Cadeau, Feestdagen

Klein kerstcadeautje kopen? 8 beste suggesties

klein kerstcadeautje

Het is bijna kerst, en je staat op het punt om iets te kopen voor je geliefde, of voor je ouders, broer, zus, en/of kind. Wat zal hem of haar geven als je niet te veel te besteden hebt? In dit artikel geven we de leukste en beste suggesties voor als je slechts een klein kerstcadeautje wilt kopen voor iemand, en niet een wat groter cadeau.

Klein kerstcadeautje: laat je verrassen

Al deze 8 cadeautjes kun je al kopen voor minder dan 10 euro. Heb je weinig budget, dan kun je gegarandeerd slagen voor een klein cadeautje voor kerst, zelfs al lijkt dat op het eerste gezicht een lastige opgave. Met onze suggesties is het vinden van een klein kerstcadeau een stuk gemakkelijker!

Iets voor in de kerstboom

Ben je op zoek naar een niet al te groot kerstcadeautje, dan is iets voor in de kerstboom bijna altijd een goede keuze. Zeker als je een cadeautje gaat kopen voor een vrouw. Want wie heeft er nou geen kerstboom staan in december?

Wat kun je kopen voor in de kerstboom als je een klein budget hebt? Genoeg! Een hele set kerstballen kopen gaat misschien te ver (hoewel ook dat een optie zou kunnen zijn), maar een piek voor in de top van de boom, of een hele speciale kerstbal of hanger, daarmee kun je de plank niet misslaan.

piek als klein kerstcadeautje

#pieken

Binnen het totale Bol assortiment zien we maar liefst bijna 300 artikelen aangeboden binnen de afdeling met pieken voor in de kerstboom. Veel van deze pieken hebben een prijs tussen de 5 en de 10 euro. Daarvoor krijg je dan een klassieke piek (van ongeveer 25 centimeter), in een kleur naar keuze, en met of zonder glitters.

Maar het kan ook anders, want de klassieke piek is al heel lang niet meer een vereiste. Een kerstster als piek kan tegenwoordig ook! Gemiddeld genomen zijn deze iets duurder dan de klassieke pieken, maar ze zijn nog steeds goed te krijgen als je maximaal 10 euro te besteden hebt. Ook hier weer, je kunt kiezen uit vele soorten, maten, kleuren en materialen.

Wil je juist een element voor elders in de kerstboom? Een kerstengel hebben de meeste mensen niet in hun boom hangen, en is een originele keuze qua kerstversiering. Kerstengeltjes voor in de boom zijn al te krijgen vanaf enkele euro’s, afhankelijk van de grootte, en de gebruikte materialen.

Is dit het niet, en wil je toch wat anders? Kerstmannetjes voor in de boom (hangers dus) zijn ook nog een leuke optie. Bij Bol zien we deze leuke hangers al aangeboden vanaf 5,99 euro per stuk!

Gelukszakjes

Gelukszakjes zijn kleine zakjes of tasjes, waarin van alles kan zitten. Heb je deze nog nooit gezien? Kijk dan gauw hoe leuk ze zijn om cadeau te doen! Vraag je je af wat er in gelukszakjes zitten?

Gelukszakje

#snoep

Dat kan snoep zijn, maar ook hartjes, muntjes, kaartjes, of poppetjes. Ze zijn er voor allerlei soorten thema’s, zoals geboorte, Valentijn, de liefde, en Kerstmis.

Gelukszakjes zijn laag in prijs, maar zeer leuk om te ontvangen, en misschien wel net zo leuk om te geven! Voor 5 of 6 euro (exclusief verzendkosten) heb je al een gelukszakje. Welke kies jij…?

Glazen minipotjes met snoepjes

Wil je iets lekkers geven aan iemand voor kerst, en weinig geld kwijt zijn, dan zijn minipotjes met snoep ook erg leuk! Deze kleine potjes (die veelal van glas zijn) zijn gevuld met bijvoorbeeld drop, pepermunt, suikerhartjes, chocolaatjes, tumtum, of andere kleine snoepjes. Deze kleine potjes zijn bij vele webwinkels te koop, maar vaak alleen vanaf een groter aantal (bijvoorbeeld 10, 20 of 24).

glazen minipotje

#potjes

We hebben daarom een leuk idee, waarmee je goedkoop klaar kunt zijn met mini cadeautjes voor kerst, maar toch heel origineel kunt zijn. Daar komt ‘ie… Koop zelf kleine glazen potjes met deksel (met schroefdop of kurk), en koop zelf de snoepsoorten waar je de (glazen) mini potjes mee wilt vullen.

