Wijn

Boeken van Hubrecht Duijker over wijn: dit zijn de beste 12!

boeken van hubrecht duijker

Ben je op zoek naar een of meerdere boeken van Hubrecht Duijker? Dan hebben we goed nieuws voor je. Hubrecht Duijker heeft meer dan 120 wijnboeken op zijn naam staan (een wereldrecord!), waaronder bijvoorbeeld Welke Wijn Waarbij, De Duizend van Duijker, Over wijn gesproken, Heerlijk Frankrijk, en Hubrecht Duijker vertelt. En daarnaast heeft hij vele denkbare onderscheidingen ontvangen. Hij werd bijvoorbeeld uitgeroepen tot beste wijnpublicist ter wereld, en hij ontving de prestigieuze ‘Amerika de Julia Child Award’.

Wijnboeken van Hubrecht Duijker: de allerbeste informatie!

Koop je een boek van hem, dan weet je dus dat je de allerbeste informatie krijgt op het gebied van wijn. Veel van zijn boeken zijn via Bol.com te krijgen. Een deel hiervan is nog als nieuw exemplaar te krijgen, en het overige deel is als gebruikt exemplaar (in goede staat) te krijgen.

Welke Wijn Waarbij

Welke Wijn Waarbij is inmiddels verschenen in de vierde druk, en een en ander is daarbij herzien en verbeterd. Allereerst is de vormgeving van het boek verbeterd, en daarnaast vind je nu ook 10 verhandelingen van chefs over hun menukaart in dit boek, waarbij zij aangeven wat hun ideale wijn-spijsmenu is. En niet onbelangrijk is dat ook wordt uitgelegd waarom.

Verder zijn er in de herziene uitgave van Welke Wijn Waarbij ook leuke en grappige quotes opgenomen over wijn, en zijn er ook een aantal waardevolle toegiften opgenomen van het Nederlandse Gilde van Sommeliers.

Dit boek was eigenlijk al heel erg goed geprezen, maar met deze vernieuwingen er nog bij is dit boek helemaal de moeite meer dan waard!

Welke Wijn Waarbij - boeken van Hubrecht Duijker

#wijnadvies

In Welke Wijn Waarbij vind je verder ook nog eens honderden gerechten, met bijbehorende wijnadviezen. De gerechten zijn geordend op vlees, vis, enzovoort. Dat is toch wel erg handig als je snel het juiste recept wilt vinden.

Daarnaast is er gedacht aan gerechten voor iedereen, en zien we zowel simpele gerechten in dit boek staan (die eenvoudig zijn te bereiden), als meer bijzondere gerechten, die minder bekend zijn, of gewoon wat meer tijd kosten om te bereiden.

En er zijn meer dan genoeg gerechten opgenomen om jaren uit te putten voor het zelf maken van (overeenkomstige) gerechten, en het afstemmen van je wijn daarop. Handig is verder dat je via je het register achter in dit boek kunt zoeken op wijn, op keuken, en op gerecht!

Een hardcover versie van dit boek is te krijgen voor maar 14,99 euro. Het boek telt precies 200 pagina’s. Eerdere kopers van dit boek beoordeelden dit boek op Bol.com gemiddeld met 4,6 sterren. Dit is dus een perfecte score! Omgerekend zou dit zelfs een 9,2 zijn als cijfer.

Welke Wijn Waarbij wordt geprezen om zijn grote variatie aan gerechten, en om het feit dat de wijnen die erin staan vaak gewoon in de supermarkt en in de slijterij zijn te krijgen. En ook beginnelingen op het gebied van wijn zijn zeer te spreken over de opzet van dit boek, zo zagen wij bij de afgegeven recensies op de website van Bol!

Gejaagd door wijn

Hubrecht Duijker is al sinds 1969 bezig met wijn, en vanaf zijn eerste wijnreis in 1969 heeft hij altijd vele aantekeningen gemaakt. Dit deed hij eigenlijk elke reisdag wel, en hij schreef zijn aantekeningen altijd op in kleine notitieboekjes.

Hij beschreef daarin prachtige wijnproeverijen, allerlei bijzondere ontmoetingen met wijnmakers, overheerlijke maaltijden (met wijn…), zijn indrukken van wijnstreken en landschappen, en nog veel meer!

Gejaagd door wijn - boeken van Hubrecht Duijker

#glimlach

De meest leuke, de meeste boeiende, en de meest verrassende impressies zijn in deze bundel bijeengebracht. Hij heeft ze glimlachend bijeengebracht, en garandeert jou als lezer ook een dikke glimlach als je kiest voor dit boek.

Gejaagd door wijn is te krijgen als gloednieuw boek, bestaande uit een kleine 200 pagina’s. Je legt slechts 17,95 euro neer voor dit prachtboek! Tot slot hebben we nog een tip als je dit boek wilt kopen.

