Wijn

Boeken over wijn uit Chili: dit zijn de 6 beste!

boeken over wijn uit chili

Ben je specifiek geïnteresseerd in wijn uit Chili? Dan heb je een goed smaak! Inmiddels zijn er ook steeds meer boeken over wijn uit Chili in de handel. Dus het is goed mogelijk om je verder te verdiepen in de opkomende Chileense wijnen.

Boeken over wijnen uit Chili: prachtig leesvoer!

Wil je weten welke Chileense wijnen je zou moeten kopen, en welke juist niet? En wil je weten hoe wijn in dit land gemaakt wordt, welke druivensoorten er zijn, en hoe wijnbouwers in dit land tegen de wijnbouw aankijken? Bestel dan een of meerdere van de onderstaande boeken. De 6 beste hebben we voor je op een rij gezet!

De wijnen van Chili

Met dit boek word je wegwijs gemaakt in de wereld van de Chileense wijnen. Eerst krijg je informatie over de zaken die de kwaliteit van de wijn het meest bepalen, namelijk de wijnstok en zijn druiven, het klimaat, het vakmanschap van de wijnmaker, en de jaargang.

Daarna krijg je informatie over het effect daarvan op de smaak, de bewaarmogelijkheid en de prijs.

De wijnen van Chili

#gerechten

Verder is het mooi om te weten welke Chileense wijnen bij welke (Chileense) gerechten passen, en ook daar gaat dit boek goed op in.

Daarna presenteert De wijnen van Chili de belangrijkste wijngebieden en de wijngaarden die daarin te vinden zijn, en ook de wijnbouwers die actief zijn, en dit dan samen met een presentatie van de beste wijnen die zij met hun wijngaarden voorbrengen.

Met dit boek zul je in de supermarkt, in de drankhandel of online nog beter in staat zijn om de juiste wijn uit Chili te selecteren. Voor nog geen 12 euro is deze hardcover (die een kleine 80 pagina’s telt) van jou. Wil je dit boekje morgen nog in huis hebben, bestel hem dan vandaag nog!

Wijnen van Chili en Argentinië van Rudolf Pierik

Nederlands meest bekende professor op het gebied van wijn laat weer van zich horen. En ditmaal spreek hij over wijnen uit Argentinië en Chili. Een verhandeling op niveau, maar toch heel goed te lezen.

Wijnen van Chili en Argentinië van Rudolf Pierik

#hoogleraar

In 80 pagina’s legt Rudolf Pierik (voormalig hoogleraar van de Universiteit van Wageningen) je alles uit over wijnen uit deze prachtige landen.

Je komt heel wat meer te weten over wijn uit beide landen, zo vond ook een van de eerdere kopers van dit boek, die het boek de maximale score van 5 sterren gaf! Wijnen van Chili en Argentinië verscheen nog niet zo lang geleden, en is nog te krijgen als nieuw exemplaar.

Via het platform van Bol natuurlijk! Voor een paperback versie van dit boekje betaal je slechts 15 euro.

Charmante Wijnen Van Chili van Hubrecht Duijker

Wijn uit Chili wordt steeds populairder. De goede prijs, en de meer dan goede kwaliteit zijn daar debet aan. Chileense wijnen winnen steeds meer terrein, ten koste van wijnen uit de Oude Wereld (bijvoorbeeld de Franse en Spaanse wijnen).

Charmante Wijnen Van Chili is een van de betere en meeste complete boekwerken over Chileense wijnen die in de handel is te krijgen. In 240 pagina’s legt Hubrecht Duijker je alles uit over wijn uit dit land, alles wat je moet weten, en meer!

Charmante Wijnen Van Chili van Hubrecht Duijker

#producenten

Daarbij gaat hij onder meer in op de beste wijnen die dit land voorbrengt, de bekendste producenten die er zijn, de feiten en cijfers over de wijnen uit dit land, en de heerlijke herinneringen die hij heeft aan zijn wijnreis door de vele wijnstreken in Chili.

Voor zo’n 11,50 euro kun je dit boek nog in de handel krijgen, en wel in gebruikte (maar goede) staat. Als nieuw exemplaar is dit boek niet meer te krijgen, maar maakt dat wat uit als je zoveel goede informatie krijgt over wijn uit dit fantastische wijnland.