Voor een klein bedrag ben je dan al klaar als je een klein aantal snoeppotjes wilt geven aan iemand met verschillende snoepsoorten. Ook als je alle gasten op een niet al te groot kerstfeestje een minipotje met snoep wilt geven ben je voor een niet al te groot bedrag klaar.

Kijk nu zelf welke leuke glazen potjes er zijn, en welk soorten snoep jou het leukste en/of lekkerste lijken om te geven. Alvast veel dank namens de ontvangers van deze geweldige, leuke en kleine cadeautjes voor kerst!

Sleutelhangers

Met een sleutelhanger kun je zowel bij een man (lees ook: kerstcadeaus voor hem) als bij een vrouw (lees ook: kerstcadeaus voor haar) goed scoren. Iedereen heeft wel een of meerdere sleutelhangers, en met het wisselende aantal objecten (huizen, schuren, auto’s, fietsen, enzovoort) waar je een sleutel voor nodig hebt, kun je eigenlijk ook niet genoeg sleutelhangers hebben. Een sleutelhanger cadeau doen is daarom leuk, slim, en handig.

Sleutelhangers zijn er in allerlei soorten en maten. Zo zien we bijvoorbeeld een RVS Klavertje Vier Sleutelhanger (met 6 bij 2 bij 0,3 centimeter als afmetingen), voor een bedrag van maar 3,79 euro.

Misschien wel nog leuker en handiger is de uittrekbare rvs-broekclip sleutelhanger en pasjeshouder. Deze oude klassieker is nog steeds een bestseller. Het is nog steeds de stevigste sleutelhanger en pashouder in zijn soort, mede door de circa 60 centimeter aan staaldraad en de gedeeltelijke rvs-behuizing.

De rvs-broekclip hanger heeft een sleutelring waar je eenvoudig sleutels aan kunt vastmaken, of juist een badge, of een toegangspasje. Wat je eraan bevestigt kun je ook eenvoudig pakken, en de 60 centimeter aan staaldraad is naar elke positie te trekken die je maar wenst.

uittrekbare rvs-broekclip sleutelhanger en pasjeshouder

#sleutelskwijt

Je hoeft dus nooit meer in je tas of broekzak te zoeken naar sleutels. Hoe fijn is dat? Het staaldraad kan automatisch weer oprollen, vanwege het oprolmechanisme. Ideaal! De broekcliphanger heeft de kleuren zilver en zwart.

Voor de prijs hoef je deze sleutelhanger niet in de online schappen te laten liggen, want voor maar 1,99 euro koop je hem via het platform van ons allemaal!

Een mooie en aparte sleutelhanger kopen voor een vrouw? Wat dacht je van de supergave Fluffy Pompom sleutelhanger met sleutelring, die te krijgen is in de kleuren rood, roze, en zwart? In principe is dit een unisex model, maar wij vinden hem toch het meeste passen bij een vrouw. De prijs: 6,79 euro.

Zoek je een sleutelhanger voor een kind, dan kun je ook je hart op halen, want er zijn allerlei soorten kindersleutelhangers te krijgen. En ook die zijn niet duur. Disney sleutelhangers, Lego sleutelhangers (lees ook: Lego cadeau geven), sleutelhangertjes met prinsessen, dieren en stripfiguren. Kijk zelf maar even rond, en je zult zien dat er een zeer groot aanbod is, zeker als je een bedrag te besteden hebt dat tussen de 5 en de 10 euro ligt.

Geurkaarsjes

Kaarsen zijn echte sfeermakers in huis. Geurkaarsen gaan nog een stap verder, ze geven niet alleen sfeer in huis, maar maken ook dat een huis lekker gaat ruiken. Twee vliegen in een klap dus.

Heb je weinig euro’s in je zakken, dan zijn geurkaarsjes een interessante optie, want de keuze is reuze onder de 10 euro. Er zijn geurkaarsjes als waxinelichtjes, maar ook in een leuk emmertje, vaasje of in een ander soort houder. Leuk is ook dat je kunt kiezen uit vele soorten kleuren, van licht tot donker. En dat geldt ook voor de geuren, want Bol geeft je de mogelijkheid om te kiezen uit tientallen geuren.

geurkaarsjes

#geuren

Bloemig, fris, kruidig, citrus, zoet, verkwikkend, houtig, en combinaties hiervan. Zoals je ziet, je kunt een huis lekker later ruiken op vele manieren, en daarbij ook nog zeer lang plezier hebben van het branden van de kaarsen of kaarsjes. En ze zijn er zowel voor binnen als buiten!

Vooral bij jonge dames doen geurkaarsen het goed. Dus denk hier maar eens aan als je op zoek bent naar een klein kerstcadeautje voor een wat jongere dame.