Wil je de verzendkosten omzeilen, bestel er dan nog iets bij (bijvoorbeeld een ander boek van Hubrecht Duijker, of een klein ander artikel), zodat je met het orderbedrag op 20 euro of meer zit. Dan vervallen de bezorgkosten van 2,99 euro namelijk volledig!

Heerlijk Frankrijk (een ontdekkingsreis door Frankrijks vele wijnstreken)

Duijker neemt je in dit boek mee op reis door heel Frankrijk! Hij laat je de vele wijnstreken zien die er in dit prachtige land te vinden zijn, en hij leidt je verder door de wijngaarden in die wijnstreken.

Op een voortreffelijke manier beschrijft Duijker de vele wijnsoorten die Frankrijk voortbrengt. Daarbij gaat hij zowel in op de smaak, de geur, en het karakter van de wijnen. Maar ook de producenten van de beschreven wijnen worden belicht, evenals een leuk aantal kazen die je kunt ‘pairen’ met deze wijnen. Kaas en wijn gaan immers zeer goed samen, en dat weet men in Frankrijk maar al te goed.

Heerlijk Frankrijk (een ontdekkingsreis door Frankrijks vele wijnstreken) boeken van Hubrecht Duijker

#citaten

Heerlijk Frankrijk mag er ook wezen gezien de vele prachtige foto’s die erin zijn opgenomen, aangevuld met leuke citaten en persoonlijke notities van Hubrecht Duijker. Al met al ontstaan een sfeervol geheel, waar mening lezer en wijnliefhebber zich tot aangetrokken zal voelen.

Niet eerder werden de klassieke en minder klassieke Franse wijnen zo goed en smakelijk beschreven als in dit boek. Overigens betreft het hier ook een flink wijnboek, want het boek bestaat in zijn totaliteit uit 352 pagina’s.

De prijs is echter veel minder groot, want voor nog geen 10 euro is dit boek van jou. Een koopje dus, zo vinden wij. Hiervoor krijg je een paperback versie, in gebruikte staat. Nieuw zien wij het boek op dit moment niet meer aangeboden namelijk. Een gebruikt exemplaar in goede staat is echter vrijwel hetzelfde als een exemplaar in nieuwe staat. Dus laat je daardoor niet aan het twijfelen brengen.

In vino vrolijkheid (een prettige afdronk)

Een leuke titel, voor een al even leuk wijnboek! In dit wijnboek blikt Duijker terug op de wijnreizen die hij in zijn lange carrière als wijnexpert heeft gemaakt, en neemt je mee naar de leukste, meest verrassende, en meest smakelijke momenten die hij reizend en proevend mee heeft gemaakt.

Daarnaast is dit boek ook een onthullend kijkje achter de schermen bij de vele chateaus in Bordeaux streek, en voert hij je mee naar vele blindproeverijen in Nederland en daarbuiten.

In vino vrolijkheid (een prettige afdronk)

#ervaringen

Mooi is ook dat Duijker in In vino vrolijkheid laat zien hoe hij zijn status als wijnkenner heeft moeten beschermen. Verder krijg je een indruk van zijn ervaringen tijdens wereldwijde tv-trips. Als iemand veel wijnreizen heeft gemaakt dan is het Duijker wel.

Alles wat in dit boek ter sprake komt wordt op luchtige wijze doorgenomen, of op een vrolijke manier, zoals de titel eigenlijk al wel doet vermoeden. Voor slechts 12 euro kun je dit vermakelijke boek aanschaffen. Hiervoor krijg je 144 pagina’s aan leesvoer.

Het wijn leesboek

Wil je een wijnboek kopen, maar er echt minimaal geld aan besteden? Dan zou Het wijn leesboek van Hubrecht Duijker weleens een goede keuze kunnen zijn.

Voor 6,79 euro is dit boekje namelijk al te koop, in gebruikte (maar goede) staat weliswaar. In 127 pagina’s legt Duijker je uit hoe je moet overleven op een blinde wijnproeverij, en hoe wijn zowel een redder als een wonder kan zijn.

Het wijn leesboek

#handleiding

Daarnaast vind je in Het wijn leesboek een handleiding voor het bezoeken van restaurants, uitleg over wijnetiquette en etiketten, en een geweldig verhaal over Champagne, de magische goudkleurige bubbelwijn.

Verder krijg je te lezen wat de leukste plaatsen zijn om te bezoeken, en wat de lekkerste wijnen zijn die je zou moeten drinken. Weten welke onbekende wijnen het gaan maken? Ook daar heeft Duijker natuurlijk antwoord op!

Verder beschrijven verschillende auteurs in dit boek hun belevenissen met wijn. Ook in dit boek: lijstjes, praktische tips, verzamelaarsinformatie en anekdotes.

