Surprise

Surprise party organiseren? Zo doe je dat! [tips]

surprise party organiseren

Een surprise party organiseren geeft jou het gevoel dat je op een geheime missie bent. Je bent iets aan het opzetten wat degene voor wie het feest is absoluut niet mag weten! Maar hoe werkt het organiseren van een dergelijk feest en kun je gebruik maken van een thema? Onze tips!

Wat is een surprise party?

Precies ja, waar jij nu aan denkt! Degene voor wie het feest georganiseerd wordt weet van niets…(als het goed is) Het huis van degene zit vol met vrienden, kennissen en familieleden die verstopt in het donker klaar zitten.

Om vervolgens bij het binnenkomen van degene voor wie het feest bestemd is met een hoop bombarie tevoorschijn te komen. Hoe leuk is het om zoiets ook voor iemand die jij liefhebt te organiseren?! In dit blog leggen we uit hoe jij een feestje organiseert om nooit te vergeten.

#party popper

Zorg voor een knal en een hoop confetti met een party popper. Voor een mooie binnenkomst!

Wanneer organiseer je een surprise feest?

Er zijn veel uiteenlopende momenten en redenen om een dergelijk feestje voor een dierbare/geliefde te organiseren. Je organiseert een verrassingsfeest voor de ander, omdat degene dit verdient heeft en mag weten dat hij of zij geliefd wordt door zijn omgeving.

Wij geven jou graag wat voorbeelden van gelegenheden wanneer een surprisefeestje altijd een goed idee is:

Sociale contacten achterhalen: er zijn diverse manieren

Je geeft natuurlijk niet een surprisefeestje voor zomaar iemand! Je wilt het liefst dat iedereen op dit verrassingsfeestje aanwezig  is die er ook bij behoort te zijn.

Om erachter te komen wie er allemaal tot de sociale relaties van jouw vriend/familielid behoort is het aan jou de taak om hiervoor op onderzoek te gaan. Neem daar gerust even de tijd voor.

Voor deze gelegenheid vind jouw vriend/familielid het vast niet erg als jij een keer in zijn of haar telefoonlijst kijkt, en op zijn sociale media/ e-mail account rondkijkt om achter deze very importante informatie te komen over zijn of haar very important persons.

Zorg vervolgens wel dat je alle sporen wist. Verwijder de zoekgeschiedenis, om maar een voorbeeld te noemen. Ga zorgvuldig te werk! 🙂

Social media bekijken voor de uitnodigingen van de surprise party
Social media bekijken

Geheimpje bewaren: dat kan toch iedereen?

Een van de speerpunten van een verrassingsfeest is dat het geheim is voor de persoon voor wie het georganiseerd wordt. Het is dus absolute noodzaak dat de genodigden voor de surprise party goed op de hoogte zijn van het feit dat het hier een surprise feestje betreft en dat de persoon voor wie het feestje is hier dus absoluut niets over mag weten (en te weten mag komen).

Val gerust tegenover de mensen in de herhaling over de geheimhouding, omdat er altijd wel genodigden zijn die dit soms even lijken te zijn vergeten;). Dit kun je doen per e-mail, whatsapp of gewoon als je ze spreekt. Alles valt of staat hiermee!

surprise party uitnodiging

#ssssstttt

De leukste uitnodigingen voor een surprise feest! Maak kenbaar dat iedereen een geheimpje moet bewaren middels een leuke kaart.

Zorg voor een geloofwaardige alibi: en hou dit vol!

Omdat het verrassingsfeest vaak bij degene voor wie het feest bestemd is, thuis wordt gehouden is het belangrijk dat hij of zij niet thuis is of komt gedurende de voorbereidingen van het surprisefeestje.

Een van de genodigden kan hem of haar het beste mee op sleeptouw nemen en pas bij het feest aankomen als iedereen zover is! Mochten de voorbereidingen langer duren dan gepland dan kan hierover contact gehouden worden met degene die in het complot zit:) 

Cadeau voor op de surprise party
Cadeau voor op de surprise party

De afspraak om samen iets te gaan doen (als afleidingsmanoeuvre) kan het beste gelijk met de planning van de datum van de surprise party gemaakt worden zodat je zeker weet dat het verrassingsfeest op het geplande moment plaats kan vinden.

Zorg ervoor dat de afleidingsmanoeuvre zo normaal mogelijk is zodat degene voor wie de surpriseparty georganiseerd wordt geen argwaan krijgt.

Hoe zit het met het budget voor het feest?

Het succes van een feest is niet afhankelijk van het budget wat je eraan besteed. Het verrassingseffect is namelijk de allerbelangrijkste succesfactor!

Bespreek van te voren met de genodigden (via bv een gezamenlijke whatsapp groep) wat zij aan het verrassingsfeestje per persoon zouden willen besteden.

Tevens kan er dan onderling gesproken worden over een eventueel gezamenlijk cadeau, de aankleding van het feest, muziek, benodigdheden (party poppers) en de hapjes en de drankjes.

Dit kun je allemaal van te voren met elkaar afstemmen. Ook kun je ervoor kiezen om zelfgemaakte hapjes mee te laten nemen door alle gasten. Zo zorgt iedereen dat er een steentje wordt bijgedragen.

Extra verrassing voor het feest (een van de beste tips)

Omdat jij en de andere genodigden ook wel een feestje hebben verdient, kun je er voor kiezen om de verzorging tijdens het verrassingsfeest in handen te geven van een gastheer of gastvrouw van Gallant & More.

De gastheer zorgt ervoor dat het niemand, ook jou tijdens het feest aan niets, maar dan ook niets ontbreekt! Denk aan het serveren van hapjes en drankjes, de afwas en nog veel meer! Dat noemen wij nou een extra verrassing op het fantastische verrassingsfeest!

Een feestje zonder rotzooi: wel zo fijn!

En oja, de gastheer of gastvrouw zorgt er ook voor dat het huis er goed uit blijft zien zodat degene voor wie het feest is niet in een gigantische rotzooi blijft zitten. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om het elders te vieren en de jarige naar een locatie te lokken.

Geef een antwoord