Bruiloft

Waarom een trouwambtenaar niet de saaiste gast van je bruiloft hoeft te zijn

trouwambtenaar gast tekenen trouwboek

Het welbekende “ja-woord”, daar draait het bij een bruiloft allemaal om. Iedereen wacht op het moment dat de trouwambtenaar de verlossende vraag zal stellen waarop het bruidspaar niet kan wachten. Daarvoor houdt deze persoon een inleidend praatje waarin jullie je liefdesverhaal zouden moeten herkennen. Juist uit dit praatje blijkt dat een trouwambtenaar niet de saaiste gast van je bruiloft hoeft te zijn. Mits je hierin de juiste keuze maakt natuurlijk.

Verschillende soorten trouwambtenaren

We hebben op deze website al regelmatig aandacht besteedt aan de verschillende soorten trouwambtenaren. Je hebt trouwambtenaren die je via de gemeente kan inhuren maar er zijn ook zelfstandige trouwambtenaren die je kunt inhuren. Deze persoon kan jullie op iedere gewenste locatie trouwen. 

Bij de term “trouwambtenaar” krijgen veel stellen al een beetje een “stoffig” gevoel. Het is zeker niet de bedoeling om iemand te beledigen of om te kwetsen maar dat imago heerst er wel. De meeste bruidsparen kunnen niet wachten tot dit officiële moment voorbij is om lekker ontspannen te kunnen feesten……maar wacht even…….

Met deze blog willen we jullie even uit de droom helpen. 

Het is zeker niet zo dat een trouwambtenaar de saaiste gast van je bruiloft hoeft te zijn!

Het tegendeel is vaak het geval maar dan moet je wel er even in verdiepen wat je mogelijkheden zijn. 

uitnodiging trouwerij

#uitnodiging

Een van de belangrijkste zaken, nog voordat de grote dag daar is, is natuurlijk de uitnodiging. Ben op tijd met het versturen van deze uitnodiging!

Een bekende als trouwambtenaar?

Eén van de mogelijkheden om van je trouwambtenaar jullie special guest van de bruiloft te maken, is door een bekende te vragen of hij of zij bereid is om “trouwambtenaar voor één dag te zijn”. Hiervoor moet deze persoon wel een tijdelijke beëdiging van de rechtbank krijgen en een behoorlijk administratief traject doorlopen.

Daarnaast moet deze persoon wel sterk in zijn of haar schoenen staan om op het moment waar iedereen zo lang naar uitgekeken heeft de juiste woorden te kunnen vinden. Deze druk is voor veel mensen erg groot en de videograaf zal een hilarische bruiloft blooper onverbiddelijk vastleggen. Achteraf wordt er smakelijk om gelachen maar op het moment zelf kan dit zeer vervelend zijn.

Het is ook mogelijk om een bekende Nederlander als trouwambtenaar in te huren. Er zijn diverse BN’ers die zich hiervoor beschikbaar stellen maar realiseer je wel dat de beschikbaarheid van veel bekende Nederlanders niet zo groot is en dat er een flink prijskaartje hangt aan het gebruik maken van hun diensten. 

Wat is een goede trouwambtenaar?

Als deze bovenstaande opties geen goede keuze voor jullie is, moet je toch “het veld in” om op zoek te gaan naar een trouwambtenaar die niet de saaiste gast van je bruiloft zal te zijn.

Daarnaast is het van groot belang dat deze persoon betrouwbaar is, dus zijn of haar afspraken nakomt en niet op de verkeerde plek staat of te laat komt, en bij jullie past. Vooral dit is belangrijk voor jullie anders was je niet zover gekomen met het lezen van dit artikel. Het moet een persoon zijn die niet verlegen is of te joviaal en zich vooral in jullie verdiept heeft.

Een goede trouwambtenaar is een persoon die een passende persoonlijke tint kan geven aan een officiële ceremonie. Dit kan zeker op een spontane en grappige manier zijn want een trouwerij is immers een heugelijk moment. We praten immers over voor- en tegenspoed. Het belangrijkste is dat de trouwceremonie op een natuurlijke manier voltrokken wordt op een manier waarop jullie je als bruidspaar prettig voelen. 

#decoratie

De mooiste decoratie & accessoires voor een trouwfeest! Uiteenlopende thema’s.

Een kennismaking is belangrijk

Zo’n heerlijke trouwceremonie kan alleen maar als een trouwambtenaar de moeite neemt om jullie te leren kennen. Door met jullie in gesprek te gaan en de juiste vragen te stellen. Door open te staan voor jullie wensen en hierin mee te denken.

Deze kennismaking is dus heel belangrijk zowel voor jullie zelf als voor de trouwambtenaar. Deze match ontstaan door met elkaar in gesprek te gaan en om te kijken of er een wederzijdse klik is.

Geef een reactie