Kortom, een zeer handig boekje dat op vele wijnonderwerpen ingaat, en dat ook nog eens zeer goedkoop is. Wellicht leuk als cadeautje voor een wijnliefhebber in je omgeving, voor jezelf, of misschien wel voor allebei.

Wijnalmanak (de 500 beste wijnen onder de 5 euro)

Wijn minnend Nederland opgelet. Dit boek van Duijker komt tegemoet aan jouw wensen voor het vinden van de beste wijnen die er in de handel te krijgen zijn.

In dit 270 pagina’s tellende boek zijn door Duijker de 500 beste wijnen onder de 5 euro opgenomen die in Nederland zijn te krijgen. Dit boek is wel alweer van een redelijk aantal jaren terug, waardoor de prijs van deze wijnen inmiddels wat hoger zal liggen.

Wijnalmanak (de 500 beste wijnen onder de 5 euro)

#klasse

Bovendien zullen sommige van deze wijnen alleen nog van een recentere jaargang te krijgen zijn. Maar dat doet niet af aan de klasse van deze 500 wijnen die Duijker heeft geselecteerd voor dit boek.

Verder vind je in dit boek veel informatie over wijn, en adressen van importeurs en bottelaars. Handig! Voor een kleine 10 euro kun je deze geweldige Wijnalmanak (in gebruikte staat) al op de kop tikken.

Spiekboekje wijn (kiezen en koken op druif)

Voor het luttele bedrag van 9,94 euro heb je Spiekboekje wijn (kiezen en koken op druif) in je kast staan. Dit boek, dat 142 pagina’s telt en in 2010 in de handel is gekomen, is niet alleen geschreven door Hubrecht Duijker, maar ook door Harold Hamersma, een van de andere vooraanstaande, en beste wijnauteurs van Nederland.

Spiekboekje wijn (kiezen en koken op druif) is net weer even anders dan andere wijnboeken. Dit boekje leert je namelijk om lekkere wijnen uit te kiezen op hun druif (zoals de ondertitel van het boek natuurlijk al verklapt).

Spiekboekje wijn (kiezen en koken op druif)

#druivendoorten

Ongeveer 25 druivensoorten worden behandeld. Daarbij krijg je informatie over de smaak van de wijnen van die druivensoorten, en per druivensoort geeft Duijker je steeds 2 heerlijke recepten.

Daarnaast gaat hij in op de verschillen tussen druivensoorten, zodat je hier in de praktijk straks ook meer van begrijpt. Spiekboekje wijn is helder en duidelijk geschreven, en zowel geschikt voor de beginnende als voor de gevorderde wijndrinker.

De prijs van Spiekboekje wijn is ook dik in orde, want dit fantastische boek is dus al te krijgen rond de 10 euro (voor een gebruikt exemplaar, in goede staat). Nieuw zien we dit boek op dit moment helaas niet aangeboden, maar dit kan op een later moment wel weer het geval zijn. Maar maakt dit wat uit? Dit boek kreeg namelijk de maximale score van 5 sterren van mensen die dit boek eerder kochten!

Duizend van Duijker

Aldus Duijker zelf is dit zijn leukste, zijn rijkste, en zijn meest verrassende wijnboek ooit. Het gaat hier om een boek met een unieke combinatie van smakelijke kooptips, de beste wijn-spijs combinaties, inspirerende reisverhalen, slimme praktijktips, actuele wijntrends, grappige anekdotes, gave citaten, en nog veel meer wetenswaardigheden. Duizend in totaal! Een enorm aantal dus!

Duizend van Duijker

#kooptips

Tja, dan kun je ook een flink boek verwachten, en dat is ook het geval, want Duizend van Duijker telt maar liefst 432 pagina’s. In het boek vind je uiteraard ook vele mooie foto’s, meer dan 100 in totaal.

Hubrecht Duijker is de eerste fulltime wijnschrijver van ons land, hij startte al met schrijven over wijn, ruim voordat zijn concullega Harold Hamersma startte met schrijven over wijn.

De Duizend van Dijker moet je eigenlijk gewoon in je kast hebben staan als je fan bent van Duijker en zijn boeken. Voor minder dan 15 euro kan dat ook het geval zijn, want ondanks dat het hier om een flink boek gaat, is de prijs allerminst vervelend, en eigenlijk gewoon goed te behappen.

Wijnkenner in het weekend

Wil je je kennis over wijn zeer snel vergroten? Dan is Wijnkenner in het weekend een perfect boek voor jou. Na het voltooien van de compacte cursus die Duijker je in dit boek biedt weet je werkelijk van alles over wijn. Je mag je hierna misschien wel een mini-wijnkenner noemen!

