Bruiloft

Trouwen aan het water, een super romantische invulling van je bruiloft

trouwen aan het water

Trouwen aan het water, idyllischer kun je het niet maken! Als jullie op zoek zijn naar een romantische plek om elkaar het jawoord te geven, is dit een fantastische optie. Als jullie waterliefhebbers zijn is dit zelfs the place to be. Trouwen aan het water behoort absoluut tot de mogelijkheden! Je leest er hier alles over.

Letterlijk in het huwelijksbootje stappen: trouwen aan het water

Romantischer kan bijna niet: elkaar op je blote voetjes op het strand, op een romantische steiger of aan de rand van een mooi kade de eeuwige liefde beloven…… Het kabbelende water op de achtergrond, een bootje dat klaarligt om letterlijk in het huwelijksbootje stappen…. Je kunt op diverse manieren een invulling geven aan het trouwen aan het water.  

#decoratie

De mooiste decoratie & accessoires (o.a. windlichten) voor een trouwfeest! Uiteenlopende thema’s.

Trouwen op het strand, aan een meer of in sfeervolle haven

Het trouwen aan het water lijkt steeds populairder te worden. Veel mensen hebben heel veel gevoel bij dit soort locaties. Behoren jullie ook tot deze groep? Dan is het zeker de moeite waard om je eens in dit idee te verdiepen.

Je kunt ervoor kiezen om bijvoorbeeld te trouwen op het strand, aan een meer of in sfeervolle haven. Er zijn uiteraard meerdere locaties geschikt om een bruiloft te organiseren.

Veel strandtenten hebben bijvoorbeeld zelfs een speciaal ingerichte ruimte (binnen en buiten) hiervoor.

Daarnaast kun je ook bij zeer veel jachthavens hiervoor terecht en zijn er in diverse havens of andere plekken aan het water genoeg horecagelegenheden (en hiermee bedoelen we niet de visserskroeg) die uitstekend geschikt zijn om een bruiloft te vieren.

Ook een mooie steiger aan een helder meer is uiteraard een prima plek om te trouwen. Dit laatste idee past uiteraard perfect in de vibe van een festival bruiloft.  

#uitnodiging

De mooiste kaarten voor een fantastische bruiloft aan het water! Zit jouw kaart er tussen?

Voorkom dat je bruiloft letterlijk in het water valt!

Het is bij je keuze voor een geschikte locatie uiteraard wel belangrijk dat je kiest voor een locatie waar je terecht kunt bij iedere weersomstandigheden. Hoewel de geleerden er erg hun best voor doen, is het weer in Nederland niet altijd goed te voorspellen.

Bij het trouwen aan het water denk je terecht aan het genieten van de mooiste dag van je leven in de buitenlucht maar het weer moet dan wel mee zitten.

Als je ook een geschikte binnen locatie hebt, voorkom je dat je bruiloft letterlijk in het water valt! Overigens, trouwen aan het water is zelfs mogelijk als je een winterbruiloft geeft.

Belangrijke tip als je op zoek bent naar een geschikte locatie aan het water om te trouwen!

Als je op zoek bent naar een geschikte locatie als jullie willen trouwen aan het water, Google dan niet alleen op “geschikte locatie aan het water om te trouwen”. Het is in dit geval beter om je horizon letterlijk te verbreden. Op deze manier voorzie je jezelf van veel meer interessante mogelijkheden! Laat de zoekmachine ook eens zoeken naar “rederijen” of “jachthavens”. Zo zijn er nog wel een aantal zoekwoorden te bedenken die aansluiten op jullie wensen.

Als jullie een beetje creatief zijn, zullen jullie er zeker in slagen om een mooie locatie in Nederland te vinden. Ook nu het trouwen aan het water steeds populairder wordt en je wellicht een aantal keer teleurgesteld zult worden als de uitbater jullie moet mededelen dat de locatie al bezet is op de datum dat jullie voor ogen hebben.  

Stijlvolle invulling aan een bruiloft aan het water

Als jullie besloten hebben dat jullie gaan trouwen aan het water, kunnen jullie een stijlvolle invulling aan dit romantische plan geven. Windlichten langs de kant van het water of langs de steiger, een drijvend bruidsboeket en uiteraard de meest romantische trouwfoto’s op deze idyllische locatie…. alles is mogelijk.

Daarnaast kan je trouwkleding perfect aangepast worden. Een lange prinsessenjurk met een sleep is wellicht niet zo’n handige keuze maar maak je geen zorgen. Er zijn genoeg alternatieven.

Loop je niet graag op naaldhakken? Door te kiezen om te trouwen aan het water is dat probleem direct opgelost. Met naaldhakken kom je op een zachte ondergrond toch niet uit de voeten dus dat is geen praktische keuze.    

Het mooie is dat je het jezelf eigenlijk heel makkelijk maakt als je ervoor kiest om te trouwen aan het water. Je kunt immers ervoor kiezen om de hele dag aan het water te vertoeven.

Als je kiest voor een trouwambtenaar zonder watervrees kan het huwelijk ter plaatse voltrokken worden, zoals aangegeven kun je de trouwfoto’s ter plaatse maken (je vaste gasten kun je op dat moment wellicht “bezighouden” door ze een rondvaart aan te bieden) en in de meeste gevallen is deze plek ook uitstekend geschikt om het trouwfeest te organiseren.

Komen er ook kinderen op je bruiloft? Met een bal, een schepje en een emmertje vermaken die zich de hele dag.

Tot slot hoef je jezelf ook niet meer druk te maken over het huren van een trouwauto. Het huwelijksbootje is uiteraard jullie stijlvolle vervoermiddel als je gaat trouwen aan het water.  

Geef een reactie