Cadeau

Kerstcadeaus voor mannen, onze helpende tips!

kerstcadeaus voor mannen

Kerstcadeaus voor mannen: een gedoe? Welnee, geen paniek, wij helpen jou in deze blog graag met het bedenken van een origineel en passend kerstcadeau voor ieder type man. Voordat we enkele kerstcadeaus voor mannen prijsgeven eerst even het volgende:

Kerstcadeaus voor mannen: de traditie

Een belangrijk onderdeel van het moderne Kerstfeest is het geven van kerst-presentjes aan elkaar. Maar waarom geven wij elkaar met Kerst eigenlijk cadeaus?

Pas sinds enkele decennia is het geven van kerstcadeaus een traditie in Nederland. Ondanks deze toenemende trend worden er met  het sinterklaasfeest in Nederland nog altijd meer cadeaus aan elkaar gegeven dan met Kerst. Het grappige is dat het sinterklaasfeest er juist voor heeft gezorgd dat de traditie van het geven van kerstcadeaus is ontstaan in Amerika en wij deze traditie met Kerst weer van de Amerikanen hebben overgenomen. Volg jij het nog?

Sinterklaas op zijn paasbest
Sinterklaas op zijn paasbest

Sinterklaascadeaus vs. kerstcadeaus

De Nederlandse emigranten hebben het sinterklaasfeest namelijk jaren geleden in Amerika geïntroduceerd door het beroemde feest daar te vieren. Na jaren het sinterklaasfeest in Amerika te hebben gevierd, hebben de Amerikanen, Sinterklaas vertaald naar Santa Claus (ho ho de Kerstman) die met de kerstdagen cadeaus komt brengen.

Het grote cola merk, Coca Cola vond de Kerstman een dusdanig leuk figuur, dat ze hem in de jaren ’60 hebben gebruikt voor de wereldberoemde kerst Coca Cola commercial.

Lees ook: kerstcadeau voor een dame

In deze kerstcommercial worden er cadeaus aan elkaar gegeven en eten mensen gezellig met elkaar in een feestelijk versierd huis. Zowel deze reclame als de kort daarop volgende Amerikaanse film Santa Claus hebben de traditie van cadeaus geven tijdens Kerst, wereldwijd verspreid. Sindsdien geven wij elkaar dan ook steeds meer cadeaus met Kerst.

Santa Claus is coming
Santa Claus is coming

Matchende Kerstcadeaus voor mannen

Heel leuk dit stukje geschiedenis, maar je hebt nu nog steeds geen goed cadeau idee om voor je vriend, vader, broer, geliefde, man, kennis of neefje te kopen.

Laten wij de mannen eerst eens, gewoon omdat het kan, in hokjes plaatsen. Waarschijnlijk weet je precies welke type man degene is voor wie jij een super kerstcadeau wilt en gaat kopen.

Lees ook: vaderdag cadeaus

Heb je bepaald welke type man het is, dan kun je verder gaan lezen. Wij onderscheiden de volgende type mannen en hebben per type verschillende kerstcadeau ideeën voor jou op een rijtje gezet.

  • De gadgetfreak, deze man verdient een nieuwe smartwatch, PlayStation/X-box of ander spelcomputer of spel, Lego, een Nespresso machine, luxe pasjeshouder, pizzarette
  • De metroman, deze ijdele en verzorgde man wordt blij van: een mooie stropdas, hippe sokken, een luxe creme of masker, parfum, hoedje
  • De bourgondische man, deze levensgenieter kan wel een whiskey/wijn/gin proeverij waarderen of denk eens aan een goed fles wijn uit zijn geboortejaar, sigaren, een diner bon, kaasplank(je)
  • De sportieve of avontuurlijke man, deze man houdt wel van snelheid en beweging. Deze man maak je blij met een smartwatch, sportoutfit, boek van zijn sportheld, boek met informatie over gebieden waar je de desbetreffende sport perfect uit kan oefenen, een dagje skiën, racen op een circuit, formule 1 kaartjes 
  • De tuinier man, deze mag niet ontbreken, deze man wordt steeds hotter! Hem maak je blij met natuurlijk: nieuwe planten, boeken met informatie over tuinieren, abonnement van een vakblad, cadeaubon voor bijvoorbeeld de intratuin, nieuwe werkhandschoenen, een paar kekke laarzen of tuinwerkgerei.
  • De entertainment man, hem kun je het beste meenemen naar een cabaretvoorstelling,  een concert, een vermakelijke film. Of als hij dit nog niet heeft, geef een Netflix abonnement cadeau. 
  • De man met ballen: crypto’s zijn hot. Koop daarom populaire cryptomunten voor hem. Vind ie vast mooi! Dan kan via Bitvavo bijvoorbeeld.
Whiskey proeverij
Whiskey proeverij

Presentje voor iedere heer

Voor alle mannen blijft een lekkere warme  pyjama altijd geliefd. Voor zichzelf zullen ze er waarschijnlijk niet snel een kopen. Of denk eens aan een mooie sjaal en/of handschoenen voor de koude winterdagen.

Het beste kerstcadeau idee van alle kerstcadeaus voor mannen

Maar het meest geschikte cadeau voor jouw heer, is het cadeau geven van een gastheer voor een dag/ochtend/middag/avond/nacht. De gastheer kan iedere man van alle gemakken voorzien op ieder willekeurig feest.

Gastheer met kerst

Mocht je met kerst zelf een gastheer kunnen gebruiken die jouw feestdagen onvergetelijk maakt? Twijfel niet en vraag dan vrijblijvend een offerte aan of informeer naar de mogelijkheden via de website van Gallant & More.

Geef een reactie