Bruiloft

Sprookjesachtige en duurzame trouwlocatie: Château de la Motte-Husson

chateau de la motte husson

Het is wekelijks te zien op RTL4, het Franse kasteel dat door de Britse ingenieur Dick Strawbridge en designer Angel Adoree is omgetoverd tot een sprookjesachtige trouwlocatie. Het Château de la Motte-Husson ligt in Martigné-sur-Mayenne in Noord-Frankrijk. Het is een mooie plek met veel boeiende verhalen. Ideaal voor een tv-programma. We lichten hieronder een aantal interessante aspecten ervan uit. 

Energieprijzen van een middeleeuws kasteel

Het middeleeuwse kasteel in neorenaissancestijl dat in 2015 door het Britse stel gekocht werd, had een flinke opknapbeurt nodig. Adoree en Strawbridge vragen zich in die tijd niet zelden af waar ze ook alweer aan zijn begonnen. De enorme gaten in het dak en het grote aantal vertrekken van het kasteel noopten niet alleen tot zoiets als energieprijzen vergelijken, maar natuurlijk ook tot een flinke verbouwing. De boel was namelijk flink in verval. Het is allemaal te zien in Escape To The Chateau, op RTL4 gebracht als Het Roer Om: Een Frans Kasteel. Het immense project is wel even andere koek dan de gemiddelde Ik Vertrek-aflevering.

Kunst van het recyclen

Van meet af aan is het stel er alles aan gelegen om geliefden in de echt te kunnen verbinden en tegelijkertijd een comfortabel, warm en vooral onvergetelijk verblijf aan te bieden. Oftewel, Elegants Vintage Weddings, deftige, ouderwetse trouwerijen met oog voor het verleden van het kasteel. Het is fascinerend om te zien dat Dick en Angel vanuit dat oogpunt zelden iets weggooien. Het zijn creatieve geesten die de oude elementen van hun enorme optrekje in elke kamer laten terugkomen. Ook bij de trouwfeesten zelf is dit het geval. Etagères zijn van gevonden bordjes gefabriceerd en de geroosterde kip uit een hergebruikte en omgebouwde tank komt. Het recyclen wordt tot kunst verheven.

Een trouwlocatie is nooit af

Hoewel het programma in de loop der jaren steeds meer vergelijkbaar is geworden met een feelgood-film waar geen onvertogen woord valt, blijft het mooi om te zien hoe de overnachtingsmogelijkheden, het vermaak, het terrein en ook het kasteel zelf jaarlijks verbeterd worden. Een trouwlocatie is immers nooit af. De running gag is dat Angel op de ideeën komt, maar Dick de sigaar is wanneer het uitgevoerd moet worden. Zo krijgen de ouders van Angel hun eigen stek in de orangerie op het terrein, verbouwd door Dick. Op Ebay schaft Angel allerlei tweedehands spullen aan die Dick vervolgens mag opknappen, tot complete voertuigen zoals een bus en een boot aan toe. En zo nu en dan krijgt de kijker te zien hoe de bruiloften georganiseerd worden, waarbij Dick hoogstpersoonlijk als trouwambtenaar fungeert. Van zelf gebotteld welkomstdrankje tot afterparty en van verse oesters tot de balkonscène; de trouwerijen zien er allemaal idyllisch uit.

Geef een reactie