Feest

Feestzaal huren? Tips voor het vinden van de perfecte feestlocatie

feestzaal huren

Wil jij een feestje geven en ben je op zoek naar die ene perfectie locatie? Je kunt in Holland duizenden zalen huren. Gallant & More begrijpt als geen ander dat het lastig is hieruit een keuze te maken. We hebben daarom een aantal zaken uiteengezet om jou op weg te helpen die ene perfecte unieke feestlocatie te vinden. Er zijn namelijk een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Mocht je het dan nog niet weten dan hebben we gelukkig een overzicht van, wat volgens ons, de beste locaties zijn. Een mooie feestzaal huren start bij Gallant & More!

Unieke feestlocaties vinden: zo doe je dat

Om goed van start te gaan in jouw zoektocht naar geschikte feestzalen zijn er een aantal zaken die je in gedachte moet houden. Niet iedere zaal of zaaltje is namelijk geschikt. Zo kunnen bepaalde zaaltjes mogelijk niet geschikt zijn als trouwlocatie of kan het zaalverhuur bedrijf niet in catering voorzien. Er zijn dus een aantal zaken waarmee je rekening moet houden.

Waar moet je rekening mee houden?

Een zaaltje huren is nog niet zo eenvoudig. Voordat het feesten kan beginnen, moet je voorafgaande aan het feestje het een en ander duidelijk hebben. Zo is het van belang dat je weet:

Capaciteit

Hoeveel gasten verwacht je dat er gaan komen? Maak voor jezelf een gastenlijst en bereken het aantal personen. Per locatie kan inzage worden verkregen in de maximale capaciteit.

Budget

Een partylocatie is er voor ieder budget. Het maakt hierbij een verschil in welk seizoen (datum + tijd) je het feestje plaats wil laten vinden, alsook wat je voor een drank afspraken maakt met de eventlocatie.

Hoeveel personeel er nodig is om het aantal mensen te kunnen voorzien van hapjes en drankjes, en of jouw feestgangers eventueel blijven slapen of niet. Bepaal voor jezelf hoeveel geld je ervoor over hebt.

drank afspraken feestlocatie
Drank afspraken feestlocatie

Locatie

De locatie kan bepalend zijn voor de hoogte van de prijs. Wil je het graag dichtbij huis vieren, zodat jouw genodigden niet al te ver hoeven reizen. Of ga je voor die ene perfecte partylocatie in Italië? Bedenk goed dat niet iedereen er van gediend is ver te moeten reizen voor jouw feestje.

Bereikbaarheid

De bereikbaarheid van jouw geschikte partylocatie is er één die zowel voor leveranciers goed te bereiken is, maar ook makkelijk te bereiken is voor jouw genodigden. Het klinkt allemaal leuk en aardig om ergens in een weiland een feest te geven, maar bedenk wel dat je je daarmee nogal wat op de hals haalt.

inspiratie trouwauto
Bereikbaarheid

Faciliteiten

Welke faciliteiten heeft de locatie? Kijk je uit naar eenvoudige partylocaties, zonder al te veel poespas? Of ga je voor een mooie partyzaal, met alles er op en er aan? Denk hierbij aan één of meerdere barren, goed internet, inpandig hotel en een eventuele tuin?

Soort evenement

Wat voor een feestje gaat het worden? Een trouwfeest is iets anders dan een verjaardagsfeest. Wanneer het om een bruiloft gaat, is het handig dat de locatie ook als bruiloftlocatie wordt aangemerkt door de gemeente, zodat een eventuele BABS jullie daar kan trouwen.

Een productlancering vraagt tevens om andere voorzieningen.

Daarnaast is het handig dat je afstemt met jouw locatie of je hierin eigen inbreng mag hebben qua feestartikelen en andere zaken.

chateau de la motte husson
Chateau de la motte husson

Omgeving

De omgeving is bepalend voor de sfeer. Een locatie ergens midden op een berg in Limburg is wellicht wat sfeervoller dan een zaal huren in het centrum van Rotterdam. Ook is het prettig indien er in de naaste omgeving wat te doen is. Zo kunnen jouw genodigden het feestje combineren met een eventuele andere activiteit.