Een kerstkaart

Een kerstkaart klinkt niet echt als een cadeau, maar dat kan iemand in deze tijd weleens heel anders ervaren. Sinds de komst van het internet en sociale media worden er veel en veel minder echte kerstkaarten verzonden. Deze trend is al minstens 15 jaar gaande, en zal zich vermoedelijk alleen maar verder doorzetten. Hoe leuk is het dan om toch een kerstkaart te ontvangen, geheel onverwachts? Dat voelt toch als een klein kerstcadeautje krijgen!

Er zijn kerstkaarten in vele soorten en maten, maar voor vrijwel alle kerstkaarten geldt dat ze niet duur zijn. De meeste kaarten voor kerst zijn te krijgen tussen de 0,50 euro en de 3 euro (voor een wat luxere kaart).

kerstkaart

#persoonlijk

Uiteraard, het kan ook nog persoonlijker, met een persoonlijke foto, en een persoonlijke tekst. Kaartje2Go biedt deze mogelijkheid. Bij Bol.com vinden we vooral kerstkaarten die in een set van 4, 10, 20, 25, 30 of 50 worden geleverd. Hoe groter de set met kaarten, des te lager de prijs over het algemeen is. Kies zelf maar wat voor soort kerstkaart je wil zenden.

Een kerstkaart met een landschap, met bloemen, met (ren)dieren, met prinsessen, met voertuigen, met een kerstman, of met een klassieke kerstspreuk. Mogelijkheden te over!

Verder zien we in het assortiment van Bol zowel enkele kaarten, als kaarten met een vouw (dit zijn dus de dubbele kaarten). Wil je meer ruimte hebben voor een persoonlijke tekst op je kaart, dan is een dubbelzijdige kaart de beste keuze.

Een boek

Geloof het of niet, maar boeken behoren tot de meest gegeven cadeaus! Met een boek zit je bijna altijd goed, zeker als je weet wat voor soort boeken iemand graag leest. Weet je dit niet, maar weet je wel welke hobby’s iemand heeft, dan zit je met een boek over iemands hobby ook altijd goed.

Bol.com staat bekend om het enorme aanbod van boeken. De eerste hoofdrubriek van de Bol site is zelfs de boekenrubriek. Boeken over wijn, over reizen, over gezondheid, en over sport, maar ook boeken over koken, en boeken over hobby’s en vrije tijd, het wordt allemaal aangeboden. En vergeet uiteraard de kinderboeken niet, en de luisterboeken!

boeken

#keuzeisreuze

Je kunt kiezen uit tienduizenden boeken, en onder een tientje is het aanbod ook zeer groot. Veel goede boeken zijn zelfs al te krijgen voor rond de 5 of 6 euro. Soms zelfs als nieuw exemplaar, en anders in gebruikte (maar vaak goede) staat.

Wil je iemand voor kerst verrassen met een goedkoop boek? Kijk dan gauw naar boeken binnen het door hem of haar geliefde genre. Opgepast: je zult slagen!

Een cadeaubon

Mocht je het dan echt niet weten, maar je geliefde, gezinslid of familielid toch wat willen geven, dan zou een cadeaubon weleens een hele goede uitkomst kunnen zijn. Hiermee zit je eigenlijk altijd goed, want met een cadeaubon kun je iemand zelf een klein kerstcadeautje laten uitzoeken.

Wat veel mensen niet weten is dat je met een klein budget toch vele soorten cadeaubonnen kunt kopen. Veel cadeaubonnen zijn te krijgen vanaf 5 of 10 euro, afhankelijk van het bedrijf of de instantie.

Cadeaubonnen die zijn te krijgen voor 5 euro zijn onder meer de Primera cadeaubon, de Wehkamp cadeaubon, de Zalando cadeaubon, de H&M cadeaubon, de IKEA cadeaukaart, de ICI Paris XL cadeaukaart, en de Bol.com cadeaukaart. Heb je een tientje te besteden dan kun je ook bij MediaMarkt terecht voor een cadeaubon.

cadeaubon feestdagen

#zelfuitkiezen

Zelf vinden we de Bol.com cadeaubon toch wel erg aantrekkelijk. Met deze cadeaubon heeft degene die hem ontvangt zonder meer de grootste keuze om iets leuks of lekkers uit te kiezen!

Daarnaast is er nog een ander voordeel. Deze cadeaubon kan als kaart worden gegeven, maar ook digitaal. Je kan de cadeaubon dan toezenden op iemand zijn e-mailadres. Handig als je wel een klein kerstcadeautje wilt geven, maar de persoon in kwestie niet fysiek ontmoet!

Geef een reactie