Feest

Je eigen scheidingsfeestje organiseren: vier goede tips!

scheidingsfeestje

Je had er wellicht nog niet van gehoord, maar het bestaat echt: ‘een scheidingsfeestje’! In Amerika ook wel een ‘divorce party’ genoemd. Scheiden is nou niet bepaald een feestje voor veel mensen en bij een relatiebreuk (zeker bij een echtscheiding) komt voor veel mensen het nodige leed kijken.

In het buitenland wordt aan een scheiding echter toch steeds vaker een positieve draai gegeven, en wordt er een feestje gewijd aan deze gebeurtenis.

Of deze trend ook naar Nederland over zal waaien (net zoals bijvoorbeeld het Amerikaanse Halloween) is uiteraard de vraag, en moeten we afwachten.

Lijkt het je zelf leuk om een scheidingsfeestje te organiseren, en wil je alvast beginnen met het neerzetten van dit fenomeen in Nederland? Lees dan dit artikel even door, waarin we je een aantal goede tips geven die je kunt gebruiken voor jouw feestje om zo te vieren dat je bent gescheiden of nog gaat scheiden.

Scheidingsfeestje: geen issue met deze tips!

Je trouwring verkopen: toon je vrienden het resultaat

Ben je getrouwd (geweest) en heb je nog een trouwring? Dan gaat het wellicht wat ver om deze in de plomp te gooien. Een trouwring heeft immers altijd nog waarde, en zeker als deze van goud is kan de inruilwaarde behoorlijk zijn.

De inruilwaarde kun je snel achterhalen door naar een aantal juweliers te gaan bij jou in de buurt. Besluit je om de ring te verpatsen? Koop dan een nieuwe ring voor dit geld, of een ander sieraad.

Draag je nieuwe sieraad vervolgens op je scheidingsfeest, en je hebt voor al je vrienden en/of vriendinnen aangetoond dat je definitief hebt gebroken met je ex-partner!

Een andere optie is je trouwring laten omsmelten tot een nieuwe ring. Of je daar zelf mee kan leven is uiteraard wel de vraag: het edelmetaal van je eerdere trouwring draag je dan nog steeds bij je, hoewel in een andere vorm.

#naambordje

Laat jouw feestgangers zien hoe de situatie thuis is: single! Daar past een nieuw naamplaatje bij voor bij je voordeur!

Zelf een ‘scheidingstaart’ maken

De laatste jaren zie je op allerlei feestjes steeds vaker op maat gemaakte taarten. Taarten met foto’s en teksten, in allerlei kleuren, net zoals je het zelf wilt hebben.

Om de verlossing van je ex goed te vieren kan een op maat gemaakte taart voor de scheiding natuurlijk niet ontbreken. Bedenk alvast maar een leuke tekst voor op je taart.

Bijvoorbeeld dat je vanaf een bepaalde datum single bent, of het aantal dagen dat je al gelukkig alleen bent. En een foto van je nieuwe naambordje zou ook nog kunnen (zie de volgende tip)…

scheidindsfeestje uitnodiging

#uitnodiging

Voor dit bijzondere feestje, kan een uitnodiging natuurlijk niet uitblijven, niet waar? Bekijk nu de leukste kaartjes!

Het naambordje veranderen bij de voordeur

Kijk, dat is ook een leuke, die eigenlijk niet mag ontbreken als je al niet meer samenwoont met je voormalige liefde!

Regel voor je feest nog een nieuw naamplaatje voor bij je voordeur, met daarop uiteraard alleen je eigen naam. Voor een bedrag van ongeveer 10 euro kun je dit al regelen bij een plaatselijke klussenwinkel of uiteraard via bol.com.

Al direct bij het aankomen op je feestje kunnen je gasten zien dat je de daad bij het woord hebt gevoegd, en dat je ex ook hier voorgoed is weggeveegd…

Geen zin om zelf de bediening te doen?

De gastheer en gastvrouw op een feestje zijn vaak de pineut. Zij zijn het die de drankjes en hapjes klaar moeten maken en moeten serveren, al dan niet met wat hulp van gasten.

Maar nu sta je er dus helemaal alleen voor, want je scheidingsfeestje is tenslotte om te vieren dat je vanaf nu alleen verder gaat. Dat wordt dus dubbel zo hard bedienen…

Of toch niet?

Slimmer is natuurlijk om de bediening uit handen te geven, en een bediende in te huren. Dat scheelt je veel kopzorgen, en maakt dat je je scheidingsfeestje echt goed kunt vieren en beleven. Al je tijd kan dan opgaan aan je gasten en niet aan bijkomende zaken.

Gallant & More
Gallant & More

Therapeutische werking van een scheidingsfeestje

Het vieren van een scheiding kan helend werken. Het is een manier om een oud tijdperk af te sluiten en een nieuw tijdperk in te luiden, maar ook een manier om met je naasten nog eens terug te blikken op je voorbije relatie en de mooie en minder mooie momenten die jullie hebben gehad.

Vrienden en vriendinnen kunnen hierbij een ‘morele ondersteuning’ zijn, en jou een duwtje in de richting geven naar de toekomst.

Iets anders wat nog moet worden opgemerkt is dat scheiden steeds minder vaak een taboe is, in tegenstelling tot vroeger, toen scheiden vaak nog een schande was.

Waarom dus inderdaad niet werk maken van een scheidingsfeestje, en je bestaan als single inluiden met je vrienden en/of vriendinnen…?

Geef een reactie