Drinken

Welkomstdrankje: met deze 4 recepten scoor je punten!

welkomstdrankje

Binnenkort iets te vieren en naarstig op zoek naar een (eenvoudig te maken) welkomstdrankje? En is het ieder jaar weer hetzelfde riedeltje, omdat je niet weet wat je je gasten moet aanbieden?

Vanuit Gallant & More weten we wel raad met hapjes en drankjes! Daarom besteden we deze blog aan de 4 lekkerste en beste welkomstdrankjes, geschikt voor op ieder feest.

En wat ons betreft zowel geschikt voor in de zomer, als voor in de winter! Naast allemaal leuke ideeën voor dat ene perfecte drankje, hebben we nog een andere interessante tip. Let’s go!

Inspiratieloos? Je kunt ook kant-en-klare cocktails kopen. Super lekker!

Welkomstdrankje: voorbereidingen

Voordat je überhaupt aan de slag gaat met het maken van je welkomstdrankje,  is het goed om na te gaan of er voldoende glaswerk aanwezig is.

Niets is vervelender dan dat je er te laat achterkomt dat je onvoldoende glaswerk in huis hebt en  niet al je gasten een welkomstdrankje aan kan bieden.

Let er ook op dat het glaswerk afgestemd is op het welkomstdrankje dat je gaat aanbieden. Het is overigens mogelijk om het glaswerk in te huren! Super handig als je zelf niet genoeg glaswerk in huis hebt en dit ook liever niet extra wilt aanschaffen.

Nu rest natuurlijk de vraag: wat ga je je gasten aanbieden? Laten we voorop stellen dat koffie en thee een no-go is, nee het mag spannender, véél spannender.

We hebben daarom 4 aperitieven voor jou op een rij gezet. Onze aanbevolen welkomstdrankjes zijn makkelijk te maken en smaken voortreffelijk!

#shakeit

Alles wat je nodig hebt voor een welkomstcocktail! Zorg dat je goed voor de dag komt.

Watermeloen Sangria: een zoete binnenkomer als welkomstdrankje

Uiteraard kun je voor een standaard sangria gaan en daar zal je niemand mee teleurstellen. Maar nog leuker is het om hier een variant van aan te bieden.

We hebben gekozen voor de watermeloen sangria, een mix van onder andere watermeloen, wodka, wijn & heel veel liefde. Deze mix is niet enkel een genot voor het oog, maar smaakt ook nog eens heerlijk. De sangria serveer je in een wijnglas, of in een mooi groot glas.

De ingrediënten zijn als volgt (4 personen)

 • 1/2 kg watermeloen (in stukjes gesneden)
 • 200 ml droge witte wijn
 • 30 ml triple sec
 • 50 ml vodka
 • 30 ml suikersiroop
 • 1/4 limoen
 • 1/4 sinaasappel
 • 50 gram blauwe bessen

Driekwart van de watermeloen mag gepureerd en gezeefd worden. Voeg daaraan het volgende toe: wijn, wodka, triple sec & suikersiroop.

Het geheel roer je goed door, om er vervolgens wat blokjes watermeloen, partjes limoen, sinaasappel en tot slot blauwe bessen aan toe te voegen.

De watermeloen sangria is klaar, maar heeft nog wel even tijd nodig om te koelen. Zet het mengsel daarom een aantal uren in de koelkast.

Nadat je het drankje hebt ingeschonken, kun je het glas nog opleuken met een feestelijk rietje en een partje sinaasappel.

Scroppino: ijskoud de lekkerste

Als je er nog nooit van gehoord hebt, doet de naam je wellicht denken aan een lid van een beruchte maffiafamilie.

Niets is minder waar, want scroppino is een gewoon een drankje, een heel lekker drankje. Scroppino wordt veelal als dessert genuttigd, maar dit verrukkelijke drankje is ook uiterst geschikt als aperitief. En..stiekem ook erg smakelijk als tussendoortje.

Eigenlijk smaakt dit ijskoude welkomstdrankje altijd wel goed. Maar goed, we dwalen af.

Scroppino is een mix van een aantal ingrediënten, te weten: (citroen)ijs, prosecco & wodka. Meer is het ook niet, minder ook niet.

De verhoudingen zijn als volgt (4 personen)

 • 1 liter citroenijs
 • 250 ml prosecco
 • 120 ml wodka

Deze ingrediënten gooi je in de blender en mix je totdat er een romige massa ontstaat. Simple as that!

De scroppino serveer je in een flute (champagneglas) Het resultaat is heerlijk fris. 

Als je niet van citroenijs houdt, dan kan de scroppino ook prima gemaakt worden met iedere andere soort ijs. Enjoy!

Kir Royal: de klassieker!

Wil je interessant doen bij jouw gasten, dan serveer je een kir royal. Deze klassieker is alom bekend en mag daarom niet in ons lijstje met aperitieven ontbreken.

Normaal gesproken bestaat een kir royal uit champagne met crème de cassis, maar dat hoeft uiteraard niet.

Je kunt ook prima uit de voeten met prosecco, enkel de fijnproever zal het opmerken. Jij doet gewoon alsof en je hebt direct een prima binnenkomer!

De ingrediënten zijn als volgt (per glas)

Deze klassieker serveer je in een flute en kun je eventueel aankleden door er wat rode en/of blauwe besjes aan toe te voegen. Verder hoef je hier lekker niets aan te doen. Easy welkomstdrankje!

Kir Royal

Tom Collins: voor de liefhebber van gin

Gin tonic is zo passé, tijd voor iets anders. Liefhebbers van gin zullen smullen van dit smakelijke en frisse welkomstdrankje.

Tom Collins is de naam en vernoemd naar de uitvinder Collins. En aangezien het drankje destijds veelal werd gedronken met Old Tom Gin, werd ‘Tom Collins’ geboren.

Tegenwoordig wordt het drankje met allerlei soorten gin gemaakt. Daarin laten we je dus gewoon vrij! Maar wat heb je zoal nodig?

De ingrediënten zijn als volgt (per glas)

 • 50 ml gin
 • citroensap van een 1/2 citroen
 • spa rood
 • 10 ml suikersiroop

Mix it en serveer het in een longdrink glas. Omdat dit drankje nou niet echt een lust voor het oog is, voeg je wat granaatappel pitjes of een kleurrijk besje toe. Rietje erin en gaan met dat drankje!

🍹 Lees ook: een cocktail feestje organiseren

Hulp bij het maken van je welkomstdrankje & More!

En nu denk je misschien wel: allemaal leuk en aardig al die leuke ideeën, maar wie gaat dit allemaal doen? Je hebt er misschien helemaal geen trek in om dit voor alle genodigden voor te bereiden.

En ook daar helpen we je mee op weg. Als jij nu alvast een keuze maakt voor het welkomstdrankje, dan komen we vanuit Gallant & More jouw feestje overnemen.

En met overnemen, bedoelen we ook echt overnemen. Wij zorgen voor werkelijk alles: van het mixen van dat ene perfecte welkomstdrankje, de bediening, tot aan de afwas. Heerlijk toch?

Geef een antwoord