Feest, Feestbenodigdheden

Feestplanning 101: een gids voor het organiseren van het perfecte bedrijfsfeest van begin tot eind

gids bedrijfsfeest feestplanning

Een bedrijfsfeest organiseren heeft meerdere voordelen. Zo kan het de onderlinge band tussen de collega’s versterken, is het een ideale mogelijkheid om te werken aan teambuilding én leer je elkaar op een andere manier kennen dan alleen maar in een werksfeer. Daarnaast is een bedrijfsfeest ook gewoon ontzettend leuk. Moet er binnenkort bij jou in het bedrijf ook een bedrijfsfeest georganiseerd worden? Dan kan de onderstaande feestplanning je wellicht wat houvast bieden.

1. Kies een thema en bepaal het doel

Een feest is des te leuker als er een thema aan is gekoppeld. Hoe leuk is het om ook een thema voor het bedrijfsfeest te bedenken? Denk bijvoorbeeld aan ‘terug in de tijd’, ‘glitter and glamour’ of organiseer een verkleedfeest. Het kan overigens handig zijn om het thema te koppelen aan het doel van het feest. Is het doel van het feest om elkaar vooral te leren kennen, of is het juist een feestje om even lekker helemaal los te gaan? Op basis van het doel van het feest kun je het thema ook iets meer sturen.

2. Stel een budget op

Bij het organiseren van een bedrijfsfeest komen hoe dan ook kosten kijken. En je kunt het bij een feest zo duur en zo goedkoop mogelijk maken zoals je zelf wil. Toch is het belangrijk om een budget op te stellen, zodat je zeker weet wat je allemaal in huis kunt halen. Denk bijvoorbeeld aan eten en drinken, maar natuurlijk ook aan versiering en het afhuren van de locatie.

3. Locatie en catering

En over de locatie gesproken: het bepalen en regelen van de locatie is een belangrijk onderdeel van de feestplanning. Houd je het feest gewoon op de bedrijfslocatie, of wordt er een speciale zaal afgehuurd? De grootte van het pand is natuurlijk afhankelijk van het aantal gasten. Bovendien kun je je ook afvragen of je bij de locatie ook gebruik kunt maken van een cateraar. Zo heb je alles op een plek en hoef jij je voor de rest geen zorgen meer te maken over de hapjes en drankjes.

4. Netwerken door middel van naambadges

Als je het bedrijfsfeest ook organiseert voor mensen buiten de organisatie, kunnen naambadges nog wel eens van pas komen. Dankzij een naambadge kunnen andere mensen namelijk binnen een seconde zien hoe jij heet. Is het feest alleen voor de mensen binnen de organisatie, maar ken je nog niet iedereen? Ook dan is een naambadge bestellen geen overbodige luxe, zodat de interactie tussen jou en jouw collega’s wordt bevorderd.