Surprise

Afscheidsfeest organiseren – de beste tips!

afscheidsfeest

Een geweldig afscheidsfeest organiseren? Deze blog helpt je op weg om er een super feestje van te maken! Er zijn verschillende aangelegenheden wanneer je een afscheidsfeest kunt organiseren.

Je kunt bijvoorbeeld een afscheidsfeestje organiseren wanneer er een dierbare voor een langere tijd op reis gaat, iemand verhuist naar het buitenland, je geliefde collega vertrekt of omdat je kind naar een andere school gaat.

Afscheidsfeest, altijd een goed idee!

Het geven van een afscheidsfeest is een super goed idee als iemand die je dierbaar is, weggaat.  Jij wilt uiteraard dat dit feest onvergetelijk wordt en voor altijd een mooie herinnering blijft. Na het lezen van deze blog ben jij er klaar voor om dit onvergetelijke feest werkelijkheid te laten worden!

Geheimhoudingsplicht voor alle genodigden

Allereerst is het het allerleukste om ervoor te zorgen dat degene waarvoor het afscheidsfeest georganiseerd wordt van niets af weet en komt te weten.

Aan jou de belangrijke taak om de genodigden feestgangers goed te instrueren over het feit dat degene zelf niet op de hoogte is van het feest. Alle mensen die bij dit onvergetelijke afscheidsfeestje behoren te zijn moeten op de hoogte worden gesteld van het feest en worden uitgenodigd .

Je kunt de genodigden afzonderlijk van elkaar benaderen middels een uitnodiging of telefoontje , maar je kunt ook denken aan een gezamenlijke Facebook of Whatsapp groep waar je alle genodigde feestgangers in een keer tegelijk kan benaderen.

Een pluspunt van een gezamenlijke Facebook of Whatsapp groep is dat je in deze groep meteen allemaal op de hoogte bent van het afscheidsfeestje en met elkaar in overleg kan over de organisatie van het afscheidsfeest en het afscheidscadeau.

De perfecte locatie voor het afscheidsfeest

Er dient een locatie voor het feest worden uitgekozen. Je kunt hier zelf de leiding in nemen of dit in overleg met de genodigden bepalen. 

Bij een collega kan het afscheidsfeest misschien wel op het werk plaatsvinden, bij een familielid die voor een langere tijd op reis gaat is het eigen huis de perfectie locatie voor de knallende afscheidsfuif.

In het eigen huis van je dierbare kun je  de niets vermoedende dierbare met zijn allen opwachten en verrassen met jullie aanwezigheid. Zorg er voor dat je een sleutel hebt van het huis, of weet hoe je anders binnen zou kunnen komen;)

Huis versieren en lekkere hapjes

Of het nou bij je dierbare thuis is of op het werk, de locatie van het afscheidsfeest is het feestelijkst als het  feestelijk wordt aangekleed.

Als degene een lange reis gaat maken naar een bepaald land of meerdere landen, kun je het huis versieren met vlaggetjes uit de desbetreffende landen en hapjes maken of bestellen die afkomstig zijn uit deze landen.

Bij een afscheidsfeest van een collega kun je bij de aankleding van het feest denken aan een thema die bij degene past, zoals een 90′ party, carnaval of iets anders dat degene erg leuk vind. 

Denk vooral out of the box, omdat het een onvergetelijk afscheidsfeest moet zijn, mag het over de top en melig zijn!

Carnaval als thema voor een afscheidsfeest
Carnaval als thema

Leuke cadeau ideeën

Het geven van het ultieme afscheidscadeau kun je gezamenlijk maar ook afzonderlijk van elkaar doen. Afhankelijk van de reden van het afscheidsfeest kun je denken aan de volgende cadeaus:

  • Een vrienden/collega boek waar je allemaal een mooie herinnering over de dierbare/collega inzet.
  • Een cd/usb met daarop muziek die je vaak samen luisterde
  • Fotoboek/fotocollage met foto’s van jullie samen
  • Een camera voor op reis
  • Tegeltje met een leuke spreuk
  • Iedereen neemt iets kleins mee als aandenken aan hen.
  • Fotocollage van de stad die de dierbare/collega verlaat

De kers op de taart voor het ultieme afscheidsfeest

Het ultieme cadeau voor een geslaagd afscheidsfeest is het inhuren van een privé ober van Gallant & More!

De privé ober zorgt ervoor dat iedere genodigde wordt voorzien van de drankjes en de hapjes op het feest. Ook houdt de privé ober alles netjes en schoon zodat je na het feest geen kater hebt van de rommel in huis.

Als het feest in het huis wordt gehouden van degene die afscheid neemt is dit een must zodat degene niet met de rommel blijft zitten! De kosten van het inhuren van een privé ober kunnen gezamenlijk betaald worden met bijvoorbeeld Tikkie.

One thought on “Afscheidsfeest organiseren – de beste tips!

  1. Emma schreef:

    Ik moet binnenkort een afscheidsbijeenkomst organiseren voor mijn collega. Wat een leuk idee om alle gasten een kleinigheid mee te laten nemen als aandenken. Dat ga ik zeker onthouden! Bedankt voor het delen van deze tip.

Geef een reactie