lijst. Dit kan een nummer zijn dat typerend is voor jou als persoon.

Alles met het getal 40, lekker confronterend!

Je wordt 40 en als je dan toch deze pijnlijke leeftijd hebt bereikt, kun je er maar beter aan wennen. Doe het dan goed en knal je hele huis vol met versierselen die het getal 40 maar al te goed laten zien.

Je kunt het zo gek maken als dat je zelf wilt, want er is werkelijk van alles te koop aan 40 jaar versiering artikelen. Denk aan toiletpapier, vlaggetjes, kaarsen, spandoeken, ballonnen, een sjerp en nog veel meer!

Maar niet alleen jij kunt uitpakken met de nodige versiersels, het is ook een leuk idee om jouw gasten te verzoeken een item mee te laten nemen. En dan doel ik op een attribuut dat refereert aan jouw leeftijd. Dit zal het ‘succesnummer’ van het feest worden!

40 jaar uitnodiging feest

#40jaar

De leukste uitnodigingen voor een 40 jarig feest! Zorg dat je goed voor de dag komt met een vrolijke uitnodiging.

Bestel een taart met een goddelijke foto van jezelf…toen je nog 20 was!

Vroeger was alles beter, dat sixpack heeft plaatsgemaakt voor een ietwat andere ‘pack’ en verder zat alles wel aardig in de plooi. Nu raak je niet uitgeteld als het gaat om het aantal plooien, alleen al in je gezicht is het een ramp.

Tijd om oude tijden op te rakelen en die ene foto eens uit de archieven te toveren. Die foto die je later trots aan je kleinkinderen zal laten zien, die foto.

Stuur deze op naar een taartenwinkel met de vraag hier een eetbare versie van te laten maken. Jouw gasten mogen ongegeneerd een hapje nemen van jou: dat ene lekkere hapje van vroeger.

4 cocktails, voor ieder decennium een cocktail

Tjah, als twintiger kon je nog met gemak 40 cocktails achterover slaan (ik overdrijf verder niet hoor), zonder dat je een dag later een kater hebt van ‘heb je mij’!

Ik heb daarom het advies 4 mooie cocktails te verzinnen: voor iedere tien jaar van je leven een cocktail.

Tijdens je feest plan je een moment waarop je iedere tien jaar dat je op deze wereld staat te vieren met een cocktail.

Voor inspiratie kun je terecht bij mijn artikel over lekkere welkomstdrankjes.

Daarnaast heb ik ook gedacht aan de niet-alcohol-drinkers, speciaal daarvoor een blog over alcoholvrije feesten. Proost!

Cocktails
Cocktails

Print van ieder levensjaar een krantenbericht uit

Naast de nodige hilarische versieringen, waaruit maar al te goed blijkt dat je veertig bent geworden, kun je denken aan het verzamelen van krantenkoppen van vroeger.

Wellicht heb je thuis nog het een en ander liggen en anders kun je terecht op het internet.

Print belangrijke items uit van ieder jaar, bijvoorbeeld van de dag dat je geboren bent. Deze kun je aan een waslijn hangen en zorgt voor mooie gesprekken.

Laat gasten een tekst opschrijven in een gastenboek

Vooral je vrienden zullen de nodige quotes hebben over jou. Een gastenboek is dan wel erg leuk, waarin je jouw gasten een quote kunt laten neerzetten over jou als persoon.

Dit gastenboek laat je rondgaan en je zorgt dat iedereen iets opschrijft. Nadat iedereen aan de beurt is geweest, klap je het boek dicht en leg je het in de kast.

Je kijkt er niet in, dit doe je 10 jaar later pas op je 50-jarige feest. Dit is het moment waarop je alle teksten voorleest!

Echt zorgeloos genieten van je 40 jaar feestje? Lees nu snel verder

Wat dacht je van een feest waarbij je helemaal geen omkijken hebt naar alle service gerichte zaken op jouw feest? Een feest die je nog lang zult herinneren.

Je kent de feestjes vast wel, feesten waaraan je warme herinneringen hebt overgehouden.

Ook jij kunt een feest organiseren waarover nog lang wordt gesproken. Wat dacht je van het inhuren van een ober op jouw feest?

Jouw ober zorgt voor alles: van de bediening, tot aan de afwas. Op die manier heb je echt tijd voor jouw gasten! Dit allemaal heel erg betaalbaar!

Dat is te gek toch? Inmiddels hebben ruim 2000 mensen gebruik gemaakt van onze obers en hebben hierdoor een fantastisch feest gehad.

We krijgen dan ook dagelijks berichten van mensen die aangeven, veel te hebben gehad aan onze bediendes! Jij kunt de volgende zijn! Lees onze reviews maar eens even. Hieronder een kleine voorproefje:

Frank maakt je feest helemaal compleet. Frank super bedankt! Wij hebben een onvergetelijke Abraham feest gehad.

Waar wacht je nog op? Wil je net als ruim 2000 andere mensen een onvergetelijk feest vieren en daarmee blijvende en warme herinneringen creëren? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan en we sturen je binnen 12 uur een passende offerte!

Tot op jouw 40 jaar feestje?

One thought on “40 jaar feestje: een knalfuif met deze tips!

  1. Feestjes blogger schreef:

    Bedankt voor je artikel en voor alle info!

Geef een antwoord