Deltas wijnbibliotheek nr. 8 Chili

In de serie van Deltas wijnbibliotheek zijn vele goede boeken verschenen over wijn, waaronder over wijn uit Duitsland, Frankrijk, Australië, en Italië. Maar ook over Chileense wijnen is er dus een boek verschenen in deze reeks.

Dit boekje over Chileense wijnen helpt jou om de beste Chileense wijnen te vinden, die het meest passen bij je persoonlijke smaak.

Je krijgt verder informatie over de 4 factoren die de kwaliteit en de smaak van de wijn het meest bepalen, welke Chileense wijn bij welke culinaire gelegenheid past, en daarnaast word je meegenomen door de auteur op reis door de vele fantastische wijngebieden van het land. Je maakt kennis met de wijngebieden, de wijngaarden en de wijnbouwers die daar achter schuilgaan.

deltas chili

#deskundig

De auteur van dit boek is overigens hoofdredacteur van de Duitse uitgave van het internationale wijnblad Vinum. Hij is met name deskundig op het gebied van Spaanse en Zuid-Amerikaanse wijnen (waaronder dus ook de Chileense wijnen).

In de 77 pagina’s die dit boekje telt informeert hij je tot in de puntjes en op en top over alles wat je moet weten over wijn uit dit land. Duur is dit boekje niet, want voor 13,84 is het van jou! Veel leesplezier alvast!

Paradiso (De Nieuwe Wijnen Van Chili) van Cees van Casteren

5 eeuwen wijn in Chili, en 13 Chileense wijngebieden en hun uiteenlopende stijlen, dat zijn onder meer de onderwerpen die in dit wijnboek met de prachtige titel ‘De Nieuwe Wijnen Van Chili’ worden behandeld.

Tijdens het lezen van dit boek wordt het je ook gelijk duidelijk waarom Chili een paradijs is voor wijnmakers.

Paradiso (De Nieuwe Wijnen Van Chili) van Cees van Casteren

#paradijs

De auteur van dit boek geeft je – in 180 pagina’s – een volledig beeld van de stand van zaken op het gebied van wijn in Chili. De prijs van een hardcover versie van dit boek is 14,79 euro (inclusief servicekosten). Hiervoor krijg je een gebruikt exemplaar dat in goede staat is.

Wil je meer lezen van Cees van Casteren? Op Bol.com vind je een groot aantal boeken van zijn hand, waaronder een aantal hele leuke andere boeken over wijn en champagne, waaronder De Smaak Te Pakken (kies je favoriete wijn), en Bubbels (mythes en methodes van mousserende wijnen). Ja, ja, er is heel wat te lezen over wijn en mousserende wijn!

Wijn Uit De Nieuwe Wereld van Priewe

De wijnlanden die in dit uitstekende wijnboek worden behandeld zijn Chili, Argentinië, Californië, Zuid-Afrika, Australië, en Nieuw-Zeeland. Je kunt je dus breed gaan oriënteren nadat je dit boek in huis hebt gehaald, en je kunt de Chileense wijnen ook nog eens afzetten tegen wijnen uit andere landen van de Nieuwe Wereld.

Wijnen uit de Nieuwe Wereld doen al heel lang niet meer onder voor wijnen uit de Oude Wereld. Dat geldt ook voor de Chileense wijnen, die goedkoop op de markt worden gebracht, maar wel een hele goede kwaliteit hebben, die vergelijkbaar en soms zelfs beter is dan bijvoorbeeld die van Franse wijnen.

Wijn Uit De Nieuwe Wereld van Priewe

#productinfo

De genoemde wijnlanden uit de Nieuwe Wereld (waaronder dus Chili) worden stuk voor stuk behandeld in dit boek. Daarbij krijg je productinformatie, een overzicht van de belangrijkste wijnen uit het land, en tal van mooie foto’s die de tekst completeren.

Ook aan lekkere recepten en bijbehorende wijnen wordt aandacht geschonken.

Voor rond de 16 euro is De wereld van nieuwe wijnen te bestellen. Daarvoor krijg je een hardcover versie in gebruikte staat (als nieuw), die bestaat uit 168 pagina’s.

Geef een reactie