Bruiloft

Bloopers op een bruiloft: het zal je gebeuren!

bruiloft bloopers

Je bruiloft is natuurlijk de mooiste dag van je leven. Het is dan ook zeker de bedoeling dat op deze dag alles gladjes verloopt. Iedereen moet zich welkom voelen, je wilt volop genieten en als bruidspaar wil je stralend de dag door. Toch kan het gebeuren dat er ergens een ongemakkelijk momentje insluipt. Een momentje waarop het even niet loopt zoals je gepland had. Een momentje waarop iemand zich even iets ongemakkelijker voelt of momentjes die ronduit gênant zijn en waar nog jaren over nagepraat wordt. Ontspan en maak je er niet te druk om, dit maakt jullie trouwdag ook wel weer uniek, toch? Wij hebben vast de top 5 bloopers op een bruiloft voor je op een rijtje gezet. Een gewaarschuwd mens……

Blooper 1: Vallen

We kennen ze allemaal, de filmpjes van funiest homevideo’s waarin je bruidsparen ziet uitglijden over de rijst die gegooid wordt. De bruid die tijdens het foto moment in het water dondert, of je kersverse schoonvader die met een lekker borreltje op zijn stoere dansmoves aan iedereen wil laten zien, vaak met alle gevolgen van dien…….

Hoe leuk die filmpjes ook zijn, op je eigen bruiloft is het toch nét even anders.

Blooper 2: Bruidstaart

Niet alleen moves van gasten kunnen voor gênante momenten zorgen, wat dacht je van de bruidstaart? Je zult het eerste stel niet zijn waarbij er vergeten is om de taart goed te koelen met als gevolg dat deze bijna vanzelf is weg- of uitgelopen.

De bediening die struikelt als de taart opgebouwd gaat worden is ook zo’n klassieker of wat dacht je van die supergave bruidstaart met wel een laag of 6 á 8, die toch niet zo stabiel staat als iedereen in eerste instantie dacht (en hoopte)? Zie die maar eens zonder kleerscheuren aan te snijden…….

trouwkaarten 2022 uitnodiging

#uitnodiging

De mooiste kaarten voor een te gekke bruiloft, zonder bloopers! Zorg dat je goed voor de dag komt met een mooie uitnodiging.

Blooper 3: De ringen

De trouwringen, wat kan daar nou mis gaan zul je denken. Let op, er kan ook op dit gebied meer misgaan dan je denkt! Vaak wijs je iemand aan die zorg draagt voor de ringen. In bijna alle gevallen is dat de ceremoniemeester of je weddingplanner.

Maar wat nou als de verantwoordelijke de ringen in alle haast en stress vergeten is? Liggen ze nog in de auto dan is even naar buiten lopen om ze te halen. Dit is een klein blooper momentje in vergelijking met de afgang als de ringen nog thuis liggen.

Wat dacht je van een ceremoniemeester die van pure zenuwen helemaal niet meer weet waar ze gebleven zijn? Klinkt als een horrorverhaal? Nee hoor, je zult de eerste niet zijn die even snel de ringen van pa en ma moet lenen……….Een creatieve trouwambtenaar zal jullie wel op dit idee brengen en helpen bij dit stressmomentje.

Dikke vingers zorgen ook voor de bekende onvergetelijke momentjes op je trouwdag. Jullie hebben de ringen ongetwijfeld met zorg uitgekozen en gepast zodat jullie zeker weten dat ze goed zitten en gemakkelijk om te doen zijn. Echter, door stress en zenuwen of misschien wel dat prachtige weer met hoge temperaturen op jullie trouwdag zijn de handen wat opgezwollen.

We kennen allemaal de beelden waarbij de bruid de bruidegom bijna moet martelen om de ring om te krijgen en er even op spugen is natuurlijk ook niet al te chic. Om het toch wat elegant voor elkaar te krijgen, kun je het beste de ring tot de helft van de vinger schuiven en je partner zelf de rest laten doen.

Blooper 4: het boeket

Niet alleen de ringen kunnen voor een flinke blooper op een bruiloft zorgen maar ook het boeket gaat in sommige gevallen niet vrijuit. Om te beginnen kan het vergeten worden.

Niet alleen door de bruidegom die volgens de etiquette het boeket bij het ophalen van de bruid hoort te overhandigen maar ook door de bruid zelf die het boeket “even ergens neergelegd heeft” en nu van de zenuwen niet meer weet waar.

Ook het gooien van het boeket (vaak aan het einde van de dag) gaat niet altijd “over rozen” zullen we maar zeggen. Natuurlijk is het leuk als je vrijgezelle zus of nichtje het boekt vangt, want zoals je weet is zij dan de volgende die gaat trouwen maar hoe vaak zie je tegenwoordig niet bloopers voorbij komen waarbij er kleine ongelukken gebeuren bij het vangen van het boeket of die strapless jurk die toch niet zo heel goed aan blijkt te sluiten als de dame in kwestie zich eens heel flink uit moet rekken om het boeket te vangen……… over gênant gesproken.

Blooper 5: De openingsdans

De openingsdans hoort romantisch en ontroerend te zijn maar vaak is het alleen maar spannend. Aangezien de bruidegom twee linkervoeten heeft hebben jullie er flink wat danslessen tegenaan gegooid. Succes verzekerd zou je denken.

Jullie zullen iedereen wel eens even laten zien “hoe het heurt”, maar oh jee hoe ging die pas ook alweer? Weet jij het nog? Oei volgens mij sta ik nu voor de derde keer op je tenen…….

Geen probleem van maken, ouderwets schuifelen kan ook heel romantisch zijn. Daarbij moeten jullie jezelf altijd realiseren dat je achteraf nog flink zult lachen over die onvergetelijke bruiloft bloopers!

Geef een reactie