Jubileumfeest

5-jarig huwelijk, moeten we dit vieren?

5 jarig huwelijk

Veel stellen die getrouwd zijn, vinden het gehuwde leven nog spannend. De wittebroodsweken spreken voor zich en als het stel 1 jaar getrouwd is, wordt dit nog in stijl gevoerd. In veel gevallen sluipt daarna de gewoonte er in. Op de tweejarige trouwdag neemt de bruidegom misschien nog wel een bos bloemen mee voor de bruid maar bij een 5-jarig huwelijk zullen meer dan de helft van de stallen zich afvragen: “moeten we dit vieren?” Staan jullie ook voor deze keuze? Dan staat hieronder het antwoord.

5-jarig huwelijk: een houten huwelijksverjaardag

Er zijn weinig stellen die zo romantisch zijn dat ze ieder huwelijksjaar uitgebreid willen vieren. Als dit bij jullie ook niet het geval is, maak je geen zorgen. Jullie zijn niet de enige.

Er zijn stellen die niet eens de moeite nemen om lekker samen te gaan uit eten of het thuis met elkaar (of inmiddels met het gezin) gezellig te maken.

#houtenhuwelijk

De mooiste kaarten voor jouw 5 jarig huwelijksfeest. Bezorging door heel Nederland!

Laten we eerlijk zijn, de namen die aan de huwelijksjaren gegeven worden helpen hier niet bij. Een kristallen huwelijk zou al een titel zijn die een feest waardig is maar hierop moeten jullie nog tien jaar wachten.

Een 5-jarig huwelijk wordt een houten huwelijk genoemd. Hoewel hout een mooi natuurproduct is, zien weinig mensen dit als een compliment. Dat is vreemd want de term houten huwelijk is juist gericht op het duurzame karakter van dit jubileum. Hout staat in dit geval voor kracht. Uiteraard, hout kan wat verweren, maar het kan wat hebben!

5-jarig huwelijk: waarom het een feestje waard is

Er zijn een aantal factoren te benoemen waarom het een feestje waardig is als je 5 jaar getrouwd bent. De belangrijkste reden is uiteraard gezondheid. Iedereen weet dat je dit niet altijd in de hand hebt……

Daarnaast is het cijfermatig vastgesteld dat je een goede reden hebt om een vijfjarig huwelijk te vieren. Er zijn immers uiteraard wel eens onderzoeken gedaan naar het grootste risico punt van een huwelijk en na hoeveel jaar huwelijk mensen besluiten om uit elkaar te gaan.

Lang werd er geacht dat dit risico punt op zeven jaar huwelijk ligt maar dat is niet het geval. De meeste scheidingen vinden plaats in de eerste vijf jaar van een huwelijk en vooral in het vierde jaar.

Uitzonderingen bevestigen de regel maar je snapt wel waarom het een feestje waardig is als je vijf jaar getrouwd bent! Vier dus het leven, vier het huwelijk, vier jullie relatie en vier dit heugelijke feit. Het is niet ieder stel gegeven!

5 jaar bruiloft versiering

#versiering

De mooiste versiering voor jouw 5 jarig huwelijksfeest.

Ideeën voor een feestje als je al een heel lustrum als getrouwd stel bij elkaar bent

Er zijn uiteraard de meest leuke en originele ideeën voor een feestje als je al een heel lustrum als getrouwd stel bij elkaar bent. Als je het feest in stijl wilt vieren, moet je uiteraard iets met hout doen.

Een feestje in een houten huisje in de plaats Houten is natuurlijk ultiem in dit geval maar als je dit overdreven vindt zijn er nog genoeg ander ideeën om een 5-jarig huwelijk in stijl en op een zeer originele wijze te vieren.

Interesse om je te laten inspireren hierin? Neen dan gerust contact met ons op. We kunnen de hele organisatie van dit feest voor je uit handen nemen, uiteraard ook als het niet zo uitbundig van jullie hoeft en bijvoorbeeld dit feest thuis wilt vieren.

Geef een reactie