Feest

Organisatie van een onvergetelijk emigratie feest (tips)

emigratie feest

Wij Nederlanders zijn een ondernemend volk. Dat we in dit opzicht géén grenzen kennen, blijkt wel uit het feit dat er op iedere plek van de wereld wel Nederlanders te vinden zijn. Bij een emigratie hoort uiteraard een afscheid en hoe kun je dit beter doen dan door een onvergetelijk emigratie feest te organiseren. Een feest ter ere van je emigratie heeft nét een ander karakter dan ieder ander feest. Daarom zijn er een aantal zaken waar je even goed over moet nadenken bij de organisatie van een emigratie feest. De praktische- en emotionele kant spelen een rol bij het maken van je keuzes hierin.   

Waarom een emigratie feestje nét even anders is dan een verjaardagsfeestje

“Ik Vertrek”, het is een uitdrukking waar niemand meer van opkijkt. Er zijn jaarlijks zeer veel mensen die deze stap zetten om in het buitenland te gaan wonen.

Hoewel de grenzen in onze wereld steeds meer vervagen en het steeds makkelijker wordt om over de hele wereld te reizen, is het emigreren nog altijd een grote stap in iemands leven en voor de omgeving van deze persoon.

Er is toch sprake van een vorm van afscheid, in ieder geval voor een wat langere termijn. Dit is dan ook de reden dat een emigratie feestje nét even anders is dan een verjaardagsfeestje. 

Emigratie kaart

#emigreren

De leukste kaarten voor als iemand weg gaat! Leuk om iemand te geven of maak een uitnodiging voor het emigratie feest zelf!

Groot feest organiseren als je gaat emigreren of juist niet?

De eerste overweging die je voor jezelf moet maken, is of je ervoor kiest om een groot feest te organiseren als je gaat emigreren of juist niet. Je zou ervoor kunnen kiezen om een soort “afscheidstour” te organiseren en nog even persoonlijk contact te hebben met bijvoorbeeld collega’s, mensen van de tennis- of voetbalclub, je vrienden en je familie.

Het nadeel van deze keuze is dat dit een behoorlijke aanslag zal doen op je agenda terwijl je ongetwijfeld enorm druk bent met het regelen van de laatste zaken voor je emigratie.

Geschikte datum voor het organiseren van een groot emigratie feest

Als je kiest voor een groot emigratie feest, is het prikken van een datum één van de eerste zaken waar je even je gedachten over moet laten gaan. Je wilt uiteraard niet te lang voor je daadwerkelijke vertrekdatum het emigratie feest organiseren.

Als je dit wel doet, zul je veel mensen achteraf nog een keer treffen. Er is dan eigenlijk geen sprake van een afscheidsfeest, wat uiteraard wel het karakter is van dit feest. 

Je zou er zelfs voor kunnen kiezen om direct vanuit het feest daadwerkelijk te vertrekken en van je gasten een soort “uitzwaai comité” te maken maar veel migranten vinden dit niet helemaal de keuze die bij hen past. Ze willen nog één keer helemaal los gaan met alle geliefden om zich heen. Dit feestje mag niet tijdgebonden zijn en van goed uitgeslapen (en nuchter) aan een lange reis beginnen is dan vaak ook geen sprake.    

Andere dilemma’s die migranten hebben bij de organisatie van hun afscheidsfeest

Een van de andere veel voorkomende dilemma’s die migranten hebben bij de organisatie van hun afscheidsfeest is de locatie van het feest. Ook dit is een praktisch punt dat direct in verband staat met de timing van het feest.

Je opties lijken eenvoudig. Je kunt het feest thuis of op een externe locatie vieren. Als je huis al half leeg is of je hebt de beschikking over een grote tuin, dan lijkt deze keuze snel gemaakt. In de praktijk is dit echter niet zo eenvoudig. Als jij een groot deel van je spullen al ingepakt hebt, wordt het snel behelpen.

Daarnaast is het goed om even te kijken naar een andere praktische kant van de organisatie van je emigratie feest thuis en dan met betrekking tot de timing. Heb jij tijd om zo’n feest te organiseren en achteraf nog voor een flinke opruimklus te staan? Dit is zeker niet bij iedereen het geval. 

Je kunt al deze bovenstaande praktische zaken oplossen door te kiezen voor bediening op je feest. Hiermee heb je je handen vrij en kun je onbezorgd genieten van jouw afscheidsfeest. Je kunt iedere gast even de aandacht geven, zonder dat je zelf aan het rennen en vliegen bent om het feest in goede banen te leiden en te zorgen voor de catering.

Daarnaast kun je jouw hele emigratie feest laten organiseren en wordt de locatie achteraf netjes opgeruimd. Het is een service waar je op iedere locatie gebruik van kan maken, zelfs bij je thuis.

Thema emigratie feest

Je kunt je emigratie feest de sfeer geven die jou/ jullie het meest aanspreekt. Je kunt ervoor kiezen om nog één keer helemaal Hollands te gaan waarbij onze Hollandse klassiekers als de stroopwafel, de bitterbal, blokjes kaas, de Hollandse nieuwe met onze driekleur op het prikkertje en het bekende stukje augurk met worst eromheen, absoluut niet mogen ontbreken. 

Uiteraard is het leuk om te kiezen voor een thema emigratie feest. Het is bijvoorbeeld leuk om de locatie in stijl in te richten en de hapjes en drankjes te serveren die passen in de stijl van het land waar je heen gaat. Je kunt dan je gasten alvast een indruk geven van de sfeer van jullie nieuwe onderkomen en ze op deze manier alvast van harte uitnodigen om daar eens te komen kijken. 

Je hebt dus alle mogelijkheden om de perfecte setting te creëren om terug te kijken naar jouw of jullie periode in Nederland en uiteraard om vooruit te blikken (en te proosten) op jullie nieuwe avontuur!   

Geef een reactie