Wijnkenner in het weekend

#herkennen

Je leert hoe je veelvoorkomende wijnsoorten kunt herkennen. Ook leer je de kunst van het proeven van wijn, je leert waar de beste wijnen vandaan komen, en je krijgt vele tips voor het combineren van wijn en spijs.

Met dit 60 pagina’s tellende kleine wijnboekje weet je in 1 tot 2 dagen meer van wijn dan 90% van de andere wijndrinkers. Leuk ook als je binnenkort een feestje hebt, en je je vrienden, familie en kennissen onder de tafel wilt praten…

Wat je neerlegt voor deze ‘hogesnelheidscursus wijn’? Een kleine 17 euro maar, een investering die de moeite meer dan waard is naar onze bescheiden mening.

Complete wijnliefhebber (alles over wijn kiezen, wijn kopen, wijn schenken en wijn drinken)

Ben je een serieuze wijndrinker? Dan heb je ook serieuze vragen, zo werkt dat! Beginners op wijngebied hebben natuurlijk de meeste vragen, maar ook gevorderden en routiniers kunnen grote of kleine vragen hebben.

Om je enkele voorbeelden te noemen van vragen die in dit boek worden gesteld, en waarop een antwoord wordt gegeven: welke wijn moet er gekocht worden, uit welk land, uit welke streek, en van welk jaar? En waarom zou je dan juist die wijn moeten kopen? Of waarom juist niet die…?

Complete wijnliefhebber (alles over wijn kiezen, wijn kopen, wijn schenken en wijn drinken)

#antwoorden

Daarnaast wordt antwoord gegeven op de vraag waar je die wijn kunt kopen. Wanneer zou je die wijn moeten drinken, en bij welk gerecht? Hoe bestel je wijn in een restaurant zonder je gezicht te verliezen? En waar moet je op letten als je wijn gaat proeven?

Vele vragen dus in dit boek, en evenzoveel antwoorden. Mooi om te weten nog, is dat de AVRO dit boek destijds als uitgangspunt heeft genomen voor het maken van een twaalfdelige serie Passie voor wijnen. Voor 8 euro heb je deze 224 pagina’s tellende paperback al in je bezit.

Wijn & Feest

Heb je binnenkort een feestje, let dan even op… Want in Wijn & Feest gaat Hubrecht Duijker uitvoerig en sfeervol in op de beste gerechten en hapjes die je op een feestje kunt serveren, en welke wijnen daarbij perfect passen.

Wijn mag sowieso niet ontbreken als het feest is (dat is een feit natuurlijk), maar de juiste wijnen serveren (bij de juiste hapjes) is nog een hele kunst. Echter, niet meer nadat je dit boek hebt gelezen, want heb je dit boek doorgenomen dan weet je alles wat je moeten weten hierover, of in ieder geval heel veel…

Of het nou gaat om wijn voor bij de lunch, voor bij het diner, of voor bij de hapjes in de namiddag, Hubrecht Duijker weet overal wel raad mee.

Wijn & Feest

#uniek

Wijn & Feest is een uniek boek in zijn soort (veel vergelijkbare boeken zijn er in de handel niet te vinden), dus als je specifieke informatie wilt over feestelijke hapjes en gerechten, met de allerbeste wijnen die je daarbij kunt serveren, zoek dan niet verder, en bestel dit boek dan vandaag nog!

Wijn & Feest is eigenlijk meer een boekje dan een boek, aangezien het slechts 71 pagina’s telt. Maar dat mag de pret niet drukken, want dit boekje staat bomvol geschikte en waardevolle informatie, waardoor het voor de lezer een traktatie is om dit boek te mogen lezen.

Het prijsje van Wijn & Feest is eigenlijk al net zo geweldig als de inhoud van het boekje zelf, want met 8,89 euro (inclusief servicekosten) is dit boekje beslist niet aan de prijs!

Wijn & Wild

Wil je een boek kopen dat specifiek gaat over wild en wijn? Dan is Wijn & Wild waarschijnlijk de beste keuze die je kunt maken. Over dit onderwerp zijn überhaupt weinig boeken geschreven, dus als je je slag wilt slaan, dan is dit je kans.

Wijn & Wild

#wildrecepten

Deze hardcover telt slechts 95 pagina’s, en kost je slechts 9,95 euro. Wat krijg je voor deze prijs? Je krijgt als lezer van dit boek 40 overheerlijke wild recepten, waarbij Hubrecht Duijker per gerecht meerdere goede wijnadviezen geeft.

Dit boekje bevat goede foto’s van de voorgeschotelde wild gerechten en de begeleidende wijnen. Voor alle wijn en wild liefhebbers is dit boek een verademing! Ben jij straks een expert in het maken van wild gerechten, en het ‘pairen’ van wild en wijn? Als het aan Hubrecht Duijker ligt wel…

Geef een reactie