Examen

Examenfeest organiseren? Onze tips!

eindexamenfeest organiseren

Binnenkort slaag jij voor je eindexamen en dan wil je vast wel een examenfeest organiseren. Maar waar moet je aan denken om ervoor te zorgen dat jouw examenfeest het ultieme examenfeest wordt?

Examenfeest organiseren met jouw vrienden

Je kunt je examen feest natuurlijk in je eentje organiseren, maar hoe leuk is het om het grootser aan te pakken?! Dit doe je door je examenfeest samen met je geslaagde vrienden, voor jullie gezamenlijke vrienden te organiseren! 

Je staat dan hoe dan ook niet alleen in het middelpunt van de belangstelling en houd dus als het goed is genoeg tijd over om aandacht te hebben voor jouw flirt of andere belangrijke genodigden!

Het budget is daarnaast ook een stuk groter, omdat je de kosten van het examenfeest met elkaar kunt delen.

geslaagd versiering

#HOORAY!

De leukste feestattributen voor een examenfeest! Zorg dat je goed voor de dag komt.

Examenfeest organiseren in de tuin

Een spetterend examenfeest kan het beste plaatsvinden bij degene met de allergrootste tuin! Door het examenfeest in de tuin te vieren heb je meer ruimte om te feesten!

Pluspunt is ook dat je het huis van jullie ouders bespaart van een hoop rommel en viezigheid.

Bespreek van te voren goed met elkaar en met jullie ouders af of iedereen het met de locatie eens is. Zorg er ook voor dat je met elkaar duidelijke afspraken maakt over het opruimen van de tuin na het examenfeest.

Ondanks dat een examenfeest in de lente of zomer plaatsvindt kunnen jullie maar beter goed voorbereid zijn op slecht weer, dit doen jullie door een partytent te huren/zelf te creëren van zeil.

En door te zorgen voor genoeg warmte als het afkoelt, denkend aan een heater of anders fleecedekens, zodat niemand onderkoelingsverschijnselen krijgt:)

Uitnodigingen voor het te organiseren examenfeest

Jullie vrienden nodigen jullie voor het examenfeest natuurlijk op de moderne manier uit via Whatsapp of Facebook. Voorkom dat jullie feest viral gaat door deze groepen besloten te houden!

geslaagd uitnodiging

#geslaagd

De leukste uitnodigingen voor een examenfeest! Zorg dat je goed voor de dag komt met een toffe uitnodiging.

Eten en drinken examenfeest

Bepaal allereerst met elkaar en met jullie ouders of er alcohol gedronken gaat worden op jullie examenfeest.

Hebben jullie een laag budget?

Dan kunnen jullie ervoor kiezen om aan de genodigden te vragen of zij zelf ook een versnapering en drankje mee kunnen nemen.

Voldoende budget?

Hebben jullie voldoende budget? Dan zijn onze volgende snack – en drink ideeën onmisbaar op jullie ultieme onvergetelijke examenfeest!

  • Cocktailbar zelf creëren of inhuren (alcoholvrije cocktails en of cocktails met alcohol)
  • Snackkar of foodtruck zodat alle feestgangers voldoende kunnen eten. Helemaal een goed idee als er ook alcohol gedronken wordt. De snacks kunnen jullie natuurlijk ook zelf inslaan en door de butler van Gallant & More laten klaarmaken en serveren.
  • Welkomst bubbel voor de perfecte start van jullie examenfeest! Uiteraard kunnen jullie er ook voor kiezen om de bubbel alcoholvrij te (laten) serveren.
Examenfeest organiseren Cocktails
Cocktails

Aankleding examenfeest

Versier de tuin met grote kleurrijke ballonnen, lampjes, kaarsen, opblaasbeesten, pinata’s, lampionnen, slingers, glitters en andere geslaagd versiering.

Hierdoor creëren jullie een feestelijke sfeer waardoor de feestgangers al snel in de stemming komen! Klik op de producten hieronder voor meer informatie!

Muziek op het examenfeest

Muziek mag en kan natuurlijk niet ontbreken op jullie examenfeest. In jullie vriendenkring bevindt zich vast wel iemand die aardig kan draaien voor een zacht prijsje.

Liever jullie eigen muziek afspelen?

Zorg voor goede boxen zodat de muziek ook prettig aan de oren klinkt. Deze boxen heeft een van jullie vast al wel in het bezit, anders kunnen jullie een dergelijke geluidsinstallatie altijd wel ergens huren.  

Denken jullie wel even aan de buren? Licht ze van te voren over jullie examenfeest in door een briefje door de brievenbus te stoppen. Kondig in het briefje ter geruststelling meteen aan dat jullie om 12:00 het feest zullen beëindigen.

beste feestmuziek
Feestmuziek

Foto’s op jullie examenfeest

Zorg voor napret van jullie examenfeest! Maak gedurende de avond foto’s, of laat dit doen door een kennis/vriend die fotograaf is.

Foto’s maken met een polaroid camera en deze foto’s naderhand uitdelen aan de feestgangers is natuurlijk ook een leuk presentje en mooie herinnering aan jullie onvergetelijke examenfeest!

Dresscode

Stel een leuke dresscode voor het examenfeest voor, zoals ‘chique in het wit’ of ‘festival vibes’. Het hebben van een dresscode geeft een feestelijke sfeer en zorgt ervoor dat iedereen er op zijn best uitziet. Het is ook leuk om prijzen uit te reiken voor de best geklede gasten, wat een extra motivatie kan zijn om er geweldig uit te zien!

Aftermovie

Laat een vriend of een professionele videograaf het examenfeest vastleggen en maak achteraf een toffe aftermovie. Dit geeft jullie de mogelijkheid om de hoogtepunten van het feest opnieuw te beleven en te delen met vrienden en familie die er niet bij konden zijn. Een aftermovie is ook een geweldige herinnering aan jullie examenperiode.

Have fun!

Met deze tips en ideeën in gedachten ben je helemaal klaar om het ultieme examenfeest te organiseren! Samen met je geslaagde vrienden, een geweldige locatie, lekker eten en drinken, feestelijke aankleding, muziek en leuke activiteiten wordt jullie examenfeest een fantastische viering van jullie prestaties. Vergeet niet om ook aan de veiligheid en het comfort van jullie gasten te denken. Maak herinneringen die een leven lang meegaan en geniet van deze bijzondere mijlpaal in jullie leven. Gefeliciteerd met het behalen van je eindexamen en veel plezier op jullie ultieme examenfeest!

Geef een reactie