Jubileumfeest

60 jaar getrouwd? Leuke verrassingen voor een diamanten huwelijk

60 jaar getrouwd

Als stellen 60 jaar getrouwd zijn, wordt dit een diamanten huwelijk genoemd. Deze rijke titel is volledig op z’n plaats. 60 jaar is immers een hele tijd op een mensenleven. Daarnaast moeten we eerlijk zijn. Veel stellen zijn niet in staat om de huwelijksbelofte zo lang vol te houden en we hebben onze gezondheid helaas niet zelf in de hand. Redenen genoeg dus om deze mijlpaal op een gepaste wijze te vieren. Wij helpen je een handje op weg door je te inspireren met leuke ideeën waarmee je het bruidspaar op de diamanten dag zelf kunt verrassen. 

De benamingen van bruiloftsjaren: 60 jaar getrouwd – diamant

Een 60-jarig huwelijk is een bijzondere mijlpaal. Het is een waardevolle gebeurtenis waar bijna geen edelmetaal aan gekoppeld kan worden. Om toch een passende keuze te maken, is diamant dan ook zeker op zijn plaats. Volgens sommige mensen is het gebruikelijk om op dergelijke dag cadeaus te geven die aansluiten op de benamingen van bruiloftsjaren maar dit terzijde. 

60 jaar getrouwd versiering

#versiering

Voor een diamanten huwelijk is er bijpassende versiering te koop. Zit er wat voor jou tussen?

De wereld zestig jaar geleden

Om even een beeld te geven hoe lang zestig jaar is, nemen we je terug naar de wereld in de zestiger jaren. De wereld zag er zestig jaar geleden (en we nemen voor het gemak de periode tussen 1960 en 1969) heel anders uit:

  • De vrije zaterdag wordt ingevoerd waardoor de doe-het-zelf-cultuur ontstaat.
  • De introductie van de televisie wordt merkbaar in veel huiskamers
  • De taalgrens in België wordt getrokken.
  • Lelystad wordt gebouwd
  • De eerste mediterrane invloeden worden zichtbaar in de Hollandse keuken in vorm van paprika, knoflook en Franse kaas.
  • De eerste maanlanding werd gemaakt
  • De anticonceptiepil werd geïntroduceerd
  • Cliff Richard, The Rolling Stones en The Beatles stonden bovenaan de hitlijsten
  • Ard en Keessie waren de schaatshelden
  • Renault introduceerde de hatchback, de auto met achterportier

Hoewel de punten hierboven slechts voetnoten uit de geschiedenis zijn, geeft het wel een beeld hoe lang 60 jaar is. Reden genoeg om een stel dat als 6 decennia lang lief en leed gedeeld heeft op een leuke manier in het zonnetje te zetten.  Hier mag echt wel aandacht aan gegeven worden!

In veel gevallen komt de burgemeester op bezoek en wordt een diamanten huwelijk in de plaatselijke krant vermeld. Daarnaast zijn er voor familie en bekenden ook zeer veel mogelijkheden om een 60-jarig bruidspaar op een leuke manier in het zonnetje te zetten.    

Leuke verrassingen voor een diamanten huwelijk

Er zijn uiteraard zeer veel leuke verrassingen voor een diamanten huwelijk te bedenken. Een gepast feest, een lekkere lunch of een diner wordt nog altijd vaak op prijs gesteld. Wellicht behoort een onverwachts feest nog wel tot de mogelijkheden? 

Het feest kan uiteraard op iedere gewenste locatie worden georganiseerd, zelfs thuis. Door bediening in te huren, wordt de gehele dag tot in de puntjes verzorgd. Uiteraard kan de locatie in stijl worden aangekleed met 60 jaar getrouwd versiering, waarbij het getal 60 en de verwijzing naar een diamanten huwelijk uiteraard duidelijk zichtbaar is.

Daarnaast zijn er diverse manieren om de hoogtepunten, dierbare herinneringen, anekdotes en andere memorabele aspecten uit zestig jaar huwelijk onder de aandacht te brengen. Denk aan een fotocollage waarin het levensverhaal van het stel wordt gevisualiseerd, een foto van alle gasten of een videoreportage waarin alle gasten het diamanten bruidspaar persoonlijk feliciteren. Deze videoreportage of fotocollage kan uiteraard gedurende de dag worden aangeboden. 

Tot slot vormt een toost op het diamanten paar een van de belangrijkste momenten van de dag. Sta even stil bij het feit dat zestig jaar samen een mijlpaal is om heel dankbaar voor te zijn!

Geef een reactie