Examen

Afstudeerfeest: een aantal handige tips!

afstudeerfeest

Psst binnenkort studeer je af! Gefeliciteerd, dit mag je natuurlijk niet zonder een (klein) feestje voorbij laten gaan. Maar hoe vier je het behalen van je diploma en wat past er het beste bij jou als persoon?

In deze blog geven wij van Gallant and More jou tips voor het geven van een geslaagd afstudeerfeest.

Afstudeerfeest: wanneer vier je het?

De meeste mensen geven hun afstudeerfeestje op de dag van de diploma-uitreiking zelf of in het weekend erop. Is je diploma uitreiking in de ochtend? Dan kun je het afstudeerfeestje diezelfde middag al plaats laten vinden. Is je afstudeerfeestje later op de dag, dan is het ook een super idee om het daarna nog te gaan vieren.

#afgestudeerd

De leukste feestattributen voor een afstudeer feest! Zorg dat je goed voor de dag komt.

Overdag

Op je diploma-uitreiking zijn naast je studiegenootjes ook vaak je goede vrienden en familieleden aanwezig. Als jullie als studiegenoten close zijn met elkaar is het wellicht een goed idee om van te voren met alle studiegenoten af te spreken om na de diploma-uitreiking met al jullie naasten te gaan borrelen in bv jullie stamkroeg.

De kosten van deze borrel kunnen jullie dan delen. Of spreek met de stamkroeg een vast bedrag p.p af voor de drankjes en hapjes voor een x-aantal uur zodat je na de borrel de kosten van jouw genodigden kan afrekenen.

Liever toch alleen met je eigen naasten je afstuderen vieren? Dan is het leuk om na de diploma-uitreiking samen te gaan lunchen of highteaën.

Mocht deze middag wel erg gezellig verlopen kun je altijd nog met de overgebleven vrienden/familieleden ’s avonds de kroeg in duiken.

Een andere goed idee is om met mooi weer je afstudeerfeestje in de middag in je eigen tuin of  in die van je ouders, vriend of verre neef te vieren. In onze blog tuinfeest organiseren lees je hoe je dit aan kan pakken.

’s Avonds

Ook als je diploma uitreiking later op de dag is, kun je ervoor kiezen om alleen met je eigen gezelschap of ook met die van je studiegenootjes (en je studiegenootjes zelf natuurlijk) te gaan borrelen.

Mocht je het afstudeerfeest grootser aan willen pakken? Denk dan weer bijvoorbeeld aan een tuinfeest met ingehuurd personeel van Gallant and More. Waardoor jij en je vrienden en familie optimaal kunnen genieten van het feest.

De ober(s) houden een oogje in het zeil, maar niet alleen dat! Hapjes & drankjes worden geserveerd, de keuken blijft netjes en de afwas wordt gedaan.

Ook een tuinfeest kun je zo klein of groots maken als je zelf wil.

Uitnodiging examenfeest

#afgestudeerd

De leukste uitnodigingen voor een afstudeerfeest! Zorg dat je goed voor de dag komt met een toffe uitnodiging.

Maar naast een tuinfeest kun je ook gezellig samen uit eten gaan. Denk eraan dat de kosten van het samen uit eten gaan ongeveer net zo hoog zullen zijn als het tuinfeest dat je kan geven.

Of je kunt ervoor kiezen dat iedereen het eigen eten en drinken afrekent in het restaurant. Wij raden dit je af omdat de onbeschreven regel voor genodigden is dat ze er vanuit (mogen) gaan dat er voor ze betaald wordt. Mocht je hier toch voor kiezen geef dit dan goed van te voren aan zodat zij niet voor verrassingen komen te staan in het restaurant.

In het weekend

Wil je er zeker van zijn dat al je vrienden, familie en kennissen aanwezig kunnen  zijn bij het vieren van jouw afstuderen? Geef je afstudeerfeest dan in het weekend overdag of in de avond.

Weer afhankelijk van je budget en het aantal genodigden kun je ervoor kiezen om je afstudeerfeest elders plaats te laten vinden of bij jou of een naasten thuis of in de tuin.

Een afstudeerfeest in je eigen tuin of huis (of in die van een ander) is makkelijker te organiseren dan dat je waarschijnlijk in eerste instantie denkt.

Naast dat Gallant and More je al het werk op je afstudeerfeest uit handen neemt kun je ook voor advies voor het organiseren van je afstudeerfeest bij ons terecht.

Ballonnen
Feestelijk mag het zijn

Eten en drinken

Op een afstudeerfeest mogen lekkere drankjes en versnaperingen niet ontbreken! Onze volgende snack – en drink ideeën zijn onmisbaar op jouw ultieme onvergetelijke afstudeerfeest:

  • Cocktailbar zelf creëren of inhuren (alcoholvrije cocktails en of cocktails met alcohol)
  • Snackkar of foodtruck zodat iedereen voldoende kan eten en niet (meteen) dronken wordt. De snacks kun je natuurlijk ook zelf inslaan en door de butler van Gallant & More laten klaarmaken en serveren.
  • Welkomst bubbel voor de perfecte start van je afstudeerfeest! Uiteraard kun je er ook voor kiezen om de bubbel alcoholvrij te (laten) serveren.

Aankleding

Versier de tuin of woning met grote kleurrijke ballonnen, lampjes, kaarsen, opblaasbeesten, pinata’s, lampionnen, slingers, glitters en andere gekkigheden.

Hierdoor creëer je op een vrij eenvoudige manier een feestelijke sfeer waardoor de feestgangers al snel in de stemming komen. 

Mocht je naast de versiering ook andere aankleding in de vorm van entertainment op je afstudeerfeest willen? Bekijk dan de blog: entertainment voor op jouw feest

Geef een reactie