Feest

Beachparty organiseren, is dat mogelijk?

beachparty organiseren

Zon, zee en strand zijn de ingrediënten voor een supergave beachparty. Het perfecte scenario om de zomer te vieren. Bij een strandfeest denk je al snel aan heerlijke Mediterrane oorden maar moet je zo ver reizen voor dit soort feesten? Is het ook mogelijk om in Nederland een beachparty te organiseren om de zomer te vieren? Wat ons betreft wel!

Moet je voor een zomerse beachparty naar het buitenland of……..

Iedereen kent de beelden wel van een heerlijk zomers strandfeest in de meest zonnige oorden. Mensen die in badkleding dansen op het strand met een cocktail in de hand, af en toe een verfrissende duik, de lekkerste beats en een heerlijke sfeer. Meer zomergevoel kun je niet krijgen!

Veel mensen vragen zich af of je voor een zomers strandfeest naar het buitenland moet of dat dit ook op het strand van bijvoorbeeld Zandvoort, Bergen aan Zee of Scheveningen kan. 

#versiering

Versiering kan uiteraard niet ontbreken op een beach feestje. Zorg voor enkele uitnodigende attributen.

Laten we je eerst uit de droom halen door je te wijzen op het klimaat. Ons klimaat is net even anders dan het middellandse zeeklimaat maar met de warme zomers waarmee we de laatste tijd heel vaak worden verwend komen we toch behoorlijk in de richting.

Wat dat betreft is het antwoord dus een kleine “ja”.

Op de vraag of je voor een zomers strandfeest naar het buitenland moet, kunnen we je een kleine “nee” als antwoord geven. Er is in Nederland dus zeker wat mogelijk!      

Mag je zelfstandig een beachparty organiseren in Nederland?

In dit geval moeten we voor een deel je illusie wegnemen. Het is niet toegestaan om een stuk strand af te zetten en een grote beach party te organiseren op de manier waarop we het hierboven beschreven hebben.

Hiervoor moet je echt een vergunning van de betreffende gemeente hebben en zorgen voor faciliteiten. Dit wil niet zeggen dat je een vliegtuigticket moet boeken omdat er helemaal niets mogelijk is. Er is meer mogelijk dan je in eerste instantie zult denken.

beachparty uitnodiging

#beachparty

De leukste kaarten voor een beachparty! Zorg dat je goed voor de dag komt met een zomerse uitnodiging.

Er zijn namelijk zeer veel strandtenten die je voor het organiseren van een beach party kunt afhuren.

Je hebt hierbij de keuze tussen een locatie waarbij de full service is inbegrepen maar hier hangt wel een fors prijskaartjes aan.

Een andere keuze is om gebruik te maken van een feestzaal aan het strand die je zelf kunt aankleden en waarbij je alles zelf kunt organiseren. Bij dit laatste kun je denken aan de drank, hapjes, de DJ voor de zomerse klanken, bediening en alles wat je hier verder nog bij bedenkt.

Door dit allemaal zelf in te vullen zorg je er uiteraard ook voor dat je de kosten in de hand kunt houden. Dit biedt jou alle mogelijkheden om een geslaagde beach party in Nederland te organiseren. 

⛱️ Lees ook: een midzomernacht feest organiseren

Beachparty organiseren: easy met deze tips!

Tot slot delen we nog een aantal praktische tips voor de organisatie van een beachparty.

Kies met zorg een locatie uit

Let vooral op de praktische kant bij de keuze van je locatie. Denk hierbij aan de beschikbare ruimte, de bereikbaarheid en eventuele overlast die je veroorzaakt aan anderen.

Voor de volledigheid is het goed om aan te geven dat de sfeer van een beachparty ook uitstekend kan worden gecreëerd aan de oever van een mooi meer. 

Drankjes en hapjes serveren? Maak het niet te ingewikkeld!

Als je drankjes en hapjes wilt serveren op een beachparty is het verstandig om dit niet té ingewikkeld te maken. Iedereen eet en drinkt graag lekker simpel op het strand. Je maakt het veel te ingewikkeld voor jezelf als je meerdere gangen gaat serveren.

Met betrekking tot de drankkeuze zouden wij het beperken tot bier, wijn, wat frisdrank, water en……uiteraard cocktails en niet te vergeten de sangria.

Serveer niets in glazen of op servies. Iedereen loopt op een beach party immers op blote voeten. Veiligheid voor alles.

Laat de muziek de sfeer bepalen

Tropical beats zijn uiteraard een absolute must-have voor een beach party. Zorg dat je dit goed verzorgd hebt op je feest. Een goede DJ kan eenvoudig voor de juiste sfeer zorgen maar als je een goede eigen muziekinstallatie hebt, is dit ook een prima keuze. 

Zorg ervoor dat je zelf ook geniet op het door jou georganiseerde strandfeest.

Hoe je dit doet? Heel eenvoudig: door op deze link te klikken en vrijblijvend te informeren naar jouw mogelijkheden. 

Zorg voor een plan B

Zoals al eerder aangegeven, het weer in Nederland laat zich niet altijd van de zonnigste kant zien en laat zich moeilijk voorspellen. Het is dus goed om een plan B te hebben. De letter B staat in dit geval voor een Binnen locatie. Op een goede beachparty zal het weer de pret niet drukken. Het vieren van de zomer kan immers altijd, weer of geen weer.    

Geef een reactie