Bruiloft

Trouwen op de camping, dé plek kampeerliefhebbers

trouwen op de camping

De locatie is één van de meest bepalende factoren van de sfeer op een bruiloft. Zijn jullie echte kampeerliefhebbers en/of hebben jullie elkaar misschien op de camping ontmoet? Dan is een campingbruiloft een perfecte optie voor jullie. Het trouwen op de camping stijgt de laatste jaren enorm sterk in populariteit. Hieronder kun je ontdekken waarom deze bijzondere en originele locatie zo in is als trouwlocatie.

Trouwen op de camping: wat moet ik mij daarbij voorstellen?

Als je jezelf nog niet in deze locatie verdiept hebt, is het volkomen logisch dat je jezelf afvraagt wat je jezelf moet voorstellen bij een campingbruiloft. De term geeft precies aan wat je kunt verwachten maar dan moet je de Adidas slippers, de badminton sets, de thermoskan koffie en zeker de toiletrol onder de arm even wegdenken.

Bij een campingbruiloft moet je denken aan een feest op een mooie plek in de natuur, lampionnen, vuurkorven, lange tafels, BBQ, lekkere beats (misschien wel gewoon gitaarmuziek) en een feest tot in de late uurtjes. Iedereen kan blijven overnachten en niemand hoeft de taak van de BOB op zich te nemen.

#decoratie

De mooiste decoratie & accessoires voor een trouwfeest op de camping! Uiteenlopende thema’s.

Waarom zou je kiezen om te trouwen op een kampeerterrein? 

De belangrijkste reden om te trouwen op een kampeerterrein is dat je een onvergetelijke bruiloft zult hebben. Je kunt meerdere dagen feesten zonder dat iemand hier last van hebt.

Daarnaast zijn er in Nederland diverse schitterende locaties waar je een campingbruiloft kunt organiseren. Je geeft de term “sprookjeshuwelijk” een volledig eigen dimensie. 

Een andere reden om te trouwen op de camping is dat er vaak van alles mogelijk is. Uiteraard moet je even in overleg met de campingbeheerder wat de mogelijkheden zijn maar in veel gevallen kan vrijwel alles. In veel gevallen denken campingbeheerders graag met je mee en beschikken ze over diverse voorzieningen die je zelf dan niet hoeft aan te schaffen.

trouwkaart camping

#trouwkaart

De mooiste kaarten voor jouw camping trouwerij. Een gave bruiloft, start met een toffe kaart!

Misschien kun je wel een of meerdere grote partytenten lenen zodat je ook een voorziening hebt als er een bui regen overtrekt. Een andere optie is dat je in dat geval misschien van de kantine gebruik mag maken. Ook met betrekking tot het inhuren van de bediening en de inkoop van eten en drinken hebben jullie alle vrijheden.  

Je hebt maximaal de ruimte en slechts weinig beperkingen om het feest van jullie dromen te geven. Daarnaast geeft een camping een heel ontspannen setting. Een soort “niets moet alles mag gevoel” en dat past perfect bij een bruiloft.

Campingbruiloft of een glampingbruiloft?

Uiteraard kunnen jullie zelf een eigen invulling geven aan een campingbruiloft. Bij trouwen op de camping kun je een keuze maken voor primitief of glamping. Je kunt het zo luxueus maken als je wilt.

Een campingbruiloft wil niet zeggen dat er een kans is dat alle gasten met hun laarzen aan staan om hun tent leeg te hozen na een regenbui. De dresscode als je gaat trouwen op de camping hoeft dan ook geen trainingsbroek en t-shirt te zijn als jullie dat niet willen.

Een campingbruiloft kan best een luxueuze tint krijgen. Je kiest dan voor een glampingbruiloft. De keuze tussen een campingbruiloft of een glampingbruiloft is uiteraard aan jullie.       

Huwelijksceremonie op de camping? In veel gevallen is dit goed mogelijk! 

Veel trouwende kampeerliefhebbers zouden het schitterend vinden om ook de huwelijksceremonie op de camping te laten voltrekken. Gelukkig is dit in veel gevallen goed mogelijk.

Hiervoor kun je bij de gemeente nagaan of je op de camping van jullie keuze mogen trouwen. Het kampeerterrein moet dan staan aangemerkt als trouwlocatie.

Als dit niet het geval is kan dit terrein eenmalig als trouwlocatie worden aangewezen. Hou er rekening mee dat er aan dit verzoek wel kosten verbonden zijn. Daarnaast gaat er even tijd overheen voordat deze “eenmalige vergunning” helemaal geregeld is.

Aan de trouwambtenaar zal het niet liggen. Hij of zij trekt desnoods ook de laarzen aan en gaat back to nature om de huwelijksceremonie te voltrekken! Het is immers jullie (trouw)dag!

Geef een reactie