Feest

Gin en tonic party organiseren, zo doe je dat!

gin en tonic party organiseren

Het organiseren van een cocktail party is niets nieuws maar met de organisatie van een gin en tonic party ben je zeker wel origineel. Gin-tonic is voor veel mensen een favoriete zomerse cocktail. Als de thermometer ook daadwerkelijk zomerse temperaturen aangeeft, zal een Gin en tonic party zeker in de smaak vallen. Wij vertellen hoe je dit eenvoudig kunt doen en hoe je kunt zorgen dat je gasten je een handje helpen.

De ideale combinatie tussen gin en tonic

Als we het hebben over twee elementen die perfect met elkaar combineren op drankgebied, is dat de combinatie tussen gin en tonic wel. Ga maar eens na: Er zijn weinig mensen (wat ons betreft helden) die tonic drinken zonder gin. Er zijn ook weinig mensen die gin puur drinken. Een glas gin-tonic is dus een goed voorbeeld van twee elementen die samen meer zijn dan de som van de afzonderlijke delen. 

gin en tonic party uitnodiging

#uitnodiging

De leukste uitnodigingen voor een gin & tonic party! Zorg dat je goed voor de dag komt met een zomerse uitnodiging.

Gin en tonic party om de zomer te vieren

Het organiseren van een gin en tonic party is de perfecte manier om de zomer te vieren. Gin-tonic is een cocktail dat vooral in de zomer veelvuldig gedronken wordt.

In de winter is dit drankje aanmerkelijk minder populair. Zo’n gin en tonic party is dan ook een leuk feest om in de tuin te organiseren. Dit kan relatief eenvoudig. Met een paar statafels, wat verlichting, een groep gezellige mensen en vooral de gin bar ben je al een heel eind.

De gin en tonic feest organisatie, voor welke manier kies jij?

Je kunt het voor jezelf enorm makkelijk maken bij de gin en tonic party organisatie. Je kunt hiervoor bijvoorbeeld een flinke voorraad gin en tonic thuis laten bezorgen. Let hierbij wel op, er zijn verschillende soorten gin.

Je hebt dry gin, fris citrusachtige, kruidige, florale en ziltige gin soorten. Verdiep je hier dus zeker in. Bespaar ook niet op je voorraad tonic. Zoals je waarschijnlijk wel weet, gaat er ¾ tonic in een gin tonic. Het zal je toch niet gebeuren……

Daarnaast moet je de garnering niet vergeten. De echte liefhebbers weten dat dit belangrijke ingrediënten zijn om de lekkerste combinaties te maken. Om je gasten de gelegenheid te geven om hier hun creativiteit in te laten gaan moeten kaneelstokjes, citroen, limoen, sinaasappel, zwarte peperbolletjes, rozemarijn, munt en komkommer op je boodschappenlijstje staan.

Uiteraard mag een flinke emmer met ijsblokjes niet ontbreken en voldoende glazen. Het glaswerk is gewoon te huur dus dat is zeker geen issue. 

Bediening of zelfbediening op je party?

Het is een leuk idee om je gasten zelf de lekkerste combinaties te laten maken en dan hebben we het voornamelijk over de toevoeging van botanicals.

Hiervoor moet je een gin en tonic bar inrichten. Je creëert hiermee meteen een mooie eyecatcher die perfect past bij de sfeer van het feest. Uiteraard kun je ook de keuze maken om bediening in te huren. Je kunt jezelf hiermee volledig ontzorgen op je party. 

Deze garneringen zijn immers de smaakversterker van de cocktail. Als je een poster ophangt waarop iedere gast zijn of haar favoriete cocktail kan opschrijven brengen je gasten elkaar op de leukste ideeën.

Hou bij het inrichten van je gin en tonic bar ook rekening met de Bob want deze personen moeten zeker ook op je gastenlijst komen te staan bij dit soort feestjes. Er bestaat een alcoholvrije gin waarmee ook Bo

Geef een antwoord