Catering locatie

Daarnaast kan het niet geheel onbelangrijk zijn om te achterhalen of er eventuele catering op locatie aanwezig is. Mocht dat niet het geval zijn, is het goed om na te gaan of externe cateraars mogen worden ingehuurd. Ook is niet ieder zaaltje een geschikte locatie voor cateraars. Het is handig indien er een keuken/restaurant én voldoende stroom aanwezig is.

catering
Catering

Dit zijn de 12 beste partylocaties in Nederland (per provincie)

Gallant & More helpt je graag op weg. wij hebben namelijk 12 geschikte fuiflocaties voor je op een rijtje gezet. Per gebied hebben we één toplocatie genoemd in onderstaand overzicht van bijzondere partylocaties. Wil je meer informatie over de zaal verhuur, adviseren je naar de website van de aanbieder te gaan. Aldaar kun je informatie vinden over o.a. de huur en capaciteit.

De Buitensociëteit in Paterswolde (Groningen)

Wil je je genodigden verwelkomen in het buitengebied van Groningen? Dan is De Buitensociëteit in Paterswolde de juiste plek om je feestje, bijeenkomst of vergadering te organiseren. Of je nu wil trouwen op of aan het water, het kan hier allemaal.

St. Broekster Kerk (Friesland)

Wil je een romantisch en unieke trouwdag inclusief diner en avondfeest? Dan is de Broekster Kerk een locatie! Door de romantische sfeer zullen je en je gelukkige bruidegom veilig en zeker zijn van een droombruiloft.

Postwagen (Drenthe)

Met veel schitterende kamers, vriendelijk personeel en geweldige eten is alles aanwezig om je feestvierders een mooie locatie te bieden. Deze partylocatie is voor iedereen van toepassing. De postwagen ontvangt groepen van 500 tot 1500 personen.

Partyboerderij Vossenberg (Overijssel)

Of je nu je huwelijksfeest, jubileum, party voor singles, verjaardag of bedrijfsfeest wilt organiseren; bij Partycentrum Vossenberg onder Overijssel kun je elk feestje organiseren.

Lavandula Boerderijherberg (Flevoland)

Of het nu gaat om een trouwerij, huwelijksjubileum, familiereünie of kleinschalig concert: de sfeer en uitstraling van Boerderijherberg Lavandula verhogen de feestvreugde en het gevoel van samenzijn in hoge mate.

Fort Lent (Gelderland)

Een eeuwenoud historisch verdedigingswerk dat in de laatste 20 jaar van rustend cultureel erfgoed getransformeerd werd tot een werkelijk unieke evenementenlocatie. Maak kennis met Fort Lent.

Mereveld (Utrecht)

Je kunt hier terecht met 50 tot 700 genodigden in zes eigentijdse zalen. Deze unieke landelijke partylocatie ligt perfect bereikbaar aan de rand van Utrecht.

Orangerie Elswout (Noord-Holland)

De sfeer en grandeur van het oude landgoed worden gecombineerd met de faciliteiten en het serviceniveau van vandaag. Heden en historie gaan hand in hand voor een onvergetelijke beleving.

Het wapen van Zoetermeer (Zuid-Holland)

Het wapen van Zoetermeer biedt voor iedere gelegenheid een unieke locatie. Of het nu gaat om een perfect opgezette bruiloft, een verjaardag, een gezellige borrel of receptie, een uitgebreid buffet, een heerlijk diner, een prachtige jubileum, een feestavond of zakelijke bijeenkomst.

Uitspanning de Goederenloods (Zeeland)

Heb jij een evenement in gedachten? Dan is de Goederenloods een unieke locatie in Goes! Ze bieden ruimte aan evenementen op maat, dus zo goed mogelijk afgestemd op jouw budget. Onze locatie kan accommoderen tot 250 genodigde.

Heissche Hoeve (Noord-Brabant)

Zoek je een geschikte partylocatie, iets landelijks? Hier kun je blijven slapen in de boerderij, trouwen op een eiland. Deze doe-het-zelf-locatie heeft van alles in huis: een wijngaard, whiskystokerij, fruitboomgaarden en moestuinen. Je kunt hier jouw eigen sfeer bepalen.

Boostenhof (Limburg)

Van huwelijken, verjaardagsfeesten, bedrijfsfeesten tot culinaire evenementen: alles kan bij hen worden georganiseerd. De fraaie zalen, het warmbloedige café, de sfeervolle serre en de ruime parkeergelegenheid maken Boostenhof tot een onontbeerlijk adres voor elke gelegenheid.